E-bike merken

Tegenwoordig kan je niet meer om de elektrische fiets heen. Jaar na jaar worden wereldwijd verkooprecords verbroken, waarbij zeker in Nederland de oude vertrouwde fiets eigenlijk haast niet meer verkocht wordt.

Alleen in 2020 werden er in Nederland bijvoorbeeld al 30% meer elektrische fietsen verkocht dan het jaar daarvoor. De verwachting is dat de Elektrische fiets binnen een aantal jaar bijna 100% van de markt in handen heeft.

Bijzonder aan de elektrische fiets is dat de markt nog veel meer versplinterd is dan bij de gewone fiets het geval is. Er zijn vele honderden merken die allemaal hard hun best doen om gezien te worden.

In Nederland wordt het beeld op straat bepaald door 7 merken die samen nog geen 70% van de markt in bezit hebben.

Om die reden hebben we een overzicht gemaakt van de grootste e-bike merken die je vinden kan. Het grootste e-bike merk is Giant Bicycles, dit is echter wereldwijd het geval.

Binnen Nederland zijn de meeste elektrische fietsen van Gazelle. Benieuwd welke e-bikes nog meer tot de top horen? Lees hieronder dan snel verder in de top 30 grootste e-bike merken!

1. Giant Bicycles

Giant Bicycles

Herkomst: Taiwan
Opgericht in: 1972
Website: www.giant-bicycles.com

We gaan de lijst van grootste e-bike van start met Giant Bicycles. Giant is een echte gigant wanneer het op de fietsmarkt aankomt: Volgens een marktonderzoek gedaan door Mordor Intelligence blijkt Giant wereldwijd namelijk de grootste speler op de markt van Elektrische fietsen te zijn.

De Taiwanese fietsfabrikant Giant bestaat sinds het jaar 1972 en is ook in Nederland een vertrouwd gezicht. Giant maakt al enige jaren elektrische fietsen, waaronder elektrische varianten van de racefiets, mountainbike en natuurlijk de stadsfiets. In Nederland zijn ze op de zeer versplinterde markt voor e-bikes vrij klein. Leuk weetje is dat de enige niet Aziatische fietsenfabriek van Giant in Lelystad staat.

2. Merida Industry Co. Ltd

Merida Industry Co. Ltd

Herkomst: Taiwan
Opgericht in: 1972
Website: www.merida-bikes.com

1972 lijkt een goed jaar voor Taiwanese fietsenmakers zijn. Ook nummer twee op de lijst met grootste e-bikes blijkt namelijk uit dat jaar afkomstig te zijn. Merida staat vooral bekend om het verkopen van sportieve fietsen. Jaarlijks zijn dat er een kleine twee miljoen.

Nog minder dan Giant moet Merida het van de Nederlandse markt hebben. Zonde, aangezien de elektrische fietsen van Merida als zeer goed worden beoordeeld. De laatste jaren is het merk wel iets meer in opkomst. In Duitsland behoort het tot de grotere spelers.

3. Cortina Fietsen

Cortina Fietsen

Herkomst: Nederland
Opgericht in: 2006
Website: www.cortinafietsen.nl

Cortina Fietsen is één van de vele Nederlandse elektrische fietsmerken. Het is opgericht door Kruitbosch, die ook fietsen onder de naam Alpina, Brooks, Topeak, Ergon, Terry en Nutrixxion op de markt brengt. Cortina is één van de meest succesvolle Nederlandse lanceringen van de E-bike.

De productie van Cortina Fietsen is in 2006 van start gegaan. Vanaf 2012, na het uitbrengen van de Cortina Ecomo, is het merk exposief gegroeid. In 2013 werden al 100.000 elektrische fietsen geproduceerd. Cortina staat bekend om de goede fietsen voor een relatief lage prijs.

4. Riese & Müller

Riese & Müller

Herkomst: Duitsland
Opgericht in: 1993
Website: www.r-m.de

Riese & Müller is een Duitse fabrikant van e-bikes en afkomstig uit Darmstadt. Het in 1993 opgerichte bedrijf dankt zijn naam aan oprichters Markus Riese en Heiko Müller. Alle fietsen worden in Duitsland gefabriceerd en vervolgens met de hand gemonteerd.

Het bedrijf is origineel opgericht om oorwarmers voor op de fiets te verkopen. Het maken van fietsen was niet meer dan een ‘uit de hand gelopen studieproject’. Met succes want inmiddels behoort Riese & Müller wereldwijd tot de meest gerenommeerde elektrische fiets merken.

