Probeer dit makkelijke brood met rozijnen en kaneel, je hoeft het niet eens te kneden! Het smaakt een beetje naar zuurdesembrood en is lekker luchtig, perfect voor een luie weekenddag.
- Meng in een grote kom het cakemeel, volkorenmeel, rozijnen, gist, zout, kaneel en bruine suiker.
- Voeg het lauwwarme water toe en roer het geheel tot het is gemengd.
- Dek het deeg af met plasticfolie zodat het luchtdicht is en laat het op een warme plek 12 uur of een nacht rijzen.

- Vorm het deeg tot een bal, bestuif de boven- en onderkant met meel en leg het op een stuk bakpapier. Laat het nog 25 minuten narijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200ºC en zet het broodvorm of springvorm in de oven om op te warmen.
- Til het deeg met het bakpapier op en leg het in het warme bakblik. Snijd met een scherp mes een kruis in de bovenkant van het deeg en dek het broodvorm af. Bak het brood 20 minuten in de oven.

- Verwijder de deksel en bak het brood nog 5-10 minuten tot de bovenkant mooi bruin is.
- Haal de vorm uit de oven en laat het brood uit de vorm op een rooster afkoelen voordat je het aansnijdt.

Tips:
Sla de lange rijstijd niet over, het is belangrijk voor een luchtige en smakelijke structuur. Bereid het deeg de avond ervoor en laat het 's nachts rijzen.
Experimenteer eens met andere smaken, zoals knoflook en kruiden of chocoladestukjes.
Snijd het brood niet aan terwijl het nog heet is, dan is het nog aan het 'nagaren' en juist dan wordt het heerlijk luchtig.