Alhoewel er liedjes geschreven worden over het hoge aantal fietsen in Peking, is Nederland toch écht het fietsland bij uitstek. In Nederland vind je zelfs nog meer fietsen dan peking inwoners heeft. En dat zijn er toch al snel 22 miljoen!

Het is dan ook geen verrassing dat je in Nederland enorm veel fietsenwinkels vindt. En net zoals bij alle winkels het geval is, wordt het voor fietsenwinkels steeds belangrijker dat zij ook online te bezoeken zijn.

Om die reden hebben we een overzicht gemaakt van alleen de allergrootste fietsenwinkels waar jij ook gewoon online je aankopen kan doen. Benieuwd welke dit zijn? Lees hieronder dan snel verder in de top 20 grootste online fietsenwinkels van Nederland!

1. Mantel Fietsen

Mantel Fietsen

Website: https://www.mantel.com

Wanneer we het over grote namen in de wereld van fietsverkoop hebben, dan steekt Mantel Fietsen overal bovenuit. Buiten dat is Mantel ook nog één van de oudste nog bestaande fietsenwinkels van Nederland. De oprichting gebeurde namelijk al in het jaar 1938!

In 1973 liet Dick Mantel de winkel aan zijn zoon Jules na, die het op zijn beurt in 2006 weer aan zijn zoon Dick overgedragen heeft. Vanaf dat moment is Mantel pas echt flink begonnen met flink te groeien. Hierdoor behoren de laatste jaren een groot aantal filialen van Mantel tot de grootste fietsenwinkels van Nederland. Ook online behoren ze tot de grootste namen van het land.

Als grootste fietsenwinkel van Nederland hebben ze een naam om hoog te houden. Ook online tonen ze aan waarom zoveel mensen zweren bij een fiets van Mantel. Allereerst het enorme aanbod.

Of je nu op zoek bent naar elektrische fietsen, stadsfietsen, mountainbikes, racefietsen, opoefietsen, of andere bijzondere fietsen: Er is geen fiets die je bij Mantel niet gaat kunnen vinden. Ook qua onderdelen, accessoires, kleding en voor fietsen bestemde elektronica ben je op de webshop van Mantel aan het juiste adres.

De bezorging is vanaf € 29,- gratis. Ook met de snelheid van de bezorgdienst zit het wel puik: Voor 22:00 besteld betekent in de regel dat je de bestelling de eerstvolgende werkdag al in huis hebt. Retourneren is gratis binnen een periode van 30 dagen. Wij snappen daarom ook goed dat Mantel een gemiddelde klantbeoordeling heeft van 9,6 op een schaal van 10!

2. Bike Factory

Bike Factory

Website: https://bike.nl/

Bike Factory is een online fietsenwinkel zonder fysiek adres. Vroeger waren de fietsen wel verkrijgbaar via de winkel XL Fietsenwinkel in Utrecht van meer dan 6000 vierkante meter. Ondertussen gebeuren al hun verkopen echter online op hun website bike.nl, of via online marktplaatsen zoals bol.com.

De website is heel professioneel en klantvriendelijk opgesteld. Je treft er niet alleen alle soorten fietsen van verschillende merken aan, maar je vindt er ook een blog met tal van tips, instructies om zelf je fiets te onderhouden en veel meer. Mocht je toch nog met vragen zitten, is ook de klantendienst via meerdere kanalen te bereiken.

Elektrische fietsen worden door Bike Factory 100% rijklaar afgeleverd. Wel betekent dit dat de bezorgtijd oploopt tot 2-5 werkdagen. Voor alle andere goederen geldt ‘voor 15:00 besteld, de volgende werkdag in huis’. We hebben wel opgemerkt dat de ‘voor 15:00’ ook voor werkdagen geldt. Bestel je iets op zaterdag of zondag, dan heb je het in de regel dus op dinsdag pas in huis. 

3. Halfords

Halfords

Website: https://www.halfords.nl

Halfords komt oorspronkelijk uit Engeland, waar het werd opgericht als een ijzergroothandel. Pas in 1902 werden er in de winkels fietsen verkocht. In 1973 besloot het bedrijf ook in Nederland een eerste winkel te openen, wat ondertussen uitgegroeid is naar 27 winkels.

