Knipper je misschien net een keer te vaak met je ogen om een voorwerp scherp te stellen? Herken je je vriend(in) niet aan de overkant van de straat die enthousiast naar je staat te zwaaien?

Wie weet moet je dan de vraag stellen: heb ik een bril nodig? Om tot deze conclusie te komen ga je het beste naar een opticien voor een oogmeting. Aan de hand van het resultaat van de oogmeting geeft de brillenspecialist je een passende oplossing om je weer scherp te laten zien.

De grootste brillenwinkel in Nederland is Hans Anders. Met meer dan 400 winkels zijn ze zo goed als overal vertegenwoordigd, en je vindt er ook een bijzonder ruime keuze aan monturen.

Iedere brildrager wil een mooie bril op zijn neus met de correcte glazen. Het liefst tegen een leuke en betaalbare prijs. Maar welke brillenwinkel is nou het beste? We zetten ze hier voor je op een rijtje.

1. Hans Anders

Hans Anders

Website: https://www.hansanders.nl/
Aantal winkels:
400
Opgericht in:
1982

Drie vrienden kwamen op het idee om een brillenfiliaal op te starten. Ze hadden het plan om het anders aan te pakken dan hun collega’s dat destijds deden.

En omdat twee van de drie vrienden Hans heetten was de naam “Hans Anders” al snel geboren. De meeste mensen met een bril op hun neus denken nog steeds dat Hans Anders vooral staat voor goedkoop.

Ze beseffen alleen niet dat Hans Anders heuse kwaliteit levert. De glazen worden geleverd door internationale topleveranciers en de monturen zijn van bekende merken en van eigen merken.

Nog een klein maar heel belangrijk detail is dat Hans Anders de 75-plussers zo snel mogelijk terug de weg op helpt. Door een samenwerking met het Medisch Keuringsinstituut aan te gaan, kan men bij Hans Anders een medische keuring ondergaan.

2. Pearle

Pearle

Website: https://www.pearle.nl
Aantal winkels:
340
Opgericht in:
1959

Vakmanschap, betrouwbaarheid, goede service en deskundig advies, je vindt het naast de vele acties allemaal terug bij de Pearle in jouw buurt.

Je ogen even laten opmeten? Geen probleem bij Pearle wordt dit gratis en met liefde gedaan door een professioneel en gediplomeerde hulp.

Pearle heeft voor ieder wat wils! Pearle verkoopt de allernieuwste brilmonturen en modieuze zonnebrillen onder andere de merken Ray-Ban, Seen, Unofficial, Solaris, C Line, Emporio Armani, Gucci, Diesel, Rodenstock, Persol, Mexx en Polaroid.

Ook heeft Pearle zijn eigen merk, deze trendy brillen zijn tamelijk goed voor de lage prijs. Al de brillen genieten van 2 jaar garantie, zelfs op de zonnebrillen is een garantie voorzien van één jaar.

3. Eye Wish

Eye Wish

Website: https://www.eyewish.nl/
Aantal winkels:
260
Opgericht in:
1934

Buiten het feit dat de oogmetingen nauwkeurig worden uitgevoerd door één van de Eye wish opticiens kan men hier ook terecht voor het kopen van een bril.

Een Eye wish styliste geeft je een passend stijladvies gebaseerd op de vorm van uw gezicht en een bijpassende kleuranalyse.

Geen tijd om even binnen te wippen, geen nood, men geeft ook online stijladvies. Ook de montuur van uw dromen mag je online reserveren om deze daarna in de winkel van uw keuze te gaan passen.

4. Specsavers

Specsavers

Website: https://www.specsavers.nl/
Aantal winkels:
144
Opgericht in:
1984

37 Jaar geleden hadden twee gepassioneerde optometristen, Doug en Mary Perkins, een doel. Ze wilden de beste kwaliteit van oogzorg aan iedereen aanbieden.

En dat is hun aardig gelukt. Momenteel hebben ze wereldwijd meer dan 1800 filialen.

Op basis van een joint venture werkt Specsavers samen met lokale partners. Dit wil zeggen dat elke winkel eigendom is van een lokale partner en ook door deze wordt beheerd.

