Banken winkels

Iedereen wil, als hij thuis is, lekker kunnen neerploffen op een goede bank. Maar waar kun je die het beste kopen in Nederland? En waar ben je naar op zoek? Ben je meer op zoek naar comfort of gaat het er je toch meer om dat je bank bij jouw interieur past? Wat past er binnen jouw budget?

Dit zijn wat vragen die je je kunt afvragen wanneer je gaat zoeken naar een nieuwe bank. Banken zijn er in veel verschillende maten, kleuren en zijn gemaakt van verschillende soorten materiaal. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een slaapbank, modulaire bank, tweezitsbank, driezitsbank waarbij je let op comfort, kleur, materiaal en bijvoorbeeld het formaat.

De beste banken winkel van Nederland is Montèl. Bij deze banken winkel worden de meubels op maat en met de hand gemaakt. Ook wordt er gebruik gemaakt van duurzaam materiaal.

Ben je benieuwd naar de overige 32 beste bankenwinkels van Nederland? Lees dan snel verder.

1. Montèl

Montèl

Montèl Folder

Alleen vandaag nog geldig

Geldig van 04-10-2022 t/m 30-11-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.montel.nl/

Aantal winkels: 35

Opgericht in: 1986

Al meer dan 30 jaar levert Montèl fauteuils en bankstellen. Ger Nijman is de oprichter van deze zaak en hij startte in ’t Gooi (Nederland). Nijman ontwierp de meubels die hij voor een betaalbare prijs verkocht zelf en het was meteen een succes.

Montèl behoort tot één van de grootste zitspecialisten van Nederland. Met 35 vestigingen door het hele land kun je er terecht, maar je kunt je ook laten adviseren via het web. Je kunt de bekleding kiezen, kleur, pootjes en de uitvoering, alles om de bank aan jouw smaak aan te passen.

2. Rivièra Maison

Rivièra Maison

Rivièra Maison Folder

Geldig van 22-11-2022 t/m 19-12-2022

> Folder bekijken

Website: https://rivieramaison.com/nl/meubels/banken.html

Aantal winkels: 17 eigen winkels, 1 concept store, 135 premium dealers, 178 selected dealers, 235 accessory dealers

Opgericht in: 1948

Met meer dan 3000 artikelen in hun portefeuille heb je voldoende keuze om het product te kiezen dat het beste bij je past. Jacques en Dini Teunissen zijn de oprichters van Rivièra Maison, momenteel is Henk Teunissen de man achter de schermen van deze keten.

Ze verkopen zowel nationaal als internationaal hun producten en hebben dan ook wereldwijd verkooppunten. Er zijn verschillende betaalmethodes te gebruiken bij een aanschaf bij Rivièra Maison: Paypal, IDEAL, Klarna, Mastercard / Visa en VVV Giftcard.

3. Goossens

Goossens

Goossens Folder

Geldig van 02-11-2022 t/m 31-12-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.goossenswonen.nl/wonen-banken

Aantal winkels: 20 en 1 magazijn outlet

Opgericht in: 1954

Mientje en Bert Goossens zijn in 1954 begonnen met Goossens. Hierna hebben Margareth en René het bedrijf voortgezet en anno 2021 is het Bart die het concern runt. Door aantrekkelijke aanbiedingen en vier inspirerende woonstijlen biedt Goossens een unieke en verrassende collectie aan.

Je kunt er terecht voor persoonlijk interieuradvies waardoor je kunt aanschaffen wat jij wilt, dit kan via bijvoorbeeld whatsapp of je kunt in één van de winkels langs gaan voor een 3D interieuradvies met behulp van een stylist die ervoor is opgeleid.

4. De Bommel Meubelen

De Bommel Meubelen

De Bommel Meubelen Folder

Alleen vandaag nog geldig

Geldig van 26-11-2022 t/m 30-11-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.debommelmeubelen.nl/banken/

Aantal winkels: 11

Opgericht in: 2010 (Registratie hoofdkantoor Utrecht)

Op de website van De Bommel geven ze aan dat ze al meer dan 25 jaar actief zijn (echter het hoofdkantoor is pas geregistreerd in 2010) en in den beginne waren het 2 vrienden die een passie deelden om meubels te maken.

