Sneakers zijn tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De meest bonte, extravagante, stijlvolle en vette modellen zie je voorbij komen. More is more! Sneakers zijn lange tijd uit de mode geweest maar eigenlijk al sinds het millennium weer helemaal terug van weggeweest. Heel logisch, want naast dat ze er geweldig uit kunnen zien zijn ze natuurlijk ook nog super comfortabel.

Door de grote populariteit van sneakers barst het in Nederland inmiddels ook van de sneaker winkels. En alhoewel dat natuurlijk helemaal geen probleem is, is het wel fijn om te weten waar je dan ook de beste sneaker winkels van het land kan vinden. We zullen vast verklappen dat Amsterdam naast de officiële hoofdstad ook de sneaker hoofdstad van Nederland is. Daarnaast zijn ook Noord-Brabant en Gelderland goed vertegenwoordigd wanneer het aankomt op vette sneaker winkels.

Ben jij benieuwd wat de vetste plekken zijn om jouw nieuwe sneakers te scoren? Je vindt ze allemaal in deze lijst! Dit zijn de top 20 beste sneaker winkels van Nederland.

1. Patta

Patta

Locatie: Amsterdam – Noord-Holland
Website: https://www.patta.nl
Instagram: https://www.instagram.com/patta_nl/

We gaan de top 20 van start met wat volgens velen de beste en vetste sneaker winkel van Nederland is. Patta – Surinaams voor schoen – vind je in op de Zeedijk in Amsterdam, niet ver van de wereldberoemde Rosse Buurt. Patta is in 2004 als kleine sneaker studio begonnen en is in die tijd uitgegroeid tot de absolute wereldtop op sneaker gebied.

Patta is een toonaangevend merk waar je alle hippe nieuwe sneakers van merken zoals Adidas, ASICS, New Balance en Reebok vindt. Alsof dat nog niet genoeg is ontbreken ook de merken Levi’s, Vans en Nike niet. Al deze wereldbedrijven staan in de rij om een speciale samenwerking met Patta van start te gaan. Naast patta’s van deze merken hebben ze ook nog een eigen label.

Dat de beroemdheid van Patta tot ver buiten de grenzen rijkt blijkt wel uit het feit dat over de hele wereld pop up shops van Patta verschenen zijn. Van Tokio tot Seoul en van Shanghai tot Bangkok. Daarnaast heeft de beste sneaker winkel van Nederland zelfs nu filialen in modesteden London en Milan.

Website

De retro website van Patta is grotendeels in het zwart, wit en grijstinten ingericht. Stijlvol en simpel, met op de voorpagina nieuwsberichten en een aantal van de nieuwe binnenkomers in de collectie. Dat Patta een internationaal merk geworden is blijkt wel uit het feit dat de website enkel in het Engels beschikbaar is. Boven de 150 euro wordt je bestelling gratis verzonden, anders bedragen de kosten 8 tot 10 euro. Je mag tot 14 dagen na de aankoop je bestelling retour sturen. De bezorgkosten worden van de terugbetaling verminderd.

2. Maha Amsterdam

Maha Amsterdam

Locatie: Amsterdam – Noord-Holland
Website: https://www.maha-amsterdam.com/
Instagram: https://www.instagram.com/maha_amsterdam/

Voor veel vrouwelijke sneaker liefhebbers werd de wereld in december 2017 een iets minder fijne plek om op te wonen. Dit was namelijk de maand waarin één van de beste vrouwelijke sneaker winkels van Nederland, No Boys Allowed, voor goed gesloten werd. Gelukkig is er nog een ander valhalla, dat schuilgaat onder de naam Maha Amsterdam.

Maha Amsterdam is een street fashion en sneaker winkel gemaakt door én voor vrouwen. Het in 2015 door Saskia van Hofwegen en Dian Iskandar opgerichte sneaker paradijs is een stralend middelpunt in een diverse community vol warmte, liefde, daadkracht en natuurlijk de tofste kleding en sneakers.

