Krokante Hollandse kroketjes

Krokante Hollandse kroketjes

Bereidingstijd: 1 uur

Geniet van deze heerlijke traditionele lekkernij met een moderne twist! Deze krokante kroketjes met kipgehakt en koriander zijn de perfecte snack voor bij de borrel.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat in een pan de boter smelten en voeg de bloem toe. Meng dit goed door elkaar om een roux te vormen.
  2. Wanneer de roux is ingedikt, giet je de kippenbouillon erbij om er een een saus van te maken.
  3. Voeg de fijngehakte ui en koriander toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Zet het vuur wat lager en meng het kippengehakt erdoorheen. Laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig door.
  5. Als het mengsel dikker is geworden, haal je de pan van het vuur. Doe het in een kom, dek af en laat het minimaal 6 uur opstijven in de koelkast. Een hele nacht is nog beter.
  6. Snijd het afgekoelde mengsel in vorm naar wens.
  7. Haal elk stuk eerst door de bloem, vervolgens door het geklopte ei en daarna door het paneermeel. Laat het daarna nog een uur opstijven in de koelkast.
  8. Frituur de kipkroketten tot ze goudbruin en krokant zijn.

Tip: Serveer deze kroketjes met een lekkere mosterd of een klodder mayonaise en geniet van dit typische Hollandse hapje met een twist! 😋🍽️

Nieuwe recepten

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet opzij. Snijd de limoen doormid...

Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng in een kom de bloemkoolroosjes met 2 eetlepels oli...

Verzamel alle ingrediënten Giet heet water over de gedroogde paddenstoelen, dek de kom...

Rasp de aardappelen met een keukenmachine en knijp daarna het water eruit met behulp van een...

Meng in een grote kom het cakemeel, volkorenmeel, rozijnen, gist, zout, kaneel en bruine sui...