Beste IKEA Alternatieven

Al in 1973 probeerde IKEA voet op Nederlandse bodem te zetten. Door protesten van de Nederlandse middenstand duurde het tot 1978 voor eindelijk de eerste vestiging (in Sliedrecht) geopend kon worden.

Degelijk, verfrissend, kleurrijk, geen fratsen en voor de prijs een goede kwaliteit. Het is geen wonder dat het Nederlandse winkelpubliek al snel verliefd geworden is op IKEA.

Door het aantrekkelijke belastingstelsel van Nederland bleek de liefde zelfs wederzijds. In ieder geval op papier is IKEA inmiddels een Nederlandse woon- en decoratieketen!

Maar de liefde kan van jouw kant natuurlijk altijd eens bekoelen. En dan kan het geen kwaad om eens rond te kijken bij de andere woon- en decoratiespecialisten die er in het land te vinden zijn.

Om die reden hebben we een overzicht gemaakt van de beste en grootste IKEA alternatieven die er te vinden zijn.

Ben je benieuwd welke dit zijn? Lees hieronder dan snel verder! Dit zijn de top 30 beste IKEA alternatieven.

1. Leen Bakker

Leen Bakker

Leen Bakker Folder

Nog 3 dagen geldig
Geldig van 25-05-2022 t/m 29-05-2022

> Folder bekijken

Locaties: Ongeveer 170 in Nederland, België en Caraïbisch Nederland
Website: www.leenbakker.nl
Prijsklasse:

We gaan de lijst van top 30 beste IKEA alternatieven van start met wat waarschijnlijk het bekendste alternatief is. Leen Bakker is een Nederlandse keten van meubelwinkels met in totaal 170 verschillende vestigingen.

Het grootste gedeelte hiervan is in Nederland maar ze hebben ook een aantal vestigingen in België en Caraïbisch Nederland.

Leen Bakker is een zeer oude meubelspecialist met een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1918. Het was de zoon van Leen die vervolgens in 1953 de basis legde voor de winkelketen die we vandaag de dag kennen.

In 1988 verkocht de familie het bedrijf aan Blokker.

Leen Bakker staat bekend als een budget woonwinkel. Veel meubels zijn bijvoorbeeld gemaakt van spaanplaat met daar een kunststof laag overheen.

De laatste jaren zijn er echter ook een aantal lijnen uitgebracht die meer luxe genoemd kunnen worden.

2. De Bommel Meubelen

De Bommel Meubelen

De Bommel Meubelen Folder

Geldig van 25-03-2022 t/m 30-06-2022

> Folder bekijken

Locaties: 12
Website: www.debommelmeubelen.nl
Prijsklasse: €€€

Op nummer twee in de lijst van beste IKEA alternatieven staat De Bommel Meubelen.

Als Leen Bakker dé plek is om op budget meubels en interieur artikelen te kopen, dan is De Bommel Meubelen er voor het andere einde van het spectrum.

De Bommel Meubelen staat voor kwaliteit, exclusiviteit, luxe en stijl.

De Bommel Meubelen is in de jaren ’90 ontstaan nadat twee vrienden besloten om samen een meubelwinkel van start te gaan.

In 25 jaar is het bedrijf vervolgens uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende meubelzaken die je in Nederland terugvindt.

Ook de Bommel is op en top Nederlands, in elk stapje van het proces. Zelfs de bomen zijn in samenwerking met Staatsbosbeheer gekapt.

Met meubels van de Bommel weet je dus zéker dat je een oerdegelijk stukje Nederlandse topkwaliteit in huis haalt!

3. Karwei

Karwei

Karwei Folder

Nog 3 dagen geldig
Geldig van 23-05-2022 t/m 29-05-2022

> Folder bekijken

Locaties: Ongeveer 130
Website: www.karwei.nl
Prijsklasse:

Meubels bij een bouwmarkt? Jazeker! Naast alles voor om te klussen en tuinieren, heeft de Karwei namelijk ook een bijzonder groot aantal meubels voor in huis.

Toegegeven, het is niet zo uitgebreid als bij de IKEA zelf, maar de lage prijs maakt erg veel goed. En aangezien iedereen wel een Karwei in de buurt heeft, kan het altijd eens de moeite lonen om eens binnen te stappen.