Website

De website van Maha Amsterdam is netjes en overzichtelijk. Geen overbodige poespas, gewoon een strakke lay-out die zich gemakkelijk laat lezen. Heel tof is dat het hooveren over een artikel direct een menu met de beschikbare maten tevoorschijn tovert. Verzendkosten liggen op 4 á 5 euro en je hebt je bestelling normaal uiterlijk binnen twee dagen in huis. Boven de 75 euro worden de kosten niet aangerekend. Retourneren kan binnen de wettelijke termijn van twee weken, retourkosten worden van de terugbetaling verminderd.

3. Woei

Woei

Locatie: Rotterdam – Zuid-Holland
Website: https://www.woei-webshop.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/woeionline/

Als Amsterdam het Nederlandse Mekka is voor sneakers dan is Rotterdam toch zeker wel Medina. Een aantal van de vetste street fashion en sneaker winkels en boetiekjes vind je in de maasstad. Eén van de tofste daarvan is Woei, waar je bergen aan heerlijke collecties van gloednieuwe sneakers vindt. Zoals ze zelf zeggen: “Pret a porter”: Klaar om te dragen!

Woei dankt zijn naam aan de eigenaar, Woei Tjin. Hij was op jonge leeftijd al helemaal verkikkerd op sneakers en om deze dure hobby te betalen is hij exclusives uit z’n eigen privécollectie van 500 paar beginnen te verkopen. Het één liep tot het ander en binnen no time had hij z’n eigen shop in de Rotterdamse Hoogstraat.

Iedere Rotterdammer met een passie voor sneakers weet dat Woei the place to be is. Vaak is het dan ook wachten op een plekje om binnen te kunnen stappen bij deze schoenen hemel. Niet alleen het publiek staat in de rij. Bekende sneaker merken zoals ASICS en Stussy zijn maar enkele van de grote namen die een samenwerking met Woei hebben gehad.

Website

Dat ook Woei een internationale speler is blijkt wel uit het feit dat ook de website van Woei volledig Engelstalig is. De voorpagina is strak en simpel en toont een overzicht van collecties van en verhalen door Woei. De topmenu’s klappen open en laten met afbeeldingen direct zien waar de sectie om draait. Wat dat betreft is de website net als Woei zelf: Snel, modern en supergelikt.

Woei verscheept bestellingen boven de 200 euro gratis. Daaronder wordt er voor Nederland 7 euro aangerekend. Ben je toch niet tevreden met je nieuwe aankoop dan mag je deze binnen 7 dagen retourneren. Geld wordt niet teruggestort, wel krijg je shop credit.

4. Concrete

Concrete

Locatie: Den Haag en Amsterdam (twee winkels) – Zuid- en Noord-Holland
Website: https://concrete.nl/nl/
Instagram: https://www.instagram.com/concretestore/

Concrete is meer dan alleen maar een sneaker winkel. Je vindt er namelijk van alles dat met street fashion, kleding, sneakers én muziek te maken heeft. Deze levendige combinatie van kunst en mode is de hippe nazaat van één van de pilaren waarop de Nederlandse sneaker cultuur ooit op gebouwd is.

Alhoewel oorspronkelijk Haags zijn er inmiddels twee shops in de (sneaker) hoofdstad van het land te vinden waar kunst, architectuur, mode en design perfect samenkomen.

Website

De Concrete Online Store ziet er fris uit. Op de hoofdpagina zijn alle nieuwe funky binnenkomers direct te bekijken. De menu’s zijn minimalistisch ingericht. Enkel in de linkerbovenhoek vind je de dames, heren en totale selectie. Klik je daarop dan kom je direct in een overzicht van alle producten. Vervolgens kan je in het minimalistisch ingerichte zoekvenster verder zoeken. Niets aan veranderen wat ons betreft!

