Beste Bedden Winkels van Nederland

Je houdt er niet altijd rekening mee, maar er zijn weinig dingen die je zo lang en zo vaak in je leven doet als slapen. De slaapkamer is daarnaast niet alleen bij uitstek de geschikte locatie om te slapen maar ook voor de romantiek of om uit te rusten. Genoeg reden dus om er maar beter voor te zorgen dat je in een comfortabel bed ligt dat er ook nog eens mooi uitziet.

Maar waar vind je die nu, al die comfortabele, prachtige, dromerige en zachte bedden? Om daar achter te komen zijn wij voor jou op zoek gegaan en hebben een overzicht gemaakt van het beste wat Nederland op slaapgebied te bieden heeft. Ben je benieuwd welke bedden winkels dit zijn? Lees hier onder dan snel verder! Dit zijn de top 20 beste beddenwinkels van Nederland!

1. Beter Bed

Beter Bed

Beter Bed Folder

Nog 4 dagen geldig

Geldig van 04-10-2022 t/m 09-10-2022

> Folder bekijken

Locatie: 161 verschillende locaties, verspreid over heel Nederland
Website: https://www.beterbed.nl

We gaan deze top 20 direct van start met misschien wel de bekendste bedden speciaalzaak die Nederland rijk is. Beter Bed bestaat inmiddels alweer ruim 40 jaar en noemt zichzelf onder andere om die reden ‘Dé slaapexpert van Nederland’.

Beter Bed is sinds het jaar 1996 beursgenoteerd en daarmee de eerste Nederlandse bedden winkel die op de beurs actief was. Over de jaren heen heeft Beter Bed veel dochterorganisaties in verschillende landen verkocht. Inmiddels zijn alleen Beter Bed (Nederland en België), Beddenreus (Nederland, behandelen we later in dit artikel ook nog) en Sängjätten (Zweden) over. Beter Bed heeft een jaaromzet van meer dan 200 miljoen euro en heeft ruim 1.000 FTE’ers in dienst.

Bij Beter Bed vind je uiteraard een bijzonder groot aanbod aan bedden, boxsprings, bedbodems en natuurlijk matrassen. Daarnaast heeft ieder filiaal een grote afdeling met tal van verschillende soorten dekbedden en hoofdkussens.

2. Auping

Auping

Locatie: Ruim 300 verkooppunten in Benelux, waarvan bijna 100 eigen Auping stores
Website: https://www.auping.nl

Auping is één van de grotere namen op beddengebied. Dit Nederlandse bedrijf werd in 1888 te Deventer opgericht en is in bijna anderhalve eeuw uitgegroeid tot een begrip op beddengebied. De geschiedenis van het bedrijf is een bijzondere.

1888 was namelijk het jaar dat smid Johannes Albertus Auping van een ziekenhuis de opdracht kreeg om hygiënische bedden te bouwen. Tot dat moment sliepen de patiënten namelijk nog op matrassen van stro. Johannes Auping ging aan de slag met staaldraden die in een frame gevlochten werden. Al snel kreeg hij orders van meerdere ziekenhuizen en in 1890 kwam hij op de markt met het eerste matras met vering. Tot op de dag van vandaag staat Auping gekend om de hoogwaardige kwaliteit van haar bedden en matrassen.

3. Swiss Sense

Swiss Sense

Swiss Sense Folder

Nog 4 dagen geldig

Geldig van 06-09-2022 t/m 09-10-2022

> Folder bekijken

Locatie: 47 verschillende locaties, verspreid over heel Nederland
Website: https://www.swisssense.nl

Swiss Sense is een andere wereldwijd gerespecteerde naam wanneer het om matrassen en bedden gaat. Net als Auping heeft Swiss Sense inmiddels ook al ruim 100 jaar ervaring met het maken van bedden en matrassen.

Swiss Sense maakt matrassen en bedden van bovengemiddelde kwaliteit, hierdoor komt er echter ook een bovengemiddelde prijs bij kijken. Maar, zoals iedere beddenverkoper zou zeggen, je slaapt ongeveer een derde van je leven dus dat kan je maar beter op een hoogwaardig bed doen!