De geschiedenis van de Karwei gaat terug tot in 1975, toen de eerste bouwmarkt geopend werd in Utrecht. Het bedrijf heeft de naam te danken aan de gelijknamige vakbeurs en de naam niet beschermd had.

Omdat het grootste gedeelte van de Karwei-filialen van franchisehouders zijn, kan het assortiment soms nog wel eens verrassend wisselen.

4. Profijt Meubel

Profijt Meubel

Profijt Meubel Folder

Nog 6 dagen geldig
Geldig van 26-05-2022 t/m 01-06-2022

> Folder bekijken

Locaties: 35
Website: www.profijtmeubel.nl
Prijsklasse:

Profijt Meubel is één van de grotere meubelzaken die Nederland rijk is. Verspreid over het land zijn er namelijk zo’n 35 verschillende vestigingen.

Zoals je mag verwachten vind je er een ruim aanbod aan banken, fauteuils, (eet)tafels, stoelen, kasten en nog heel veel meer. Ook qua stijl mag je veel verwachten: Van klassiek tot modern en van rustiek tot industrieel.

Bijzonder van Profijt Meubel is dat ze een aantal garanties geven, terwijl ze toch nog bij de goedkoopste meubelzaken behoren.

Zo geven ze een laagste prijs garantie op de artikelen en producten die zij in huis hebben. Daarnaast krijg je als koper ook een ‘zitgarantie’. Mocht je stoel, bank of zetel niet comfortabel blijken, dan zet Profijt Meubel alles in het werk om het zitcomfort passend te krijgen.

5. Made

Made

Locaties: Online
Website: www.made.com
Prijsklasse: €€

Op nummer vijf van de beste IKEA alternatieven vinden we made terug. Made is een Engels meubelhuis dat alleen online te bereiken is.

Het is in 2010 opgericht en actief in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, België en dus ook Nederland.

Made is één van de grootste online meubelwinkels ter wereld. Het businessmodel van Made is ‘fast design’.

Het proces van eerste tekening tot verkoop duurt slechts een paar maanden. Om de paar dagen wordt een nieuwe collectie gelanceerd waardoor het aanbod snel verandert. Je hebt dus altijd een uniek meubel in huis!

6. Kwantum

Kwantum

Kwantum Folder

Geldig van 23-05-2022 t/m 12-06-2022

> Folder bekijken

Locaties: 110
Website: www.kwantum.nl
Prijsklasse:

Kwantum is een winkelketen voor verkoop van meubels en andere woonartikelen. Het is onderdeel van hetzelfde bedrijf als dat Leen Bakker is.

Er zijn ruim 100 verschillende vestigingen die je over het algemeen op woonboulevards terugvindt.

Kwantum bestaat sinds 1976, het jaar dat Joop Steenbergen in Amsterdam de eerste vestiging opende.

Qua prijzen behoort het tot de lagere middenklasse van de verschillende meubelzaken.

7. Piet Klerkx

Piet Klerkx

Locaties: 7
Website: www.pietklerkx.nl
Prijsklasse:

Gasten zijn al bijna 100 jaar welkom bij de meubelwinkel Piet Klerkx. Het was namelijk 1929 toen Piet zijn meubelwinkel opende in Waalwijk.

Deze winkel was gevestigd op maar een paar honderd meter afstand van waar het huidige hoofdkantoor staat.

Vandaag de dag staat Piet Klerkx voor een eigenzinnige meubelcollectie waarbij genieten, alleen of met het hele gezin, op de plaats staat.

Het bedrijf heeft veel keuze aan verschillende merken en stijlen en is geschikt voor ieder budget.

Tegenwoordig valt Piet Klerkx onder het eveneens Waalwijkse De Mandenmakers Groep.

Onder andere Woonexpress en Sanders Meubelstad, die we later behandelen, vallen hier ook onder.

8. Woonexpress

Woon Express

Woonexpress Inspiratiemagazine

Geldig van 01-04-2022 t/m 30-06-2022

> Folder bekijken

Locaties: 9
Website: www.woonexpress.nl
Prijsklasse:

Woonexpress is ook een onderdeel van De Mandemakers Groep. Sterker nog, Woonexpress is ooit als onderdeel van Piet Klerkx zelf begonnen!