Halfords beschikt naast alle fysieke winkels ook over een uitgebreide webshop met het volledige aanbod van kinderfietsen tot E-bikes en zelfs de populaire bakfietsen. Dankzij een samenwerking met het Japanse Autobacs Seven, kun je er ook allerlei accessoires aanschaffen voor de wagen.

Van de kleine 30 fietsenwinkels die Halfords heeft is de online fietsenwinkel vanzelfsprekend de grootste. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe vouwfiets of een gele kinderfiets voor je juist vier jaar geworden kind; Er is niets waar je op de webshop van Halfords niet bij zal slagen.

Wel is het zo dat Halfords voor online bestellingen ruimschoots de tijd neemt. Zo geven ze zichzelf 1 tot 2 weken de tijd als uiterste leveringsdatum. In de regel is het wel zo dat je vaak niet langer dan een paar dagen hoeft te wachten. Bestellingen boven de € 50,- worden daarnaast gratis bezorgd.

Om je naar de website te blijven trekken heeft Halfords speciale dagaanbiedingen waarbij je kan genieten van enorme kortingen. Daarom loont het om geregeld eens een kijkje op de website te nemen.

4. Fietsgigant

Fietsgigant

Website: https://www.fietsgigant.com/

Bij Fietsgigant vind je voor elk wat wils, maar wordt de nadruk gelegd op elektrische fietsen. Fietsgigant noemt zichzelf dan ook de E-bike specialist van Nederland, met een ruim aanbod van zowel Nederlandse als buitenlandse merken.

De showroom bevindt zich in het Overijsselse Vriezenveen, en werd in 2020 nog vernieuwd. Naast de vele fietsen en accessoires, tref je er ook een servicecentrum voor accu’s aan. Uiteraard is het ook gewoon mogelijk om de fiets online te kopen op hun eigen webshop.

Leuk aan Fietsgigant is dat je bij standaard al een fikse – vaak tot wel 20 % – korting krijgt wanneer je kiest voor een showroommodel. Daarnaast geven ze flinke inruilkortingen wanneer u uw oude (werkende) elektrische fiets met een leeftijd tot 3 jaar oud inlevert. Dit kan oplopen tot een kleine 1.000 euro.

Op de webshop van Fietsgigant valt voor de rest weinig op te merken. Geen overbodige menu’s en drukke pagina’s. Gewoon een helder overzicht van het uitgebreide aanbod met handige kleurschakeringen voor bepaalde type aanbiedingen.

5. Stella

Stella

Stella Fietsen Folder

Stella Fietsen Folder

Geldig van 28-04 t/m 12-05

Profiteer nog 8 dagen van deze Stella Fietsen Folder met actuele aanbiedingen. Ontdek de nieuwste Stella Fietsen aanbiedingen en bespaar op je aankopen.

Folder bekijken

Website: https://www.stella.nl

Stella is een nog vrij jong Nederlands fietsmerk dat zich volledig op de elektrische markt richt. De oprichting gebeurde in het jaar 2011, in de achtertuin van de ouders van de huidige CEO. Het bedrijf had op dat moment in totaal 10 medewerkers. Nog geen tien jaar later waren dit er al meer dan 600 en werden er alleen in Nederland al ruim 65.000 elektrische fietsen verkocht.

Anders dan veel andere fietsmerken worden fietsen van Stella niet door andere fietsenwinkels verkocht. Wel hebben ze zelf een 60 tal centrums waar fietsen getest en afgesteld kunnen worden. Omdat er bij het afstellen van de fietsen veel werk komt kijken, werden elektrische fietsen van Stelle lange tijd niet online verkocht. Wel had Stella een prachtige webshop waarop je tal van accessoires voor op je elektrische fiets kan kopen.

Sinds 2020 is het echter mogelijk geworden om een aantal elektrische fietsen online te kopen. Voor bepaalde modellen zal je echter nog altijd naar één van de Stella centra moeten gaan om de fiets persoonlijk afgesteld te krijgen.