Matrassen van Swiss Sense hebben een bovengemiddelde levensduur en gaan bij normaal gebruik tot 10 jaar mee. Eén en ander is wel afhankelijk van of je matras een zomer- en winterzijde heeft en of je het matras geregeld omdraait.

Swiss Sense heeft verspreid over Nederland een kleine vijftigtal bedden winkels waar ze (vanzelfsprekend) enkel bedden en matrassen van eigen merk verkopen. Over het algemeen mag je 90 dagen proefslapen op een nieuw aangekocht matras. Bevalt deze niet, dan mag je dit matras omruilen voor een ander model van Swiss Sense.

Anders dan de naam doet vermoeden is ook Swiss Sense een 100% Hollands familiebedrijf. Zoals ze zelf zeggen: “Al 100 jaar staat de familie Diks garant voor jouw nachtrust.”

4. Bröring

Bröring

Locatie: Amsterdam – Noord-Holland
Website: https://www.broring.com

De bekendste bedden winkel van Nederland bevindt zich waarschijnlijk op het Amsterdamse Gelderlandplein. Hier vind je de bedden winkel van Bröring, die al sinds 1929 heel Amsterdam en omstreken aan een geweldige nachtrust helpen. Oorspronkelijk opgericht in Amsterdam Oost maar inmiddels verhuisd naar een riante locatie met een prachtig aanbod aan de meest comfortabele en mooie bedden.

Om maar direct met de deur in huis te vallen: Wanneer je op zoek bent naar een prijsvechter, dan ben je bij Bröring absoluut niet aan het juiste adres. Ben je daarentegen op zoek naar een speciaalzaak waar men je meevoert in een zoektocht naar het meest comfortabele en fijne bed dat jij je kan of wil veroorloven, dan is Bröring the place to be.

5. Beddenreus

Beddenreus

Beddenreus Folder

Nog 4 dagen geldig

Geldig van 26-09-2022 t/m 09-10-2022

> Folder bekijken

Locatie: 33 verschillende vestigingen, verspreid over heel Nederland
Website: https://www.beddenreus.nl

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen is de Beddenreus onderdeel van de Beter Bed Holding. In vergelijking met Beter Bed is de Beddenreus ietwat meer gefocust op het goedkopere segment.

Dat de Beddenreus in het goedkopere segment valt wil nog niet zeggen dat de winkel ook ‘goedkoop’ is. Zo heeft de Beddenreus in het jaar 2020 nog de felbegeerde prijs als ‘beste winkelketen van Nederland’ in de categorie Slapen veroverd.

Binnen het assortiment van de Beddenreus vind je naast boxsprings, bedden, ledikanten, matrassen, bedbodems en badgoed ook een groot aantal kasten en bedmeubelen zoals hockers en nachtkastjes.

6. Matrasconcurrent

Matrasconcurrent

Matrasconcurrent Folder

Nog 4 dagen geldig

Geldig van 26-09-2022 t/m 09-10-2022

> Folder bekijken

Locatie: 3 verschillende vestigingen. In Rogat (Drenthe), Zwolle en Slagharen (Overijssel)
Website: https://www.matrasconcurrent.nl/

Matrasconcurrent is, zoals zij zichzelf noemen, de grootste slaapspecialist van Noord-Nederland. Alhoewel wij hier geen verdere uitspraken over durven te doen, is het zeker dat de Matrasconcurrent in ieder geval tot het rijtje beste bedden winkels van (noord) Nederland hoort!

Bij Matrasconcurrent heeft men inmiddels ruim 35 jaar ervaring op het gebied van bedden en matrassen en belooft men de klant naast de beste kwaliteit ook nog eens de laagste prijs van heel Nederland. De drie vestigingen bieden samen meer dan 6.000 vierkante meter aan showroom.

Het loont om eens een bezoekje aan de locaties te nemen omdat de showrooms een speciale outlet hebben waarvan de artikelen niet op de website verschijnen.

