Grootste Duitse merken

Merken, bewust of onbewust zijn we er elke dag mee bezig. In de ochtend worden we wakker in een bed van een merk. Vervolgens drinken we melk of een sapje van een merk en doen we onze kleding en schoenen aan van een merk. Vervolgens stappen we in een auto van een merk.

Altijd maken we gebruik van merken. Wereldwijd zijn er enorm veel miljarden merken. Sommige hiervan komen uit Nederland, erg veel komen er uit de Verenigde Staten. Echter, er zijn ook heel veel grote merken die uit Duitsland komen. Maar welke hiervan zijn de grootste? Wat zijn de grootste Duitse merken en wat doen deze merken?

Het grootste Duitse merk is Volkswagen. Het merk werd opgericht in 1937 en is onderdeel van de Volkswagen Group. Deze Volkswagen Group heeft tal van merken onder zich, bijvoorbeeld Audi, Seat, Bentley en Bugatti. Het bedrijf draait ruim meer dan 200 miljard euro omzet per jaar en hiervan is bijna 10 miljard euro per jaar winst.

Weten welke 29 andere grote Duitse merken er in het lijstje van de top 30 grootste Duitse merken staan? Lees dan snel verder!

30. Deutsche Bahn

Deutsche Bahn

Deutsche Bahn heet in zijn volledigheid de Deutsche Bahn Aktiengesellschaft, maar wordt vaak afgekort al DB. Het is de grootste spoorwegmaatschappij in Duitsland, zoals de NS dat in Nederland is. Hiermee is de Deutsche Bahn het dertigste grootste merk van Duitsland.

29. Continental

Continental

Continental is wereldwijd waarschijnlijk de grootste in autobanden en is daarmee dan ook het negenentwintigste grootste merk van Duitsland. Naast banden maakt Continental ook rem- en stabiliteitssystemen voor auto’s. Het bedrijf werd in 1871 opgericht door Nicolai Setzer en draait per jaar ongeveer 40 miljard euro aan omzet. Echter, de laatste jaren maakt het bedrijf verlies, maar zover bekend is hoeft het bedrijf zich nog geen zorgen te maken om een mogelijk faillissement.

28. Siemens

Siemens

Siemens is een wereldwijd acterend bedrijf dat zich voornamelijk focust op elektronica en de werking ervan. Specifiek maken ze voornamelijk producten in en de gezondheidszorg en de energie sector. Siemens is inmiddels actief in 190 landen en heeft bijna 400.000 werknemers. Per jaar zet het bedrijf ongeveer 90 miljard euro per jaar om en hiervan is ongeveer 6 miljard euro per jaar winst.

27. SAP SE

SAP SE

SAP SE is een enorm softwarebedrijf uit Duitsland en is tevens het zevenentwintigste grootste merk van Duitsland. Het bedrijf werd opgericht in 1972 en is inmiddels uitgegroeid tot een enorm groot bedrijf. Per jaar zet het bedrijf ruim meer dan 20 miljard euro om en hiervan is ongeveer 4 miljard winst. In totaal heeft het bedrijf wereldwijd meer dan 80.000 werknemers. Echt een gigantisch bedrijf dus.

26. BILD

BILD

BILD is een Duits dagblad dat zich voornamelijk focust op roddels en dat soort zaken. Ze schrijven eigenlijk nagenoeg niet over ‘echt belangrijk nieuws’ maar vooral op het nieuws waar mensen volgens hen geïnteresseerd in zijn, bijvoorbeeld relaties tussen bekendheden en dat soort zaken.

25. Ritter Sport

Ritter Sport

Ritter Sport is een Duits chocolademerk dat in 1912 werd opgericht door Alfred Ritter. Het bedrijf heet in zijn volledigheid dan ook Alfred Ritter GmbH & Co. Ritter maakt hun chocolade in vierkante vormen. Deze chocoladerepen bestaan uit 16 hele blokjes, die even zijn verdeeld. Op deze vorm van chocolade heeft het bedrijf een patent.

24. Dr. Oetker

Dr. Oetker

Dr. Oetker is een erg bekend merk, ook in Nederland. Echter, het bedrijf komt uit Duitsland. Het bedrijf werd in 1891 namelijk opgericht in Bielefield, gelegen in het midden van Duitsland. Het bedrijf werd opgericht door August Oetker, vandaar ook de naam.