5. Yamaha Bicycles

Herkomst: Japan
Opgericht in: 1955
Website: https://www.yamaha-motor.eu/

Yamaha is een producent van tal van producten. Zo maakt het naast auto’s, fietsen, motoren, scheepsmotoren en bromfietsen zelfs muziekinstrumenten zoals piano’s, keyboards en gitaren. Het Japanse bedrijf is opgericht door een orgelbouwer die in 1954 besloot als hobby ook maar motorfietsen te gaan bouwen.

Officieel maakt Yamaha zelf maar weinig fietsen. Toch is Yamaha één van de grootste spelers op de markt van elektrische fietsen. Dit komt omdat ze de belangrijkste fabrikant van fietsmotoren en accu’s zijn. En daarmee een groot gedeelte van de fietsers letterlijk en figuurlijk vooruit helpen.

6. Trek Bikes

Trek Bikes

Herkomst: Verenigde Staten
Opgericht in: 1976
Website: www.trekbikes.com

Trek Bikes is een wereldwijd bekend merk dat ook in Nederland erg geliefd is, met name bij de sportieve rijders. Mountainbikes en racefietsen worden al jaren gebruikt door de professionele en recreatieve rijders. De laatste jaren zijn ook de elektrische modellen enorm in opkomst.

Het bedrijf is veruit de grootste fietsproducent van de Verenigde Staten. Met de verschillende submerken is het zelfs de grootste speler op de wereldwijde fietsmarkt. Het Europese hoofdkantoor en distributiecentrum zijn gevestigd in Harderwijk en Wijchen.

7. Engwe

Engwe

Herkomst: Polen
Opgericht in: 2000
Website: https://engwe-bikes.com/

Engwe zal voor de meeste Nederlanders geen heel bekende naam zijn. Toch heeft het bedrijf inmiddels al een kleine miljoen elektrische fietsen verkocht en groeit het de laatste jaren snel door. Het bedrijf vult een niche op en is in die niche enorm populair. Het gaat hierbij om fietsen met dikke banden.

Fietsen van Engwe zijn in de regel sportief en bieden veel comfort. Dankzij de dikke banden zijn het ideale stadsfietsen. Hierdoor moet je er echter niet van verwachten flink off road mee te kunnen gaan. Iets dat in Nederland uiteraard geen heel groot probleem vormt.

8. Atala

Atala

Herkomst: Italië
Opgericht in: 1907
Website: www.atala.it

Atala is een Italiaans bedrijf dat al sinds het jaar 1907 fietsen maakt. Het bedrijf is opgericht door Angelo Gatti en stond in vooroorlogs Europa bekend als één van de beste fabrikanten van racefietsen. Vanaf de jaren ’80 kende het bedrijf lange tijd financiële problemen maar dankzij het uitbrengen van een aantal uitstekende elektrische fietsen zijn ze weer helemaal terug.

Het fietsmerk is vooral in Italië zelf enorm groot, al wordt er de laatste jaren ook steeds meer geëxporteerd. Op de versnipperde Nederlandse markt waagt het bedrijf zich (in ieder geval voorlopig) nog niet.

9. VanMoof

VanMoof

Herkomst: Nederland
Opgericht in: 2009
Website: www.vanmoof.com

VanMoof is een Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen en één van de grootste succesverhalen op de internationale markt van elektrische fietsen. Het bedrijf is in 2009 opgericht en maakte van meet af aan stijlvolle kwaliteitsfietsen waarop de bestuurder graag gezien wordt.

De hippe stadsfietsen zijn relatief prijzig maar door de geweldige kwaliteit kennen ze alsnog een uitstekende prijskwaliteit verhouding. De goedkoopste fietsen beginnen vanaf 2200 euro. Het bedrijf exporteert inmiddels naar 25 landen en heeft een jaarlijkse omzet van een kleine 50 miljoen euro.

10. Qwic

Qwic

Qwic Folder

Nog 5 dagen geldig
Geldig van 01-04-2022 t/m 31-05-2022

> Folder bekijken

Herkomst: Nederland
Opgericht in: 2006
Website: www.qwic.nl

Een ander Nederlands succesverhaal met betrekking tot de elektrische fiets is Qwic. Dit in 2006 opgerichte bedrijf maakt innovatieve en visueel schitterende e-bikes. Het bedrijf heeft zich al snel tussen gevestigde namen als Gazelle, Sparta en Batavus weten te plaatsen.