Deze lokale partners zijn allemaal gediplomeerde opticiens. Dat wil zeggen dat u voor een correcte en een gratis oogmeting zeker en vast bij Specsavers moet zijn.

5. Eyelove

Eyelove

Website: https://www.eyelovebrillen.nl
Aantal winkels:
160
Opgericht in:
2010

Eyelove heeft een uniek concept. Ze hebben geen eigen winkels maar een shop-in-shop formule. Je kan ze terugvinden bij diverse winkels waaronder Etos, DIO Drogisterij, DA Drogisterij en verschillende andere bekende Nederlandse drogisterijen.

In elke winkel heeft men een assortiment van 175 eigentijdse brillen.

Door het exclusieve concept dat Eyelove hanteert besparen ze op een bepaald aantal posten en dat heeft dan weer een voordeel voor de koper. Eyelove biedt tegen een vaste prijs de brillen compleet aan op de gewenste sterkte.

Ontspiegelde of kransvrije glazen zijn bij de prijs inberekend. Door deze lage prijzen beschouwt de consument de montuur als een accessoires en koopt hij er soms drie of vier. Eén ding is duidelijk bij Eyelove zijn er geen verrassingen aan de kassa.

6. Eyes + More

Eyes + More

Website: https://www.eyesandmore.nl
Aantal winkels:
210
Opgericht in:
2005

Eyes + More profileert zichzelf graag als een modebedrijf. Zij zien de bril niet alleen als een hulpmiddel om je zicht te verbeteren maar ze zien hem ook als een verlengstuk van jezelf.

Noem het gerust een fashion statement! Eyes + More heeft dan ook een uitgebreide collectie met meer dan 1000 monturen in verschillende kleuren, materialen en vormen.

De maandelijks wisselende collecties worden door Eyes + More eigen designafdeling ontworpen. Er is een passend model voor elke stijl of het nu klassiek, trendy, elegant of gewoonweg hip is. Een bril van Eyes + More is een must – have!

Uiteraard kan men bij Eyes + More terecht voor een gratis oogmeting of een trendadvies. Hun personeel is up-to-date en getraind in hun eigen Eyes + more academy.

Bij Eyes + More biedt men je kwaliteit, gemak, snelle service en een persoonlijke benadering aan voor uw geld.

7. Polette

Polette

Website: https://www.polette.com/nl
Aantal winkels:
8
Opgericht in:
2011

Pauline Cousseau en Pierre Wizman, de oprichters, van Polette ontdekten in Shanghai dat de productie van brillen helemaal niet duur is. Toch wordt er hier in het westen veel geld gevraagd bij de aankoop van een bril.

Hier wilde Pauline en Pierre verandering in brengen. Daarom besloten ze Polette op te starten.

Ze wilden zelf brillen ontwerpen, produceren en verkopen aan de beste prijs en met de beste materialen. Doordat ze de prijs direct van de fabriek naar de klant rekenen kunnen ze de prijs laag houden.

Hierdoor schakelen ze alle partijen tussen producent en consument uit. Op deze manier besparen ze veel kosten.

In eerste instantie waren ze dus een webshop, later zijn ze uitgebreid naar fysieke winkels. Deze fysieke winkels zijn eigenlijk te vergelijken met een showroom.

De consument kan er terecht voor een gratis oogmeting, advies of om een frame te passen. Echte brillen vind je niet terug in een winkel van Polette. De feitelijke aankoop wordt nog steeds online gedaan.

Het kopen van een bril bij Polette kan al vanaf 30 euro. Zo’n bril gaat geen jaren mee, maar dat is ook niet de opzet van Polette.

Men wilt gewoon de consument aanmoedigen om meer van bril te wisselen en het echt als een modeaccessoire te zien. Zo kan men bij elke nieuwe outfit de gepaste bril dragen.

8. Ace & Tate

Ace & Tate

Website: https://www.aceandtate.com/nl
Aantal winkels:
70
Opgericht in:
2013

Ace & Tate is in 2013 opgericht in Amsterdam en is ondertussen uitgegroeid tot 70 winkels verspreid over 10 verschillende landen in Europa.

