We zijn er mee opgegroeid. De ene bekender, mooier of groter dan de andere, maar waar je ook komt, je vindt telkens de namen van grote modeketens terug in ons straatbeeld.

Deze modeketens zijn meestal gelegen in het hartje van de stad. Shoppen in modeketens is erg leuk. Je hebt de keuze uit de meest uiteenlopende winkels.

Zo kun je voor de meest luxueuze merken een kijkje nemen in de Bijenkorf en voor de meest budgettaire winkels kan je terecht bij ZARA of H&M.

Bij welke modeketen shop jij het liefst? Wedden dan je hem tegenkomt in deze lijst met toppers.

1. Zara

Zara

Website: https://www.zara.com/nl/
Aantal winkels: >2000
Opgericht in: 1975

Zara is opgericht door de Spanjaard Amancio Ortega Gaona. De winkelketen zou in eerste instantie heten naar de klassieker “Zorba de Griek.

Toen Amancio opmerkte dat twee blokken verder een bar lag met dezelfde naam heeft hij er Zara van gemaakt.

Wat in de startblokken nog een eenmansbedrijf was is nu uitgegroeid tot één van de grootste modeketens van de hele wereld. Het concept van Zara is fast-fashion.

Dit wil zeggen dat men nieuwe mode creëert en dat ze ook snel in de winkelrekken moeten hangen. Wanneer de collecties zijn ontworpen duurt het 10 tot 15 dagen vooraleer ze terug te vinden zijn bij jou Zara.

De modeketen verkoopt zowel heren- en dameskleding maar ook de kleintjes worden niet vergeten. Tevens verkoopt Zara accessoires, schoenen, badkleding, beauty en parfums.

2. Primark

Primark

Primark Folder

Primark Folder

Geldig van 05-04 t/m 05-05

Profiteer nog 11 dagen van deze Primark Folder met actuele aanbiedingen. Ontdek de nieuwste Primark aanbiedingen en bespaar op je aankopen.

Folder bekijken

Website: https://www.primark.com/nl
Aantal winkels: 20
Opgericht in: 2008 in Nederland

Primark is ondertussen een begrip geworden in Nederland. De reden hiervan is dat ze de laatste mode, beautyproducten en woonartikelen aanbieden tegen de beste prijzen.

Prima opende zijn eerste winkel in Dublin in 1969. In die tijd was Primark in verschillende landen van Europa en in de V.S., en heeft het ondertussen meer dan 380 winkels op zijn palmares staan.

De grootste Primark staat in Birmingham. De winkeloppervlakte beslaat daar liefst 14.800m² en is ingedeeld over 5 verdiepingen.

In Nederland werd de eerst winkel geopend in 2008 in Rotterdam. Dit was direct een schot in de roos. Op dit moment zijn er 20 Primarks terug te vinden in de grootsteden van Nederland.

De klanten zijn er alvast blij mee en komen zeker naar Primark want het is en zal de grootste prijsdiscounter blijven. Tot ziens in één van de Primarks!

3. Scotch & Soda

Scotch & Soda

Website: https://www.scotch-soda.com/nl/nl/home
Aantal winkels: 247
Opgericht in: 1985

Scotch & Soda is een Nederlands design opgericht in Amsterdam. De nadruk ligt bij Scotch & Soda op kwaliteit en details. Scotch & Soda is ontstaan met één winkel in Amsterdam met een kleine herencollectie.

Deze winkel liep zo goed dat er al snel meerder winkels volgeden. Scotch & Soda heeft momenteel buiten zijn eigen winkels 161 verkooppunten waar bepaalde delen van collecties verkocht worden.

Scotch & Soda is opgericht in 1985 en in 2001 is hun label aangepast.

Toen men ervan overtuigd was dat het label Scotch & Soda voor heren zo goed liep hebben ze speciaal voor de dames Maison Scotch op de markt gebracht.

En alsof dat niet genoeg is, is er nu ook kinderkleding verkrijgbaar. Dit allemaal in de Amsterdamse stijl van het label.

Scotch & Soda wil het label groeien in het buitenland door het tolerantie imago van Amsterdam in de kijker te zetten en de Amsterdamse waarden te benadrukken.

4. Massimo Dutti

Massimo Dutti

Website: https://www.massimodutti.com/nl
Aantal winkels: 7
Opgericht in: 1985

Massimo Dutti is opgericht in 1985 te Barcelona. Massimo Dutti is oorspronkelijk begonnen als een herenmerk met een zakelijke touch. Sinds 2006 ontwerpen en verkopen ze ook vrouwenkleding, modeaccessoires en cosmetica.