7. Lion Beddenshop

Lion Beddenshop

Locatie: 10 winkels, allemaal in Zuid-Holland
Website: https://www.lionbeddenshop.nl/

Iedereen die afkomstig is uit de regio van Zuid-Holland zal ongetwijfeld van de Lion Beddenshop hebben gehoord. Het is één van de grootste beddenwinkels die de provincie rijk is en trekt bezoekers uit de wijde omtrek.

Lion Beddenshop belooft een aantal zaken aan hun klanten. Dit zijn naast een snelle levering, ruim assortiment en een uitstekende klantbeoordeling ook een goede klantendienst en dat je online veilig kan betalen. Eerlijk is eerlijk, minder mag je eigenlijk ook niet verwachten.

8. Slaapwereld

Slaapwereld

Locatie: Twee vestigingen, Woerden en Bussum, beide in Zuid-Holland
Website: https://www.slaapwereldonline.nl

De volgende bedden speciaalziek de we in deze top 20 in behandeling nemen is Slaapwereld. Slaapwereld is één van de beste plekken van het land wanneer je op zoek bent naar een slaapadvies op maat. Of je nu zoekende bent naar een nieuw matras, een mooi nieuw bed of enkel maar beddengoed, bij Slaapwereld kan je er allemaal voor terecht.

Slaapwereld is in 1998 ontstaan en heeft sinds 2012 een tweede vestiging. In totaal vind je op beide locaties bijna 2.000 vierkante meter aan alles dat met slapen te maken heeft. Tot buiten de Nederlandse landsgrenzen worden bedden afgeleverd en gemonteerd!

Slaapwereld staat nog het meest bekend om hun kennis en selectie aan M-line matrassen. Het is dan ook niet zonder reden dat ze in 2012 uitgeroepen zijn tot beste M-line dealer van Nederland en in 2016 tot beste M-line dealer van Midden-Nederland.

Slaapwereld heeft een aantal kernpunten waaraan zij zich houden. Zo staat deskundig advies altijd boven het doen van een zo hoog mogelijke verkoop. Daarnaast moet de hoogste kwaliteit voor een zo goed mogelijke prijs verkocht kunnen worden.

9. IKEA

IKEA

IKEA Folder

Geldig van 28-09-2022 t/m 16-10-2022

> Folder bekijken

Locatie: 13 vestigingen verspreid over heel Nederland
Website: https://www.ikea.com

IKEA is wereldwijd bekend als warenhuis met woonartikelen die door de kopers over het algemeen zelf in elkaar gezet moeten worden. De IKEA is in 1943 in Zweden opgericht en is sinds 1978 in Nederland actief. Sterker nog; zelfs het hoofdkantoor staat officieel in Nederland. De IKEA is een franchise, enkel de locatie Delft, tevens het hoofdkantoor, is eigendom van IKEA zelf.

Naast kasten, keukens, stoelen, banken, en volledige badkamers vind je bij de IKEA dus ook van alles voor in de slaapkamer. Of je nu op zoek bent naar een nachtkastje, matras, lattenbodem of een boxspring met alles er op en er aan: Bij de IKEA vind je ze allemaal.

10. Hästens

Hästens

Locatie: 11 vestigingen verspreid over heel Nederland. Daarnaast 6 andere dealers
Website: https://www.hastens.com/

We blijven nog even in Zweden want ook Hästens is een Zweeds merk dat zich vandaag de dag met name focust op bedden, bedlinnen en kussens. Daarnaast timmert het de laatste jaren ook aan de weg met lifestyle accessoires.

Hästens maakt sinds 1852 bedden en is sindsdien uitgegroeid tot misschien wel de meest luxe beddenmaker ter wereld. Tot op de dag van vandaag worden Hästens bedden nog altijd handgemaakt in Zweden, van 100% natuurlijke producten. Onder ander paardenhaar wordt in de bedden van Hästens veelvuldig gebruikt.