Zoals helaas met veel sneaker winkels het geval is, is verzenden en informatie vinden ook bij Concrete geen sinecure. Thuis bezorgen wordt pas boven de 250 euro gratis gedaan, daaronder zou er een kost berekend worden. Bij een door ons uitgevoerde test bij een product van 70 euro werd er echter geen kost aangerekend. Retourneren kan tot 14 dagen na de aankoopdatum. Er is een flink boetebeleid wanneer je per ongeluk een bestelling doet wanneer de website down is.

5. Prime

Prime

Locatie: Utrecht – Utrecht
Website: https://www.prime030.com/
Instagram: https://www.instagram.com/prime030/

Prime is meer dan zomaar een sneaker winkel. Prime valt beter te omschrijven als een sneaker galerij. Je vindt er namelijk een vette collectie aan zeldzame exclusives en vintage modellen. Wat Prime zo uniek maakt is dat ze grotendeels volgens het principe van consignment werken. Dit houdt in dat verzamelaars hun eigen unieke pattas bij Prime te koop kunnen aanbieden. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is langs te gaan of je schoenen op te sturen. Prime zet er vervolgens een prijs op en als jij het hiermee eens bent zet Prime ze in de verkoop. Bij een verkoop krijgt de verzamelaar 80 % van de verkoopprijs en is de overige 20 % voor Prime zelf.

Naast een fantastische collectie aan sneakers vind je bij Prime ook tal van andere kleding en caps. Daarnaast kan je er ook terecht voor graffiti spuitbussen van grote merken zoals Montana Black, Molotow en MTN ’94.

Website

De website van Prime kijkt heerlijk relaxed weg. De hoofdpage is simpel van opzet en geeft enkel een weergave van een groot aantal beschikbare modellen. Geen gedoe en geen fratsen, gewoon 100 % sneakers! Grote nadeel is wel dat Prima Online geen webshop is. Heb je een vet paar sneakers gevonden en je wil deze graag aan je eigen collectie toevoegen? Dan zal je moeten mailen voor meer informatie.

6. Bruut

Bruut

Locatie: Hoofddorp – Noord-Holland
Website: https://www.bruut.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/bruut/

Dat Amsterdam de sneaker hoofdstad van Nederland is wil niet zeggen dat je vlak daarbuiten geen brute sneaker winkels kan vinden. Aan de andere kant van Schiphol, in Hoofddorp, vind je namelijk één van de beste sneaker winkels die Nederland te bieden heeft. Bruut is in 2012 opgericht en is sinds die tijd uitgegroeid tot een sneaker paradijs van maar liefst 280 vierkante meter.

Naast sneakers heeft Bruut ook een enorme collectie aan kleding, accessoires en nog heel veel meer dat met street fashion te maken heeft. Je vindt er de grote internationale namen zoals Adidas, Nike, New Balance. Daarnaast hebben ze ook verschillende kleine en exclusieve merken, naast een eigen label.

Website

De website van Bruut doet erg aan die van Concrete denken. Dezelfde designer? Hoe dan ook, de website steekt lekker in elkaar. De topmenu’s zijn duidelijk en uitgebreid. Daarbij zijn van alle producten de prijzen direct te zien, wat altijd fijn is.

Bestellen doe je eenvoudig en snel en wanneer je bestelling voor 19:30 gedaan is heb je deze normaal de volgende werkdag nog in huis. Bestellingen boven de 50 euro worden gratis verzonden en je hebt recht op 30 dagen bedenktijd. Ze nemen zelfs beschadigde of vieze schoenen terug, al wordt er dan wel een boete van 40 euro aangerekend. Best acceptabel. Ook bijzonder: Bij Bruut kan je zelfs achteraf betalen!

7. Sneaky Shoes

Sneaky Shoes

Afbeelding: Facebook / Sneaky Shoes

Locatie: Arnhem – Gelderland
Website: https://www.sneakyshoes.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/sneaky_shoes_bakkerstraat74/

Nu we bij nummer 7 in de top 20 van beste sneaker winkels van Nederland beland zijn, is het tijd om eens een kijkje buiten de randstad te nemen. En waar kan dat dan beter dan in het hippe Arnhem? Aan de rand van de binnenstad vind je daar sneaker shop Sneaky Shoes, het allerbeste wat Arnhem op sneaker gebied te bieden heeft.