In 2011 opende Massimo Dutti zijn eerste Nederlandse filiaal in Den Haag. Inmiddels zijn er 7 vestigingen in Nederland.

Massimo Dutti is ondertussen een stijlvol en kwalitatief modemerk voor iedereen. Dat er sprak is van vakmanschap kan je zien aan de kleinste details zoals aan stiksel, borduursels en knoopsluitingen.

De collecties bestaan meestal uit een tijdloze collectie en zachte stoffen. Ze zijn trouwens perfect met elkaar combineerbaar. Bij Massiomo Dutti kies je voor een mooie pasvorm en ben je elke dag op je best.

5. Paprika

Paprika

Website: https://www.paprika-shopping.nl/
Aantal winkels: 83
Opgericht in: 2003

Paprika is een Belgisch modemerk voor de vrouw met een maatje meer. In België sloeg het label goed aan en om te kijken als het label ook aansloeg in Nederland waren de eerste verkooppunten van Paprika shops in shops.

Het label was inderdaad een gat in de markt en al snel vond Paprika zijn weg naar eigen winkels. Allemaal gelegen op A1 locaties.

Met een maatje meer wil je ook mooi voor de dag komen. En juist hier heeft Paprika oog voor. Zij jubelen de curves van de vrouw toe.

Bij Paprika vind je de leukste collecties in verschillende grote maten van goede kwaliteit en de juiste pasvorm. Creëer jouw eigen look met vrolijke en speelse kleuren en kom zelfverzekerd voor de daag!

6. WE Fashion

WE Fashion

Website: https://www.wefashion.com/
Aantal winkels: 124
Opgericht in: 1917

E.H. de Waal heeft in 1917 een groothandel opgericht in herenkleding. In 1999 is deze groothandel door de zonen en kleinzonen van E.H. de Waal omgedoopt tot WE Fashion.

Ondertussen zijn er 124 filialen van WE Fashion. In deze filialen worden heren, vrouwen- en kinderkleding aangeboden.

In hun collecties vindt men een aantal items terug, die absolute must-haves zijn voor de aanvulling van jouw gaderobe. Kleding, schoenen en accessoires je vindt het allemaal terug onder één dak.

Hun vakbekwaam personeel hebben de missie om je te helpen jouw perfecte outfit te vinden.

Bij WE Fashion vind je beslist iets wat je leuk vindt en dit tegen een super aantrekkelijke prijs. Laat je bij WE inspireren door comfortabel outfits die perfect zijn voor elk moment.

7. Superdry

Superdry

Website: https://www.superdry.nl/
Aantal winkels: 139
Opgericht in: 2004

Superdry combineert Amerikaanse en Japans graphics in zijn kleding en verwerkt ze dan op hun eigen typische manier in hun Britse stijl. Veel mensen denken hierdoor dat Superdry uit Japan afkomstig is.

Niets is minder waar, er zelfs niet één winkel te vinden in Japan van Superdry.

Superdry is bekend geworden omdat het zich onderscheid van andere modemerken en beroemdheden in Superdry kleding werden gespot. David Beckham is daar een mooi voorbeeld van.

Hij droeg een Superdry Brad leather jacket en een paar weken liep iedereen storm voor datzelfde jacket. Dit jacket is nog steeds te koop in de Superdry stores.

Ook werkt Superdry samen met de Britse acteur bekend uit de serie Luther. De collectie bestond uit 250 stuks waarvan het stoere motorjack een monster hit werd.

Loop je ook helemaal weg van Superdry loopt dan deze modeketen zeker niet voorbij.

8. De Bijenkorf

De Bijenkorf

Website: https://www.debijenkorf.nl/
Aantal winkels: 7
Opgericht in: 1870

Al 150 jaar een begrip, De Bijenkorf! Het meest inspirerende, verrassende en creatiefste warenhuis van Nederland. De Bijenkorf is een luxe warenhuisketen opgericht in 1870 als een klein fourniturenwinkel in Amsterdam.

De Bijenkorf is uniek met internationale topmerken en eigen merken op het gebied van mode, cosmetica, accessoires en wonen. Ook horeca en food zijn van belang.

Laat je inspireren door de verschillende modestijlen van de verschillende modemerken en ontdek topmerken als Gant, Hugo Boss, Tommy Hilfinger, Calvin Klein.

In de rekken hangen stuk voor stuk kleding voor dames en heren waar de klasse van afstraalt. Ga je voor een tikkeltje opvalland, elegant of juist minimalistisch je vindt het allemaal terug bij de Bijenkorf.

