Beste Telefoonwinkels van Nederland

In de jaren 90 heeft niemand durven dromen hoe belangrijk de rol van de mobiele telefoon zou gaan worden. Nu in de jaren 20 van de 21e eeuw is het voor de meeste mensen zelfs de grootste nachtmerrie om zonder batterij te zitten!

Het is dan ook weinig verrassend dat de opkomst van de mobiele telefoon een volledig nieuwe sector met zich heeft meegebracht. Telefoonwinkels schoten namelijk als paddenstoelen op een regenachtige herfstdag uit de grond.

Om een goed overzicht te krijgen hebben we een top 20 gemaakt van de beste telefoonwinkels die Nederland rijk is. Ben je benieuwd welke dit zijn? Lees hieronder dan snel verder in de top 20 beste telefoonwinkels van Nederland!

Telecomwinkels

Waar de eerste mobieltjes bij de providers zelf werden verkocht, ontstond er al snel een sector die zich enkel en alleen op de verkoop van de telefoon richtte. Inmiddels zijn ze vaak veredeld herverkoper voor de providers en leveren ze behoorlijk wat meer diensten. Toch blijft de verkoop van telefoons de kern en stappen veel mensen voor het gemak om alles onder één dak te hebben bij voorkeur bij een telecomwinkel naar binnen.

1. Phone House

Phone House

Phone House Folder

Geldig van 27-07-2022 t/m 31-08-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.phonehouse.nl/

Aantal winkels: Ongeveer 100
Opgericht in: 1997, herstart in 2017

We gaan de lijst van top 20 beste telefoonwinkels van start met wat waarschijnlijk de beste telefoonwinkel van het land is. Het is natuurlijk niet zonder reden dat Phone House vaak prijzen wint, zoals onlangs nog als Beste Winkelketen van Nederland 2021-2022 in de categorie Telecom. Met ongeveer 100 winkels is het ook de grootste telefoonwinkel van Nederland.

Phone House is sinds 1998 op de Nederlandse markt actief. In 2017 is de keten failliet gegaan. Op dat moment waren er 144 winkels en 74 franchisehouders. Deze franchisehouders zijn in een coöperatie verenigd en hebben het bedrijf in ere hersteld. Buiten Limburg is Phone House in iedere Nederlandse provincie actief.

Zoals de naam doet vermoeden houdt Phone House zich grotendeels met telefonie bezig. Naast losse telefoons verkoopt Phone House ook abonnementen, zowel SIM Only als met telefoon inbegrepen. Daarbij worden ook alles in één pakketten verkocht voor bijvoorbeeld telefonie, internet en televisie.

Bij Phone House vind je een selectie van ongeveer 250 verschillende toestellen, naast vele accessoires zoals hoesjes, telefoonhouders, protectors, laders, kabels en audio-benodigdheden.

2. Belsimpel

Belsimpel

Belsimpel Folder

Nog 3 dagen geldig
Geldig van 12-08-2022 t/m 21-08-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.belsimpel.nl/

Aantal winkels: 7
Opgericht in: 2006

Belsimpel is één van de winkels die de omgekeerde weg heeft bewandeld: Online begonnen en uiteindelijk de stap naar de winkelstraat gemaakt. Inmiddels zijn er zeven vestigingen verspreid over het hele land waar je zeven dagen per week welkom bent.

Het verhaal van Belsimpel klinkt als een jongensboek wanneer je van ondernemen houdt. Twee studentenvrienden (Jeroen en Jeroen) zijn in 2006 met een webwinkel begonnen en in 2010 kende de firma al een omzet van 5 miljoen euro. Vanaf dat moment ging het snel, zo won Belsimpel in 2012 de Deloitte Fast50 Award voor snelst groeiend technologiebedrijf van Nederland.

De eerste winkels zijn in 2015 geopend en sinds 2020 is Belsimpel onder de naam Gomibo in 15 Europese landen actief. Het bedrijf heeft ruim 500 medewerkers.