Sneaky Shoes heeft een bonte verzameling aan exclusieve sneakers van onder andere de gerenommeerde merken Nike, Adidas, Karhu en Reebok. Daarnaast vind je er een groot aantal exclusieve merken die de trip naar Arnhem meer dan de moeite waard maakt. Buiten dat is de winkel van Sneaky Shoes een lust voor het oog, met schoenen die op speelse wijze op tal van manieren geplaatst of zelfs opgehangen zijn.

Website

De website van Sneaky Shoes is eenvoudig van opzet en heeft de focus volledig op dat wat het meest belangrijk is: De prachtige verzameling aan unieke sneakers. Daarbij zijn de voorwaarden bij online aankopen vrij aardig. Boven de 100 euro is bezorgen gratis. Daaronder wordt er 7,25 euro in rekening gebracht.

Wanneer je niet tevreden bent over je aankoop, dan wordt de aankoopprijs na twee weken na retour teruggestort. De retourkosten worden hier wel van verminderd.

8. JD Sports

JD Sports

Locatie: 30 vestigingen, verspreid over heel Nederland
Website: https://www.jdsports.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/jdsportsnl/?hl=nl

JD Sports is misschien wel de grootste naam die in deze lijst aanwezig is. Met 30 verschillende locaties verspreid over het hele land is er altijd wel een vestiging bij jou in de buurt te vinden. JD Sports is in 1981 in het Verenigd Koninkrijk opgericht en inmiddels over de hele wereld te vinden.

De JD in JD Sports staat voor de naam van de oprichters. Dit waren twee street en sport fashion liefhebbers genaamd John en David. Het bedrijf is gevestigd op de Engelse beurs en heeft vele andere grote bedrijven onder haar hoede. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Aktiesport, Footpatrol en Perry Sport.

Omdat JD Sports zo’n grote internationale speler is vind je hier een gigantisch aanbod aan tal van uiteenlopende soorten sneakers en merken. Wel mist het de vaak exclusieve collecties die kleinere sneaker winkels zo kenmerken. Geen probleem natuurlijk, want met zoveel keuze is er altijd wel een sneaker te vinden die jou als gegoten zit.

Website

Om met de deur in huis te vallen: De website van JD Sports is vrij schreeuwerig. Men maakt namelijk nogal graag gebruik van kleurencombinaties van zwart, goud en geel. Kijk je daar doorheen dan staat er een mooie website met veel informatie, blogs, tips en meer.

Het navigeren tussen het grote assortiment gaat vrij gemakkelijk, onder andere dankzij de uitgebreide zoekbalk aan de linkerzijde. Omdat JD Sports zo’n grote speler is zijn de voorwaarden vrij goed te noemen. Zo worden bestellingen boven de 70 euro gratis bezorgd. Daaronder wordt een kost van 5 euro aangerekend.

JD Sports houdt er veel verschillende retourvoorwaarden op na. Wil je daar meer informatie over hebben kan je het beste een kijkje nemen op hun website.

9. Deaup

Deaup

Locatie: Deventer – Overijssel
Website: https://www.deaup.com/nl/
Instagram: https://www.instagram.com/deaup

In het centrum van Deventer vind je sneaker winkel Deaup. Dankzij hun grote variëteit aan sneakers vind je er altijd wel iets dope dat jou op het lijf (of de voeten) geschreven is! In de winkel hebben ze daarnaast een flink aantal gelimiteerde edities die je online niet kan vinden. Als je ooit in de buurt van Deventer bent, moet je zeker dus even een bezoekje aan Deaup plannen. Vette sneakers, toffe eigenaar en een geweldige stad. Dat kan niet mis gaan!

Naast Sneakers van Vans, Karhu, Fila, New Balance, Mizuno en Saucony vind je er ook een flinke kleding collectie. In dat geval gaat het om merken als Woodbird, Huf en Edmmond Studios.