Anno 2021 hebben ze 21 door heel Nederland. De meubels worden door De Bommel zelf gemaakt van boom tot meubel. Over het hout gesproken; dit wordt met toestemming van Staatsbosbeheer geselecteerd. Doordat alle meubelen met de hand worden gemaakt kunnen ze het stuk dat jij wilt op de exacte maten maken die nodig zijn.

5. Flinders

Flinders

Website: https://www.flinders.nl/banken-zitbanken

Aantal winkels: 1 magazijn, 2 Flinders Café, 2 designstudio’s, 2 webshops

Opgericht in: 2010

Naast banken kun je ook bijvoorbeeld woonaccessoires, designverlichting of eetkamerstoelen kopen. Ze verkopen verschillende merken woonproducten, ze hebben meer dan 150 designer labels uit onder andere Zwitserland, Japan en Groot-Brittannië.

In het magazijn van Flinders, dat zo een veertienduizend vierkante meter groot is, staat de grootste verzameling aan woonproducten van België en Nederland. Door die grote voorraad hebben ze een snelle levering van je bestelling.

6. DFS banken

DFS banken

Website: https://www.dfs-banken.nl/

Aantal winkels: 100+

Opgericht in: 1969

Naast meer dan 100 winkels die verdeeld zijn over zeven landen, hebben ze ook nog eens vijf eigen fabrieken. Van oorsprong is DFS een Engelse zaak. Ze hebben al vier keer op rij “UK’s Best Employer Award” gewonnen binnen hun branche. Ook staan ze in de, door The Sunday Times samengestelde, “Top 30 Best Big Companies to Work For” lijst.

Als dat nog niet genoeg is, hebben ze ook nog eens de “Best Improver” award in 2017 gewonnen. Sinds 2014 zijn ze actief in Nederland waar ze ondertussen anno 2021 hun zesde winkel geopend hebben.

7. Eijerkamp

Eijerkamp

Eijerkamp Folder

Geldig van 25-11-2022 t/m 31-12-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.eijerkamp.nl/advies/interieuradvies/banken/

Aantal winkels: 2

Opgericht in: 1928

Evert-Jan en Hans-Jaap Eijerkamp zijn de oprichters van Eijerkamp. Ook hun dochters Lisanne, Marloes en Lotte Eijerkamp zijn werkzaam binnen het bedrijf. In Veenendaal bieden ze Dutch design artikelen aan van bijvoorbeeld Linteloo, Label en Montis.

Ze werken sinds 2015 mee aan het tv-programma “Weer verliefd op je huis”. In 2011 krijgen ze de “Best woonwinkel” award. Eijerkamp is in 1928 begonnen als matrassenfabriek en vanaf 1950 zijn ze ook meubels gaan produceren.

8. Lederland

Lederland

Website: https://www.lederland.nl

Aantal winkels: 7

Opgericht in: 1998

Lederland is, zoals de naam al doe vermoeden, een echte leerspecialist. Ze brengen alleen meubels uit onder hun eigen merk. Naast banken verkopen ze ook tafels, stoelen en fauteuils.

Met meer dan 25 jaar ervaring zijn ze overtuigd van hun kwaliteit en bieden vijf jaar garantie op hun zitelementen en je krijgt zelfs acht jaar garantie op het leer. Ze hebben leer in 250 verschillende kleuren en 50 kwaliteiten van leer.

9. Zitmaxx Wonen

Zitmaxx Wonen

Zitmaxx Folder

Geldig van 01-11-2022 t/m 31-12-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.zitmaxx.nl/zitmeubelen/banken

Aantal winkels: 1

Opgericht in: 1999

De showroom van Zitmaxx is meer dan 15000 vierkante meter en hiermee één van de grootste meubelwinkels in de Benelux. Je kunt er een gratis woonadvies krijgen van een adviseur. De showroom zit in Ter Aar.