Naast telefoons en abonnementen, heeft Belsimpel ook prepaidtoestellen, tablets en accessoires in de verkoop. Ze staan bekend als voorloper op het gebied van aanwerven van nieuwe merken. Zo waren zij de eerste telefoonwinkel die OnePlus en Xiaomi in Nederland zijn gaan verkopen. Belsimpel kenmerkt zich dan ook aan een groot assortiment aan merken en telefoons. 30 verschillende merken, tot Land Rover aan toe. En meer dan 1.000 verschillende modellen!

3. Ritel

Ritel

Website: https://www.ritel.nl/

Aantal winkels: Ongeveer 25
Opgericht in: 1995

Ritel is al meer dan 25 jaar een specialist in telecommunicatie. Oorspronkelijk afkomstig uit het Zeeuwse Goes zijn ze inmiddels over geheel zuidwest Nederland actief. Wanneer je uit die hoek van het land komt, loont het dus zeker eens de moeite om eens een winkel van Ritel binnen te stappen.

Zoals verwacht mag worden verkoopt Ritel naast telefoons van de merken Apple, Samsung, Oppo, OnePlus, Nokia en Huawei ook alle benodigdheden en accessoires voor deze telefoons. Dit kan zowel los, met abonnement of als verlenging van een abonnement. Apart genoeg is Ritel ook één van de grotere aanbieders in Nederland wanneer het om printerinkt gaat. Mocht je dat dus toevallig ook nog nodig hebben, gelijk meenemen!

Als bedrijf laat Ritel een gestage groei zien, de verwachting is dan ook dat de komende jaren meer locaties over het land geopend worden. Het is ook mogelijk om Franchisenemer van Ritel te worden.

4. Telecombinatie

Telecombinatie

Website: https://www.telecombinatie.nl/

Aantal winkels: Ongeveer 100
Opgericht in: 1995

Telecombinatie is in deze ranglijst een beetje een vreemde eend in de bijt. Telecombinatie is oorspronkelijk namelijk in 1995 als inkooporganisatie voor tal van verschillende zaken ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan internet, televisie, telefonie en energie.

Telecombinatie beschikt over een kleine 200 zelfstandige telecomspecialisten en heeft inmiddels dus ook ruim 100 vestigingen verspreid over het gehele land. Hier is iedereen welkom om dus een nieuw contract te ondertekenen voor internet, televisie, vaste telefonie en energie. Maar dus ook voor een gloednieuwe GSM!

Telecombinatie werkt met telefoons van Apple, Samsung, Oppo, Xiaomi, HTC, LG, Huawei, Sony en Realme, en zoals bij de meeste Telecombedrijven kan je hier ook een abonnement bij één van de providers afsluiten of verlengen. Daarnaast bieden ze ook telefoonverzekeringen en -reparaties aan.

5. Amac

Amac

Amac Folder

Geldig van 01-08-2022 t/m 31-08-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.amac.nl/iphone

Aantal winkels: Ongeveer 50
Opgericht in: 2005

Een vreemde eend in de bijt maar we kunnen er niet omheen. Amac is namelijk de grootste premium Apple Reseller die Nederland rijk is. Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone dan zijn één van de ongeveer 50 Amac winkels de plek waar je wil zijn!

Amac opende in 2005 in Utrecht voor het eerst de deuren en inmiddels zijn ze verspreid over het gehele land aanwezig. Naast een waanzinnig assortiment aan iPhones vind je er (natuurlijk) ook tal van andere Apple producten zoals Macs, iPads, Apple Watches, en tal van accessoires.

Bijzonder aan Amac is dat ze een lidmaatschap aanbieden, in de vorm van ‘iMember’. Met deze (overigens fors) betaalde service profiteer je niet alleen van speciale acties en voordelen maar ben je ook welkom op exclusieve events. Daarnaast krijg je persoonlijke begeleiding bij het optimaal instellen van jouw Apple product en kan je deelnemen aan één van de ruim 20 groepstrainingen.

6. Vanden Borre

Vanden Borre

Website: https://www.vandenborre.be/gsm-smartphone/smartphone

Aantal winkels: Ongeveer 75
Opgericht in: -

Toegegeven, eigenlijk heeft Vanden Borre helemaal niets in deze lijst te zoeken. Zoals de naam misschien al verklapt is het namelijk een Belgisch bedrijf. Maar gezien de miljoenen Nederlanders die jaarlijks naar België gaan om te winkelen, willen we toch op z’n minst één Belgische verkoper meepakken. Vanden Borre is dan waarschijnlijk de beste keuze.

