Gebakken aubergine

Gebakken aubergine

Bereidingstijd: 2 uur

Zoek je naar een verrassend recept om je weekend mee op te fleuren? Probeer dan dit heerlijke recept voor gebakken aubergine, een ware traktatie voor elke gelegenheid!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de aubergine in dikke plakken van ongeveer een ½ cm en leg ze op een tray. Bestrooi ze met wat zout en laat ze 30 minuten liggen, zodat het zout het vocht eruit kan trekken. Dep ze daarna droog.

  2. Meng de bloem en het water met een snufje zout tot een dik beslag. Haal de aubergineplakken door het mengsel.
  3. Haal de plakken die door het beslag zijn gehaald door het gekruide paneermeel (gekruid met oregano, zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder) tot ze volledig bedekt zijn.
  4. Leg ze in een enkele laag op een bakplaat en bak ze op 180°C voor 30 minuten of tot ze krokant en goudbruin zijn.
  5. Je kunt ze zo eten of ze in een ovenschaal doen, afgewisseld met lagen marinara saus en mozzarella kaas.
  6. Bak op 180°C tot de kaas gesmolten en bruin is.
  7. Serveer ze op zichzelf of met pasta.

Geniet van dit heerlijke en eenvoudig te bereiden gerecht dat gegarandeerd indruk zal maken op je gasten of familie!

Actuele aanbiedingen

Nieuwe recepten

Schil en snijd de aardappelen en wortelen in ongeveer 1,5 cm grote blokjes. Snijd de ui in k...

Snijd de aubergine in dikke plakken van ongeveer een ½ cm en leg ze op een tray. Best...

Verwarm in een grote koekenpan op middelhoog vuur de olijfolie en voeg de knoflook, verse in...

Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de sneetjes b...

Snijd de kipfilets in reepjes. Voor de marinade, breek het ei in een mengkom die groot geno...