Al die kwaliteit maakt van Hästens een exclusief merkt. Ze worden ook wel de Rolls Royce onder de bedden genoemd. Al deze exclusiviteit komt overigens ook voor een bijzonder exclusieve prijs. De goedkoopste opties kosten al gemakkelijk 5.000 euro, dit loopt op tot 50.000 euro. Hästens heeft zelfs een gelimiteerd model dat afhankelijk van de opties zo’n 150 tot 200.000 euro (!) kost.

11. Jysk

Jysk

Jysk Folder

Geldig van 03-10-2022 t/m 16-10-2022

> Folder bekijken

Locatie: Ruim 100 verspreid over heel Nederland
Website: https://www.jysk.nl

De Jysk begint inmiddels een vertrouwd zicht te worden in het Nederlandse winkellandschap. Toch duurde het tot 2006 tot de eerste vestiging geopend werd. Dit was in het Gelderse Arnhem. Inmiddels zijn er ruim 100 filialen verspreid over het gehele land. Ook in België timmert de Jysk inmiddels aan de weg, met de opening van een handvol filialen.

Jysk is inmiddels aanwezig in meer dan 50 landen, heeft meer dan 3.000 vestigingen en meer dan 22.000 medewerkers. Hierdoor is het na de Lego-winkels misschien wel de bekendste winkel van Denemarken. Het bedrijf is groot geworden met het verkopen van bedden, alhoewel inmiddels ook andere woonartikelen een belangrijk onderdeel van de omzet leveren.

Bij de Jysk vind je alles wat maar in de slaapkamer bruikbaar is. Dit gaat dus een stuk verder dan enkel de bedden, matrassen, bedlinnen en kussens. Denk bijvoorbeeld maar eens aan kasten, kledingrekken, slaapbanken, elektrische dekens, bankjes tot zelfs spiegels aan toe.

Qua prijs bevindt Jysk zich in het middensegment. Ze werken met een aantal merken waarvan de Jysk het alleenrecht heeft om ze te verkopen. Het bekendste voorbeeld hiervan is Kronborg.

12. Royal Health Foam

Royal Health Foam

Locatie: Den Haag – Zuid-Holland
Website: https://www.healthfoam.com/

Royal Health Foam maakt matrassen sinds het jaar 1998. Hun visie is om kwalitatief enkel zeer hoogwaardige materialen te gebruiken en op geen enkele wijze iets op kwaliteit voor te laten gaan.

Royal Health Foam maakt gebruik van een eigen fabriek waardoor er geen tussenhandel betrokken is. Enkel de beste matrassen voor de best mogelijke prijs. Matrassen van Royal Health foam staan gekend om de goede ventilatie en het hoge comfort. Ze worden ook gebruikt in ziekenhuizen. Voorbeelden hiervan zijn het AMC en het Bronovo.

Het bedrijf zelf houdt de focus volledig op het maken van de beste matrassen. Toch is het ook mogelijk om bedden, lattenbodems en soortgelijk te kopen. Hiervoor werkt het bedrijf samen met de gerenommeerde beddenmaker Hasena.

13. Ravensberger Matrassen

Ravensberger Matrassen

Locatie: Zoeterwoude (bij Leiden) – Zuid-Holland
Website: https://www.ravensberger-matrassen.nl/

Ravensberger is een Duitse fabrikant van Matrassen. Er lijkt een link te zijn met Royal Health Foam. Op de website van laatstgenoemde valt zelfs meer te lezen over de verschillen tussen Ravensberger en Royal Health Foam. Desondanks hebben we de link nog niet gevonden.

Een overeenkomst is dat ze beide soortgelijke matrassen maken. De matrassen van Royal Health Foam zijn daarentegen wel nog iets meer op gezondheid gericht en dikwijls iets duurder qua aanschafprijs.

Bij Ravensberger kan je enkel terecht voor matrassen, lattenbodems en kussens. Voor het geraamte van het bed zelf verwijzen ze je door naar een (Duitse) partner.