Het bedrijf heeft namelijk ongeveer 75 winkels verspreid over heel België maar waarbij de meeste relatief dicht bij de Nederlandse grens liggen. Het is onderdeel van de Franse Fnac Darty groep, wat één van de grootste distribiteurs van elektronica in heel Europa is. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe telefoon, dan heb je aan Vanden Borre dan ook een uitstekende keus.

Naast ruim 400 smartphones hebben ze nog een 30tal gsm’s in de aanbieding. Handig voor de mensen die gewoon old school willen bellen, of eens een grap willen uithalen met een vriend die voor de zoveelste keer zijn dure smartphone gebroken heeft.

7. GSM Shop

GSM Shop

Website: https://www.gsmshop.nl/

Aantal winkels: Ongeveer 35
Opgericht in: -

GSM Shop is een franchise formule met inmiddels zo’n 35 vestigingen waarvan de meeste in het westen van Nederland gevestigd zijn. Hierdoor is het niet direct duidelijk wat je bij welke vestiging kan verwachten. Wat je wel mag verwachten zijn relatief lage prijzen, dit dankzij de grootschalige inkoop die met alle partners gedaan worden.

Naast telefoons kan je bij GSM Shop ook terecht voor televisie, internet en zelfs verzekeringen. Bijzonder aan GSM Shop is dat ze niet alleen verkoop regelen maar ook elektronica repareren. Wanneer het scherm van je nieuwe smartphone gebroken is kan je dus gerust eens binnenstappen om deze te laten repareren.

8. Optie 1

Optie 1

Website: https://www.optie1.nl/

Aantal winkels: Ongeveer 50
Opgericht in: 2006

We blijven nog even bij de franchise organisaties. Op nummer 8 in deze top 20 vinden we namelijk Optie 1. Optie 1 is in het jaar 2006 opgericht, waarbij de focus volledig lag op het verkopen van losse telefoons. Niet veel later zijn hier ook smartphones bijgekomen.

Vanzelfsprekend verandert ook Optie 1 met de tijd mee dus het duurde niet lang voor accessoires een belangrijk onderdeel van het assortiment zijn beginnen te vormen. Tegenwoordig draaien ze ook hun handen niet meer om voor televisie, internet of het verduurzamen van je woning met zonnepanelen, warmtepompen of isolatie.

Hoe dan ook, de basis van Optie 1 ligt nog steeds in de mobiele telefonie en ook vandaag de dag ben je hier dus nog steeds voor welkom in één van de 50 filialen. Wel is het zo dat ze enkel nog maar met de merken Samsung, Apple en Oppo werken.

9. Welcom

Welcom

Website: https://www.welcombij.nl/mobiel/smartphones

Aantal winkels: Ongeveer 25
Opgericht in: -

De laatste franchise die we in deze top 20 beste telefoonwinkels van Nederlands behandelen is Welcom. Welcom is een snelgroeiende franchiser die zich vaak handig verpakt als “Welcom bij” en dan de naam van de franchisenemer.

Winkels van Welcom vind je verspreid over het gehele land maar de focus ligt met name buiten de Randstad, alhoewel daar in de toekomst natuurlijk rap verandering in kan komen.

Zoals bij de meeste franchisen doen ze heel wat meer dan het verkopen van telefoons. Zo kan je ook bij Welcom je internet en televisie regelen. Daarnaast worden er reparaties en verzekeringen voor telefoons aangeboden. 

Elektronicawinkels

In de laatste twintig jaar is er enorm veel veranderd in de Nederlandse winkelstraten. Tal van branches zijn door webshops in het nauw gebracht. Eén van de winkelsoorten die het slagveld dat door webshops veroorzaakt is redelijk overleefd hebben, zijn de elektronicawinkels.

In elektronicawinkels worden namelijk veel grote en dure huishoudelijke producten verkocht. De consument wil deze toch graag liever eerst in het echt zien, voorzien van persoonlijk advies. Ook telefoons en bijhorende attributen worden hier in groten getale verkocht.