Zitmaxx is een familiebedrijf. Ze hebben een eigen bezorgdienst die in België en Nederland levert, maar ze maken ook gebruik van een pakketdienst. Als je kiest voor thuisbezorging, dan zullen de bestelde producten op hun plek worden gezet, (meestal) gemonteerd worden en wordt het afval meegenomen.

10. VTwonen / Fonq

VTwonen / Fonq

Vtwonen Folder

Geldig van 01-04-2022 t/m 31-12-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.vtwonen.nl/shopgids-banken/

Aantal winkels: 1

Opgericht in: 1974 (VTwonen)/ 2004 (Fonq)

Fonq en VTwonen zijn online een samenwerking aangegaan, maar ook Eijerkamp heeft een samenwerkingsverband met VTwonen. Ze hebben een eigen weekblad “VTwonen” en ze komen op tv.

Je kunt via VTwonen op de volgende manieren betalen: iDEAL, Visa, Mastercard, PayPal, bankoverboeking, American Express, Afterpay (+ € 0,95), giftcards, Pin en via Freebees. Je kunt niet meer met bitcoins betalen, of in termijnen. Wanneer je in de showroom je aankoop doet kun je alléén met pin betalen.

11. Bankstyle

Bankstyle

Website: https://bankstyle.nl/bank-op-maat/

Aantal winkels: 1

Opgericht in: 2009

Wanneer je vanuit je luie stoel een bankstel wilt aanschaffen, maar wat twijfelt over de stof, dan heb je bij Bankstyle de optie om een stukje stof toegestuurd te krijgen zodat je dit kunt beoordelen. Ook krijg je voordat je daadwerkelijk overgaat tot de aankoop eerst een offerte waarop je alles nog eens goed kunt checken.

Nagenoeg alle meubels van Bankstyle worden gemaakt in Nederland waardoor het maar een korte route is van fabriek naar jou thuis. Je kunt je bank op maat laten maken zodat hij altijd past; je geeft gewoon de maten van de gewenste bank door en dan wordt dit voor je gemaakt. De gemiddelde levertijd is 6 tot 8 weken (het kan binnen 3 weken, maar daar zitten extra kosten aan).

12. Profijt Meubel

Profijt Meubel

Profijt Meubel Folder

Alleen vandaag nog geldig

Geldig van 24-11-2022 t/m 30-11-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.profijtmeubel.nl/banken

Aantal winkels: 35

Opgericht in: 1984

Met haar 35 winkels en goede prijzen heeft Profijt Meubel een goede naamsbekendheid opgebouwd in de Nederlandse meubelmarkt. Ze moedigen ook via hun website aan om een franchise van Profijt Meubel op te starten, hiervoor kun je contact openen met de Internationale Meubelgroep.

Op de website kun je een kijkje nemen op het gedeelte van de beschikbare stoffen die Profijt Meubel heeft, maar je kunt ze ook in de winkel gaan bekijken zodat je ze ook kunt voelen. Via de Outlet shop op de website krijg je showroommodellen aangeboden met mooie kortingen waardoor je je interieur tegen een goede prijs kunt opleuken.

13. Home Center

Home Center

Website: https://www.homecenter.nl/zitmeubelen/banken

Aantal winkels: 1 woonboulevard

Overgenomen in: 1995

Home Center is de grootste meubelboulevard van Nederland met 75.000 m2 oppervlakte, ofwel de grootte van 11 voetbalvelden (!) en meer dan 200 merken die over meerdere afdeling zijn verdeeld. Zo kun je er winkels en merken vinden van onder andere Profijt Meubel, Rivièra Maison, Montél en Topform. Het is in 1995 overgenomen door de familie Kapenga.

Ook het veelzijdige woonmerk van VTwonen is er te vinden. Uiteraard kun je hier terecht voor interieuradvies voor de invulling van jouw woning, dit is overigens geheel gratis. Als je langs wilt gaan bij Home Center in Wolvega kun je er naast het meubelshoppen ook terecht voor een hapje en een drankje bij de Home Brasserie en kunnen de kinderen tot 12 jaar zich vermaken in het Kinderdorp.