14. Boonman Bedden

Boonman Bedden

Locaties: 7 verschillende locaties, allen in Noord-Brabant
Website: https://www.boonmanbedden.nl

Noord-Brabants bekendste beddenboer staat bekend onder de naam van Boonman Bedden. Al meer dan 30 jaar ben welkom bij één van de zeven locaties voor een eerlijk advies, uitstekende service en een prijs kwaliteitsverhouding waar je mee thuis kan komen.

Boonman beschikt over een team inkoopexperts die dagelijks niet alleen de beste producten selecteren maar ook continu de prijzen up to date houden. Zo geniet je als klant altijd van de laagste prijzen die aangeboden kunnen worden. Matrassen en bedden van verschillende topmerken worden continu getest en uit iedere prijsklasse worden enkel de beste en meest comfortabele bedden te koop aangeboden.

15. Droomvlucht Slaapcomfort

Droomvlucht Slaapcomfort

Locaties: Twee vestigingen, Krimpen aan de IJssel en Zevenhuizen, beide in Zuid-Holland
Website: https://www.droomvluchtslaapcomfort.nl

Droomvlucht Slaapcomfort is een slaapspecialist gevestigd in de regio van Rotterdam. In Krimpen aan de IJssel en Zevenhuizen hebben ze in totaal ruim 1500 vierkante meter aan showroom waar bedden, matrassen, beddengoed, kussens en accessoires te vinden zijn.

Droomvlucht Slaapcomfort heeft een aantal zaken centraal staan. Dit zijn naast een persoonlijke benadering van de klant, het geven van vakkundig advies en daarbij zo’n goed mogelijke service te verlenen. De adviseurs gaan samen met u op zoek naar de beste positie voor uw nek, rug en wervels om zo het bed te vinden dat het beste bij uw lichaam aansluit.

16. Beddenspecialist

Beddenspecialist

Locatie: Kleine 30 verschillende locaties, verspreid over heel Nederland
Website: https://www.beddenspecialist.nl

De Beddenspecialist is één van de grotere bedden speciaalzaken van Nederland. Daarnaast is het één van de oudste nog bestaande bedden winkels van het land. Het bedrijf is in 1979 als Slaapgilde ontstaan en heeft de formule in 2011 hernoemd tot Beddenspecialist.

Bijzonder aan de Beddenspecialist is dat ze een unieke service aanbieden die je wereldwijd haast nog nergens tegenkomt. Ze noemen dit SlaapID, een onafhankelijke slaaptest. Thuis in je eigen bed wordt er tijdens de slaap gemonitord. Zo krijg je onder andere inzicht in je bewegingen, temperatuur en houdingen tijdens de slaap. Op basis hiervan kan er beter een specifiek type matras aanbevolen worden.

Alle medewerkers van de Beddenspecialist zijn getraind door erkende fysiotherapeuten en weten dus perfect hoe ze met de klanten het beste bed voor hun slaapritme moeten vinden.

17. Leen Bakker

Leen Bakker

Leen Bakker Folder

Nog 4 dagen geldig

Geldig van 06-10-2022 t/m 09-10-2022

> Folder bekijken

Locatie: Ruim 100, verspreid over heel Nederland (Continentaal en Caraïbisch)
Website: https://www.leenbakker.nl

De Leen Bakker is misschien wel de bekendste 100% Nederlandse meubelboer. Het oorspronkelijke bedrijf is in 1918 opgericht door Cornelis Bakker, en verkocht enkel stoffen en garen. Zijn zoon, Leen Bakker, breidde dit uit tot het huidige concept. Vervolgens breidde de Leen Bakker onder de leiding van zijn zoon, Arie Bakkier, uit tot de huidige winkelketen.

De meubel- en interieurwinkels van Leen Bakker zijn over het algemeen aan de rand van gemeenten gevestigd, waar de industrie- en bedrijvencentra gevestigd zijn. Ook zijn ze geregeld op woonboulevards terug te vinden.