Een winkel van Ace & Tate is zeker en vast een bezoekje waard. Ace & Tate staat immers bekend om zijn hippe monturen tegen betaalbare prijzen.

Ze streven er naar om stijlvolle en kwalitatieve brillen betaalbaar te maken voor de consument. Zij bieden je de mogelijkheid om uw montuur te combineren met elke gelegenheid en al uw favoriete stijlen.

Het is voor hen niet alleen belangrijk om een bril tegen een leuke prijs aan te bieden. Bij Ace & Tate wil men ook dat je goed wordt benaderd en geholpen.

Dat de website en de winkel er goed uitzien. En de bril op je neus is het allerbelangrijkste. Deze is voor een all-in prijs van €100,- al te koop.

Bij Ace & Tate kunnen alle klanten ook online terecht voor stijladvies en afspraken boeken met opticiens. Men kan zelfs hun ogen laten meten via een online oogmeting.

9. LUKX Optiekspecialisten, Haarlem

LUKX Optiekspecialisten

Website: https://www.lukx.nl/
Aantal winkels:
1
Opgericht in: 1975

Bij LUKX word je bijgestaan door gediplomeerde en ervaren vakmensen die zorg dragen voor uw ogen door de meest nauwkeurige oogmeting toe te passen.

De winkel is namelijk voorzien van de nieuwste oogmeetappartuur. Je vindt hier de mooiste montuur- en zonnebrilmerken terug van wat er op de markt te vinden zijn. Ze blinken zowel uit in kwaliteit, design en pasvorm.

Op zoek naar de perfecte bril voor op je neus? Het assortiment wordt wekelijks aangevuld. Enkele van de bekende merken waar ze mee samenwerken zijn onder andere Chanel, Dita, Paul Smith, Rolf, Theo en nog vele andere.

Op zoek naar iets exclusiefs zoals een bril uit hout, 3D geprint titanium, 18 karaat goud of van buffelhoorn? Je kan het zo gek niet bedenken of bij LUCKX toveren ze het tevoorschijn. Elke geboren fashionista vindt hier haar gading.

10. Eyecare

Eyecare

Website: https://www.eyecare.nl/
Aantal winkels:
28
Opgericht in:
1968

Bij Eyecare komt de klant op de eerste plaats. De opticiens staan je graag bij met persoonlijke raad, kwaliteit, deskundigheid en individuele aandacht.

Hierbij maken ze gebruik van de meest moderne technologieën. Zoals bijvoorbeeld de PasKal 3D oogmeting. Op minder dan 10 minuten heeft men bij Eyecare een uiterst betrouwbare meting verricht.

Buiten het beste advies vind je bij Eyeware ook de meest exclusieve brillen en zonnebrillen van verschillende internationale merken terug.

Zoals Tom Ford, Calvin Klein, Lindberg, Chanel en Ray-Ban. Bij Eyecare is het van belang dat de klant de winkel stralend en tevreden verlaat.

11. Blick brillen

Blick brillen

Website: https://www.blickbrillen.com/
Aantal winkels:
1
Opgericht in:
2011

Bij Blick werken enkel gediplomeerde en gecertificeerde professionals die uw ogen met perfecte precisie opmeten aan de hand van de beste apparatuur.

De eigenaar zelf reist de wereld rond om brillen van hoge kwaliteit met een unieke identiteit te vinden voor zijn klanten. Dit kan gaan van een merk met een lange traditie tot aan een modern merk.

De collectie bestaat vooral uit kleine labels maar met bijzondere monturen tegen een betaalbare prijs.

Wanneer je bij Blick binnenstapt, is het alsof je in de sixties bent beland. De shop ademt één en al vintage. Tot aan de oogonderzoeksruimte toe. Het passen van een bril krijgt bij Blick dan ook een ander dimensie.

Vond je het voorheen niet leuk om een bril te passen, hier ervaar je dat het ook anders kan. Voor de klant die modebewust is en geen standaardbril wilt is Blick the place to be.