14. Woonsquare

Woonsquare

Woonsquare Folder

Nog 3 dagen geldig

Geldig van 28-11-2022 t/m 03-12-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.woonsquare.nl/producten/banken-stoelen/banken

Aantal winkels: 12

Opgericht in: 1987

Op de website van Woonsquare geven ze de vijf voordelen van hun zaak, hier een korte opsomming:

  1. Meubelen van hoge kwaliteit tegen een laagste prijsgarantie
  2. Je aankoop is met CBW-garantie
  3. Achteraf betalen (ook in termijnen mogelijk)
  4. Door de hele Benelux wordt een stipte bezorging gegarandeerd
  5. Van alle klanten zou 92% Woonsquare aanbevelen

Als je dus goede meubelen zoekt die lang meegaan voor een lage prijs, dan zal je hier je hart kunnen ophalen. Naast banken kun je er ook terecht voor bijvoorbeeld opbergmeubelen, boxsprings, stoelen en fauteuils.

Wanneer je een mooie bank hebt gevonden op de website van Woonsquare, maar toch even wilt testen of deze ook wel zo fijn zit als ie er uit ziet, dan kun je in één van de 12 winkels terecht. Het kan zijn dat bepaalde meubels die je in de winkel vindt niet op de website terug kunt vinden, dus is het best de moeite waard om een winkel te bezoeken.

15. Woonboulevard XXL Wijchen

Woonboulevard XXL Wijchen

Website: https://www.woonboulevardwijchen.nl/banken.html

Aantal winkels: 4

Opgericht in: 2009

Woonboulevard Wijchen heeft vier locaties (allemaal in Wijchen); oosterbaan Living, Zen Lifestyle, Woonoutlet Wijchen en Eltink Interieur & Tilders. Drie van de vier vestigingen zitten aan de Graafseweg en de andere een stukje verderop aan de Nieuweweg. Ze hebben alle vier een eigen website.

Naast banken kun je er ook terecht voor kasten, slaapmeubilair, accessoires, ramen en vloer en stoelen van verschillende merken. Ze bieden 80 merken aan waaronder Beek, Gealux, Seuren en Karat. Betalen kan via Afterpay (1e keer tot max € 300,-, erna tot max € 600,-), iDeal, PayPal, factuur, couponcode of je betaalt bij de bezorging, dit laatste kost je wel € 15,- extra aan administratie kosten.

16. Prominent

Prominent

Prominent Folder

Nog 6 dagen geldig

Geldig van 14-11-2022 t/m 06-12-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.prominent.nu/banken

Aantal winkels: 42

Opgericht in: 1999

Bij Prominent bieden ze meubels aan met een uniek frame en hun Foam Innovation Layers (FIL®). Ze doen er alles aan om het zitcomfort van jouw bank zo hoog mogelijk te maken. De designs van de meubelen die Prominent biedt komen van eigen bodem, zo is er bijvoorbeeld de Mart Visser voor Prominent collectie. Prominent is meer dan 20 jaar geleden opgericht door Michiel en Geertjan van Olst, die anno 2021 nog steeds eigenaar zijn.

Elk meubel dat je bij Prominent koopt is 100% op maat gemaakt. Zo wordt er bijvoorbeeld eerst een zit analyse gedaan zodat je bank perfect bij jou past. Hierna kun je de materialen en kleuren gaan uitzoeken. Ook kun je nog wat comfortfuncties toevoegen om de zitervaring in jouw bank ultiem te maken.

17. Piet Klerkx

Piet Klerkx

Piet Klerkx Folder

Alleen vandaag nog geldig

Geldig van 01-11-2022 t/m 30-11-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.pietklerkx.nl/collectie/banken/

Aantal winkels: 7, waaronder 1 outlet store

Opgericht in: 1929

Piet Klerkx begon met een meubelzaak in 1929 in Waalwijk, dit heette Piet Klerkx Interieurverzorging. Het hoofdkantoor van Piet Klerkx is een aantal straten van de originele zaak gebouwd. In het einde van de zestiger jaren bedenkt hij de eerste meubelboulevard van Nederland; de Woonwereld.

