Grootste online marktplaatsen Europa

NaamBezoeken per maand (in miljoenen)
Amazon1270
eBay474,4
Allegro198,62
Zalando138,92
Vinted84,68
ASOS70,8
bol.com59,1
OTTO56
eMAG48,3
Decathlon40,5

Europa's grootste online marktplaatsen

In de dynamische wereld van online winkelen, onderscheiden bepaalde platformen zich door hun enorme bezoekersaantallen. Deze digitale marktplaatsen zijn niet alleen populair vanwege hun brede assortiment, maar ook vanwege hun gebruiksvriendelijkheid en klantenservice. Hier is een blik op de top online marktplaatsen in Europa, gerangschikt naar het aantal bezoeken per maand.

Amazon: de onbetwiste marktleider

Met 1.270 miljoen bezoeken per maand staat Amazon bovenaan de lijst. Deze gigant is bekend om zijn enorme productaanbod, van boeken tot elektronica, en alles daartussenin. Amazon's succes is mede te danken aan hun klantgerichte aanpak en innovatieve technologieën zoals Amazon Prime.

eBay: een veelzijdige koopjesmarkt

Op de tweede plaats staat eBay met 474,4 miljoen bezoeken. Dit platform is uniek vanwege de combinatie van nieuwe producten en tweedehands artikelen, wat het een favoriet maakt onder koopjesjagers en verzamelaars.

Allegro: de poolse parel

Allegro, voornamelijk actief in Polen, trekt maandelijks 198,62 miljoen bezoekers. Dit platform is populair vanwege zijn lokale aanbod en focus op klanttevredenheid.

Zalando: mode en meer

Zalando, met 138,92 miljoen bezoeken per maand, is een toonaangevend platform voor mode en lifestyle producten. Hun succes is te danken aan een combinatie van een breed assortiment en een sterke nadruk op klantenservice.

Vinted: tweedehands schatten

Vinted, een marktplaats voor tweedehands kleding, trekt maandelijks 84,68 miljoen bezoekers. Dit platform is bijzonder populair onder mensen die duurzame en betaalbare mode zoeken.

ASOS: jong en trendy

ASOS, met 70,8 miljoen bezoeken, richt zich op de jongere generatie met trendy kleding en accessoires. Hun aanbod is divers en volgt altijd de laatste modetrends.

bol.com: de nederlandse trots

bol.com, een marktplaats met 59,10 miljoen maandelijkse bezoeken, is een favoriet in Nederland en België. Het platform biedt een enorm assortiment aan producten, van boeken tot elektronica.

OTTO: kwaliteit en diversiteit

OTTO trekt 56 miljoen bezoekers per maand, dankzij hun brede aanbod van kleding, meubels en elektronica. Klanttevredenheid en productkwaliteit staan hier hoog in het vaandel.

eMAG: groeiend en innovatief

eMAG, met 48,3 miljoen bezoeken, is een snelgroeiende marktplaats in Oost-Europa. Hun succes is te danken aan de combinatie van technologische innovatie en een breed assortiment.

Decathlon: voor de sportliefhebbers

Decathlon, met 40,50 miljoen bezoeken, is gespecialiseerd in sportartikelen en -kleding. Hun focus op kwaliteit en betaalbaarheid maakt hen een favoriet onder sportenthousiasten.

Deze cijfers, afkomstig van Web Retailer, benadrukken de dynamiek en diversiteit van de online retailmarkt in Europa. Elk van deze platformen biedt unieke kansen voor zowel consumenten als verkopers. Bij 1folders.nl begrijpen we het belang van deze marktplaatsen en streven we ernaar om onze gebruikers de meest actuele en relevante informatie te bieden.