Website

De website van Deaup is minimalistisch. Je vindt er alle informatie zonder dat je lang op zoek bent. Zoeken gebeurt op merk, dus even lekker scrollen tussen de hele collectie is er helaas niet bij.

 Voor 17:00 besteld betekent de volgende werkdag in huis en boven de 60 euro worden er geen verzendkosten meer aangerekend. Daar onder ligt het op het schappelijke bedrag van ongeveer 6 euro. Retourneren kan tot 14 dagen na aankoop, het bedrag minus de verzendkosten krijg je na ontvangst zo snel mogelijk op je rekening teruggestort.

10. 2 The Max Sneakers

2 The Max Sneakers

Locatie: Groningen – Groningen
Website: https://www.2themaxsneakers.nl/

 Het noorden van het land loopt in ieder geval wat sneaker winkels betreft nog wel een beetje achter op de rest van het land. Maar dat wil niet zeggen dat er helemaal niets te vinden valt. Zo vind je in de studentenstad Groningen de laatste jaren steeds meer op sneaker gebied. Het beste dat de stad te bieden heeft, is 2 The Max Sneakers.

2 The Max Sneakers is ook één van de oud gedienden in Groningen. Het verhaal van deze sneaker winkel begon in 2010, toen een liefhebbes van sneakers een al bestaande sneaker winkel overnam. De eigenaar zelf is een groot fan van sneakers en heeft exclusieve contracten met bijvoorbeeld Nike om je de vetste nieuwe exemplaren aan te kunnen bieden. Naast Nike vind je er ook veel schoenen van Converse, Saucony, ASICS, Jordan en New Balance. 2 The Max Sneakers is gevestigd in de Groningse binnenstad.

Website

Als er ergens nog wel een beetje mee achter gelopen wordt is het de website. Alhoewel de huiskleuren oranje en zwart zijn is de website iets te veel rond deze kleuren gebouwd. Daarnaast loopt ook de opbouw niet helemaal lekker. Ook zouden de foto’s van iets betere kwaliteit mogen zijn.

Valt er dan nog iets goeds te zeggen over de website? Jazeker. Het zoeken kan namelijk vrij uitgebreid en noodzakelijke informatie zoals de prijzen en verzendkosten (vanaf 100 euro gratis, daaronder meestal 7,50) zijn gemakkelijk terug te vinden.

11. Epic

Epic

Locatie: Breda – Noord-Brabant
Website: https://epicstore.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/epicbreda/?hl=nl

Breda is één van de leukste steden van Brabant en zelfs heel Nederland. De epische sneaker winkel Epic maakt het daarnaast nog meer een bezoekje waard. Deze super stijlvolle sneaker winkel heeft een schitterende wand vol gelimiteerde en exclusieve sneakers. Daarnaast vind je er van alles van topmerken zoals Adidas, Karhu, Nike, Puma, Filling Pieces en nog heel veel meer.

Website

De website van Epic is bijna even epic als de sneaker winkel zelf. De opzet is verfrissend, met het hoofdmenu aan de linkerzijde. De website laat er geen gras overgroeien, direct op de hoofdpagina kom je al bij de kern: Een schitterende collectie aan vette sneakers!

 Naast een overzicht van alle beschikbare sneakers, caps, kleding en accessoires is er ook nog een blog dat zeker de moeite waard is. Koop je online bij Epic dan worden bestellingen voor 16:00 nog verzonden. Verzenden gebeurt boven de 50 euro gratis, daaronder betaal je 5 euro. Supervoordelige voorwaarden dus! Retourneren mag tot 14 dagen na de aankoop indien de sneakers natuurlijk ongebruikt en onbeschadigd zijn.

12. Premium Supply Store: 24/7

Premium Supply Store: 24/7

Locatie: Nijmegen - Gelderland
Website: https://www.247store.nl
Instagram: https://www.instagram.com/247store/

Eigenlijk zijn dit twee verschillende winkels, die wel naadloos op elkaar aansluiten. De Premium Supply Store en 24/7. Bekend bij iedere liefhebber van streetwear, sneakers en skateboarding uit Nijmegen en omstreken. Wat ons betreft mag het hele land rekening houden met deze shop van formaat!

