Ontdek de beste online speelgoedwinkels: vraag je je af welke winkels uitblinken in prijs, assortiment, en zoekgemak, inclusief handige vergelijkingstools? Dit artikel biedt een overzicht van top online speelgoedwinkels die in Nederland leveren.

1. Intertoys

Intertoys, opgericht in 1976, is de grootste speelgoedketen in de Benelux en bekend om zijn uitgebreide assortiment, variërend van constructiebouwsets tot gamingproducten. Ondanks een faillissement in 2019, maakte Intertoys een succesvolle doorstart, met een gebruiksvriendelijke website en een efficiënte bezorgservice.

2. De Grote Speelgoedwinkel

 

De Grote Speelgoedwinkel, opgericht in 2009, claimt de grootste online collectie speelgoed te hebben, met een gebruiksvriendelijke website en een breed assortiment van bekende merken. Ondanks het ontbreken van gratis bezorging buiten Friesland, biedt het snelle leveringen en een traditionele sortering van jongens- en meisjesspeelgoed.

3. Toychamp

Toychamp, een Belgische speelgoedketen met grootse plannen in Nederland, biedt een unieke winkelervaring met 25 fysieke winkels, inclusief de grootste speelgoedwinkel in Amersfoort. Hun recent vernieuwde website weerspiegelt hun focus op exclusiviteit en creativiteit, met een uitgebreid assortiment en gunstige bezorgvoorwaarden.

4. Thystoys

Thystoys, de grootste buitenspeelgoedwinkel van Nederland, gevestigd in Woerden, biedt een uitgebreid assortiment van meer dan 15.000 artikelen online en offline, met een focus op kwaliteit en lage prijzen. Hun uitmuntende service omvat een montageservice en een overzichtelijke website, versterkt door hun unieke aanbod van knikkerbanen tot professioneel bouwspeelgoed.

5. Top 1 Toys

Top 1 Toys, na Intertoys de grootste speelgoedketen van Nederland, blinkt uit met ruim 100 winkels, inclusief locaties in Caribisch Nederland. Ze specialiseren zich in Lego en bieden een breed assortiment van meer dan 9.000 artikelen, ondersteund door een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke website met gratis verzending voor bestellingen boven €20.

6. Zippy Toys

Zippy Toys, een opkomende online speelgoedwinkel, onderscheidt zich door zijn brede assortiment aan creatief speelgoed en uitmuntende klantenservice, aangedreven door de passie en expertise van de eigenaren die zelf fervente speelgoedverzamelaars en ouders zijn.

7. Noordennen Speelgoedwinkel

Noordennen Speelgoed, de grootste speelgoedwinkel in Noord-Nederland, gelegen in Alteveer, Groningen, trekt klanten met zijn unieke assortiment variërend van modeltreinen tot buitenspeelgoed. De winkel, begonnen als skelterspeciaalzaak, biedt een overzichtelijke online ervaring die past bij de Groningse no-nonsense mentaliteit, met veel klanten die de volwassen leeftijd al voorbij zijn.

8. I Love Speelgoed

I Love Speelgoed onderscheidt zich als een online speelgoedwinkel met een passie voor uniek, leerzaam en milieubewust speelgoed, vaak afkomstig uit diverse exotische landen. Hun website weerspiegelt een liefde voor retro, nostalgie en milieu, hoewel dit zich vertaalt in hogere prijzen, waardoor het een van de duurdere speelgoedopties is.

9. Engeltjes & Draken

 

Engeltjes & Draken is een webshop gespecialiseerd in uniek kinder- en babyspeelgoed van bijzondere merken, met een gevarieerd aanbod van puzzels, verkleedkleding en milieuvriendelijk speelgoed. Hun assortiment strekt zich uit tot schoolspullen en kinderkamerdecoratie, onderscheidend door hun focus op unieke en duurzame merken.

10. Lobbes.nl

Lobbes, bekend om zijn snelle levering, biedt een speelse, overzichtelijke website vol met creatief en ontwikkelingsgericht speelgoed, met een nadruk op houten speelgoed. Sinds 1989 uitgegroeid tot een belangrijke speler in de speelgoedmarkt, blinkt Lobbes.nl uit in gebruiksvriendelijkheid en biedt het de snelste levering in Nederland, ideaal voor last-minute cadeaus.