Het is in 1996 gestart als ‘meeneemwinkel’. Na een aantal jaar is besloten om er een eigen formule van te maken.

Woonexpress heeft 9 vestigingen waarvan de meeste in het zuiden en westen van het land. Woonexpress heeft de focus op nieuwe woontrends liggen.

Door de relatief betaalbare formule en het trendy meubilair zie je Woonexpress vaak op TV bij verschillende programma’s als sponsor terug.

9. Loods 5

Loods 5

Loods 5 Magazine

Nog 5 dagen geldig
Geldig van 01-04-2022 t/m 31-05-2022

> Folder bekijken

Locaties: 6
Website: www.loods5.nl
Prijsklasse: €€ / €€€

Loods 5 is een populair concept dat ooit in 1999 als een fabrieksoutlet begonnen is.

Op den duur is de formule volledig veranderd waardoor het hedendaags één van de meest bijzondere woonwinkels van Nederland is. Je kan het zien als een soort fysieke ‘bol.com’.

Vandaag de dag kunnen ondernemers en meubelmakers namelijk bij Loods 5 winkelruimte huren om hun collectie te koop aan te bieden.

Hierdoor verandert het aanbod continu en vind je binnen dezelfde winkel tientallen verschillende merken, meubelmakers, stijlen en budgetten, alhoewel Loods 5 bij definitie niet tot de goedkope meubelwinkels gerekend kan worden.

10. Goossens Wonen

Goossens Wonen

Goossens Folder

Nog 5 dagen geldig
Geldig van 01-05-2022 t/m 31-05-2022

> Folder bekijken

Locaties: 22
Website: www.goossenswonen.nl
Prijsklasse: €€

Bij Goossens Wonen vind je een unieke collectie aan meubels en woonaccessoires.

Ze geloven namelijk dat levensgeluk samenhangt met woongeluk, en dat dit beide dus te bereiken is wanneer het interieur perfect bij je persoonlijkheid past.

Het klinkt wat zweverig maar we kunnen niet ontkennen dat er een kern van waarheid in kan zitten.

Goossens Wonen bestaat sinds 1954 en is nog altijd een familiebedrijf. Het heeft inmiddels 22 vestigingen waarvan 19 in Nederland en 3 in België.

Daarnaast hebben ze ook een uitstekende webshop, waar je aankopen gratis verzonden worden.

11. Hulshoff Wonen

Hulshoff Wonen

Locaties: 2
Website: www.hulshoffwonen.nl
Prijsklasse: €€€

Hulshoff Wonen is een Haags begrip. Al sinds 1891 is de zaak geliefd bij heel Den Haag en omstreken om hun interieur van een update te voorzien.

Nog altijd is het bedrijf op het Spui gevestigd. Het bedrijf staat gekend om het stijlvolle, exclusieve en soms ietwat prijzige aanbod.

Door de jaren heen verandert het winkelaanbod van Hulshoff nogal eens. Zo waren ze tot niet al te lang geleden aanwezig in Woonmall Alexandrium en Villa Arena.

Tot medio de jaren ’90 had het bedrijf zelfs tientallen kleinere filialen.

12. Henders & Hazel

Henders & Hazel

Henders & Hazel Folder

Geldig van 12-05-2022 t/m 22-06-2022

> Folder bekijken

Locaties: 50
Website: www.hendersandhazel.nl
Prijsklasse: €€

Henders & Hazel is binnen Nederland een nog vrij jong concept. Desondanks hebben ze inmiddels al ongeveer 50 verschillende woonwinkels, een aantal dat nog altijd snel uitgebreid wordt.

Henders & Hazel is onderdeel van Habufa, die onder andere ook Xooon, HAPPY @ HOME en Coco Masion uitbaten.

`Bij Henders & Hazel vind je trendy meubilair dat overwegend tijdloos en stoer is. Toch hebben ze ook juist heel warme en romantische meubels.

De winkels zijn voor meerdere stijlen geschikt en de producten zijn vaak opvallend kleurrijk of juist heel natuurlijk en neutraal.

