Champignons en kaas rijstballetjes

Champignons en kaas rijstballetjes

Bereidingstijd: 1 uur

Met deze snack kun je je gasten verrassen! De combinatie van rijst, champignons en kaas is heerlijk. Perfect voor een avondje met vrienden of familie.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie en voeg de gesneden uien, wortels, champignons en knoflook toe aan de pan.
  2. Voeg de spinazie toe en bak op middelhoog vuur tot de spinazie geslonken is.
    Spinazie
  3. Zodra de spinazie is geslonken voeg je de room toe. Voeg ook 1 theelepel uienpoeder, knoflookpoeder, oregano, zout en peper toe.
  4. Roer het geheel goed door en laat het afkoelen.
  5. Voeg dit mengsel toe aan de gekookte rijst, samen met de kazen en meng goed. Als het mengsel te droog is, voeg dan 1 eetlepel room toe tot de gewenste dichtheid is bereikt.
  6. Vorm met een 1/2 cup maatlepel rijstballetjes en laat ze in de koelkast rusten.
  7. Rol ze daarna door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
  8. Frituur in de olie tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  9. Serveer direct met een dipsaus naar keuze. Eet smakelijk!

Met dit recept maak je 9 balletjes. Je kunt 1 balletje als voorgerecht serveren of 3 balletjes voor een vullende hoofdmaaltijd. 😉🍴

Actuele aanbiedingen

Nieuwe recepten

Schil en snijd de aardappelen en wortelen in ongeveer 1,5 cm grote blokjes. Snijd de ui in k...

Snijd de aubergine in dikke plakken van ongeveer een ½ cm en leg ze op een tray. Best...

Verwarm in een grote koekenpan op middelhoog vuur de olijfolie en voeg de knoflook, verse in...

Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de sneetjes b...

Snijd de kipfilets in reepjes. Voor de marinade, breek het ei in een mengkom die groot geno...