Op zoek naar een lekkere soep voor de herfstdagen? Probeer dan zeker deze aardappel-preisoep met knapperige knoflook croutons.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd het witte en lichtgroene deel van de preien in ringen. Verhit een beetje boter in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak deze gedurende 5-7 minuten tot ze zacht zijn.
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Voeg de aardappelen toe aan de prei en giet de groentebouillon erbij. Breng aan de kook en laat sudderen tot de aardappelen zacht zijn, meestal zo'n 15-20 minuten.
Snijd het brood in blokjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Meng in een kom de olijfolie, fijngehakte knoflook, peper en zout. Besprenkel dit mengsel over het brood en zorg ervoor dat de blokjes goed bedekt zijn.
Bak de croutons gedurende 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot deze glad is. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de aardappel-preisoep met een handvol knoflook croutons. Werk af met wat peterselie. Smakelijk!