De winkels zijn goed verspreid over Nederland. Daarom is het altijd een goed idee een keer een filiaal te bezoeken en je te laten verrassen door het fraaie assortiment aan woonmeubels!

13. Sanders Wonen

Sanders Wonen

Sanders Wonen Folder

Geldig van 01-03-2022 t/m 31-01-2023

> Folder bekijken

Locaties: 12
Website: www.sanderswonen.nl
Prijsklasse: €€

Het was in de jaren ’60 van de 20e eeuw dat Guus Sanders in het Gelderse Hattem zijn meubelzaak opende. Fast forward 50 jaar en je hebt één van de leukste meubel- en interieurwinkels van Nederland te pakken.

Met 12 verschillende vestigingen verspreid over het land, al zijn zeker de Randstad en Noord-Brabant goed vertegenwoordigd.

Bij Sanders wonen vind je een uitgebreide collectie aan banken, zetels, stoelen, tafels en kasten. De stijl valt overwegend modern te noemen. Qua prijzen zit Sanders Wonen in het midden van de markt.

14. Xooon

Xooon

Xooon Folder

Geldig van 12-05-2022 t/m 22-06-2022

> Folder bekijken

Locaties: Ongeveer 50
Website: www.xooon.nl
Prijsklasse: €€

Xooon is een relatief jonge meubelwinkel en dat zie je terug in het frisse en moderne assortiment. Alhoewel je er voor veel verschillende stijlen welkom bent vallen de meeste binnen het minimalistische, moderne en industriële segment.

Xooon is een internationaal opererende meubelzaak met bijna 200 filialen over heel Europa, waarvan zo’n 50 in Europa.

Het valt onder hetzelfde moederbedrijf als de meubelzaken Sanders Wonen en Henders & Hazel. De websites en voorwaarden zijn dan ook van dezelfde opzet. Het grote verschil zit hem in de beschikbare woonstijlen.

15. Trendhopper

Trendhopper

Trendhopper Folder

Nog 5 dagen geldig
Geldig van 11-05-2022 t/m 31-05-2022

> Folder bekijken

Locaties: 20
Website: www.trendhopper.nl
Prijsklasse:

Trendhopper is ontstaan uit een samenwerking van 6 verschillende eigenaren van meubelzaken. Zij zagen in de vroege jaren ’80 dat wonen meer en meer een trendy karakter kreeg.

Waar het interieur in het verleden zelden veranderde, halen mensen sinds die tijd namelijk steeds vaker wisselende meubels en accessoires in huis.

Gezamenlijk richtten ze Trendhopper op, dat een soort shop in shop werd voor in de eigen meubelzaken. In de jaren ’90 is Trendhopper vervolgens een modieuze, trendy en hippe franchise geworden.

Je kan er naast de standaard meubels en banken ook terecht voor tal van verschillende soorten woningdecoratie en zelfs volledige keukens.

16. Jysk

Jysk

Jysk Folder

Nog 3 dagen geldig
Geldig van 16-05-2022 t/m 29-05-2022

> Folder bekijken

Locaties: ongeveer 80
Website: www.jysk.nl
Prijsklasse:

Jysk is Scandinavisch, relatief goedkoop en vertrouwt ook grotendeels voor een groot gedeelte op zelfbouwmeubels. Wat dat betreft is het één op één misschien wel ‘het beste’ alternatief op de IKEA.

Jysk is in 1979 opgericht in Denemarken en heeft inmiddels ruim 3.000 verschillende winkels in meer dan 50 landen.

Het assortiment bestaat uit de meest gebruikelijke meubels. Daarnaast heeft het bedrijf zeker in het seizoen een bijzonder groot aanbod aan tuinmeubilair.

De prijzen zijn relatief laag en het bedrijf beschikt over meerdere merken waarop ze het alleenrecht voor de verkoop hebben gekregen. Kronborg is hiervan het meest bekend.