6. Fietsvoordeelshop.nl

Fietsvoordeelshop

Website: https://www.fietsvoordeelshop.nl

Deze fietsenwinkel is een klassiek voorbeeld van een bedrijf dat met de tijd mee is gegaan. Als familiebedrijf is er zo’n 50 jaar ervaring met het runnen van fietsenwinkels en de laatste jaren is het bedrijf enorm gegroeid, niet alleen als bakstenen winkel maar zeker ook online. Zo is er zelfs voor gekozen om de bedrijfsnaam om te zetten naar Fietsvoordeelshop.nl

Hier wil het bedrijf mee uitstralen dat naast de 14 fysieke winkels er ook een webshop van formaat staat. De website is overzichtelijk ingedeeld en heeft daarnaast een interessante kennisbank vol interessante technische informatie, leuke fietsroutes en andere handige tips.

De website vraagt optisch qua afbeeldingen iets te veel ruimte en lijkt daardoor op het eerste oog onoverzichtelijk. Met een beetje scrollen blijkt dit allemaal best mee te vallen maar dus laat je niet direct afschrikken. Het aanbod aan fietsen en aanverwante artikelen is groot en het bestelproces eenvoudig.

Bezorgkosten voor volwassen fietsen zijn er niet. De meeste kinderfietsen worden ook gratis verstuurd, in sommige gevallen wordt er echter € 19,50 aangerekend. Bestellingen met accessoires en een waarde van meer dan 50 euro worden gratis verzonden, daar beneden wordt er € 5,95 in rekening gebracht.

Minpuntje: Er zijn een aantal doodlopende links op de website terug te vinden.

7. Velodroom

Velodroom

Website: https://www.velodroom.nl

Zijn we op zoek naar de beste naam van een online fietsenwinkel, dan had Velodroom er sowieso met de hoofdprijs vandoor gegaan. Zeker omdat deze in het Overijsselse Roden gevestigde fietsenwinkel absoluut een droom is voor iedereen die van fietsen houdt.

Deze fietsliefhebbes pur sang zijn namelijk met het idee gekomen om in de 2.500 vierkante meter grote winkel zelfs een eigen café te openen, het zogeheten VeloCafé. Het VeloCafé is een hotspot waar alle liefhebbers van fietsen kunnen samenkomen om even uit te rusten met een bak koffie of een sportdrankje. Of natuurlijk om gezellig naar een mooie koers te kijken.

Kijken we naar de fietsenwinkel zelf dan vind je in het assortiment voornamelijk racefietsen, mountainbikes, toerfietsen, fitnessfietsen, gravelbikes en stadsfietsen terug. Ook ben je er van harte welkom om je fiets te laten repareren. Voor handige mensen zijn er namelijk zelfs een aantal plekken ingericht om aan eigen fiets te kunnen sleutelen.

De fysieke winkel mag er dus zeker zijn, maar hoe zit het met de online diensten? Eenvoudigweg kunnen we stellen dat Velodroom ook daarmee de zaakjes uitstekend voor elkaar heeft. De producten staan duidelijk geordend en het zoeken gebeurt intuïtief, waardoor je binnen no-time alles dat je zoek ook vindt.

Vanaf € 50,- bezorgt Velodroom gratis over de gehele Benelux. Voor lagere bestellingen wordt standaard € 6,95 aangerekend, waar je je dan ook binnen de Benelux bevindt. Wel houdt men een iets langere levertijd aan dan de snelste jongens in deze lijst. Binnen 2 tot 3 werkdagen na ontvangst van de betaling wordt de bestelling verzonden.

8. Van Seggeren

Van Seggeren

Website: https://www.vanseggeren.nl/

In het pittoreske Friese dorpje Kollumerzwaag (Kollumersweach in het Fries), vind je de grootste fietsenwinkel van heel Friesland. Daarbij moet wel gezegd worden dat in het 2.000 vierkante meter grote pand naast fietsen ook scooters en bromfietsen worden verkocht.

Dat ze bij Van Seggeren sowieso meer op het gemotoriseerde gefocust zijn blijkt ook wel uit het feit dat het aantal elektrische fietsen dat te koop staat een stuk groter is dan het aantal fietsen die niet over een gemotoriseerde trapondersteuning beschikken. Nu is dat op zich geen ramp natuurlijk, want de elektrische fiets is in een bijzonder rap tempo het Nederlandse fietslandschap voorgoed aan het veranderen. Wat dat betreft kan je dan ook stellen dat Van Seggeren perfect inspeelt op de wensen van de moderne mens.