10. Expert

Expert

Expert Folder

Nog 3 dagen geldig
Geldig van 15-08-2022 t/m 21-08-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.expert.nl/telefoons-en-tablets/telefoons

Aantal winkels: Ongeveer 150 winkels
Opgericht in: 1967

Expert is een winkelketen in consumentenelektronica dat origineel afkomstig is uit Zwitserland. Zo staat het hoofdkantoor nog altijd in het Zwitserse Zug, dit omwille van het gunstige belastingklimaat. Je vindt er bijvoorbeeld ook de hoofdkantoren van Siemens, Nord Stream en zelfs Ethereum.

Goed, terug naar Expert. Nederland was één van de eerste landen buiten Zwitserland waar winkels van Expert te vinden zijn, inmiddels een stuk of 150. Expert kenmerkt zich buiten het grote assortiment aan producten ook aan de expertise die men in huis heeft. Wat dat betreft heeft het ook een naam om hoog te houden, in 2020 werd Expert nog beoordeeld als de favoriete retailer van Nederland.

Op het gebied van telefonie heeft Expert van alles te bieden. Zo zijn er ruim 400 verschillende smartphones en tablets te vinden, naast een duizelingwekkende hoeveelheid accessoires zoals powerbanks, hoesjes, protectors, kabels, oordopjes en natuurlijk geheugenkaarten.

11. BCC

BCC

BCC Folder

Geldig van 15-08-2022 t/m 04-09-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.bcc.nl/telefoon-en-tablet

Aantal winkels: Ongeveer 60
Opgericht in: 1945

BCC is Nederlands enige echte bloedeigen elektronicaketen. Het is opgericht als elektronicawinkel in het bevrijdingsjaar 1945, door Herman Bakker. Zijn zoons Carel en Coos Bakker doopten het bedrijf in 1969 om tot BCC. Wie denkt dat het voor Bakker Carel Coos staat komt van een koude kermis thuis. BCC staat namelijk voor Bakker Cash & Carry.

De slogan van BCC is “Voor alles een oplossing in huis” en dat is ook absoluut wat ze aanbieden. Of je nu op zoek bent naar huishoudelijke apparatuur, keukenapparatuur, of alles dat met audio en video te maken, bij BCC vind je het allemaal terug.

Op het gebied van telefonie zijn er vanzelfsprekend ook veel producten terug te vinden. Aan smartphones hebben ze onder andere de grote merken als Apple, Samsung, Huawei en OPPO in de aanbieding. Daarnaast bieden ze ook nog een graat aantal modellen van Xiaomi, Pivo, Gigaset, Motorola, Renewd en Nokia aan.

Echt uitblinken doet BCC op het gebied van accessoires. De hoeveelheid powerbanks, hoesjes, laders, protectors, kaarten en andere accessoires gaat ruim over de 500.

12. MediaMarkt

Media Markt

MediaMarkt Folder

Nog 3 dagen geldig
Geldig van 15-08-2022 t/m 21-08-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.mediamarkt.nl/nl/category/_telefonie-navigatie-483192.html

Aantal winkels: Ongeveer 500
Opgericht in: 1979

Het van oorsprong Duitse Media Markt is de grootste winkelketen voor consumentenelektronica in heel Europa. Naast Duitsland en Nederland zijn ze in nog 12 andere landen actief. In totaal heeft Media Markt meer dan 1.000 vestigingen, 53.000 werknemers en een omzet van ruim 20 miljard euro. In Nederland zijn 50 vestigingen gevestigd, verspreid over het gehele land.

Qua vloeroppervlakte vind je de grootste Media Markt in het centrum van Rotterdam. Media Markt heeft de naam extreem goedkoop te zijn, maar dit blijken ze vooral met een goede marketing voor elkaar te krijgen. Het klopt inderdaad dat een aantal producten in de aanbieding zeer voordelig geprijsd zijn. Het grootste gedeelte van de collectie is daarentegen duurder dan bij de meeste concurrenten.