Het bedrijf maakt o.a. kant en klare pizza’s, bakmixen en bijbehorende bakproducten. In Nederland worden de pizza’s erg goed verkocht en waarschijnlijk heeft iedereen er al wel eens een op.

23. TUI

Tui

TUI Stedentrips Folder

Geldig van 01-05-2022 t/m 30-11-2022

> Folder bekijken

Ook TUI, dat in zijn volledigheid de TUI Group heet, is een Duits merk. Dit is een bedrijf dat zich bezighoudt met toerisme. Zo verzorgt het bedrijf vluchten met behulp van hun eigen vliegtuigen, maar ook verzorgt het bedrijf overnachtingsverblijven. Daarnaast verzorgt het bedrijf ook goederenvervoer.

TUI staat voor Touristik Union International en het bedrijf werd opgericht in 1923. Het motto van TUI is in Nederland erg bekend van de reclames, dit is namelijk Discover Your Smile. Het bedrijf heeft meer dan 70.000 werknemers en draait per jaar een omzet van bijna 20 miljard euro. Van deze 20 miljard is iets meer dan 500 miljoen euro winst. Dit is, gekeken naar winstpercentage, niet super hoog, maar in de toerismesector is dit redelijk normaal.

22. Deutscher Paket Dienst (DPD)

Deutscher Paket Dienst

DPD werd opgericht als de Deutscher Paket Dienst, en heet inmiddels de Dynamic Parcel Distribution Group (DPD Group). Dit is een internationaal netwerk van pakketdistributeurs. In totaal worden er per jaar ongeveer 1,3 miljard pakketten vervoert door DPD. Dit wordt gedaan door in totaal 75.000 werknemers, wat er erg veel zijn.

Ook in Nederland zijn er veel werknemers in dienst bij DPD. Het Nederlandse hoofdkantoor van DPD ligt in Oirschot, maar er zijn ook locaties in bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, Meppel en Veenendaal. Daarnaast zijn er ook in België vele locaties.

21. Lufthansa

Lufthansa

Lufthansa is een Duitse vliegtuigmaatschappij die actief is over de hele wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1926 en vliegt op maar liefst 220 bestemmingen.

Onder Lufthansa vallen nog veel meer vliegtuigmaatschappijen, de één bekender dan de ander. Zo vallen bijvoorbeeld Air Dolomiti, Brussels Airlines, Eurowings Airlines en Swiss Airlines onder Lufthansa. Lufthansa zelf heeft maar liefst 261 vliegtuigen, maar de vliegtuigmaatschappijen die onder Lufthansa vallen bij elkaar ook nog honderden vliegtuigen. Het is een erg grote vliegtuigmaatschappij dus, en naast passagiersvervoer verzorgt het bedrijf bijvoorbeeld ook cargo en catering vervoer.

20. Opel

Opel

Opel Folder

Geldig van 22-07-2022 t/m 31-01-2023

> Folder bekijken

Opel is een wereldberoemd automerk dat uit Duitsland komt. Het bedrijf werd opgericht in 1862 en is inmiddels het twintigste grootste merk van Duitsland. Het bedrijf heeft bijna 40.000 werknemers in dienst en was lange tijd onderdeel van de enorm grote General Motors Group. General Motors is één van de grootste autobedrijven ter wereld, waar veel grote automerken onder vallen.

Inmiddels, echter, is Opel onderdeel van de Groupe PSA. Dit is een Frans autobedrijf dat het moederbedrijf is van verschillende grote merken. Het bedrijf heeft meer dan 200.000 werknemers in dienst en zet per jaar meer dan 60 miljard euro om. Voorbeelden van merken die onder de Groupe PSA vallen zijn bijvoorbeeld Citroën, Peugeot, Vauxhall en Simca.

19. Hugo Boss

Hugo Boss

Hugo Boss Folder

Geldig van 02-09-2022 t/m 30-11-2022

> Folder bekijken

Ook het werkelijk wereldberoemde Hugo Boss is een Duits merk. Sterker nog, het is het negentiende grootste Duitse merk ter wereld. Het werd opgericht in 1923 en vernoemd naar de oprichter, die Hugo Ferdinand Boss heette.

Hugo Boss bestaat uit verschillende merken, die zowel kleding, als parfum, als sportkleding en dat soort dingen maken. Merken die bijvoorbeeld onder Hugo Boss vallen zijn Boss Black, Boss Selection, Boss Orange en Boss Green. Het hoofdkantoor van Hugo Boss is gelegen in Metzingen, in het zuiden van Duitsland. In totaal heeft het bedrijf ongeveer 10.000 werknemers, die voornamelijk actief zijn in Duitsland.