Als in 1979 Piet Klerkx overlijdt door een ongeluk neemt Bert, zijn oudste zoon het over. Onder zijn hoede worden de eerste reclames gemaakt voor een meubelzaak. Eén van de slogans is “Het is niet te meten”. Naast banken kun je er ook terecht voor eetkamers, badkamers, keukens, bedden, tafels en fauteuils.

18. Seats & Sofas

Seats & Sofas

Seats And Sofas Black Friday Folder

Nog 4 dagen geldig

Geldig van 25-11-2022 t/m 04-12-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.seatsandsofas.nl/bankstellen/

Aantal winkels: Nederland: 22, België: 8, Duitsland: 15

Opgericht in: 1993

De naam zegt het eigenlijk al; Seats & Sofas is een zaak die is gespecialiseerd in zitmeubelen. Je kunt er terecht voor klassieke, moderne, industriële en bijvoorbeeld landelijke stijlen. Ook kun je ongeveer elk model aanschaffen met verschillende soorten (kunst)leer en stoffen én in verschillende kleuren.

De meeste winkels, die ze bij Seats & Sofas Megastores noemen, zijn gevestigd op een woonboulevard. Hierdoor kun je er terecht voor al je woonwensen. Ze hebben al meer dan 25 jaar ervaring met hun zitmeubelen, dus ze weten wat ze doen.

19. IN.HOUSE

IN.HOUSE

IN.HOUSE Folder

Alleen vandaag nog geldig

Geldig van 24-11-2022 t/m 30-11-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.in-house.nl/banken

Aantal winkels: 30

Opgericht in:

Ze hebben een website en een woonmagazine waar je de nieuwste trends en leukste woonideeën kunt vinden. Mocht je niet weten hoe je moet beginnen met het vinden van jouw nieuwe bank, dan kun je gratis terecht bij een interieur stylist die je kunnen voorzien van gratis interieur adviezen.

De meeste meubels kun je aanpassen aan je eigen style. Ze hebben mooie collecties stoffen en leersoorten waar je uit kunt kiezen. Deze kun je online alvast bekijken, en in de winkel kun je ze ook nog eens voelen op grote leder- en stofstalen.

20. Loods 5

Loods 5

Loods 5 Magazine

Alleen vandaag nog geldig

Geldig van 01-07-2022 t/m 30-11-2022

> Folder bekijken

Website: https://loods5.nl/winkels/afdelingen/banken

Aantal winkels: 6

Opgericht in: 1999

Loods 5 is een mooi voorbeeld van hoe een fabrieksoutlet is uitgegroeid tot een mooie winkel om je woning in te richten. Ze hebben een mooi concept waarbij zogeheten deelnemers een deel van het pand huren en ze hun collectie kunnen laten zien. Voor deze deelnemers zich mogen installeren wordt er echter een selectie gemaakt door Loods 5, zodat er alleen mooie spullen die bij hun uitstraling passen, in hun zaak komen.

Je kunt niet cash betalen bij Loods 5, en dit terwijl ze het Cash & Carry concept toepassen. Je kunt betalen met pin, Loods 5 cadeaukaart en creditcard. Je kunt het gekochte artikel direct meenemen. Online kun je iDeal, Loods 5 cadeau- of tegoedkaart (behalve op de keukenafdeling) Visa of Mastercard betalen.

21. Trendhopper

Trendhopper

Trendhopper Folder

Nog 3 dagen geldig

Geldig van 23-11-2022 t/m 03-12-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.trendhopper.nl/wonen/banken

Aantal winkels: 21

Opgericht in: 1982

Trendhopper is ontstaan als een shop-in-shop in 1982. Dit gebeurde binnen meubelzaken van 6 meubeldetaillisten, zij hadden de vooruitziende blik dat dit wel eens trendy kon worden. Trendhopper bood een assortiment dat gericht was op jonge en actuele mensen die ook op die manier wilden wonen.