11. Bol.com

Bol.com, opgericht in 1999, is niet alleen één van de oudste maar ook de grootste webwinkel in Nederland en België, met een indrukwekkend assortiment van 23 miljoen artikelen van meer dan 27.000 ondernemers. Hun speelgoedafdeling is uitgebreid en gebruiksvriendelijk, aangevuld met een snelle en betaalbare bezorgservice, hoewel ze bekend staan als een van de duurdere opties op de markt.

12. Amazon

Amazon, opgericht in 1994 en actief in Nederland sinds 2014, is 's werelds grootste e-commercebedrijf en een gigant op het gebied van online speelgoedverkoop. Met een overweldigend aanbod dat zelfs Bol.com en Coolblue overtreft, hanteert Amazon agressieve prijzen, vaak aanzienlijk lager dan concurrenten, en biedt een breed scala aan producten, inclusief internationale opties met variabele verzendkosten en -tijden.

13. BERG Toys

BERG Toys, opgericht in 1985, specialiseert zich in buitenspeelgoed zoals trampolines en skelters, en staat bekend om zijn innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid. Hun producten, ontworpen door een ervaren team van Nederlandse designers en ingenieurs, genieten internationale populariteit, en hun overzichtelijke online webshop benadrukt elk product met gedetailleerde informatie en handige demonstratievideo's.

14. Internet-Toys

Internet-Toys, onderdeel van het internationale e-commercebedrijf TOM en één van de grootste webshops in Nederland, biedt een uitgebreide collectie van meer dan 1 miljoen producten. De webshop onderscheidt zich met handige functies zoals de 'cadeauzoeker' en biedt vaak hoge kortingen op populaire merken zoals LEGO en PLAYMOBIL, gecombineerd met snelle leveringen – dezelfde dag verzonden bij bestellingen voor 16:00.

15. Speelgoedwinkel.nl

Speelgoedwinkel.nl, actief sinds 2004, onderscheidt zich door zijn unieke 'lach-factor' benadering, waarbij speelgoed wordt ingekocht op basis van de vreugde die het bij hun eigen kinderen oproept. Als grootste internetdealer voor LEGO en PLAYMOBIL, bieden ze een ruim assortiment aan met snelle leveringen en geen verzendkosten boven €20, hoewel hun website-menu's verbetering kunnen gebruiken voor betere overzichtelijkheid.

16. Speelgoeddirect.nl

Speelgoeddirect.nl biedt een uitgebreid assortiment speelgoed voor alle leeftijden, met een focus op zowel speelplezier als de sociale, fysieke en emotionele ontwikkeling van kinderen. Uitblinkend in klantenservice en advies, kenmerkt hun website zich door overzichtelijkheid en een breed scala aan betaalopties, waaronder afterpay, hoewel gratis verzending pas beschikbaar is vanaf een besteding van €50.

17. SpellenRijk

SpellenRijk valt op met een overzichtelijke website en een verrassend assortiment, inclusief unieke experimenteerdozen, Oudhollandse spellen en een uitgebreide collectie ruilkaarten zoals Pokémon en Magic The Gathering. Hoewel de gratis verzending pas vanaf €50 is, compenseert hun snelle levering - bestellingen voor 21:00 zijn de volgende dag in huis - dit nadeel, waardoor de webshop zeker de moeite waard is.

18. Blokker

 

Blokker, een iconische naam in het Nederlandse winkellandschap sinds 1896, biedt een uitgebreid online assortiment speelgoed, met bekende merken als LEGO, VTech en Disney. Hun webshop is overzichtelijk ingedeeld, wat het zoeken vergemakkelijkt, en hoewel de bezorging soms wat langer duurt, biedt Blokker de optie om bestellingen in de winkel af te halen en hanteert een royale retourperiode van 100 dagen.