18. Schwarzkopf

Schwarzkopf

Schwarzkopf werd opgericht in 1898 en is in de 123 jaar dat het bestaat uitgegroeid tot het achttiende grootste Duitse merk dat er is. Het bedrijf maakt en verkoop haarverzorgingsproducten en deze zijn normaal gezien enkel te kopen in kapsalons.

Schwarzkopf, dat officieel Schwarzkopf Professional heet, is onderdeel van de Henkel Group. Dit is een moederbedrijf dat zich voornamelijk focust op merken in de cosmetica en wasmiddelen branche. Merken die onderdeel zijn van de Henkel Group zijn bijvoorbeeld Persil, Silan, Pritt en Pattex. De Henkel Group maakt ongeveer 20 miljard euro omzet per jaar en hiervan is iets meer dan 10% winst. Voor deze branche is dit erg goed.

17. Deutsche Bank

Deutsche Bank

De Deutsche Bank is, zoals de naam al doet suggereren, een Duitse bank. Daarnaast is de Deutsche Bank ook het zeventiende grootste merk van Duitsland. Het bedrijf heeft ongeveer 100.000 werknemers, die verdeeld zitten over ongeveer 2500 werknemers.

De bank heeft ongeveer een winstpercentage van 10%, dat geldt normaal althans. Echter, de afgelopen jaren wordt er door de Deutsche Bank verlies gedraaid. Tot nog toe hoeft de bank zich, zover bekend is, gelukkig nog geen zorgen te maken om een faillissement. De toekomst zal het uitwijzen…

16. Allianz

Allianz

Ook Allianz is een Duits merk, en zelfs een hele grote. Het is namelijk het zestiende grootste Duitse merk dat er is. Het bedrijf werd opgericht in 1890 en heeft inmiddels ongeveer 150.000 werknemers in dienst.

Het bedrijf, Allianz, is een verzekeringsmaatschappij en deze is actief in ruim 70 landen. In de 131 jaar dat het bedrijf bestaat is het dus uitgegroeid tot een enorme verzekeringsgigant. De omzet van het bedrijf is ongeveer 125 miljard euro per jaar en hiervan is ongeveer 5,6% winst, dat is dus ongeveer 7 miljard euro per jaar. Ook in Nederland is Allianz actief, nadat het bedrijf in 2003 besloot uit te breiden naar Nederland.

15. Knorr

Knorr

Ook Knorr is in Nederland erg groot en populair. Het is het vijftiende grootste Duitse merk dat er is. Knorr werd ooit groot doordat zij één van de eerste waren in droge soepmixen en bouillonblokjes. Dit is, samen met tal van andere maaltijd bereiding producten, wat ze nog altijd verkopen.

Wat je misschien niet zou verwachten is dat het bedrijf al in 1838 werd opgericht. Het is daarmee dan ook het oudste bedrijf in het lijstje. Inmiddels is Knorr onderdeel van Unilever. In omzet is Knorr het aller grootste bedrijf dat onderdeel is van Unilever. Dat is best bijzonder, want Unilever heeft namelijk ook bedrijven als Ben & Jerry’s, Lipton, Unox, Robijn, Prodent, Dove en Axe onder zijn hoede.

14. Porsche

Porsche

Porsche is een Duits automerk dat werd opgericht in 1913 in Stuttgart. Het merk staat voornamelijk bekend om zijn auto’s die in de duurdere, luxere klasse vallen. Het bedrijf werd opgericht door Ferdinand Porsche, een Oostenrijker die zelf erg van auto’s hield.

Porsche is onderdeel van de Volkswagen Group. Dit is het grootste auto gerelateerde moederbedrijf ter wereld en ze hebben enkele van de grootste merken ter wereld onder hun hoede. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bentley en Bugatti, maar ook Lamborghini en Ducati. Over deze interessante en wereldberoemde Volkswagen Group volgt later meer.

13. Fanta

Fanta

Fanta is het dertiende bekendste merk van Duitsland. Je zou misschien niet verwachten dat het merk origineel uit Duitsland komt, maar het is wel zo. Het merk is onderdeel van de The Coca Cola Company.