Tot op de dag van vandaag is Trenhopper een franchiseformule met duidelijke richtlijnen rondom presentatie, inkoop en marketingcommunicatie, waarbij de centrale organisatie verantwoordelijk is voor de styling, collectioneren / inkoop, formulemanagement, automatisering, marketing / communicatie, opleidingen en geeft adviezen voor verschillende bedrijfsaspecten. In 2012 heeft de Trendhopper zich aangesloten bij Interieur Partner Ring / VME Nederland B.V.

22. Woonexpress

Woonexpress

Woonexpress Folder

Alleen vandaag nog geldig

Geldig van 11-11-2022 t/m 30-11-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.woonexpress.nl/collectie/banken/

Aantal winkels: 9

Opgericht in: 2004

Het doel van Woonexpress is de mensen met een wat minder grote portemonnee tegemoetkomen met mooie meubels voor een klein prijsje. Uiteraard kun je er met een grote portefeuille ook terecht, maar het blijft betaalbaar voor iedereen.

Ze leveren alles dat je in de winkel ziet, uit hun voorraad, dus heb je iets gekozen, dan kun je er snel plezier van hebben. Met meer dan 15 jaar ervaring zijn het geen jongelingen meer, en hebben dan ook hun sporen ondertussen in de woonartikelen-markt verdiend.

23. Pronto Wonen

Pronto Wonen

Pronto Wonen Folder

Alleen vandaag nog geldig

Geldig van 30-10-2022 t/m 30-11-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.prontowonen.nl/banken/

Aantal winkels: 39 in Nederland en België

Opgericht in: 1992

Als in 1992 de eerste Pronto Wonen winkel wordt geopend had men natuurlijk gehoopt dat ze een concept hadden dat tijdloos is, en dat blijkt want meer dan 15 jaar later werkt het nog steeds. Uiteraard zijn er in de loop der tijd wel wat aanpassingen geweest, want men moet uiteindelijk met de tijd meegaan om te kunnen overleven.

Met in 2021 39 vestigingen in Nederland en België zijn ze goed op weg om heel groot te worden en ze gaan nog steeds goed met hun tijd mee. Ze zijn CBW erkend waardoor je verzekerd bent van een goede garantie.

24. A-meubel

A-meubel

Website: https://www.a-meubel.nl/banken

Aantal winkels: 8

Opgericht in: 1992

In 1992 waren er een paar broers Nosra die na jarenlange arbeid als meubelontwerpers bij verschillende meubelfabrikanten besloten om een eigen meubelwinkel in Amersfoort te beginnen. De klanten konden concepten van ontwerpen zien voor deze aan de fabrikant werden doorgestuurd. Hierdoor konden ze zowel marktonderzoek doen, als het aanbrengen van nodige veranderingen die aangegeven waren door de klanten die het hadden gezien. En zo was A-meubel ontstaan.

Het concept is iets veranderd, want A-Meubel is alleen nog op consumenten gericht. Ze zijn CBW erkend en bieden de laagste prijs garantie, dus als je niet zoveel te besteden hebt wilt gewoon niet teveel geld uitgeven , maar wel zeker zijn van de bestelling(en) die je plaatst, dan zit je hier wel goed.

25. Leen Bakker

Leen Bakker

Leen Bakker Folder

Geldig van 28-11-2022 t/m 11-12-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.leenbakker.nl/banken-en-stoelen/banken

Aantal winkels: 170 filialen in Nederland, het Caribisch gebied dat valt onder het Koninkrijk der Nederlanden en België

Opgericht in: 1953 (sinds 2017 onderdeel van investeringsmaatschappij Gilde Investment Management)

Cornelis Bakker opende in 1918 een garen en stoffenwinkel in Rotterdam. Leen Bakker, de zoon, draaide het concept van zijn vaarder om naar een woonwinkelconcept. Leen zijn zoon Arie zette dit voort en heeft voor het huidige imperium van de Leen Bakkers gezorgd. Tussen 1988 en 2017 was Leen Bakker onderdeel van Blokker Holding, hierna is alles verkocht aan Gilde Equity Management van Gilde Investment Management.