17. Pronto Wonen

Pronto Wonen

Pronto Wonen Folder

Nog 3 dagen geldig
Geldig van 22-05-2022 t/m 29-05-2022

> Folder bekijken

Locaties: Ongeveer 40
Website: www.prontowonen.nl
Prijsklasse:

Pronto Wonen ziet zichzelf als de gezelligste woonland van Nederland. Het bedrijf is altijd in beweging en het assortiment wisselt veelvuldig met de woontrends of zelfs het seizoen mee. Eigenwijs maar in ieder geval eigentijds.

De circa 40 vestigingen van het in 1992 gestarte bedrijf zijn netjes verspreid over het gehele land. Leuk om eens mee te maken: Ieder half jaar zijn er presentaties in de vestigingen over de nieuwste woontrends, waar je als koper natuurlijk direct ook gebruik van kan maken.

18. Maisons du Monde

Maisons du Monde

Locaties: Buitenland, verzendt online naar Nederland
Website: www.maisondumonde.com
Prijsklasse: €€

Maisons du Monde is een van origine Franse winkelketen in meubilair en woondecoratie. Het bedrijf heeft ruim 250 vestigingen verspreid over Europa en de Verenigde Staten.

Wil je een fysieke vestiging bezoeken dan moet je helaas naar Duitsland of België. In Nederland is het bedrijf fysiek niet aanwezig.

Wat doet Maisons du Monde dan in deze lijst? Dat is simpel. Het is namelijk één van de beste alternatieven voor de IKEA, en Nederland hoort wél gewoon tot het verzendgebied!

Wil je echt unieke meubelen die je bij andere Nederlanders niet zo snel in huis vindt zonder dat het extreem duurt wordt? Neem dan vooral een keer een kijkje op de website.

Traditioneel wordt net na nieuwjaarsdag de nieuwe collectie voor het jaar online gepresenteerd.

19. Verouden Wonen & Slapen

Verouden Wonen & Slapen

Locaties: 4
Website: www.veroudenwonen.nl
Prijsklasse:

Verouden Wonen & Slapen is een begrip in Eindhoven en omstreken. Het bedrijf heeft vier verschillende locaties, die overigens allemaal onder een andere naam werken: Verouden Wonen, Slera Kringloop, Furndaily en Fabrieksverkoop. Ook zijn ze allemaal gevestigd binnen Eindhoven.

Al deze bedrijven samen vormen Verouden Wonen & Slapen, één van bedrijven met de beste prijs- en kwaliteitverhouding. Laat je dus vooral niet afschrikken door de enigszins schreeuwerige website!

20. Haco Wonen & Slapen

Haco Wonen & Slapen

Haco Folder

Geldig van 13-05-2022 t/m 30-06-2022

> Folder bekijken

Locaties: Ongeveer 30
Website: www.haco.nu
Prijsklasse: €€

Haco is ontegenzeggelijk één van de grootste woon- en decoratiewinkels van Nederland. Met zo’n 30 vestigingen zijn ze uitstekend vertegenwoordigd, zeker in het westen en zuiden van het land.

Heeft u toevallig een buitenverblijf aan de Spaanse costa’s? Ook daar zijn ze met vijf vestigingen goed vertegenwoordigd.

Goed om te weten is dat Haco zich volledig inzet om de meest klantvriendelijke winkel van Nederland te zijn. Dat wil overigens niet zeggen dat het bezorgen ook goedkoop is.

Dit loopt uiteen van 7 euro van kleine producten tot tenminste 79 euro voor standaardbezorging éxclusief montage.

21. BoConcept

BoConcept

Locaties: 1, in Rotterdam – Zuid-Holland
Website: www.boconcept.com
Prijsklasse: €€€

Scandinaviërs staan onder andere bekend om hun meubels en woonstijlen. Het is dan ook niet zo gek dat we ook in deze lijst een aantal Scandinavische bedrijven tegenkomen.

Op nummer 21 staat bijvoorbeeld BoConcept, een Deense woonwinkel met meer dan 250 winkels in 60 landen.

BoConcept is een enigszins exclusieve winkel dus verwacht geen IKEA of Jysk-prijzen.

Wanneer je op zoek bent naar prachtige en degelijke Scandinavische meubels en decoratie, dan ben je echter van harte welkom op locatie in de Rotterdamse Woonmall Alexandrium óf op de website.