The Coca Cola Company is ‘s werelds grootste op het gebied van alles rondom drankjes, voornamelijk frisdrankjes. Bijna elk drankjesmerk dat je je maar kunt bedenken valt onder The Coca Cola Company. Denk bijvoorbeeld aan Sprite, Fanta, Dasani, Minute Maid, maar ook Innocent en Fuze Tea. Daarnaast maakt The Coca Cola Company natuurlijk ook Coca Cola zelf, maar ook Aquarius en Schweppes. Bijna elk drankje in de wereld valt onder The Coca Cola Company.

12. Nivea

Nivea

Ook het wereldberoemde Nivea is Duits. Het is het twaalfde grootste merk van Duitsland en is onderdeel van het moederbedrijf Beiersdorf AG. Beiersdorf AG heeft onder andere ook de leiding over Hansaplast, bekend van de pleisters, en Labello.

Het eerste product dat Niveau ooit maakte was de huid crème. Deze werd verkocht in blauwe schijfvormige potjes. Het grote succes van deze huid crème zorgde voor meer nieuwe producten. Inmiddels worden er bijvoorbeeld veel shampoos en verschillende soorten crème geproduceerd en verkocht door Nivea.

11. Miele

Miele

Immer Besser, dat is het motto van het grote concern Miele. Het bedrijf is qua naam misschien niet super populair, maar de kans is redelijk aanwezig dat jij iets van Miele in huis hebt. Ze maken namelijk huishoudelijke apparatuur, en dit zijn geen producten waarvan je misschien altijd de merknaam weet, maar toch gebruik je ze.

In totaal heeft Miele ruim meer dan 20.000 mensen in dienst en bestaat het bedrijf al 122 jaar, daar het werd opgericht in 1899. De huishoudgigant zet per jaar ruim meer dan 4 miljard euro om, erg veel dus voor een bedrijf dat bijvoorbeeld afwasmachines bouwt.

10. Aldi

Aldi

Aldi Duitsland Folder

Nog 5 dagen geldig

Geldig van 04-10-2022 t/m 08-10-2022

> Folder bekijken

In 1946 werd in Noordrijn Westfalen de Duitse supermarktketen Aldi opgericht en inmiddels is het één van de grootste merken van Duitsland. Het bedrijf werd opgericht door twee broers, namelijk Karl Albrecht en Theo Albrecht.

Het unieke aan Aldi is dat ze zo’n enorm breed assortiment hebben voor werkelijk gigantisch lage prijzen. In beide zijn ze beter dan bijna elke supermarkt. Iets anders wat uniek is aan Aldi, wat je ook bijna niet ziet bij andere bedrijven, is dat de delen van verschillende regio’s ook echt staan ingeschreven als verschillende bedrijven. Je hebt namelijk Aldi Nord en Aldi Süd. De Aldi winkels in Nederland vallen onder Aldi Nord.

In totaal heeft Aldi wereldwijd ruim 8000 vestigingen en deze zijn verdeeld voer 19 verschillende landen. De meeste van deze vestigingen staan nog altijd in Duitsland, namelijk 4200, maar ook de Verenigde Staten bijvoorbeeld, is met zijn 1900 vestigingen erg groot.

9. Puma

Puma

Puma Folder

Geldig van 21-09-2022 t/m 31-12-2022

> Folder bekijken

Puma is een wereldwijd beroemd merk dat sportartikelen maakt en verkoopt. Het werd opgericht door de oudere broer van de oprichter van Adidas, die later nog aan bod zal komen, namelijk Rudolf Dassler. Puma werd officieel opgericht als PUMA Schuhfabrik Rudolf Dassler, wat vrij vertaald de PUMA Schoenenfabriek van Rudolf Dassler betekent.

Sinds 2007 is Puma onderdeel van het Franse moederbedrijf Kering, nadat Kering de meerderheid van het bedrijf overkocht. Onder Kering vallen onder andere ook de merken Gucci, Balenciaga en Alexander McQueen.

In totaal zijn er bij Puma bijna 15.000 mensen in dienst wereldwijd en dit is, zoals later nog aan bod zal komen, dus aanzienlijk minder dan het aantal werknemers bij Adidas. Het bedrijf zet per jaar iets meer dan 5 miljard euro om, waarvan bijna 150 miljoen euro winst is. Ook dit is dus aanzienlijk minder dan bij Adidas.

8. Audi

Audi

Audi Folder

Geldig van 01-04-2022 t/m 28-02-2023

> Folder bekijken

Ook Audi is wereldwijd super populair. Het bedrijf werd in 1909 opgericht in Ingolstadt, dat in het zuiden van Duitsland ligt. Het bedrijf is inmiddels, sinds het jaar 1965, onderdeel van het moederbedrijf de Volkswagen Group, dat later in de lijst nog naar voren zal komen.

