Omzet van top 10 supermarkten in Duitsland

SupermarktketenOmzet (in miljard €)
Edeka62,7
Lidl & Kaufland48,4
REWE33,94
Aldi30,25
Lekkerland8,2
Bela5,1
Metro Cash & Carry4,7
Norma4,0
Globus1,97
Bünting1,71

Top 10 supermarkten in Duitsland

In de dynamische wereld van retail en supermarkten blijft Duitsland een van de toonaangevende markten in Europa. Met een verscheidenheid aan ketens die strijden om de consument, is het interessant om te zien welke supermarkten qua omzet aan de top staan. Hieronder volgt een overzicht van de 10 grootste supermarkten in Duitsland op basis van hun omzet, waarbij elke speler zijn unieke positie en strategieën in de markt belicht.

1. Edeka: de marktleider met €62,7 miljard omzet

Edeka, een bekend naam in de Duitse supermarktsector, staat aan de top met een indrukwekkende omzet van €62,7 miljard. Deze keten, bekend om zijn breed assortiment en kwaliteitsproducten, blijft de markt domineren met zijn klantgerichte benadering.

2. Lidl & Kaufland: een sterke combinatie met €48,4 miljard

Lidl en Kaufland, beide onderdeel van de Schwarz Group, volgen Edeka op met een gezamenlijke omzet van €48,4 miljard. Deze ketens zijn populair vanwege hun betaalbare prijzen en uitgebreide assortiment, wat ze een favoriete keuze maakt voor veel consumenten.

3. REWE: een solide speler met €33,94 miljard

REWE, met een omzet van €33,94 miljard, staat bekend om zijn kwalitatieve aanbod en klantgerichte service. Deze keten heeft zijn succes te danken aan een sterke focus op lokale producten en duurzaamheid.

4. Aldi: de budgetvriendelijke gigant met €30,25 miljard

Aldi, wereldwijd bekend om zijn budgetvriendelijke aanpak, heeft in Duitsland een omzet van €30,25 miljard. De keten blijft populair door zijn eenvoudige winkelconcept en lage prijzen.

5. Lekkerland: de specialist met €8,2 miljard

Lekkerland, met een omzet van €8,2 miljard, onderscheidt zich door zijn focus op gemakswinkels en on-the-go consumptie, waardoor het een unieke positie in de markt inneemt.

6. Bela: de stevige middenmoter met €5,1 miljard

Bela, met een omzet van €5,1 miljard, is een sterke speler in de Duitse supermarktsector. Deze keten staat bekend om zijn diversiteit in producten en klantgerichte aanpak.

7. Metro Cash & Carry: de groothandelskampioen met €4,7 miljard

Metro Cash & Carry, met een omzet van €4,7 miljard, is een prominente naam in de groothandelsmarkt, bekend om zijn uitgebreide assortiment en zakelijke focus.

8. Norma: de prijsbewuste keuze met €4 miljard

Norma, met een omzet van €4 miljard, blijft een populaire keuze onder consumenten die op zoek zijn naar kwaliteit tegen betaalbare prijzen.

9. Globus: klein maar krachtig met €1,97 miljard

Globus, hoewel kleiner in omvang, heeft een respectabele omzet van €1,97 miljard en is bekend om zijn kwalitatieve producten en klantenservice.

10. Bünting: de regionale favoriet met €1,71 miljard

Bünting sluit de lijst af met een omzet van €1,71 miljard, waarbij deze keten zich richt op regionale voorkeuren en een persoonlijke touch in de winkelervaring biedt.

In de competitieve supermarktbranche van Duitsland laten deze ketens zien hoe diversiteit, kwaliteit en klantgerichtheid de sleutel tot succes zijn. Voor meer informatie en gedetailleerde analyses van de retailmarkt, bezoek 1folders.nl.

Bron: ESM