Wanneer je op zoek bent naar een racefiets of mountainbike heb je daarentegen in principe weinig bij van Seggeren te zoeken. Van alle overige types fietsen zijn ze ruim in voorzien, tot en met het snelheidsmonster de speed pedelec toe. Dit alles tezamen maakt de reis naar Kollumerzwaag absoluut de moeite waard, maar ook op de website mag zeker niet over het hoofd worden gezien.

De website staat bijvoorbeeld boordevol aanbiedingen van niet alleen nieuwe fietsen maar ook zo goed als nieuwe fietsen. Laatstgenoemde categorie vind je zelden terug bij de grotere online fietsenwinkels, terwijl het voor kinderfietsen of mensen met een kleinere beurs een goede oplossing is. Van Seggeren heeft daarom een doorlopend aanbod van een kleine 50-tal gebruikte (elektrische) fietsen.

Wel is het zo dat de bezorgkosten bij Van Seggeren relatief hoog liggen. Zo brengen zij voor het bezorgen van een (elektrische) fiets € 30,- in rekening, ongeacht de locatie in Nederland.

9. Bol.com

Bol.com

Bol.com Folder

Bol.com Folder

Geldig van 29-04 t/m 05-05

Profiteer nog 1 dag van deze Bol.com Folder met actuele aanbiedingen. Ontdek de nieuwste Bol.com aanbiedingen en bespaar op je aankopen.

Folder bekijken

Website: https://www.bol.com/nl/nl/l/fietsen-accessoires/15670/

Tegenwoordig kan je wanneer het om online winkels gaat niet meer om Bol.com heen. Ook wanneer je op zoek bent naar online fietsenwinkels loont het dus altijd de moeite om even bij Bol.com te kijken. Simpelweg omdat het aanbod gigantisch groot is.

Alhoewel het aanbod van dag tot dag verschilt vind je bij Bol.com met gemak honderdduizend verschillende fietsen, fietsonderdelen, attributen en andere accessoires. Ondanks dat Bol.com een provisie vraagt aan iedere verkoper liggen de prijzen vaak nog relatief laag, simpelweg omdat er voor verkopers op Bol.com zoveel omzet te genereren is.

Het enige waar je als koper rekening mee moet houden is dat je minder oog hebt op welke verkoper er precies achter je aankoop zit. Daarom valt het aan te raden voor je een aankoop doet goed de recensies na te lezen.

10. Belgafietsen

Belgafietsen

 

Website: https://www.belgafietsen.nl

Belgafietsen beschikt over een tweetal filialen in het noorden van Nederland. Bijzonder aan het filiaal in Herkstede is dat ze een grote indoorbaan hebben waarop op je gemak en in alle veiligheid nieuwe fietsen kan testen.

Bij de specialisten van Belgafietsen staat een groot aanbod aan verschillende type fietsen klaar om de pedalen ingetrapt te krijgen, waaronder stadsfietsen, omafietsen, elektrische fietsen, kinderfietsen, racefietsen, mountainbikes, ligfietsen tot en met tweedehands fietsen aan toe.

Vanzelfsprekend heeft Belgafietsen naast de twee fysieke winkels ook een uitgebreide online fietsenwinkel, waar het aanbod zo mogelijk nog groter is. De website is eenvoudig van opzet, waardoor het navigeren vrij gemakkelijk gaat. Alle fietsen, onderdelen, accessoires, kleding en zelfs voedingsmiddelen zijn in menu’s onderverdeeld. Hieronder vind je direct de overige submenu’s. Hierdoor beland je zonder al te veel moeite op de plek van bestemming.

Fietsen bezorgen doet Belgafietsen voor de prijs van € 29,95. Voor alle andere zaken brengen zij € 5,95 in rekening. Bestellingen boven de 50 euro worden gratis verzonden. Anders dan veel andere online fietsenwinkels houden zij enkel rekening met de wettelijke bezintijd van 14 dagen.