De herkomst van de naam van Audi is best wel interessant. De oprichter van Audi heet namelijk August Horch. Zijn achternaam, Horch, betekent in het Duits luisteren. Het Latijnse woord voor luisteren is Audi, en dat is dan ook hoe August op de naam voor zijn autoconcern kwam.

Inmiddels heeft Audi ongeveer 100.000 werknemers, die actief zijn over de hele wereld. Per jaar zet de Duitse autogigant ongeveer 50 miljard euro om en hoeveel hiervan winst is, is niet bekend. Het motto van Audi is ‘Voorsprong door techniek’ en dit is zeker terug te zien in de auto’s. Audi is altijd op zoek naar de nieuwste vooruitstrevende technieken op het gebied van auto’s en ze lopen met hun auto’s dan vaak ook voor op de meeste andere merken.

7. Adidas

Adidas

Adidas Folder

Geldig van 09-08-2022 t/m 30-11-2022

> Folder bekijken

Adidas is wereldwijd een enorm bekend merk en er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen die het niet kennen. Het merk is opgericht in Duitsland en is daarmee het zevende grootste merk van Duitsland. Het werd opgericht door Adolf Dassler. Het broertje van Rudolf Dassler, de oprichter van Puma.

Onder Adidas vallen ook andere merken, zoals Reebok en TaylorMade. Reebok maakt onder andere schoenen en andere sportieve kleding, en is een merk dat de meeste mensen wel zullen kennen. TaylorMade is een golfmerk dat, in ieder geval in Nederland, minder bekend is.

Adidas werd opgericht in 1949 en heeft inmiddels ruim meer dan 60.000 werknemers wereldwijd en behaald ongeveer 25 miljard euro omzet per jaar. Van deze 25 miljard omzet is de winst bijna 2 miljard dollar.

6. Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz S-Klasse Folder

Geldig van 19-01-2022 t/m 28-02-2023

> Folder bekijken

Mercedes-Benz is het zesde grootste merk van Duitsland en waarschijnlijk een merk dat iedereen wel kent. Ze zijn wereldwijd beroemd om hun luxueuze auto’s, maar niet alle auto’s die ze maken zijn per se te duur. Mercedes-Benz wordt vaak simpelweg Mercedes genoemd en is onderdeel van Daimler AG, het moederbedrijf van veel andere automerken.

Onder dit moederbedrijf valt bijvoorbeeld ook het automerk Smart en verschillende vrachtwagenmerken, zoals Freightliner en Saurer. In totaal maakt Daimler AG ongeveer 150 miljard euro per maand, waarvan het grootste gedeelte dus van Mercedes-Benz af komt. Van deze 150 miljard euro is ongeveer 4 miljard euro winst.

De meest verkochte Mercedes-Benz modellen zijn de Mercedes-Benz C Klasse, de Mercedes-Benz E Klasse en de Mercedes-Benz A Klasse. Deze zijn echter wel wat duur, en misschien niet voor iedereen betaalbaar. Daarnaast doet Mercedes-Benz ook andere interessante dingen, zo leveren ze bijvoorbeeld de Formule 1 motoren aan Williams F1, Aston Martin Cognizant F1 Team, McLaren F1 en natuurlijk hun eigen Mercedes AMG Petronas Formula One Team.

5. T-Mobile

T-Mobile

Het vijfde grootste merk van Duitsland is T-Mobile. Het bedrijf is onderdeel van het moederbedrijf Deutsche Telekom. Dit bedrijf werd opgericht in Bonn en hetzelfde geldt voor T-Mobile. Naast T-Mobile beheert Deutsche Telekom ook T Com, T Online en T Systems.

In totaal heeft T-Mobile bijna 250.000 werknemers, waarvan er iets minder dan 2000 actief zijn in Nederland. Wereldwijd maakt het bedrijf dan ook veel meer omzet dan in Nederland. Wereldwijd maakt T-Mobile iets meer dan 80 miljard euro omzet per jaar en in Nederland maakt T-Mobile bijna 500 miljoen euro omzet per jaar.

In Nederland nam T-Mobile door de jaren heen ook Vodafone Thuis, Tele2 en Simpel over. Hiermee is het zeker de grootste mobiele provider in Nederland.