De winkels zijn in 2002 opgericht door twee jeugdvrienden met een grote liefde voor skateboarden. Samen hebben zij het concept opgezet en van hun hobby hun beroep weten te maken.

Website

De website zit strak in elkaar, precies zoals je van 24/7 zou mogen verwachten. Alle sneakers zijn gemakkelijk te vinden en het is handig dat de beschikbare maten direct in het overzicht worden weergeven. Boven de 50 euro worden bestellingen gratis bezorgd. Bestel je voor 17:00 dan heb je normaal gesproken je nieuwe sneakers de volgende werkdag nog in huis.

13. Solebox

Solebox

Locatie: Amsterdam
Website: https://www.solebox.com/
Instagram: https://www.instagram.com/solebox/

Solebox is een grote naam in de sneaker wereld. Het van oorsprong Duitse bedrijf heeft inmiddels zes locaties over heel Europa. Berlijn, Brussel, Frankfurt, München, Wenen en inmiddels dus ook in Amsterdam.

Solebox is in één van de bekendste straten van Amsterdam gevestigd, namelijk de Nieuwezijds Voorburgwal. Je vindt hier onder andere het Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk, het Amsterdam Museum, het prachtige oude postkantoor en nu dus ook Solebox.

Solebox is misschien wel één van de tofste winkels van Amsterdam. Binnen vind je namelijk een bizarre collectie aan sneakers in wat op een chemisch lab vol rook, kleurrijke flessen en robots lijkt.

Website

De website van Solebox is zoals je van een wereldwijd gerenommeerd sneaker merk mag verwachten. Stijlvol en modern, met genoeg extra’s zodat de website zelfs zonder online shoppen de moeite waard is om te bezoeken. Door het internationale karakter verschillen de verzendkosten maar in de regel hoef je geen hoofdprijs te verwachten.

14. Re-Issue

Re-Issue

Locatie: Tilburg
Website: https://www.reissue.nl/nl/
Instagram: https://www.instagram.com/re_issue_sneakers

Als de liefde voor sneakers ergens anders dan de randstad goed naar voren komt, dan is dat wel in Noord-Brabant. De provincie zit boordevol geweldige boetiekjes, shops, stores en meer om de lust voor sneakers te bevredigen. Re-Issue is één van die plekken die iedereen die van sneakers houdt een keertje bezocht moet hebben.

In de shop van Re-Issue word je niet alleen verwend met ’s werelds grootste sneaker merken zoals Nike, Adidas en New Balance maar vind je daarnaast ook veel exclusieve merken die je maar in weinig andere winkels zal vinden. De oprichting gebeurde in 2005 en naast sneakers ben je inmiddels ook welkom voor kunst en accessoires.

Website

De website van Re-issue is als een warm bad. Je stapt er in en wilt er eigenlijk het liefst voor uren niet meer uit. De opmaak is recht voor z’n raap en alle informatie die je nodig hebt, prijs, maat en voorraad, zijn direct te zien.

Verzenden gebeurt gratis bij bestellingen boven de 120 euro. Daarnaast heb je 14 dagen de tijd om je aankoop te retourneren.

15. SneakerBAAS

SneakerBAAS

Locatie: Utrecht
Website: https://www.sneakerbaas.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/sneakerbaas/

Als je SneakerBAAS in één woord moet samenvatten, dan is cool toch wel het woord. Deze in 2007 opgerichte bazenwinkel is online gigantisch groot maar heeft ook een schitterende zaak midden in Utrecht. Alhoewel de keuze daar iets kleiner is, vind je er wel een team met liefde voor sneakers en vooral heel veel house en techno. De perfecte plek dus om jezelf voor te bereiden op een rave, als je dat met nieuwe sneakers aandurft.

