Geroosterde bloemkool curry

Geroosterde bloemkool curry

Bereidingstijd: 50 minuten

Curry is een doordeweekse favoriet bij ons thuis en deze variant is echt heerlijk. Het bereiden kost niet veel tijd, maar de smaak is fantastisch en het is een heerlijke troostmaaltijd waar iedereen van zal genieten.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Meng in een kom de bloemkoolroosjes met 2 eetlepels olijfolie, kruidenmix voor butter chicken, Garam Masala en zout. Verspreid de gekruide bloemkoolroosjes op een bakplaat en rooster ze 15 minuten in de oven.

  3. Verhit de rest van de olijfolie in een grote, zware pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en sauteer 5 minuten.
  4. Voeg de geroosterde bloemkool toe, roer de tomatenpuree en kokosmelk erdoor, zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen. Voeg de spinazie toe, roer goed door en laat nog 5 minuten koken. Proef of er meer zout nodig is en serveer dan met rijst, naanbrood en sambal.


Voeg een blik kikkererwten of wat kip toe, dit gaat erg goed samen met deze curry.

Extra groenten zoals courgette of geroosterde pompoen zijn ook heerlijk.

Maak het extra pittig door wat verse chili of gedroogde chilivlokken toe te voegen.

Nieuwe recepten

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet opzij. Snijd de limoen doormid...

Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng in een kom de bloemkoolroosjes met 2 eetlepels oli...

Verzamel alle ingrediënten Giet heet water over de gedroogde paddenstoelen, dek de kom...

Rasp de aardappelen met een keukenmachine en knijp daarna het water eruit met behulp van een...

Meng in een grote kom het cakemeel, volkorenmeel, rozijnen, gist, zout, kaneel en bruine sui...