Beste Meubelwinkels

Als je thuis bent wil je natuurlijk dat je in een warm nest komt waar je je comfortabel voelt. De beste manier om dit voor elkaar te krijgen is ervoor te zorgen dat je meubels hebt die bij jou passen. En waar je die koopt? In een meubelwinkel natuurlijk!

De beste meubelwinkel van Nederland is Leen Bakker. Het ligt er natuurlijk een beetje aan wat jouw stijl en wensen zijn, maar in principe kun je bij Leen Bakker voor zo goed als alle stijlen en wensen wel terecht. Een ander voordeel van Leen Bakker is dat ze winkels door heel het land hebben en je dus niet persé naar bijvoorbeeld de andere kant van het land hoeft te rijden.

1. Leen Bakker

Leen Bakker

Leen Bakker Folder

Geldig van 13-09-2021 t/m 26-09-2021

> Folder bekijken

Website: https://www.leenbakker.nl/
Aantal vestigingen: 170 filialen in Nederland, het Caribisch gebied (dat valt onder het Koninkrijk der Nederlanden) en België
Opgericht in: 1953 (sinds 2017 onderdeel van investeringsmaatschappij Gilde Investment Management)

Het streven van Leen Bakker is (volgens hen zelf) “om van ieder huis een thuis te maken”. En dat is uiteraard wat je wilt bereiken als je geld gaat uitgeven aan meubels om je huis in te richten. Je kunt er voor vele stijlen iets vinden; zoek je retro, industrieel of juist lekker klassiek, Leen Bakker geeft je deze keuze.

Ook het aanbod aan tuinmeubelen mag er niet ontbreken. Zo vindt je er bijvoorbeeld vele soorten loungesets en tuinsets.

Als je mooie meubelen wilt hebben voor een betaalbare prijs, dan is Leen Bakker een goede keuze om naar toe te gaan. Ze gaan met hun tijd mee en de kwaliteit is redelijk tot goed. Ze hebben per maand zo een 4.000.000 bezoekers op hun website en nog een keer de helft daarvan in winkels, dus dat tekent wel hoe goed ze het doen.

2. De Bommel Meubelen

De Bommel Meubelen

De Bommel Meubelen Folder

Nog 2 dagen geldig
Geldig van 10-09-2021 t/m 19-09-2021

> Folder bekijken

Website: https://www.debommelmeubelen.nl/
Aantal vestigingen: 11
Opgericht in: 2010

Bij de Bommel Meubelen kun je terecht voor de complete inrichting van elk deel van je huis; of het nu je woonkamer is, of je slaapkamer. Ze hebben bijvoorbeeld eetkamerstoelen, tafels, lampen en bankstellen.

Hun specialisatie ligt echter in het zelf maken van eikenhouten meubels, dus wil je een mooie stevige en robuuste tafel die uniek is, dan is de Bommel Meubelen hiervoor toch echt de beste kandidaat. Wat ook goed is om te weten is dat ze hun hout kappen in overleg met Staatsbosbeheer; ze geven niet alleen om hun meubels, maar ook om de bomen.

3. Profijt Meubel

Profijt Meubel

Website: https://www.profijtmeubel.nl/
Aantal vestigingen: 35
Opgericht in: 1984

Bij Profijt Meubel hanteren ze de zogenaamde ‘Laagste prijsgarantie’ op elk meubelstuk. Naast deze garantie hebben ze ook een zitgarantie, waarmee je gegarandeerd goed zit in je stoel of op je nieuwe bank die je bij hun koopt. En dan nog een garantie die niet geheel onbelangrijk is, is de standaard 2-jarige CBW-garantie, die uit te breiden is met vijf jaar aanvullende garantie via hun All-in House Service.

Hun assortiment bestaat onder andere uit banken, stoelen, kasten, woonaccessoires en tafels. Ze hebben regelmatig goede acties die je terug kunt vinden in hun (online) folder. Ook hebben ze een groot magazijn waaruit ze direct kunnen leveren en hierdoor heb je dus je meubel(s) lekker snel in huis.

4. IKEA

IKEA

IKEA Folder

Geldig van 01-08-2021 t/m 30-09-2021

> Folder bekijken

Website: https://www.ikea.com/nl/nl/
Aantal vestigingen: (In Nederland) 13, anno 2017: 355 vestigingen wereldwijd
Opgericht in: 1943 in Zweden, 1978 in Nederland

De IKEA is vooral bekend van de artikelen die je er kunt kopen en vervolgens zelf in elkaar mag zetten (meestal houdt je wel een schroefje of iets dergelijks over). Erg populair zijn bijvoorbeeld de IKEA kasten. Het is dan wellicht geen superieure kwaliteit, maar ze bieden wel keuze genoeg en over het algemeen valt de prijs wel mee.