Op het moment dat er telefoons in de aanbieding zijn, doe je er in ieder geval goed aan eens een kijkje te nemen bij een Media Markt bij jou in de omgeving. Keuze hebben ze wat dat betreft genoeg. Ruim 400 verschillende modellen van meer dan 20 merken. Qua accessoires is de Media Markt in ieder geval binnen Nederland ongeëvenaard. Let dus alleen wel even op of iets écht wel een aanbieding is.

13. Coolblue

Coolblue

Coolblue Folder

Geldig van 01-08-2022 t/m 31-08-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.coolblue.nl/mobiele-telefoons

Aantal winkels: 12
Opgericht in: 1999

Coolblue is een Nederlands succesverhaal in E-commerce. In 1999 opgericht door een drietal vinden en hedendaags één van de bekendste aanbieders van consumentenelektronica. Het is voor de meeste mensen waarschijnlijk iets minder bekend dat ze inmiddels ook fysieke vestigingen hebben, voornamelijk in de randstad.

Het bedrijf draaide in het jaar 2020 een omzet van 2 miljard euro, waarvan bijna 115 miljoen euro als winst in de boeken werd gezet. Coolblue heeft hun eigen bezorgdienst, dat kleinere producten inmiddels zelfs met de fiets rondbrengt.

Qua telefonie heeft Coolblue voornamelijk smartphones van Apple, Samsung en in mindere mate OPPO, Xiamoi en OnePlus in huis. Dat zijn direct wel een gigantisch aantal verschillende modellen, in totaal meer dan 700. De prijzen liggen over het algemeen iets beneden het gemiddelde op de markt.

Telefoonproviders

In het verre verleden gebeurde de verkoop van mobiele telefoons voornamelijk door de mobiele providers zelf. Alhoewel een groot gedeelte van de verkoop inmiddels online of via resellers verloopt, zijn de providers nog steeds een vertrouwd gezicht in de grotere gemeenten. Ook de verkoop van telefoons, vaak in samenwerking met een abonnement of verlenging, gaat gewoon door.

14. T-Mobile

T-Mobile

T-Mobile Folder

Geldig van 12-08-2022 t/m 31-08-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.t-mobile.nl/

Aantal winkels: Ongeveer 125
Opgericht in: 1999

T-Mobile is de mobiele telefoondivisie van het Duitse Deutsche Telekom. Het bedrijf behoort wereldwijd tot de marktleiders op het gebied van mobiele telefonie en is ook in Nederland een grote speler. In Nederland is T-Mobile na het overnemen van Ben in 2003 op de markt gekomen.

Door het overnemen van Orange in 2007 werd T-Mobile de op één na grootste provider van het land. Sinds 2020 is T-Mobile zelfs de allergrootste. In totaal hebben bijna 7 miljoen Nederlanders een contract bij T-Mobile, of één van de dochterondernemingen zoals Ben, Simpel of Tele2.

T-Mobile heeft ongeveer 125 winkels verspreid over het hele land en wordt bijna jaarlijks uitgeroepen tot de provider met het beste mobiele netwerk van Nederland.

15. Vodafone

Vodafone

Vodafone Folder

Geldig van 02-07-2022 t/m 28-08-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.vodafone.nl/

Aantal winkels: Ongeveer 150
Opgericht in: 1984

Vodafone is een Britse provider en één van de grootste spelers op de wereldmarkt. Het heeft netwerken in 42 verschillende landen, al concentreert het zich met name op de Europese markt. De naam is een afkorting van Voice, Date en Phone.

Vodafone is sinds het jaar 1995 actief op de Nederlandse markt. Lange tijd was het de grootste provider op de Nederlandse markt, tot T-Mobile dit in 2020 overnam. Vodafone had lange tijd geen fysieke winkels. Dit veranderde toen men in 2013 BelCompany omkocht en alle winkels in Vodafonewinkels aanpaste. Naast Vodafone maakt alleen de virtuele provider Hollandsnieuwe gebruik van het netwerk van Vodafone.

16. KPN

KPN

KPN Folder

Geldig van 12-08-2022 t/m 31-08-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.kpn.com/

Aantal winkels: Ongeveer 100
Opgericht in: halverwege de 19e eeuw

De Koninklijke KPN is het overblijfsel van de vroegere PTT, het staatsbedrijf dat achter de oprichting van de posterijen, telegrafie en telefonie in Nederland zat. Het bedrijf werd in 1989 verzelfstandigd en ging officieel de Koninklijke PTT Nederland heten: KPN.