22. FonQ

FonQ

FonQ Voorjaar Folder

Geldig van 01-02-2022 t/m 30-06-2022

> Folder bekijken

Locaties: Online
Website: www.fonq.nl
Prijsklasse: € / €€ / €€€

FonQ is een Nederlandse webshop waar van alles dat met wonen te maken heeft verkocht wordt. Het bedrijf is in 2003 opgericht en sindsdien uitgegroeid tot misschien wel dé webshop wanneer het op wonen aankomt.

Bijzonder aan Fonq is dat ze niet enkel hun eigen producten verkopen. Ook andere ondernemers zijn bijvoorbeeld welkom om hun meubels en decoratie aan te bieden.

Dit zorgt ervoor dat Fonq misschien wel het meest interessante, spannende en uitgebreide aanbod heeft van alle woonwinkels in deze lijst.

In 2021 is FonQ uitgeroepen tot Webshop van het jaar op het gebied van Wonen. De winnaar wordt niet alleen door publieksstemmen maar ook door een vakjury bepaald.

23. INHOUSE

INHOUSE

IN.HOUSE Folder

Nog 3 dagen geldig
Geldig van 25-05-2022 t/m 29-05-2022

> Folder bekijken

Locaties: Ongeveer 30
Website: www.in-house.nl
Prijsklasse: €€

INHOUSE is een woonwinkelketen opgericht met liefde voor meubels, en dat zie je goed terug wanneer je in één van de vestigingen binnenloopt.

Het bedrijf heeft vele stylisten en inkopers in dienst die wereldwijd beurzen bezoeken om op zoek te gaan naar de meest bijzondere meubels.

Dit heeft er toe geleid dat de tafels, banken, zetels, kasten en accessoires die je bij INHOUSE vindt uniek zijn in zijn soort. De kans dat je ze bij een andere winkel in Nederland tegenkomt is dan ook nihil.

Wie verwacht dat bij al deze exclusiviteit ook een exclusieve prijs komt kijken, zal verrast zijn. Alhoewel zeker niet het goedkoopste, zijn de tarieven bij INHOUSE verrassend scherp.

24. Xenos

Xenos

Xenos Folder

Nog 3 dagen geldig
Geldig van 23-05-2022 t/m 29-05-2022

> Folder bekijken

Locaties: Ongeveer 150
Website: www.xenos.nl
Prijsklasse:

Strikt genomen valt Xenos waarschijnlijk niet onder de woonwinkels. Desondanks is het één van de beste winkels om tal van verschillende meubels en vooral woonaccessoires te vinden.

De prijzen zijn verrassend laag voor de leuke hebbedingetjes die ze in huis hebben.

Alhoewel je bij de Xenos een aantal grotere meubels kan vinden, moet je niet verwachten dat je er voor volledige bedden of ruime assortimenten aan kasten en dergelijke terecht kan.

Maar omdat er zo’n 150 vestingen over Nederland verspreid zijn, hoef je nooit ver te zoeken om eens een kijkje te nemen.

25. de Bijenkorf

de Bijenkorf

De Bijenkorf Folder

Nog 5 dagen geldig
Geldig van 17-02-2022 t/m 31-05-2022

> Folder bekijken

Locaties: 7
Website: www.debijenkorf.nl
Prijsklasse: €€€

de Bijenkorf is een luxe warenhuis waar vooral kleding, mode en cosmetica verkocht wordt. Dat wil echter niet zeggen dat je er geen meubels en woonaccessoires kan vinden.

In de grotere vestigingen hebben ze namelijk ook een groot assortiment aan meubels en soortgelijke zaken!

de Bijenkorf is een luxe winkelketen en dat blijkt ook wel aan de exclusieve merken die je bij de meubels terugziet.

Een aantal voorbeelden hiervan zijn BALR., Bloomingville, Dutchbone, Emu, Fritz Hansen, Livingstone, Spinder en Nuuck.

26. Rivièra Maison

Riviera Maison

Rivièra Maison Folder

Nog 5 dagen geldig
Geldig van 11-05-2022 t/m 31-05-2022

> Folder bekijken

Locaties: Ongeveer 20, met honderden verkooppunten
Website: www.rivieramaison.nl
Prijsklasse: €€€

Rivièra Maison is van origine een Nederlandse bloemenwinkel die in 1948 opgericht is door Jacques en Dini Teunissen.