Bijzonder aan Qwic is dat ze gratis een verlengde fabrieksgarantie geven, tot een periode van maar liefst 5 jaar. Jaarlijks bouwt het zo’n 25.000 fietsen die in Nederland, Vlaanderen en Duitsland verkocht worden.

11. Gazelle

Gazelle

Gazelle Folder

Geldig van 01-04-2022 t/m 30-06-2022

> Folder bekijken

Herkomst: Nederland
Opgericht in: 1892
Website: www.gazelle.nl

Als er één bedrijf bekend staat als Nederlands’ trots op fietsgebied dan is het waarschijnlijk Gazelle wel. Het in 1892 opgerichte bedrijf kreeg direct in 1992 de Koninklijke status. Ondanks dat Nederland natuurlijk altijd een fietsgek land is geweest, heeft het bedrijf als één van de weinigen continu goed gepresteerd.

De eerste elektrische fiets van Gazelle werd in de jaren ’20 van de 20e eeuw al gemaakt. Een groot succes bleek dit echter niet. Hoe anders is dat zo’n 100 jaar later: Inmiddels is verreweg het grootste gedeelte van de door Gazelle geproduceerde voorzien van een elektrische aandrijving.

Leuk weetje is dat het bedrijf in 1964 kortstondig gefuseerd is geweest met Batavus. Omdat beide bedrijven in de kern niet bij elkaar bleken te passen, zijn ze binnen twee jaar alweer beide hun eigen kant op gegaan.

12. Union

Union

Herkomst: Nederland
Opgericht in: 1904
Website: www.union.nl

Union is een bedrijf dat in 1904 van start gegaan is als rijwielhandel. In 1911 is men zelf begonnen met het fabriceren van fietsen. In de beginjaren werd daarvoor een frame van Gazelle gebruikt. Het groeide snel uit tot één van de bekendste fietsmerken van het land.

Anders dan bij Gazelle was het succes van Union niet duurzaam. Mismanagement, wanbeheer en fabrieksbranden hebben het eens zo grote bedrijf met de grond gelijk weten te maken. In 2012 is het merk overgenomen door Pon Holdings, die ook eigenaar zijn van concurrent Gazelle. Sindsdien groeit het merk weer gestaag.

13. Koga

Koga

KOGA Folder

Geldig van 28-04-2022 t/m 12-06-2022

> Folder bekijken

Herkomst: Nederland
Opgericht in: 1974
Website: www.koga.com

Om bij het begin te beginnen: Koga elektrische fietsen behoren waarschijnlijk tot de beste elektrische fietsen ter wereld. Robuust, alleen maar de meest hoogwaardige materialen, een geweldige motor en heerlijke fietsbalans. Dit alles komt alleen wel voor een flinke prijs: Koga fietsen behoren tot de duurste elektrische fietsen wanneer je niet op zoek bent naar een specialistisch model.

Fietsen van Koga beginnen vanaf een kleine 3.000 euro. Het staat niet voor niets bekend als het premium merk van Accell, dat onder andere ook de merken Batavus en Sparta uitbaat, toch ook geen kleine namen.

14. Dutch ID

Dutch ID

Herkomst: Nederland
Opgericht in: 1994
Website: https://dutch-id.nl/

Dutch ID maakt fietsen die 100% handgemaakt zijn in Nederland. Zoals ze zelf zeggen maken ze fietsen die het hart van de berijder veroveren. Dit doen ze met een fraai en minimalistisch design en een rijcomfort die bij de absolute top hoort. Daarnaast hebben alle fietsen een middenmotor, wat de balans ten goede komt.

Fietsen van Dutch ID zitten vaak vol technologische hoogstandjes in de software. Hierdoor voelt rijden misschien nog wel natuurlijker dan op een doodnormale fiets! De rijwielen worden geleverd door de grote fietsspecialisten Bike Totaal en Profile of via de eigen website zelf.

15. Batavus

Batavus

Batavus Folder

Geldig van 03-04-2022 t/m 31-07-2022

> Folder bekijken

Herkomst: Nederland
Opgericht in: 1904
Website: www.batavus.nl

Wie nog nooit van Batavus fietsen gehoord heeft, leeft waarschijnlijk al een behoorlijke tijd onder een steen. Samen met Gazelle is Batavus namelijk verreweg het bekendste fietsmerk van Nederland. Het bedrijf bestaat sinds 1904 en fabriceert onafgebroken in het Friese Heerenveen.