Website

De website van SneakerBAAS is rechttoe rechtaan. De topmenu’s leiden je rechtstreeks naar een fantastische collectie aan sneakers waar je zonder verder te moeten klikken alles terugvindt. Naam, beschikbaarheid, maten en prijs, je ziet ze allemaal direct.

16. Sneaker District

Sneaker District

Locatie: Amsterdam – Noord-Holland (Ook een vestiging in het Belgische Antwerpen)
Website: https://www.sneakerdistrict.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/sneakerdistrict/

Op nummer 16 van de top 20 beste sneaker winkels van Nederland vinden we Sneaker District terug. Deze sneaker winkel is geopend in 2010 en vestigde zich al snel bij de crème de la crème van de Nederlandse sneaker wereld. Door het succes is er inmiddels ook een vestiging geopend in het Belgische Antwerpen.

In de winkels vind je onder andere sneakers van de merken Adidas, Nike, Reebok, New Balance, ASICS, Vans en nog heel veel meer. Wil je jouw stijl accentueren maar enkel kopen in een winkel met een laid back atmosfeer, dan ben je van harte welkom op de Amsterdamse Rozengracht!

Website

De website van Sneaker District schreeuwt street fashion. Snel, kleurrijk en uniek. Het is dan ook niet gek dat het online één van de meest gevolgde sneaker merken van het land is. Mooi meegenomen is dat voor middernacht besteld vaak de volgende werkdag in huis betekent. Daarnaast gebeurt de bezorging CO2 neutraal, en dat is in de wereld van vandaag de dag erg mooi meegenomen.

17. Bijsmaak

Bijsmaak

Locatie: Online
Website: https://www.bijsmaak.com/
Instagram: https://www.instagram.com/bijsmaak/

In principe behandelen we hier alleen maar sneaker winkels die ook een fysieke locatie hebben. Toch moeten we een uitzondering maken voor Bijsmaak. Deze online sneaker winkel is namelijk het beste wat online sneakers shoppen te bieden heeft. Waarom? Dat is heel simpel. Het overweldigende aanbod en de fantastische prijzen brengen in iedere liefhebber niets anders dan euforie naar boven!

Website

De website van Bijsmaak is om door een ringetje te halen. Sneakers, sneakers en nog eens sneakers. Iets anders ga je eigenlijk niet vinden. Combineer dat met het zalige aanbod en de heerlijke prijzen en er hoeft eigenlijk niets anders meer over geschreven te worden.

Omdat Bijsmaak enkel online werkt hebben ze goede voorwaarden. Zeker de retouroptie van 30 dagen vind je bijna nergens anders terug.

18. Nike

Nike

Locatie: 21 winkels, verspreid over heel Nederland
Website: https://www.nike.nl
Instagram: https://www.instagram.com/nike/

Nike is ongetwijfeld de grootste naam de we in de top 20 beste sneaker winkels van Nederland gaan terug vinden. Het is één van de grootste sportmerken ter wereld. Nike is in 1964 opgericht, als Blue Ribbon Sport. In het jaar 1978 is het merk naar Nike hernoemd, wat het bepaald geen windeieren heeft gelegd. Het bedrijf heeft ruim 75.000 medewerkers die samen een omzet van meer dan 37 miljard dollar genereren.

Nike Inc. (zoals het bedrijf officieel heet) is de absolute wereldtop op sneaker gebied. Het is dan ook niet zo vreemd dat je in hun eigen brand stores de vetste collecties aan nieuwe sneakers kan terugvinden. Als grootste sportmerk van de wereld vind je er natuurlijk nog veel meer. Van voetbalshirtjes tot teenslippers. Er zijn 21 vestigingen die verspreid over heel Nederland aanwezig zijn.

Website

De website van Nike zit simpelweg goed in elkaar. Omdat het merk zo veel meer dan sneakers te bieden heeft met je wel even naar de juiste sectie zoeken. Deze vind je simpelweg onder ‘heren of ‘dames’ waarna je alleen nog maar shoes hoeft te selecteren. Vervolgens krijg je direct een overzicht van alle schoenen die aangeboden worden, waarna je in het linkse menu eenvoudig het soort schoenen dat je zoekt erbij haalt.