Twijfel je? Vraag rustig advies aan de verkoopsters. Ze doen het met passie!

9. The Sting

The Sting

Website: https://www.thesting.com/nl-nl
Aantal winkels: 30
Opgericht in: 1982

The Sting verkoopt young fashion. Het gaat van hippe vrijetijdskleding tot elegante zakenkleding. Zowel voor dames als heren.

The Sting is van oorsprong een Nederlandse keten met filialen in de groten steden van Nederland, België en Duitsland. De eerste vestiging werd geopend in 1982 in Tilburg.

De grootste vestiging bevindt zich in Rotterdam. Als toemaatje is erin 2019 een flagshipstore geopend in Amsterdam. Deze heeft een oppervlakte van 2100m² en is verspreid over 2 verdiepingen.

The Sting heeft voor ieder wat wils en verkoopt kleding onder zo’n 10 eigen labels.

Voor de jongere doelgroep is The Sting heel betaalbaar, voor de volwassene is het prijskaartje iets duurder. Gebruik al je zintuigen in een shop van The Sting, de merkbeleving staat er absoluut centraal.

10. Mango

Mango

Website: https://shop.mango.com/nl/dames
Aantal winkels: 27
Opgericht in: 1984

Mango’s is een Spaanse winkelketen waarvan de eerste winkel werd geopend in Barcelona. In eerste instantie waren de collecties enkel gericht op vrouwen.

Sinds 2008 zijn er ook collecties voor heren te koop en de kinderkleding is er in 2013 toegevoegd. Mango beseft goed dat shoppen leuk moet blijven en maakt daarom betaalbare mode voor volwassenen. Altijd naar de laatste mode maar voorzien van een eigen unieke toch.

Ga je graag voor een nieuwe verfrissende look? Deze vind je bij Mango voor iedere dag. Je kan gaan voor speels, nonchalant, speels of trendy. Draag het op je werk of naar een feestje.

Je vindt in ieder geval een outfit die bij je past zoals een stoere jeans met een leuke sweater en een paar preppy instappers en maak je look compleet met een toffe rugzak.

Of toch maar naar dat feestje in een jurk met een mooie opvallende print? Je steelt alvast de show!

11. Pull & Bear

Pull & Bear

Website: https://www.pullandbear.com/
Aantal winkels: 970
Opgericht in: 1991

De collecties van Pull & Bear zijn populair om hun speelse en ontspannen stijl.

Pull & Bear halen hun inspiratie uit streetwear, club- en internationale mode. Vooral tieners en jongvolwassenen voelen zich aangetrokken tot de collecties van Pull & Bear.

Ze zijn opgegroeid met het label en zijn dol op deze stijl van kleding.

In 1991 werd de eerste Pull & Bear store geopend in Spanje met duidelijk internationale ambities. Ondertussen zijn ze wereldwijd gevestigd met 970 winkels.

Pull & Bear heeft een collectie voor jonge dames en heren. Tevens zijn er accessoires zoals tassen en portemonnees maar ook een leuke sneakers te koop.

Pull & Bear heeft comfortabele en trendy kleding in zijn geheel eigen stijl. Een leuk tip voor de jonge dames: combineer eens een hoody op een korte rok!

12. Urban Outfitters

Urban Outfitters

Website: https://www.urbanoutfitters.com/stores/amsterdam
Aantal winkels: >200
Opgericht in: 1970

Urban Outfitters in ontstaan in de jaren zeventig in de Verenigde Staten en is vandaag den dag een label dat ook te koop is in Canada en Europa.

BGD is de naam van hun huismerk en ontwerpt kleding voor creatieve mensen die weten wat ze willen. Die hun eigen stijl en twist volgen. Je kan met een oufit van BGD Urban Outfitters aan de buitenwereld laten zien en dit ben ik.

Bij BGD Urban Outfitters is het moeilijk kiezen. Als je nu houdt van bohemien, hipster, retro of vintage bij BGD Urban Outfitters vind je nog zoveel meer.

Je bent hier dus aan het juiste adres voor gebloemde jurkjes, de perfecte high-waist jeans, geruite houthakkershemden, enz. Volg de laatste trends of je eigen stijl bij BGD Urban Outfitters kan het allemaal!

Ze verkopen niet enkel kleding maar ook voor boeken, meubels en lifestyle items kan je bij Urban Outfitters terecht. Urban Outfitters vind je meestal terug in panden met een verhaal waar Urban Outfitters zijn eigen story aan toevoegt.