Verspreid over Nederland zijn er ruim 100 filialen te vinden. Daarnaast is de Leen Bakker ook in België en op Caraïbisch Nederland goed vertegenwoordigd. Bedden en toebehoren vormen een belangrijk onderdeel van de meubelwinkels. Veel producten zijn onder eigen label maar er wordt ook met een aantal andere merken samengewerkt. Voorbeelden hiervan zijn UMIX, Beliani, Vipack en VidaXL.

18. Goossens Wonen en Slapen

Goossens Wonen en Slapen

Goossens Folder

Geldig van 28-09-2022 t/m 16-10-2022

> Folder bekijken

Locatie: 21 verschillende locaties, verspreid over heel Nederland
Website: https://www.goossenswonen.nl

Goossens Wonen en Slapen is een specialist op woongebied die over heel Nederland gevestigd is. Toch is Goossens Wonen met name in het zuiden van het land zeer goed vertegenwoordigd. Goossens is opgericht in 1954 en is uitgegroeid van een kleine woonwinkel tot één van de grotere namen in de wereld van wonen en slapen.

Het is de missie van Goossens om mensen een stukje woongeluk te geven. Daarom hebben ze van de winkels zo ingericht dat een bezoekje uitmondt in een totale ervaring. Daarbij proberen ze highclass producten ook voor de gewone man zo betaalbaar mogelijk te houden.

Duurzaamheid is daarnaast een belangrijk item voor Goossens Wonen. Daarom hebben ze een speciale ECO lijn die ook in de beddensectie van het bedrijf goed vertegenwoordigd is. Daarnaast is al het intern transport volledig geëlektrificeerd en compenseren ze de uitstoot van hun vrachtwagenpark volledig. Het doel is dan ook om de groenste en duurzaamste retailer op woongebied te worden.

19. Totaalbed

Totaalbed

TotaalBED Folder

Nog 3 dagen geldig

Geldig van 02-10-2022 t/m 08-10-2022

> Folder bekijken

Locatie: 22 verschillende locaties, verspreid over heel Nederland
Website: https://www.totaalbed.nl/

Totaalbed is in 1998 opgericht door een viertal broers. Gezamenlijk hebben zij het bedrijf in no time tot één van de grootste en ook beste bedden winkels van Nederland uit laten groeien. De inmiddels 22 verschillende vestigingen zijn verspreid over het gehele land. Wel zijn verreweg de meeste in het midden en noorden des lands te vinden.

Totaalbed focust zich met de verkoop op stijlvolle bedden die van hoge kwaliteit zijn. Ze houden daarbij rekening met iedere portemonnee. Dus of je nu op zoek bent naar een goedkoop maar net bed voor in de logeerkamer of een luxe droom boxspring voor in je eigen slaapkamer, keuze is er genoeg.

Het bedrijf staat voor een uitstekende service. Zo mag je sowieso 90 dagen proefslapen op je nieuwe matras. Wanneer het niet bevalt is omruilen kosteloos mogelijk.

20. Morgana

Morgana

Locatie: 20 verschillende locaties, verspreid over heel Nederland
Website: https://www.morgana.nl

De laatste bedden winkel die we in deze top 20 behandelen is Morgana. Morgana is ontstaan uit een samenwerking tussen een vijftal verschillende familiebedrijven die actief waren in de bedden branche. Dit gebeurde in het jaar 1986. De samenwerking is van start gegaan omdat de verschillende eigenaren bang waren dat door de opkomst van grote bedrijven er een hoop kwaliteit en kennis verloren ging.

In de loop der jaren zijn veel andere bedrijven in deze coöperatie gestapt. Zo is het mogelijk dat Morgana inmiddels 20 verschillende vestigingen over het hele land heeft. Sinds het jaar 2008 werkt Morgana samen met verschillende onderzoeksinstellingen, om de kwaliteit van slaap te testen en bevorderen.

Bij Morgana kan je je jouw slaappatroon vast laten stellen door een slaaptest die 8 minuten in beslag neemt. Hierna wordt een profiel opgesteld waarna de beste matrassen voor jouw lichaam geselecteerd worden. Deze bekroonde methode is inmiddels meer dan een half miljoen keer afgenomen.