Deze meubel- en interieurwinkel is niet alleen bekend om haar banken, maar dat betekent niet dat ze geen mooi assortiment hebben als het om banken gaat. Je kunt er banken kopen die in prijs uiteenlopen van € 60,99 voor een vidaXL vintage style bankje tot een elektrisch verstelbare “Dean” hoekbank van € 1979,-.

26. ROFRA Home

ROFRA Home

Website: https://www.rofrahome.nl/banken/

Aantal winkels: Nederland: 13, Duitsland: 3

Opgericht in: 1999

Rofra gaat er prat op dat zij zo goed als alles dat met hun meubelen te maken heeft uit Nederland halen en zeggen dan ook dat “Made in Holland” hetgeen is waar ze voor staan. In Tubbergen hebben ze een meubelatelier waar ze hun meubels creëren. Het stofferen van de meubelen gebeurd op ambachtelijke wijze in Nederland.

Eikenhout is het hout dat ze het meest gebruiken vanwege haar duurzaamheid en kwaliteit. Alles van de bomen wordt gebruikt, zelfs de snijstukken (die worden onder andere gebruikt voor de kleinere onderdelen). Omdat zij bij Rofra de meubelen zelf maken, kan alles naar de wens van de klant worden gemaakt en aangepast.

27. Tase Wonen

Tase Wonen

Website: https://www.tasewonen.nl/wonen/banken/

Aantal winkels: 1

Opgericht in: 1919

Tase Wonen is gevestigd aan de Woonboulevard Volendam met hun showroom. Op de 7500 m2 kun je je interieurhart ophalen, want je kunt er van alles vinden van modern tot landelijk en van romantisch tot industrieel.

In de showroom kun je banken (en andere meubleen0 tegen komen van bijvoorbeeld Pronto en Inhouse. Met hun ruime ervaring is Tase Wonen zo een beetje een begrip geworden in Noord-Holland. Ze hebben stylisten klaar staan die je kunnen helpen met het uitzoeken van de bank die het beste bij jou past.

28. De Ruijtermeubel

De Ruijtermeubel

De Ruijtermeubel Folder

Alleen vandaag nog geldig

Geldig van 24-11-2022 t/m 30-11-2022

> Folder bekijken

Website: https://deruijtermeubel.nl/banken/

Aantal winkels: 1

Opgericht in: 1928

Jan de Ruijter is de oprichter van De Ruijtermeubel in 1957 in IJmuiden. Toen de meubelboulevard Beverwijk wat wind uit zijn zeilen nam, besloten de Ruijter en zijn vrouw om hun pijlen op de Haarlemmermeerpolder te richten en startten een nieuwe showroom in Cruquius.

De nieuwe showroom opende haar deuren in 1979 en zit daar nog steeds. Sinds 1 januari 2019 is het bedrijf overgenomen door Leski Meubelen en runnen R. Ramsbrock en W. de Jong De Ruijtermeubel. Meer dan 10.000 meter aan showroom geeft genoeg ruimte om de klanten ruimschoots te verwelkomen. Ze hebben een eigen bezorgdienst van 4 vrachtwagens en een magazijn van ook zo’n 10.000 meter.

29. IKEA

IKEA

IKEA Folder

Geldig van 25-11-2022 t/m 12-12-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.ikea.com/nl/nl/cat/banken-fu003/

Aantal winkels: (In Nederland) 13, anno 2017: 355 vestigingen wereldwijd

Opgericht in: 1943 (in Zweden), 1978 (In Nederland)

IKEA geeft een garantie op de zitbanken van 10 jaar en soms zelfs wel 25 jaar, zo erg zijn ze overtuigd van de kwaliteit die ze leveren. Over het algemeen zijn de IKEA banken voorzien van een afneembaar textiel dat je kunt uitwassen; ze houden er dus rekening mee dat je bankstel soms wel eens wat eten of drinken te verduren zal krijgen.