4. Bosch

Bosch

Bosch, dat in zijn volledigheid Robert Bosch GmbH heet, is het vierde grootste merk van Duitsland. Het motto van het bedrijf is ‘Technologie voor het leven’ en het bedrijf houdt zich dan ook bezig met diensten en technologische ontwikkelingen op bijvoorbeeld het gebied van industrie, energie en bouw.

Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 400.000 werknemers, wat dus enorm veel is. Per jaar maakt het bedrijf ongeveer 80 miljard euro omzet en hiervan is meer dan de helft winst. Deze omzet winst verhouding is erg bijzonder en zoiets zie je bijna nooit.

3. Lidl (Schwarz Gruppe)

Lidl

Lidl Duitsland Folder

Nog 5 dagen geldig

Geldig van 04-10-2022 t/m 08-10-2022

> Folder bekijken

Het derde grootste merk van Duitsland is Lidl. Het bedrijf is erg groot en heeft inmiddels meer dan 11.000 vestigingen wereldwijd. Deze vestigingen zijn verspreid over 29 landen en alles bij elkaar maken deze bijna 40 miljard omzet per jaar.

Bekijk ook: top 10 grootste supermarktketers van Duitsland

Het bedrijf, Lidl, is onderdeel van het overkoepelende moederbedrijf Schwarz Gruppe. De Schwarz Gruppe beheert naast Lidl ook Kaufland. Kaufland is een erg vergelijkbaar bedrijf met Lidl. Een supermarktketen waarin letterlijk alles verkocht wordt.

Lidl werd opgericht in 1973 en Kaufland werd 11 jaar later, in 1984, opgericht. In totaal heeft Kaufland vestigingen in 9 landen, waaronder bijvoorbeeld Tsjechië en Kroatië. In totaal maakt Kaufland iets meer dan 21 miljard euro omzet per jaar. Dat is ongeveer de helft minder dan Lidl dus. Lidl en Kaufland maken samen de Schwarz Gruppe dus een enorm groot bedrijf en merk.

2. BMW

BMW

BMW Folder

Geldig van 07-04-2022 t/m 28-02-2023

> Folder bekijken

Het tweede grootste merk van Duitsland is BMW. BMW staat voor Bayerische Motoren Werke en het bedrijf komt dan ook, zoals de naam al aangeeft, uit Beieren, specifiek de stad München. Zoals velen misschien al weten maakt de BMW Group auto’s. BMW’s zijn niet de enige auto’s die de BMW Group maakt en verkoopt. Andere merken die ze maken zijn Mini en Rolls Royce.

BMW werd opgericht in 1913 en het bedrijf verkoopt inmiddels per jaar voor meer dan 100 miljard euro per jaar. Enorm veel dus. De winst echter, is maar 5 miljard euro per jaar. Dit klinkt dus als heel weinig winst, maar bij auto’s is dit heel normaal.

Volgens de officiële cijfers is de BMW 3 Serie en alle modellen die hieronder vallen het meest populaire model van BMW. Daarnaast was het jaren lang sowieso de meest populaire occasion van Europa. Echter, in 2020 werd de BMW 3 Serie van deze troon gestoten door de Volkswagen Golf. Een occasion is een tweedehands auto.

1. Volkswagen

Volkswagen

Volkswagen Folder

Geldig van 08-05-2022 t/m 30-01-2023

> Folder bekijken

Volkswagen is het aller grootste merk van Duitsland, tevens is de Duitse autogigant het grootste automerk van Duitsland en misschien wel het aller grootste ter wereld. Het bedrijf, de Volkswagen Group, is namelijk uitgegroeid tot een moederbedrijf waaronder veel grote automerken vallen. Naast Volkswagen zelf, is de Volkswagen Group namelijk ook eigenaar van Audi, Seat, Skoda, Lamborghini, Porsche, Bentley, Bugatti en Ducati.

Volkswagen werd opgericht in 1937 en in minder dan 100 jaar is het uitgegroeid tot wat het nu is. Wereldwijd worden er inmiddels ongeveer 10 miljoen Volkswagens per jaar verkocht. Echter, de verkopen per jaar nemen de laatste jaren een klein beetje af. Hoe dit komt weten we niet.

De populairste modellen van Volkswagen zijn de Volkswagen Polo, de Volkswagen Passat en de Volkswagen Golf. Deze modellen worden jaarlijks enorm veel verkocht en je ziet de auto’s in Nederland dan ook enorm vaak rijden.