Nike geeft de mogelijkheid om member te worden. Hierdoor geniet je bijvoorbeeld van gratis verzendingen, ongeacht de prijs van je bestelling. Als gast betaal je 5 euro bij bestellingen onder de 99 euro. Nike biedt ook levering op de volgende dag, dit kost 10 euro. Zonder deze optie duurt levering gemiddeld 2 tot 4 werkdagen.

19. Snipes

Snipes

Snipes Folder

Snipes Folder

Geldig van 17-04 t/m 30-04

Profiteer nog 4 dagen van deze Snipes Folder met actuele aanbiedingen. Ontdek de nieuwste Snipes aanbiedingen en bespaar op je aankopen.

Folder bekijken

Locatie: 24 winkels, verspreid over heel Nederland
Website: https://www.snipes.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/snipes/?hl=nl

Snipes is één van de bekendste sneaker winkels ter wereld. Logisch dus, dat we deze ook in de top 20 beste sneaker winkels van Nederland terugvinden. Het bedrijf is in 1998 in het Duitse Essen opgericht en is sinds het jaar 2015 ook in Nederland aanwezig. Wereldwijd zijn er ongeveer 350 winkels, waarvan dus 24 in Nederland.

Bij Snipes vind je een enorme hoeveelheid aan grote en unieke merken. De grote jongens zoals Nike, ASICS, Adidas, Reebok en Puma zijn vanzelfsprekend aanwezig. Daarnaast vind je nog een groot aanbod aan kleinere exclusieve brands. Daarbij hebben ze ook nog een label. Naast sneakers vind je er alles dat met street fashion te maken heeft. Kleding, accessoires, sokken, rugtassen… Jij noemt het en zij hebben het!

Website

De website van Snipes is lekker snel en overzichtelijk. Op de voorpagina zie je direct alles wat hot in de verkoop is. Daarnaast is het in het topmenu gemakkelijk zoeken naar alle verschillende sneakers die ze in aanbod hebben. Snipes heeft fantastische leveringsvoorwaarden. Zo worden bestellingen van meer dan 60 euro sowieso gratis bezorgd. En voor alles daar onder wordt nog geen vier euro aangerekend! Ook met retourzendingen zitten ze aan de ruime kant. Zo heb je 30 dagen de tijd om je (onbeschadigde en ongedragen) sneakers in te ruilen. Top service dus!

20. Oqium

Oqium

Locatie: Rotterdam en Amsterdam – Zuid- en Noord-Holland
Website: https://oqium.com/
Instagram: https://www.instagram.com/oqium/

We sluiten de top 20 met alleen de beste sneaker winkels van Nederland af met het van oorsprong Rotterdamse Oqium. Het bedrijf is in 2008 opgericht door sneaker- en liefhebbers van de basketbal sport. Op die manier is een sportieve community ontstaan waarbij de twee op schitterende wijze gecombineerd worden.

Door het grote succes is er inmiddels een tweede vestiging geopend, waar anders dan in sneaker hoofdstad Amsterdam.

Website

De website van Oqium is lekker rustig en kijkt daardoor prettig weg. Dat basketball in het DNA zit komt goed naar voren. Gelukkig is het huwelijk tussen basketbal en sneakers een heel gelukkige! Naast lifestyle sneakers hebben ze ook een sectie met speciale sneakers die perfect om mee te sporten zijn. Handig als je zelf graag eens een balletje op de pleintjes dropt!

Oqium heeft misschien wel de beste voorwaarden als het aankomt op bezorgen. Bestellingen boven de 30 euro worden namelijk al gratis bezorgd! Zit je onder dit bedrag dan kost het je net geen 5 euro om je nieuwe sneakers af te laten leveren. Retourneren kan tot 14 dagen na de aankoopdatum.