Batavus fietsen staan bekend als degelijk. Geen rare en onnodige snufjes maar gewoon een nette, goed in elkaar gezette en stevige fiets. Niet zonder reden behoort het natuurlijk tot de populairste fietsmerken van het land, en dat al ruim 100 jaar lang.

16. Sparta

Sparta

Sparta Folder

Nog 5 dagen geldig
Geldig van 01-03-2022 t/m 31-05-2022

> Folder bekijken

Herkomst: Nederland
Opgericht in: 1917
Website: www.spartabikes.com

Sparta bouwt al sinds het jaar 1920 in het Gelderse Apeldoorn. Het gaat in dit geval echter niet altijd om fietsen. Omdat de bromfietsen van het merk zo goed verkochten is er in 1958 gekozen om te stoppen met het maken van fietsen. Nadat de bromfietsverkopen terugliepen is midden jaren ’70 weer besloten om de fiets weer een kans te geven.

Sparta werd in de jaren ’80 beroemd met de Spartamet, dit was een fiets met benzinehulpmotor. De evolutie naar een model met elektrische motor was voor Sparta dan ook haast een natuurlijke. Sinds 1999 valt het net als Batavus en Koga onder de Accell Group. Zij voeren het inmiddels als het wat goedkopere label.

17. Cannondale

Cannondale

Herkomst: Verenigde Staten
Opgericht in: 1971
Website: www.cannondale.com

Cannondale is een Amerikaanse fabrikant van fietsen, waarvan het grootste deel racefietsen en mountainbikes zijn. Het merk is geliefd bij de meer serieuze recreanten en wordt ook door professionals veelvuldig gebruikt.

De populariteit groeide in Europa rond het jaar 2000 flink, dit wist echter niet te voorkomen dat het bedrijf in 2003 failliet ging. Uiteindelijk is het overgenomen door ATK. Hedendaags hebben ze een groot aanbod aan elektrische fietsen. Het bedrijf maakt zo’n 50 verschillende modellen.

18. Altec

Altec

Herkomst: Nederland
Opgericht in: 2001
Website: www.altecfietsen.nl

Altec maakt elektrische fietsen die qua prijs kwaliteit verhouding waarschijnlijk tot de besten van het land behoren. Het is een merk dat je niet zo snel bij de grotere fietsenwinkels tegenkomt. Bij kleinere lokele fietsenwinkels of bedrijven waarbij fietsen een bijzaak zijn vind je ze vaker terug.

Het bedrijf heeft een zeer breed aanbood aan fietsen, waarvan het grootste gedeelte echter niet gemotoriseerd is. Toch beschikken ze alsnog over zo’n 20 verschillende modellen. Ruim keus dus! De prijzen liggen laag, zo tussen de 1.000 en 2.000 euro.

19. Peugeot

Peugeot

Peugeot Folder

Geldig van 12-05-2022 t/m 31-03-2023

> Folder bekijken

Herkomst: Frankrijk
Opgericht in: 1896
Website: cycles.peugeot.com

Het bedrijf Peugeot behoeft waarschijnlijk geen verdere introductie. Wat veel mensen echter niet weten is dat dit in 1896 opgerichte automerk wereldwijd ook één van de grootste spelers op de e-bike markt is!

Het grootste gedeelte van de fietsen van Peugeot vallen onder het stadssegment, alhoewel ze ook een aantal sportievere modellen hebben. Met het frame geïntegreerde batterijen zijn een standaard voor de specialisten bij Peogeot. Daarnaast hebben ze zelfs modellen die over hydraulische remmen beschikken. Topkwaliteit dus!

20. Ancheer

Ancheer

Herkomst:  Verenigde Staten
Opgericht in: 2008
Website: www.ancheer.shop

Ancheer is een bijzondere naam in deze ranglijst. Het in 2008 opgerichte bedrijf richt zich namelijk op de productie en verkoop van milieuvriendelijke fietsen. Alhoewel de fabricatie van een fiets natuurlijk nooit milieuvriendelijk kan zijn, doet het bedrijf er alles aan om de schade zo klein mogelijk te houden. Deze wordt daarna gecompenseerd in de vorm van het planten van bomen of donaties aan andere vormen van natuurbeheer.

