Dit eénpansgerecht is ideaal voor een avond met vrienden of familie. De kruiden, bonen en rijst geven een heerlijke hartige smaak, en de verse citroen zorgt voor een frisse smaak. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Bereiding
Spoel de rijst af en bewaar apart
Hak de tomaten grof. Snijd de wortels, uien en knoflook in kleine stukjes.
Verwarm olie in de pan en fruit de ui en knoflook in de pan. Voeg de wortels en tomaten toe en roer af en toe door.
Voeg de kruiden en de helft van de bouillon toe en laat ongeveer 20 minuten sudderen.
Als de tomaten zacht zijn, voeg dan de gekookte bonen en rijst toe. Roer goed door, voeg de rest van de bouillon toe en breng aan de kook.
Dek het af zodra het begint te koken en laat verder sudderen op laag vuur.
Kook de rijst voor 10-15 minuten en check of de bouillon helemaal is opgenomen. Als dat het geval is, zet het vuur uit, meng de rijst, dek af en laat nog 10 minuten rusten voor het serveren.
Als je de bouillon nog ziet, laat het dan nog een minuut of twee sudderen op laag vuur totdat de bouillon is opgenomen.