11. Dekkers Tweewielers

Dekkers Tweewielers

Website: https://www.dekkerstweewielers.nl/

Limburg is enorm geliefd bij fietsers uit geheel het land. Toch is het maar lastig om daar een grote fietsenwinkel te vinden. Tot we Dekkers Tweewielers vonden. Deze prachtig gelegen fietsenwinkel, tussen de Noord-Limburgse bossen is inmiddels alweer dertig jaar lang specialist op het gebied van alles dat met fietsen te maken heeft.

E-bikes, racefietsen, mountainbikes, bakfietsen, zorgfietsen, kinderfietsen, stadsfietsen, er is geen fiets denkbaar die de mannen en vrouwen achter Dekkers Tweewielers niet beschikbaar hebben. Voor de aanschaf kan je er zelfs voor kiezen om een speciale fietsmeting uit te laten voeren. Hierbij wordt aan de hand van een aantal lichaamsformaten en -kenmerken bekeken wat voor fiets ergonomisch het beste bij jouw lichaam past. Natuurlijk wil je een fiets ook uitgebreid kunnen testen en dat is vanzelfsprekend geen enkel probleem. Je bent namelijk van harte welkom om iedere fiets die je wil testen te proberen op hun fraaie belevings- en testparcours.

Vanzelfsprekend kan je ook bij Dekkers Tweewielers online terecht voor al je aankopen. Op de voorpagina zie je een flitsende video van hun prachtige fietsenwinkel, en door eventjes te scrollen kom je direct terecht bij het online aanbod van hun fietsen. Opgelet: Bij Dekkers Tweewielers bevind je je wel in het duurdere segment van de fietsen. De kwaliteit mag er daarentegen ook zijn!

De bezorgkosten bij Dekkers Tweewielers bevinden zich in het lagere segment. Verzenden door heel Nederland voor € 6,95. Bestellingen boven de € 35,- worden gratis verzonden. Een bedrag dat toch redelijk snel behaald wordt. Na de bestelling krijg je een Track & Trace mee zodat je precies weet waar jouw bestelling zich bevindt en wanneer je deze ontvangt.

12. Fietsenstunt.nl

Fietsenstunt

Website: https://www.fietsenstunt.nl

Fietsenstunt.nl is namelijk één van de grootste namen voor wat betreft fietsenwinkels en met een showroom van meer dan 2.500 vierkante meter is er ook meer dan genoeg ruimte om het aanbod uit te stallen.

In de moderne en twee verdiepingen tellende fietsenwinkel vind je van alles wat met fietsen te maken bent. Of je nu op zoek bent naar een snelle e-bike, betrouwbare stadsfiets, stoere transportfiets of zelfs een hippe bakfiets, bij Fietsenstunt.nl doen ze er alles aan om jou zo goed mogelijk van advies te voorzien.

Bij de fietswinkel zelf vind je een café waar je na een lange fietstocht door het mooie West-Friesland op het gemak kunt uitrusten. Dit is een zogenaamd ANWB Fietscafé waardoor je er als lid van de ANWB nog vele andere voordelen bij kan krijgen. Daarbij is er ook nog een leuk speeltuintje voor kinderen.

Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze fietsenwinkel ook een behoorlijk online segment. De website is eenvoudig van opzet, dus zonder al te veel problemen baan je je een weg tussen alle fietsen, accessoires en onderdelen. Als het toch niet zo gemakkelijk gaat is er daarnaast een zeer uitgebreide zoekfunctie.

De webshop houdt goed bij welke artikelen in voorraad zijn. Belangrijk, want verzendtijden kunnen oplopen tot meer dan twee weken indien het nog besteld moet worden. In de regel heb je de spullen echter binnen 1 tot 2 werkdagen binnen. In sommige gevallen duurt het 3 tot 7 werkdagen.

Wanneer je een fiets koopt bij fietsenstunt.nl dan wordt deze gratis thuisbezorgd. Hetzelfde geldt overigens voor bestellingen boven de 50 euro. Voor alles daaronder brengen zij slechts € 4,95 in rekening.