Door bovenstaande heeft het bedrijf inmiddels een trouwe schare milieubewuste fans. De fietsen zelf zijn voor de avontuurlijke fietser die graag lange en verre tochten maakt, on- of offroad.

21. Stella Fietsen

Stella Fietsen

Stella Fietsen Folder

Alleen vandaag nog geldig
Geldig van 22-05-2022 t/m 26-05-2022

> Folder bekijken

Herkomst:  Nederland
Opgericht in: 2011
Website: www.stella.nl

We zijn in de top 30 grootste e-bike merken al behoorlijk wat Nederlandse namen tegen gekomen. Ook Stella is weer zo’n wereldberoemde producent van eigen bodem. Het bedrijf is in 2011 opgericht in de achtertuin van de ouders van de CEO. Sinds die tijd is het uitgegroeid tot één van de beste merken E-bikes. Zo wonnen ze in 2021 nog de prijs voor fiets van het jaar dankzij de Stella Morena Premium.

Bovenstaande getuigt van bijzonder beleid. Het merk stond in de beginjaren namelijk om van alles behalve goede kwaliteit bekend. De focus lag op het zo goedkoop mogelijk produceren van elektrische fietsen. Dit om in hoog tempo te kunnen investeren, doorontwikkelen en verbeteren. De fietsen worden inmiddels verkocht in Nederland, België, Duitsland en Denemarken.

22. Stromer

Stromer

Herkomst:  Verenigde Staten
Opgericht in: 2008
Website: https://www.stromerbike.com

Wanneer fietsen van Stromer vergeleken moeten worden met een auto, dan zou de Stromer een Lamborghini zijn. Of een Ferrari. Of een McLaren. In ieder geval een heel dure, luxe en vooral zeer snelle bolide. Het bedrijf houdt de records in handen voor zowel de snelste als de lichtste e-bikes.

Elektrische fietsen van Stromer vallen binnen Nederland binnen de categorie van speed pedelecs. Het is echter natuurlijk gewoon mogelijk om deze ‘terug te voeren’ tot een gewone elektrische fiets. Maar waarom zou je? Overigens zit er ook een premium prijs aan deze premium fiets. De vanafprijs loopt vanaf 5.000 euro, tot maar liefst 15.000 euro.

23. RIH

RIH

Herkomst: Nederland
Opgericht in: 1921
Website: www.rih.nl

Het Amsterdamse fietsmerk RIH vierde in 2021 haar 100e verjaardag. Het merk is opgericht door Joop Bustraan, die zelf actief was als zowel professioneel wielrenner als gangmaker bij het baanwielrennen. Indertijd was het één van de grootste racemerken ter wereld: Er zijn ruim 60 wereldtitels en Olympische titels behaald op een fiets van RIH.

Fast forward naar het heden: Fietsen van RIH worden nog altijd volledig binnen Nederland ontworpen, ontwikkeld en gefabriceerd. De fietsen zijn van geweldige kwaliteit, zo is er standaard 10 jaar fabrieksgarantie op materiaal- en productiefouten. Wel behoren ze tot het duurdere segment: Fietsen van RIH zijn te koop vanaf 2600 euro.

24. Raleigh

Raleigh

Herkomst:  Verenigd Koninkrijk
Opgericht in: 1888
Website: http://www.raleigh-cycles.com/

Raleigh is een oud Engels bedrijf en één van de oudste fietsmakers ter wereld. Het was in de geschiedenis hét fietsmerk ter wereld, dat indertijd onder andere andere bekende fietsmerken als Triumph, BSA en Rudge overnam.

Hedendaags is Raleigh nog altijd een geliefd merk in de Angelsaksische landen. In Nederland is het merk enkel bij de meer specialistische fietsenwinkels te vinden. De vanaf prijzen zijn met 1800 euro vrij gemiddeld maar kunnen sterk oplopen.

Het merk is tevens een grote naam in de vroegere wielerwereld. Het domineerde in de jaren ’70 de racerij met een ploeg vol legendarische renners zoals Knetemann, Zoetemelk, Lubberding en Van Vliet.

25. BMC

BMC

Herkomst:  Zwitserland
Opgericht in: 1986
Website: https://www.bmc-switzerland.com/

BMC staat als afkorting simpelweg voor Bike Manufacturing Company. Het bedrijf maakt zowel stadsfietsen als racefietsen en mountainbikes. Het is echter vooral in de racerij een grote naam. Het is de sponsor geweest van vele vooraanstaande wielerploegen.