13. H&M

H&M

Website: https://www2.hm.com/nl_nl/index.html
Aantal winkels: 119
Opgericht in: 1947

Wie kent de H&M nu niet? H&M is van origine een Zweedse moderetailer. Ze hebben collecties voor dames, heren en kinderen maar hun aandacht gaat ook uit naar beauty en accessoires.

H&M is gevestigd in 69 landen wereldwijd. Het is een heel divers, bruisend bedrijf waar de teamspirit hoogtij viert. De medewerkers helpen je maar al te graag met het uitzoeken van de juiste outfit voor iedere gelegenheid.

Zelfs de lingerie wordt aangepast aan je gaderobe. H&M heeft heel uiteenlopende stijlen. Je kan er scoren in een klasse vol pak of galajurk maar evenzeer gaan voor een nonchalante look met die te gekke sneaker er onder.

H&M is er voor de modebewuste jongere tussen de 18 en 35 jaar die ervan houdt om goed voor de dag te komen. Zowel voor het mannelijke als vrouwelijk geslacht.

Ze proberen zelfs nieuwe trends neer te zetten. Met een bezoekje aan de H&M zal je vast en zeker met een nieuwe betaalbare look huiswaarts keren.

14. Stradivarius

Stradivarius

Website: https://www.stradivarius.com/nl/
Aantal winkels: 8 in Nederland
Opgericht in: 1994

Stradivarius heeft in Amsterdam hun eerst flagshipstore met 2 verdiepingen in de Kalverstraat geopend in 2016. Je kan Stradivarius een beetje vergelijken met ZARA en Bershka.

Wat totaal niet vreemd is. Stradivarius is het goedkopere zusje van Zara. Ze hebben hetzelfde moederbedrijf. Ze willen schoonheid vinden in de eenvoudigheid van hun collectie.

Je kan bij Stradivarius terecht voor superleuke kleding tegen super leuke prijsjes. Ze verkopen vooral veel denim en romantische kleding. Laat je vooral inspireren door de nieuwste trend ongeacht het seizoen.

Van een aangename verrassing gesproken! De klassiekers worden ook niet vergeten bij Stradivarius. Men voegt er een speels accent aan toe en creëert een jeugdige speelse look.

Stradivarius heeft in vele landen naamsbekendheid verworven en is een begrip geworden bij het jeugdige publiek. Ze zijn tegenwoordig vertegenwoordigd in 62 landen over de gehele wereld.

15. P&C

P&C

Website: https://www.peek-cloppenburg.nl/
Aantal winkels: 3 in Nederland
Opgericht in: 1869

P&C heeft grote faam in Nederland. Het heeft een zeer groot assortiment kleding voor elke gelegenheid en een verscheidenheid van meer dan 300 merken.

Ooit bestond P&C uit 60 winkels in Nederland. Na een aantal reorganisaties zijn er nog slechts 3 vestigingen over in Nederland. Het zwaartepunt van P&C ligt in Duitsland met 65 vestigingen.

Verder zijn er ook nog een aantal filialen in andere landen.

Bij de klant staat P&C garant voor hoogwaardige en duurzame mode. Fysieke winkels zijn nog steeds prioritair bij P&C. Persoonlijke en competente service is immers onvervangbaar.

Het personeel bij P&C bestaat uit een behulpzaam en gedreven team dat de consument graag met raad en daad bijstaat bij het vinden van de juiste look.

Wil je gewoon een avondje gaan stappen of ga je naar een sjiek banket, P&C heeft de gepaste outfit voor elke gelegenheid. Zelfs een galabal of een soiree en P&C kan er mee weg.

16. G-Star

G-Star

Website: https://www.g-star.com/nl_nl
Aantal winkels: 37 winkels in Nederland
Opgericht in: 1989

G-Star is het succesverhaal van de Nederlands spijkerbroek. Mode zegt iets over wie je bent. Shop the look en laat je inspireren door de stylisten. G-Star mag zich met recht de ster onder de denimmerken noemen.

Het merkt groeit nog steeds elke dag. Hierdoor krijgt G-Star de mogelijkheid om een echte lifestyle neer te zetten.

De collectie van G- Star heeft een casual uitstraling maar met een stoer tintje. G- Star focust zich echt op het produceren van de beste producten voor de markt.

Waar ze seizoen na seizoen ook in slagen door telkens een succesvolle kledinglijn neer te zetten. In de collectie vindt men niet enkel jeans maar ook shirts, tops, jurken, jassen, truien en ondergoed.

Als je van de steady lifestyle houdt kies dan je ganse oufit bij G- Star. Kies je voor stijl, aarzel dan niet langer en kom de collectie in zijn stoerste element bekijken.