13. Fietsenwinkel.nl

Fietsenwinkel

Website: https://www.fietsenwinkel.nl

Wanneer je op zoek bent naar een elektrische fiets, kijk dan niet meer verder. De E-Bike Megastore Utrecht van Fietsenwinkel.nl is dan alles wat je nodig hebt. Met een oppervlakte van ruim 5.500 vierkante meter doet het weinig meer onder voor een heus winkelcentrum. Het grote verschil is alleen dat je hier niets anders dan fietsen en daaraan gerelateerde zaken vindt!

Voorheen werd dit gigantische gebouw nog beheerd door de Bike Factory, maar zij zijn zich inmiddels volledig op de online markt gaan richten. Fietsenwinkel.nl heeft juist besloten naast hun zeer uitgebreide online aanbod ook fysiek meer aan te willen gaan bieden. Zoals de naam al doet vermoeden richt deze fietsenwinkel van de Fietsenwinkel.nl E-Bike Megastore zich enkel en alleen op de elektronische fiets.

Iets dat ze absoluut niet verkeerd doen want met meer dan 750 verschillende E-bikes van maar liefst 20 verschillende merken zijn ze in ieder geval de allergrootste elektrische fietsenwinkel van Nederland. Zo’n E-bike te duur zeg je? Ruim 2.000 vierkante meter van het pand is ingericht als outlet voor E-bikes met kortingen die kunnen oplopen tot maar liefst 50%.

Uiteraard is niet iedereen in de gelegenheid om zomaar even naar Utrecht te rijden. En aangezien Fietsenwinkel.nl een van oorsprong online fietsenwinkel is, hebben zij hun achtergrond absoluut niet verloochend. Fietsenwinkel.nl is namelijk de grootste en beste online fietsenwinkel wanneer het enkel en alleen om de elektrische fiets gaat.

Omdat fietsenwinkel.nl enkel over elektrische fietsen gaat, kunnen de bezorgtijden uiteenlopen. Veel is namelijk afhankelijk van de leveranciers en naar welke specifieke modellen jij op zoek bent. Gelukkig hebben ze een speciale zoekfunctie waar je op basis van een aantal persoonlijke gegevens alle fietsen vindt die sowieso binnen twee weken geleverd kunnen worden.

Fietsenwinkel.nl houdt zich aan de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Voor het ophalen van een retourfiets houden ze wel €39,95 aan retourkosten in rekening. 

14. Gazelle

Gazelle

Website: https://www.gazelle.nl

Gazelle is waarschijnlijk één van de grootste namen in de Nederlandse fietswereld. Het bedrijf is in 1892 opgericht als een fietsenhandel die uit Engeland importeerde. De handel bleek te floreren en al snel besloot oprichter Willem Kölling de zaken met een partner uit te breiden. Zo ontstond in 1902 de merknaam Gazelle. Deze merknaam was zo sterk dat het uiteindelijk de bedrijfsnaam werd.

In het vroegere verleden fabriceerde Gazelle naast fietsen ook brom-, motorfietsen en zelfs auto’s. Vanaf de late jaren ’70 is Gazelle zich echter volledig op het maken van fietsen gaan richten. Zo zijn ze uitgegroeid tot marktleider in Nederland. Jaarlijks produceert Gazelle zo’n 300.000 fietsen.

Gazelle heeft naast een ‘Experience Center’ geen eigen fietsenwinkels. Wel worden Gazelle fietsen bij ruim 700 verschillende fietswinkels over het hele land verkocht. Op hun eigen website vind je ook de ongeveer 40 verschillende modellen die in productie zijn terug, zowel elektrisch als normaal.

Wanneer je online bij Gazelle een fiets koopt kan je ervoor kiezen om deze te laten bezorgen bij één van de aangesloten Gazelle winkels. Zij zullen dan direct samen met jou de fiets persoonlijk afstellen. Je kan er echter ook voor kiezen om de fiets gewoon gratis thuis af te laten leveren.

Grappig weetje: Naast Gazelle is Batavus één van de bekendste fietsmerken. In de jaren ’60 zijn de bedrijven kort gefuseerd geweest. Dit bleek een mismatch, en al snel gingen beide bedrijven weer eigen richting op.