Er is een ruim assortiment aan leuke en hippe brillen. Men kijkt hier niet enkel als de bril goed zit, maar ook als hij bij je past! Blick kort samengevat: De hipste brillen met persoonlijke aandacht en zorg tegen een scherpe prijs!

12. Mestrini

Mestrini

Website: https://www.mestrini.nl/
Aantal winkels:
2
Opgericht in:
1965

Mestrini staat voor luxe, tijdloze elegantie, klassiek en stijlvol. De service primeert bij Mestrini. Zowel de oogmeting als het uitzoeken van de montuur mag wat tijd kosten. Alles mag bij Mestrini op het gemak. Alles wat je zoekt vind je hier terug. Kennis, deskundige zorg, de beste glazen, de hoogste kwaliteit, de mooiste en de beste service. Bij Mestrini verkoopt men dan ook niet gewoon een bril. Men gaat hier opzoek naar de meest perfect passende montuur, met de meest perfecte pasvorm. Zeg gerust, het neusje van de zalm voor op uw neus!

Deze brillenwinkel is een bezoekje meer dan waard. Ze hebben een collectie van meer dan tweeduizend brillen en zonnebrillen. Voor jong en oud. Ook de allerkleinsten worden hier niet vergeten. Hier vindt men een hippe bril die tegen een stootje kan bij spelende kinderen. Hun aankopen worden vooral gedaan in Milaan. Mestrini is een exclusieve mooie winkel die voor eens en voor altijd afrekent met het idee dat optiek nog alledaags of enkel functioneel zou zijn. And last but not least, de nazorg van Mestrini is onnavolgbaar goed. Wat kan men zich nog meer wensen?

13. Xie Eyewear

Xie Eyewear

Website: https://www.xie.nl/
Aantal winkels:
1
Opgericht in:
1999

Xie Eyewear onderscheidt zich zowel in winkelinrichting, speels en modern, als in kwalitatief hoge oog zorg. Xie Eyewear is maar liefst 400m2 groot en er zijn diverse eyecatchers in de ruimte opgenomen.

Men heeft dan ook plaats voor een ruime collectie kwalitatieve monturen en zonnebrillen. Meestal werken ze samen met kleiner brillen labels zodat jij je kan onderscheiden van andere brillendragers door het dragen van een uniek exemplaar.

Maar ook internationale namen zoals Theo, Andy Wolf en Chloé ontbreken niet.

Ook zijn er handgemaakt monturen te vinden die ze zelf hebben ontworpen, gemaakt uit goud en buffelhoorn.

De aandacht is niet alleen gericht op de volwassenen maar ook op kinderen. Voor is er een grote keuze uit een collectie kinderbrillen.

Loop een keer binnen bij Xie Eyewear en laat u adviseren welk montuur past op uw gelaat. Het is immers geen gemakkelijke keuze om de juiste bril te vinden die past en bij jou past.

Ieder consument krijgt daarom bij Xie Eyewear een professionele oogmeting, persoonlijk advies en aandacht, een exclusieve bril met de perfecte glazen.

14. Brils

Brils

Website: https://www.brils.nu/
Aantal winkels:
1
Opgericht in:
2017

De warme sfeer die Brils uitstraalt valt direct op als je er passeert. Brils trekt je aan als een magneet als je op zoek bent naar een nieuwe montuur.

Het was de ultieme droom van Henk om een brillenwinkel te mogen uitbaten naar zijn eigen stijl en visie. Henk wil vooral uniek zijn in zijn genre.

Uniek in zijn manier van werken, uniek in zijn collectie, uniek met zijn oogmeting. Gewoonweg uniek in alles want ook elke brillendrager is voor Brils uniek.

Wat Henk vooral niet wil zijn, is de gewone standaard brillenwinkel. Daar is hij uiteraard in geslaagd! Brils monturen zijn inderdaad uniek, en zijn collectie is dan ook met liefde gekozen.

Je vindt hier zonder twijfel het montuur dat past bij uw persoonlijkheid.

Het maken van een afspraak, de oogmeting met de intelligente DNeye-scanner, het kiezen van het juiste montuur verloopt allemaal vlot bij Brils.