Ondertussen hebben ze zich ook wat meer gericht op het duurzamer leven. Dit Zweedse concern heeft een ontzettend slim concept verzonnen in de winkels, want je moet er een soort pad volgen waardoor je overal langs loopt en vaak wordt verleidt om spullen te kopen waarvoor je eigenlijk niet kwam.

5. Trendhopper

Trendhopper

Trendhopper Folder

Geldig van 23-08-2021 t/m 03-10-2021

> Folder bekijken

Website: https://www.trendhopper.nl/
Aantal vestigingen: 21
Opgericht in: 1982

Bij Trendhopper kun je terecht voor de inrichting van je keuken, woon- en slaapkamer en voor verlichting waarbij je kunt kiezen uit verschillende merken. Onder deze merken vallen bijvoorbeeld COCOmaison, Gusta, Hartman en BePureHome.

Hun website biedt meerdere manieren om jouw meubelen uit zoeken; op de stijl, of bijvoorbeeld op het type meubel, accessoire of licht je wilt hebben. Ook hebben ze een 100 stoffen concept waarbij je voor bijvoorbeeld je bank zelf kunt kiezen uit de 100 verschillende stoffen waarmee deze wordt bekleed.

6. Woonexpress

Woonexpress

Woonexpress Folder

Nog 2 dagen geldig
Geldig van 30-08-2021 t/m 19-09-2021

> Folder bekijken

Website: https://www.woonexpress.nl/
Aantal vestigingen: 9
Opgericht in: 2004

Kasten, vloerkleden, tafels, banken, stoelen of accessoires, Woonexpress heeft het allemaal. De Woonexpress winkels zijn verdeeld over Nederland met vestigingen in Utrecht, Duiven, Son en bijvoorbeeld Almere.

Handig bij Woonexpress is dat ze alles uit voorraad kunnen leveren. Of als je echt een speciale bestelling wilt doen zoals iets op maat, dan laten ze dit gewoon voor je maken. Je kunt je gekochte spullen gratis afhalen, of laten thuisbezorgen.

7. Xenos

Xenos

Xenos Folder

Nog 2 dagen geldig
Geldig van 06-09-2021 t/m 19-09-2021

> Folder bekijken

Website: https://www.xenos.nl/
Aantal vestigingen: + / - 150
Opgericht in: 1973, overgenomen door de Blokker Holding in 1989

Wat de meeste mensen waarschijnlijk niet weten is dat Xenos een Nederlandse keten is, gestart in Den Bosch, toen nog onderdeel van de SHV groep. Hoewel de oprichting in Den Bosch was, werden de eerste winkels geopend in Uitrecht, Amsterdam en Eindhoven.

In het Grieks betekent Xenos vreemdeling, gast of buitenlander (geen idee waarom ze die naam hebben gekozen). Momenteel bevindt het hoofdkantoor en distributiecentrum zich in Waalwijk.

Ondanks dat het geen gespecialiseerde meubelzaak is, kun je er heel goed terecht voor de wat kleinere meubels. Maar er is ook zeker geen gebrek aan super leuke, en goedkope accessoires om jouw huis op te leuken.

8. Loods 5

Loods 5

Loods 5 Folder

Geldig van 09-08-2021 t/m 30-09-2021

> Folder bekijken

Website: https://loods5.nl/
Aantal vestigingen: 6
Opgericht in: 1999

Aangezien Loods 5 met ‘deelnemers’ werkt hebben ze een nogal wisselend assortiment dat ze aanbieden. Het concept is simpel, maar doeltreffend; ze kiezen zelf hun deelnemers welke hun artikelen mogen aanbieden in een deel van de winkel dat ze mogen huren.

Mocht je even willen rusten als je in één van de zes winkels bent gaan shoppen, dan bieden ze je de gelegenheid om een bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken in hun restaurant “Loods 5 Lekkers”. Alle zes de winkels samen geven je een shopgenot van 98 duizend m2 aan winkelruimte.

9. Flinders

Flinders

FLINDERS Magazine

Geldig van 21-07-2021 t/m 30-09-2021

> Folder bekijken

Website: https://www.flinders.nl/
Aantal vestigingen: 2 designstudio’s en 1 Flinders Café (interieur is van Flinders)
Opgericht in: 2010

Bij Flinders kun je zowel terecht voor de inrichting van je huis, maar ook voor projectinrichting. Naast de meubelen die je binnen kunt gebruiken bieden ze je ook de gelegenheid om direct voor je tuin te shoppen. Oh, en ze zijn uitgekozen tot beste woonwinkel in 2019.

Flinders heeft zich vooral op designproducten gericht en daar hebben ze er dan ook meer dan 36 duizend van verzonnen door zo een 150 ontwerpers. Naast het feit dat ze voornamelijk design hebben, gaan ze er ook prat op dat ze alléén maar kwaliteit leveren en absoluut geen namaak.