15. 12Go Biking

12Go Biking

Website: https://www.12gobiking.nl

Er kan er maar één de allergrootste zijn en dat is 12Go Biking. Dit zijn ze overigens nog helemaal niet zo lang want pas in januari 2021 ging de allereerste paal van de uitbreiding de grond in. Inmiddels is deze fietsenwinkel zo groot dat je eigenlijk al een fiets nodig hebt om er nog rond te kunnen komen!

Alles aan 12Go Biking is in feite een succesverhaal. De oprichting gebeurde namelijk door twee studievrienden die vanuit het jaar 2002 vanuit een simpele boerenschuur begonnen zijn met werken. Pas in 2011 verhuisde ze naar het huidige bedrijventerrein, waarna er in 2017, 2019 en 2021 nieuwe uitbreidingen volgde.

Met de laatste uitbreiding zijn ze direct ook de grootste fietsenwinkel van Nederland geworden en het is de vraag of dit ook de laatste is geweest. De geruchten gaan namelijk dat ze alweer met nieuwe plannen voor uitbreidingen aan de slag zijn gegaan!

Zoals het de grootste fietsenwinkel van Nederland betaamt zijn ze ook online goed zichtbaar. De webshop is strak vormgegeven, werkt snel en staat boordevol aankoopgidsen en blogs die jou helpen om de beste keuze te maken.

Naast fietsen en fietsonderdelen vind je er tal van accessoires waaronder verlichting, elektronica, gereedschap, zitjes, tassen, manden, sloten, dragers en nog héél veel meer. Daarnaast hebben ze een enorme hoeveelheid aan fietskleding, voor zowel de hobbyist als de meer professionele rijder.

Bezorgen gebeurt vrij vlotjes bij 12Go Biking. Voor 20:00 besteld betekent normaliter dat je binnen twee werkdagen je pakketje op de stoep mag verwachten. Boven de 50 euro worden geen kosten aangerekend, alles daar onder kost het mooi ronde bedrag van € 5,-.

16. Internet Bikes

Internet Bikes

Website: https://www.internet-bikes.com/

Internet Bikes is onderdeel van TOM. TOM is één van de grootste webwinkels van Nederland en is grappig genoeg ooit begonnen als een kleine fietsenwinkel in de Brabantse stad Tilburg.

De oprichting gebeurde in het jaar 2005 en door de uitmuntende klantendienst en sterke marketing in combinatie met zeer acceptabele prijzen groeide TOM al snel uit tot wat dus de top van de Nederlandse e-commerce uitmaakt.

Omdat TOM uiteindelijk dus veel meer is gaan verkopen dan fietsen, is de online fietsenwinkel omgedoopt tot Internet Bikes, net zoals er Internet Automotives, Internet Eyewear, Internet Toys, Internet Partyshop en nog vele andere onderdelen bestaan.

Op Internet Bikes vind je een groot aantal verschillende fietsen. Zo bestaat enkel het segment ‘kinderfietsen’ al uit zes verschillende fietssoorten! Het assortiment is zo groot dat er zelfs een speciale ‘van A tot Z’ sectie bestaat. Deze bestaat uit vele honderden onderdelen!

Gelukkig is de zoekfunctie uitstekend ingedeeld waardoor het uiteindelijk geen gigantische klus is om dat wat je zoekt te vinden. Daarnaast hebben ze een speciale opruimingsafdeling waar je bijzondere koopjes voor een zeer lage prijs kan vinden.

Verzenden gebeurt snel en in de regel heb je binnen twee dagen je bestelling in huis. Verzenden is gratis vanaf het acceptabele bedrag van 40 euro. Daaronder kunnen de bezorgkosten flink uiteenlopen. In de regel zullen ze in Nederland daarentegen niet snel hoger dan € 4,95 zijn.

Bij Internet Bikes gaan ze verder dan de maandelijkse verplichting dan 14 dagen. Je hebt tot 30 dagen de tijd om je (ongebruikte) aankoop te retourneren.

17. Bikester

Bikester

Website: https://www.bikester.nl/

Bikester is een nog vrij jonge en van oorsprong Duitse fietsenwinkel die inmiddels in 12 verschillende Europese landen actief is. Het bedrijf verkoopt fietsen in het wat duurdere segment en richt zich met name op de jonge, zelfbewuste en hippe fietser.