De elektrische fietsen van BMC zijn enkel interessant voor sportieve rijders. Er zijn geen stadsfietsen te koop. Qua elektrische racefietsen en mountainbikes behoort BMC daarentegen tot de wereldtop. In thuisland Zwitserland worden ze ook meer in de stad gebruikt maar dat heeft uiteraard te maken met het bergachtige karakter van het land.

26. Bianchi

Bianchi

Herkomst:  Italië
Opgericht in: 1885
Website: www.bianchi.com

Het verhaal van Bianchi gaat terug tot maar liefst 1885. Dat was namelijk het jaar dat Edoardo Bianchi zijn allereerste fiets maakte. De verkoop liep goed en al snel opende hij de eerste echte fietsfabriek van Italië. Hij was tevens de eerste die binnen het land rubberen banden op de wielen plaatste.

Tot op de dag van vandaag is Bianchi een merk dat een grote groep liefhebbers aantrekt. Het historische en sportieve karakter van het merk vind je nog altijd terug in de elektrische fietsen die vandaag de dag gemaakt worden.

27. Bikkel Bikes

Bikkel Bikes

Bikkel Bikes Folder

Geldig van 27-02-2022 t/m 30-06-2022

> Folder bekijken

Herkomst:  Nederland
Opgericht in: 1994
Website: www.bikkelbikes.com

Op nummer 27 in de lijst met 30 grootste e-bike merken vinden we het Nederlandse merk Bikkel Bikes terug. De geschiedenis van Bikkel Bikes gaat terug tot het jaar 1994. Gedurende lange tijd is het een vrij onbekend en klein merk gebleven.

Dit alles veranderde toen Bikkel Bikes in het jaar 2006 veelvuldig prijzen voor de beste elektrische toerfiets begon te winnen. Inmiddels is het merk in vele Europese landen plus in Noord-Amerika te verkrijgen. In totaal heeft het bedrijf 15 verschillende modellen, allen elektrisch.

28. Pegasus Bikes

Pegasus Bikes

Herkomst:  Duitsland
Opgericht in: 1990
Website: https://www.pegasus-bikes.nl

De kans is groot dat je tot een paar jaar terug nog nooit van Pegasus Bikes gehoord hebt. Of dat je er misschien nog altijd niet van gehoord hebt. Het bedrijf timmert de laatste jaren aardig op de weg in Nederland, maar met zoveel keuze is het natuurlijk lastig om op te vallen. Toch is Pegasus al vele jaren marktleider in buurland Duitsland.

Pegasus fietsen staan net als vele Duitse auto’s bekend als oerdegelijk. Daarnaast zijn ze voorzien van een indrukwekkende motor. De prijzen mogen er overigens ook naar zijn. Pegasus fietsen zijn namelijk te koop vanaf ongeveer 2250 euro.

29. Pointer

Pointer

Herkomst:  Nederland
Opgericht in: 2008
Website: https://www.pointerrijwielen.nl/

Voor de laatste keer in de top 30 bekendste e-bike merken vinden we een Nederlands merk terug. Pointer fietsen worden gemaakt in het Friese dorp Boelenslaan. Het bedrijf heeft een relatief klein assortiment maar de kans dat je er ooit één gezien hebt is relatief groot. Ze worden namelijk veelvuldig gebruikt in de verhuur.

Pointer fietsen zijn gewild in de verhuur omdat ze van zeer hoge kwaliteit zijn. Ze staan erom bekend zelden kapot te gaan en hebben een geweldige actieradius. Pointers zijn te koop vanaf zo’n 1.500 euro.

30. Kalkhoff

Kalkhoff

Herkomst: Duitsland
Opgericht in: 1919
Website: https://www.kalkhoff-bikes.com/nl_nl/

We zijn alweer aangekomen bij nummertje 30 en dus de allerlaatste in deze lijst. Die plaats hebben we bewaard voor Kalkhoff. De laatste maar absoluut niet de minste! Kalkhoff is een Duits merk dat al sinds 1919 fietsen maakt, eigenlijk voornamelijk in het segment van stadsfietsen.

Fietsen van Kalkhoff zijn van uitstekende kwaliteit, daarom zijn ze binnen centraal Europa één van de marktleiders. Ook in Nederland vind je fietsen van het merk de laatste jaren steeds vaker terug. Qua prijs behoren ze tot de middenklasse. Fietsen van Kalkhoff zijn te koop vanaf ongeveer 1750 euro.