De meest favoriete kleuren van de bankenafdeling zijn groen, grijs en cognac. Qua grootte zijn het vooral de 2,5-zitsbanken, banken met een hocker en 4-zitsbanken die veel worden verkocht. Maar je kunt er uiteraard ook terecht voor andere kleuren en maten.

30. Room108

Room108

Website: https://www.room108.nl/bankstellen/

Aantal winkels: Nederland: 13, België: 3

Opgericht in: 2014

In den beginne was Room108 een bankstellenmerk, maar tegenwoordig zijn ze een aanbieder van een veel breder geheel; ze bieden een brede en complete collectie met hun meubelmerk. Naast banken bieden ze bijvoorbeeld ook fauteuils, tafels en stoelen, maar ook massief eiken meubelen.

Hun motto “create your own lifestyle” houdt in dat je jouw meubel zo mooi kunt maken als je zelf maar wilt. Je krijgt een basisprijs een die kun je uitbouwen door het kiezen van verschillende stoffen van sterkpolyester tot mooi linnen of katoen uit Italië, jij moet zitten, dus jij beslist.

31. OTTO

OTTO

Otto Folder

Geldig van 15-11-2022 t/m 31-12-2022

> Folder bekijken

Website: https://www.otto.nl/meubels-interieur/banken/

Aantal winkels: Onbekend

Opgericht in: 1949 in Duitsland, 1979 in Nederland

Werner Otto begon in 1949 met het verkopen van schoenen als Werner Otto Versandhandel, waar je via postorder kon bestellen uit een 14 pagina dikke catalogus. 300 van die boekjes gingen Duitsland door en het werd een succes. Als in de jaren 70 Duitsland te klein wordt gaan ze Europa door en startten ze in 1979 in Nederland.

Als Europa op een gegeven moment ook te klein is stappen ze in de 80er jaren over naar Japan en Amerika. Hierna zijn in de 90’s ook China, India, Taiwan en Zuid-Korea aan de beurt. Op dat moment wordt de Otto Group opgericht. Op Amazon na zijn ze de grootste homeshopping organisatie ter wereld en zitten ze in meer dan 20 landen.

32. Bol.com

Bol.com

Bol.com Folder

Geldig van 27-11-2022 t/m 31-01-2023

> Folder bekijken

Website: https://www.bol.com/nl/l/banken/N/14037/

Aantal winkels: 0 (alleen een webshop)

Opgericht in: Gestart in 1999

Bol.com is een begrip geworden in Nederland nadat ze toch best klein waren begonnen in 1999. Koninklijke Ahold Delhaize N.V. is momenteel de overgrootouder van Bol.com. Omdat ze een webwinkel zijn kun je er dag en nacht banken (en andere artikelen) bestellen.

Bol.com begint in maart 1999 als boekenwinkel die zo een 140.000 boeken omvat. Het bedrijf dat op dat moment onder Bertelsmann A.G. valt, ziet meer potentie en gaat ook cd’s verkopen. Vanaf toen waren ze niet meer te stoppen en nu hebben ze ondertussen meer dan 20 categorieën waar je artikelen uit kunt kiezen.

33. Robuuste Tafels

Robuuste Tafels

Website: https://www.robuustetafels.nl/leren-banken/

Aantal winkels: 2

Opgericht in: 2018

In Gramsbergen en Sliedrecht heeft Robuuste Tafels showrooms, waarvan Sliedrecht de grootste van de twee is. Naast banken bieden ze ook bijvoorbeeld verlichting, karpetten en leren wandbekleding aan.

Als je op zoek bent naar een leren bank, dan zit je bij Robuuste Tafels goed, want hierin zijn ze qua banken in gespecialiseerd. Maar je kunt de bank naar jouw keuze ook meestal in stof krijgen als je dat toch liever hebt. Ze bieden een gratis levering waarbij ze de meubelen ook nog voor je monteren.