19. Wehkamp

Wehkamp, oorspronkelijk bekend als postorderbedrijf, heeft zich succesvol ontwikkeld tot een webshop met een breed assortiment speelgoed voor alle leeftijden, van gaming tot gezinsspellen. De aantrekkelijkheid van Wehkamp zit in hun verzendbeleid: gratis verzending bij bestellingen boven €20 en een snelle levering, waarbij producten besteld voor 23:59 de volgende dag geleverd worden.

20. Klein Konijntje

Klein Konijntje, een online speelgoedwinkel, richt zich voornamelijk op speelgoed dat de ontwikkeling van baby's, peuters en kleuters stimuleert, ondanks het aanbieden van items voor alle leeftijden. De webshop onderscheidt zich met een prettige, overzichtelijke presentatie en hoge kwaliteit producten, maar het nadeel is dat gratis bezorging pas geldt vanaf €60, met bezorgkosten van €5,95 daaronder.

21. Coppens Warenhuis

Coppens Warenhuis, met meer dan een halve eeuw ervaring, is een familiebedrijf dat zich onderscheidt in het aanbieden van een uitgebreid assortiment speelgoed, waaronder LEGO, DUPLO, en Playmobil, dankzij directe inkoop bij fabrikanten tegen lage prijzen. Opvallend is hun traditionele scheiding tussen jongens- en meisjesspeelgoed en een landelijk thema, met gratis verzending vanaf €49,95 en anders variërende bezorgkosten tussen €4,95 en €7,95.

22. Toys & More

Toys & More staat bekend om zijn uitgebreide selectie van Cobi speelgoed, een alternatief voor LEGO met realistischere figuren en meer variëteit in bouwstenen, naast een assortiment van schoolspullen. Hun website is eenvoudig en gebruiksvriendelijk, hoewel de secties 'fun & gadgets' en gescheiden jongens- en meisjesspeelgoed een meer prominente plaats zouden mogen krijgen voor betere zichtbaarheid.

23. SinQel

SinQel, online actief sinds 2009, heeft zich als een vooraanstaande speler in de online speelgoedindustrie gevestigd, met een exclusieve focus op online verkoop en een klantenservice die hier perfect op is afgestemd. Ze bieden snelle levering, lage prijzen, gratis verzending boven €50, en een breed assortiment, inclusief bekende merken en unieke niches zoals voetbalclub merchandising en Minecraft-artikelen, met slechts €2,99 verzendkosten onder de €50.

24. Speelgoedzaak.nl

Speelgoedzaak.nl, puur gericht op de online markt, onderscheidt zich door zowel consumenten als bedrijven, verenigingen, stichtingen, sportclubs en scholen te bedienen, met de mogelijkheid tot bulkinkopen en snelle levering voor bestellingen geplaatst voor 21:30. Hun website is functioneel en gebruiksvriendelijk, zonder overbodige franje, en biedt gratis verzending voor bestellingen boven €35, terwijl andere bestellingen slechts €4,99 verzendkosten hebben.

25. Lidl Speelgoed

Lidl, vooral bekend als een grote Europese discountsupermarktketen, biedt ook speelgoed aan, voornamelijk via hun online Lidl-Shop. Hoewel het speelgoedaanbod beperkt is en vooral minder bekende merken omvat, onderscheidt het zich door hoge kwaliteit tegen lage prijzen, met unieke items die zelden elders verkrijgbaar zijn.

26. Speelgoedfamilie

De Speelgoedfamilie onderscheidt zich door een focus op duurzaam en leerzaam speelgoed, vaak uniek en niet elders verkrijgbaar, met een nadrukkelijke betrokkenheid bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hun aanpak resulteert in een verantwoord assortiment, ondersteund door een kundige klantenservice en een overzichtelijke website, wat het winkelen zowel een bewuste als stressvrije ervaring maakt.

27. Het Speelgoedpaleis

Het Speelgoedpaleis, opgericht in 2016 door een speelgoedliefhebber, heeft zich ondanks de sterke concurrentie onderscheiden met uitstekende klantenservice, betaalbare verzending en competitieve prijzen. Ze specialiseren zich in kleinere cadeautjes zoals verjaardags-, uitdeel- en schoencadeautjes, ideaal voor budgetten onder de tien euro, hoewel de website zelf enigszins gedateerd oogt.