KPN heeft een iets meer dan 6 miljoen klanten in Nederland. Het stond lange tijd bekend als duurste maar ook meest betrouwbare netwerk dat in Nederland beschikbaar is. Relatief veel virtuele providers maken gebruik van het netwerk van KPN. Dit zijn bijvoorbeeld Simyo, Youfone, Budget Mobiel, Ortel Mobile, Lebara Mobile, ALDI Talk, AH Mobiel, Kruidvat Mobiel, Jumbo Mobiel, HEMA en Lycamobile.

Online telefoonwinkels

Vooropgesteld: Bijna alle andere telefoonwinkels die hiervoor aan bod zijn gekomen hebben ook een webshop waarop online telefoons gekocht of afgesloten kunnen worden. Omdat een steeds grotere groep alleen nog maar online dit soort grote aankopen doet, maken we toch nog een selectie van de beste online telefoonwinkels.

17. Mobiel.nl

Mobiel.nl

Website: https://www.mobiel.nl/

Aantal winkels: Geen
Opgericht in: 2000

Mobiel.nl is één van de oudste websites in Nederland die zich richt op het verkopen van telefoons. De oprichting gebeurde door drie vrienden in het jaar 2000 onder de naam ‘Studentmobiel’. In het jaar 2016 stapte het over op de huidige naam, dit om duidelijk te maken dat iedereen, en niet alleen studenten, een abonnement kunnen afsluiten.

Naast de verkoop van losse telefoons en accessoires kan je bij Mobiel.nl ook abonnementen afsluiten of verlengen. Daarnaast is ook Mobiel.nl begonnen met de verkoop van internet, telefonie en vaste telefonie.

18. Bol.com

Bol

Website: https://www.bol.com/nl/nl/m/mobile/

Aantal winkels: Geen
Opgericht in: 1999

Bol.com is een webwinkel die in Nederland en België actief is. In die hoedanigheid is het ook de grootste van de Benelux. Anders dan wat veel mensen denken, is het geen Nederlands bedrijf. Het is opgericht door het Duitse concern Bertelsmann AG.

In de begindagen bood Bol.com enkel eigen producten aan. Na een koerswijziging in 2011 werd het ook mogelijk voor andere handelaren om via Bol.com te verkopen. Dit was het moment waarop Bol.com pas echt explosief begon te groeien.

In het jaar 2020 behaalde Bol.com een omzet van bijna 4,5 miljard euro. Hoeveel daar afkomstig is van telefoons is niet duidelijk maar één ding is zeker: Bol.com heeft het grootste aanbod telefoons van heel Nederland. Maar liefst ruim 2.000 verschillende modellen!

19. Phoneshop.nl

Phoneshop

Website: https://phoneshop.nl/

Aantal winkels: Geen
Opgericht in: 1999

Phone Shop is een gevestigde naam in de online verkoop van smartphones. Dit doen ze zonder grote reclames te maken of een flitsende website op te zetten. Phone Shop biedt simpelweg veel kwaliteit voor weinig geld: Een goede klantenservice en daarbij zeer voordelige telefoons.

Om de prijs laag te houden kan het zijn dat Phone Shop telefoons uit het buitenland in Nederland doorverkoopt. Buiten het misschien opnieuw instellen van de taal maakt dit voor de rest weinig uit. Geen tierelantijntjes, geen gedoe, geen lange wachttijden. Vandaag bestellen betekent vaak al morgen in huis.

20. GSMweb.nl

GSMweb

Website: https://www.gsmweb.nl/

Aantal winkels: Geen
Opgericht in: 1999

Net als Phone Shop is GSMweb een no nonsens website. Overzichtelijk gecategoriseerd vind je alle aanbiedingen bij alle providers terug. Daarbij is er een grote selectie aan los aan te schaffen telefoons. Daarbij hebben ze een gigantische hoeveelheid aan accessoires, maar liefst 7.500 stuks! Omdat de prijzen laag liggen loont het altijd eens de moeite om een kijkje te nemen op de website.