G-Star zal je gewoon blijven verbazen in zijn pure éénvoud.

17. Street One

Street One

Website: https://www.street-one.nl/
Aantal winkels: 4600 in Europa
Opgericht in: 1983

Street One is een Duits modebedrijf en buiten Duitsland actief in 19 andere Europese landen. Het merk is enkel gericht op vrouwenkleding. Het is een eerlijk product van uitstekende kwaliteit tegen een gunstige prijs.

Street One is een succes in de hedendaags modetrends.

Houd je van je goed in je vel voelen in comfortabele kleding kiest dan voor Street One. In hun uitgebreide collectie vind je broeken met prints, elegante jurken, tops met omgeslagen zoom, strakke pantalons of een prachtig easy-to-wear jasje.

Ben je een liefhebber van een stoere look of van casual chic bij Street One kan je voor elke gelegenheid terecht.

18. Chasin'

Chasin

Website: https://www.chasin.nl/
Aantal winkels: 60 in Nederland
Opgericht in: 1992

De spijkerbroek is in de 20ste eeuw uitgegroeid tot een algemeen geaccepteerd modeartikel. De slagzin “lust for jeans” staat helemaal voor Chasin’.

Het merkt dankt zijn naam aan een Amerikaans liedje van Chasin’ a dream. Het is een merk voor mensen die van het leven houden, voor tough guys die van reizen, muziek en rock star houden.

In kleding van Chasin’ kan jij je de hele dag ongestoord bewegen vanwege hun kwalitatieve flexibele en stretchy producten.

De collectie van Chasin’ bestaat voor het grootste deel uit denim. Dit topmerk in jeans heeft de juiste casual outfit voor iedere man. Hun eigentijdse collectie staat garant voor casual jeans- en sportwear.

Naast jeans zijn er ook T-shirts, ondergoed, accessoires en long sleeves te koop bij Chasin’ . Voor jarenlang draagplezier tegen een betaalbare prijs zonder out of style te geraken ben je bij Chasin’ aan het juiste adres.

19. All Saints

All Saints

Website: https://www.allsaints.eu/
Aantal winkels: 107
Opgericht in: 1994

Wat de gelegenheid ook mag zijn in de collectie van All Saints vind je beslist het juiste item. Je kan laten zien wie je bent en hoe je in het leven staat met een outfit van All Saints.

Je elegante zelf komt helemaal tot uiting in een gewaad van All Saints. Zelfzekerheid, individualiteit en attitude dat is waar All Saints voorstaat.

De collecties zijn fundamenteel, dynamisch, bewust van hun identiteit en hedendaags. Van een leuke schoen is All Saints ook niet vies. Van militaire boots tot een verfijnde Italiaanse schoen.

Je vist nooit achter het net bij All Saints. Het Britse label heeft ook een speciale afdeling menswear waar ze terecht trots op zijn.

Ze zijn zich bewust van de geweldige dynamiek die hun collectie uitstraalt. Hedendaags, sophisticated op een nonchalante manier.

Klinkt het label je niet bekend in de oren, breng dan even een bezoekje aan de industriële winkel binnen van All Saints in Amsterdam.

Het interieur weerspiegelt de identiteit van het merk op een oppervlakte van 1500m². Overtuig je van de collecties en wedden dat je huiswaarts keert met een prachtexemplaar.

20. C&A

C&A

Website: https://www.c-and-a.com/eu/en/shop
Aantal winkels: 117
Opgericht in: 1900

C&A al jaren niet meer uit het straatbeeld weg te denken en bekend bij Jan en alleman is één van de bekendste kledingwinkels ter wereld.

Vanaf 1900 zijn de talrijke C&A winkels op Nederlands bodem beginnen te floreren. Dit Nederlands loopt al mee in de Retail van 1900.

Vandaag den dag heeft C&A modeketens over de hele wereld. In deze tijd waarin we ons milieubewuster worden draagt C&A zijn steentje bij.

Dit doen ze door te werken met biologische materialen zoals bio katoen. Bovendien zetten ze zich in om materialen een tweede leven te geven in nieuwe collecties.

Met de kleding van C&A kan je alle kanten op. Als je nu kiest voor een zakelijke look of liever voor nonchalant in het aanbod van C&A vind je vast en zeker je gading.

Durf te experimenteren met kleuren en prints om een speels effect te creëren. Pas de leuke sneaker die niet kan ontbreken onder die passende stretch jeans en beeldig hemd. Kies je voor een betere wereld en voor betaalbare kleding dan kies je voor C&A.