10. Vintage Revival

Vintage Revival

Website: https://www.vintagerevival.nl/
Aantal vestigingen: 1
Opgericht in: Onbekend

Zoals de naam al zegt verkoopt deze Utrechtse winkel echte vintage meubelen, en zoiets mag natuurlijk niet in onze lijst ontbreken! Naast dat je er terecht kunt voor je interieur inrichting, kun je er ook terecht voor de stoffering van je meubels.

Ze bieden, qua interieur spullen, bijvoorbeeld kasten, tafels, accessoires, krukken en spullen voor de kinderkamer. Als je naar de website kijkt, dan zie je al snel wat voor soort winkel het is; niet teveel tierelantijntjes, maar gewoon simpel en duidelijk.

11. Mobilia

Mobilia

Website: https://www.mobilia.nl/
Aantal vestigingen: 1
Opgericht in: 1975

Deze leuke winkel is gevestigd in het hartje van Amsterdam en zijn open vanaf dinsdag tot en met zaterdag. De eigenaar van de winkel is, sinds 2001, Rini Scherpenisse. Het team van Mobilia bestaat vooral uit interieur designers.

Het doel van Mobilia is dan ook om de meest toegankelijke design studio en winkel van Nederland te worden. Wil je een bank laten ontwerpen, of mede-ontwerpen, dan is dit de plaats waar je naartoe kunt. Dit kan zowel online als in hun winkel aan de Utrechtsestraat.

12. Mister Design

Mister Design

Website: https://www.misterdesign.nl/
Aantal vestigingen: 1
Opgericht in: Onbekend

Mister Design werkt met een aantal geweldige top design merken zoals Kartell, Foscarini en Carl Hansen. Wat opvalt op hun website is dat ze een sectie hebben gericht aan thuiswerken, dit ben ik op nog geen andere site in onze lijst tegen gekomen, en dat terwijl thuiswerken behoorlijk groot is geworden dankzij Corona.

Hun winkel in Den Bosch heeft een oppervlakte van 2000 vierkante meter en heeft een echte design uitstraling. Met hun vakkundig personeel helpen ze je graag om jouw design meubels samen te stellen en uit te zoeken.

13. Homestock

Homestock

Website: https://homestock.nl/
Aantal vestigingen: 6
Opgericht in: 2014

Deze vrolijke winkel is begonnen in Haarlem, in het Raaksgebied als een pop-up store. Eigenlijk was het de bedoeling om drie maanden te kijken hoe hun concept zou werken, en wat bleek; het werd een succes. Nu hebben ze vestigingen in Rotterdam, Nijmegen, Utrecht, Breda, Haarlem en Eindhoven.

Ze noemen zichzelf een miniwarenhuis waar je vernieuwende en kleurrijke meubels kunt vinden, maar uiteraard ook accessoires. De winkel is opgericht door Sita en Wouter die elkaar perfect aanvullen en van Homestock een succes maken.

14. Carlos in Huis

Carlos in Huis

Website: https://www.carlosinhuis.nl/
Aantal vestigingen: 1
Opgericht in: 2008

Met hun 900 vierkante meter aan winkelruimte, lijkt het misschien niet zo veel, maar het ruime assortiment maakt de grootte meer dan goed. Zo kun je er terecht voor banken, stoelen, kasten, tafels, lampen en bijvoorbeeld vloerkleden. De kracht ligt vooral in de interieur adviseurs waarover Carlos in Huis beschikt.

In en voor elke stijl kunnen deze enthousiaste medewerkers je helpen om de perfecte combinaties te maken voor in je huis. Echter als je op zoek bent naar een goedkoop interieur is dit misschien niet de beste winkel, wil je kwaliteit en geadviseerd worden door mensen die er echt verstand van hebben, dan is Carlos in Huis een winkel waar je langs wilt gaan.

15. Kavel 84 Woonwinkel

Kavel 84 Woonwinkel

Website: https://kavel84.nl/
Aantal vestigingen: 1
Opgericht in: 2006

Kavel 84 ligt in het mooie Waalwijk in Noord-Brabant en je kunt er naast meubels ook terecht voor speciale accessoires als serviezen of Pols Potten. Ze verkopen merken als Design on Stock, Dock Four, Studio Boot, Urban Cotten en Vanilla Fly. Zowel (grote) internationale, maar zeker ook lokale merken zijn er te vinden.

Wanddecoratie, meubels, accessoires en verlichting, eigenlijk alles voor wat je zoekt om je huis in te richten bieden ze je aan. De winkel is vooral een begrip in Noord-Brabant geworden door de vriendelijkheid en bekwaamheid van het personeel; als je een goed interieur advies nodig hebt dan kan Kavel 84 dit zeker geven.