Zoon Henk wordt in 1985 eigenaar en start daarnaast ook met de verkoop van woonaccessoires. Vanaf dat moment gaat het snel met het bedrijf.

Inmiddels behoort Rivièra Maison tot de meest gerenommeerde woonwinkels van de wereld.

Het exclusieve en stijlvolle merk behoort tot het duurdere segment maar met de kwaliteit en klasse die dat biedt, zal er niemand zijn die het de moeite niet waard vindt.

27. CASA

CASA

CASA Folder

Geldig van 09-05-2022 t/m 19-06-2022

> Folder bekijken

Locaties: Ongeveer 40
Website: https://nl.casashops.com/nl/
Prijsklasse:

CASA is binnen Nederland nog een vrij jonge meubelspecialist, pas in 2017 trok het bedrijf binnen onze landsgrenzen.

Dat ze het serieus aanpakken blijkt wel uit het feit dat ze in die korte tijd al zo’n 40 meubelzaken geopend hebben! Omdat CASA eigendom is van Blokker (inmiddels bekend als Mirage Retail Groep) ging dat vrij gemakkelijk.

Een flink aantal Xenos-winkels zijn immers omgevormd naar het concept van CASA.

Wereldwijd heeft CASA zo’n 500 winkels, waarvan dus ongeveer 40 in Nederland. Het bedrijf staat bekend om snel wisselende collecties waardoor ze altijd wel iets nieuws in huis hebben.

Is er nog geen CASA vestiging bij jou in de buurt? Dan kan je alles gewoon ook online bestellen.

28. Homestock

Homestock

Locaties: 6
Website: www.homestock.nl
Prijsklasse: €€

Homestock is één van de leukste nieuwe alternatieven voor de IKEA die Nederland rijk is. Bij de Homestock vind je namelijk een bonte verzameling aan leuke meubelen in alle kleuren, stoffen en maten.

Daarnaast is de winkel ook geweldig om de meest kleurrijke en bijzondere woondecoratie te vinden.

Homestock heeft inmiddels zo’n 6 vestigingen die redelijk goed over het land verspreid zijn. Mocht het nu toch iets te ver reizen zijn, dan hebben ze ook nog eens een superleuke website.

Hier vind je tal van tips en koopjes om je huis of kamer leuk mee aan te kleden.

29. Woonspecialist

Woonspecialist

Locaties: Ongeveer 50
Website: www.woonspecialist.nl
Prijsklasse: €€

Woonspecialist is zoals ze zelf zeggen ‘de specialist in wonen’. Je kan hier terecht voor een complete inrichting van je huis, of je nu op zoek bent naar meubels, accessoires of zelfs een nieuwe vloer.

Woonspecialist bestaat uit vele verschillende lokale ondernemers die zowel onder de naam van Woonspecialist als onder eigen naam opereren.

Ze hebben de voordelen van het gezamenlijk groot kunnen inkopen maar kunnen daar ook een eigen twist in aanbrengen. Hierdoor kan het aanbod van de verschillende locaties toch nog flink verschillen.

30. Villa ArenA

Villa ArenA

Locaties: 1, in Amsterdam – Noord-Holland
Website: www.villaarena.nl
Prijsklasse: € / €€ / €€€

Villa ArenA is een winkelcentrum voor woonwinkels. Je vindt hier dus tal van verschillende meubel-, decoratie- en inrichtingszaken. Eigenlijk een perfect alternatief van de IKEA dus!

De Villa ArenA is gelegen in Amsterdam, op dezelfde boulevard als waar je bijvoorbeeld de Ziggo Dome en Johan Cruijff Arena vindt.

Je vindt er een groot aantal zaken die je hier eerder al in de lijst bent tegengekomen. Denk maar eens aan De Bommel Meubelen, Haco, Profijt Meubel, Piet Klerckx, Pronto Wonen en Sanders Wonen.

Daarnaast vind je er nog tientallen andere specialisten op het gebied van wonen, of het nu slaapkamerspecialisten, badkamerspecialisten of decoratiespecialisten zijn. Perfect voor een dagje uit dus!