Het is duidelijk dat klantvriendelijkheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Ook is de aftersales service even uniek.

15. Bij Maarten

Bij Maarten

Website: https://bijmaarten.nl/
Aantal winkels:
1
Opgericht in: 2003

Wat kan er mooier zijn dan in een mooi, gezellig, ontspannen, omringd kader een mooi montuur te kopen? Bij Maarten weet en kent men daar alles van.

In 2019 hebben ze de NanaWoody&John Best Store Design Award in ontvangst mogen nemen. Voor deze prijs kijkt men naar de collecties, trends, winkelinrichting, enz. , uit 1.250 opticiens was Bij Maarten de uitverkorene.

Bij Maarten staan opticiens, optometristen, stijladviseurs al langer dan 18 jaar paraat om de brillendrager bij te staan met persoonlijk advies, een oogmeting, in het kiezen van materialen, in oogzorg, en het aanraden van de juiste glazen.

Pas hierna gaan ze samen met u op zoek naar de juiste montuur. Een montuur die perfect past bij je gezicht.

Heb je op een ander een bril gekocht en bent u niet tevreden dan kan je Bij Maarten terecht voor een second opinion.

Ze meten je ogen even na en bij aankoop van een nieuwe bril mag je de oude inleveren en krijg je een compensatie voor je foute bril.

16. VD Wiel Optiek

VD Wiel Optiek

Website: https://www.vdwieloptiek.nl/
Aantal winkels:
1
Opgericht in:
1953

VD Wiel Optiek is een familiebedrijf dat gedurende hun 68-jarig bestaan is blijven evolueren. Ze hebben steeds verder uitgebreid en hebben drie jaar geleden het eerste oogcentrum in Ede en omgeving geopend.

Men kan nu bij hen terecht voor professionele oogzorg. Gediplomeerde opticiens, optometristen, orthoptist en contactlensspecialisten hebben hier oog voor de beste oplossing voor jou oogprobleem.

In hun brillenzaak is er keuze uit een groot assortiment monturen, lenzen, zonnebrillen en allerhande accessoires.

Waaronder een stel hippe brillen van Modo, Silhouette, GLCO, Matsuda Eyewear, Haffman & Neumeiste. VD Wiel Optiek is niet zomaar een brillenzaak, het is zaak met karakter.

Een bril kiezen is hier een ware beleving. Het team van VD Wiel Optiek staat steeds klaar om je met het beste advies te omringen en net gelijk als in de begin jaren wordt kwaliteit en service nog steeds hoog in het vaandel gedragen.

16. Wely

Wely

Website: https://wely.nl/
Aantal winkels:
1
Opgericht in:
1954

Vernieuwend en innovatief zijn twee belangrijke begrippen voor Wely. Het begrip vernieuwend is terug te vinden in hun volledig vernieuwd interieur waarmee ze in 2018 de prijs voor “de mooiste optiekzaak van Nederland” hebben gewonnen.

Innoverend is Wely naar de apparatuur, opleidingen en technieken toe. Bij Wely wordt de zorg van je ogen overgedragen aan een volledig team dat professioneel, vakkundig en klantvriendelijk is. Alleen het beste is goed genoeg voor uw ogen!

U bent bij Wely aan het juiste adres voor de aankoop van je montuur of zonnebril. Wely’s ijzersterk team zal zorgen dat je tevreden huiswaarts keert met de gepaste montuur voor op je neus.

De opticiens zijn immers op de hoogte van de laatste tendensen.

Wely heeft een brede waaier aan merken zoals Dita eyewear, Rolf Spectacles, Chanel, Willems Eyewear, Etnia Barcelona, Orgreen, Orgreen Quatum, Lindberg, Mykita, Mykita Mylon, Tom Ford, Cartier, Salt, Prada, Leisure Society, Tom Browne, Res Rei en Suzy Glam.

Deze collectie stellen ze met liefde samen en geniet de allerhoogste prioriteit. Zoals je kan zien er zal altijd een montuur bij zitten die jou past.