Rijkgevulde wortelsoep

Rijkgevulde wortelsoep

Bereidingstijd: 35 minuten

Als de dagen korter en kouder worden, is er niets zo fijn als een kom warme soep. Deze rijkgevulde wortelsoep is mijn nieuwe favoriet en ik kan niet wachten om dit recept met jullie te delen!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil en rasp de wortels.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook fijn.
  3. Spoel de linzen af en laat ze uitlekken.
  4. Verhit de olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui totdat deze glazig is.
  5. Voeg de geraspte wortels toe en bak ze zachtjes mee, af en toe roerend, tot ze zacht beginnen te worden.
  6. Als de wortels zacht zijn, doe je de rode linzen en knoflook erbij. Blijf regelmatig roeren.
  7. Als de wortels wat zijn verkleurd, voeg je de specerijen en zout toe. Giet het hete water in de pan. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag zodra het kookt. Laat de soep met de deksel op de pan vijf minuten zachtjes doorkoken.
  8. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  9. Serveer de soep in kommen met een partje citroen erbij. Eet smakelijk!

Tip: de overgebleven soep kun je luchtdicht in de koelkast bewaren voor ongeveer 4-5 dagen. Invriezen kan ook, ideaal voor als je een drukke week tegemoet gaat!

Nieuwe recepten

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet opzij. Snijd de limoen doormid...

Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng in een kom de bloemkoolroosjes met 2 eetlepels oli...

Verzamel alle ingrediënten Giet heet water over de gedroogde paddenstoelen, dek de kom...

Rasp de aardappelen met een keukenmachine en knijp daarna het water eruit met behulp van een...

Meng in een grote kom het cakemeel, volkorenmeel, rozijnen, gist, zout, kaneel en bruine sui...