De website van Bikester is visueel schitterend. De in blokletter vormgegeven menu’s klappen uit in een groot aantal submenu’s die ondanks de hoeveelheid nog steeds erg duidelijk zijn. Daarbij worden ze allemaal voorzien van (koop)gidsen, wat erg handig is wanneer je niet direct weet welk model je van welk product precies zoekt.

Omdat het bedrijf Europees opereert hadden wij eerst nog wat vragen bij het bestel- en bezorgproces. De bezorgkosten liggen in ieder geval vrij hoog. Gratis bezorgen gebeurt pas vanaf bestellingen met een waarde van € 69,-. Hieronder wordt € 4,99 aangerekend. Fietsen worden altijd aan kostprijs van €19,99 verzonden.

18. Fietsonline

Fietsonline

Website: https://www.fietsonline.com

Fietsonline is, zoals de naam al suggereert, een volledig online opererende fietswinkel. Wel is er een afhaallocatie, gelegen in Almere.

Wanneer je de website van Fietsonline voor het eerst bezoekt valt direct op dat het een schreeuwerige website is die hier en daar niet helemaal lekker in elkaar overloopt. Niet direct iets waar je op het eerste oog naar op zoek gaat voor een nieuwe fiets. Hoe verkrijgt het bedrijf dan wel zulke goede reviews? Waarom verkoopt het dan zo goed? Al de rest!

Allereerst heeft fietsonline een groot aanbod aan alles wat met fietsen te maken heeft. Maar belangrijker nog, alle randvoorwaarden zijn uitstekend. Zo worden fietsen niet alleen gratis thuis afgeleverd maar wordt er ook service aan huis of zelfs het werk verricht. Daarnaast heeft Fietsonline 24/7 pechhulp en heb je op je aankoop ook nog eens het extreme aantal van 101 dagen bedenktijd!

We kunnen iedereen dan ook aanraden vooral eens een kijkje te nemen op de website en het uiterlijk daarbij voor lief te nemen.

19. Fietsenconcurrent

Fietsenconcurrent

Website: https://fietsenconcurrent.nl/

Fietsenconcurrent is een degelijke online fietsenwinkel waar volgens henzelf iedereen met een gerust hart een fiets kan kopen. Daarbij geven ze aan nog meer te bieden dan enkel de laagste prijs. De laagste prijs is iets dat wij niet durven te garanderen maar het valt in ieder geval op dat de meeste fietsen absoluut aantrekkelijk geprijsd zijn en dat ze er 15.000 op voorraad hebben.

Wat daarbij nog een voordeel is aan Fietsenconcurrent, is dat ze een heel aardige service hebben. Zo gebeurt het bezorgen middels de eigen bezorgdienst op zes dagen per week, en wordt de fiets 100 % rijklaar afgeleverd. Fietsen bezorgen gebeurt daarbij geheel gratis. Voor accessoires wordt wel altijd € 7,50 aan verzendkosten aangerekend.

Wanneer je in de buurt van Heerhugowaard of Wieringerwerf woont kan je er zelfs voor kiezen op één van de twee fysieke locaties een kijkje te nemen.

20. Fietsen op Fietsen

Fietsen op Fietsen

Website: https://www.fietsenopfietsen.nl

Fietsen op Fietsen is één van de vele online fietsenwinkels die voor de webshop van dezelfde template gebruik maakt. De webshop oogt daardoor weinig bijzonder, en op zich is daar niet direct iets mis mee. Belangrijker is wat dat betreft dat het aanbod en de service interessant is.

Dit laatste is waar Fietsen op Fietsen écht in uitblinkt. Zo worden producten die zij zelf in huis hebben wanneer ze voor 23:59 besteld worden de volgende werkdag nog thuis afgeleverd. Perfect dus wanneer je op het laatste moment nog een leuk (verjaardags)cadeautje voor een fervent fietser zoekt.

Per product op de website wordt aangegeven of producten voor 15:00 (dropshipping) of voor 23:59 (eigen voorraad) besteld moeten worden om voor bezorging op de volgende werkdag in aanmerking te komen.