Toonaangevende online marktplaatsen in de Verenigde Staten

NaamBezoeken per maand (in miljoenen)
Amazon2200
eBay654,5
Etsy445,8
Walmart.com350,4
Target.com150,7
Wayfair97
Rakuten82,17
Poshmark56,2
Discogs45,1
StockX30,3

De grootste online marktplaatsen in de Verenigde Staten

In het digitale tijdperk zijn online marktplaatsen een cruciaal onderdeel geworden van ons dagelijks winkelgedrag. Websites zoals Amazon, eBay, en Etsy zijn niet alleen populaire namen, maar ze zijn ook toonaangevend in termen van bezoekersaantallen per maand. Met de immense groei van e-commerce, is het interessant om te kijken naar de huidige stand van zaken binnen deze dynamische sector.

Amazon: de onbetwiste marktleider

Met een indrukwekkend aantal van 2,2 miljard bezoeken per maand, staat Amazon aan de top van de online marktplaatsen in de Verenigde Staten. Deze gigantische cijfers tonen aan hoe dominant Amazon is in de e-commerce wereld. Het aanbod van Amazon is enorm divers, van boeken en elektronica tot kleding en levensmiddelen, waardoor het voor vrijwel elke consument aantrekkelijk is.

eBay: een sterke tweede speler

eBay, met 654,5 miljoen maandelijkse bezoeken, volgt op gepaste afstand. Bekend om zijn unieke veilingmodel en een breed scala aan producten, van tweedehands artikelen tot gloednieuwe producten, blijft eBay een favoriete bestemming voor koopjesjagers en verzamelaars.

Etsy: de thuisbasis voor creativiteit

Etsy, met 445,8 miljoen bezoeken per maand, onderscheidt zich door zijn focus op handgemaakte, vintage en unieke items. Deze marktplaats biedt een platform voor kleine ondernemers en ambachtslieden om hun creaties aan een breed publiek te tonen.

Walmart.com en Target.com: retail reuzen online

Walmart.com en Target.com, met respectievelijk 350,4 miljoen en 150,7 miljoen maandelijkse bezoeken, tonen de online aanwezigheid van traditionele retailgiganten. Hun online platforms combineren het gemak van e-commerce met het vertrouwen en de betrouwbaarheid van gevestigde winkelmerken.

Niche marktplaatsen: Wayfair, Rakuten en meer

Wayfair, een specialist in huisinrichting, trekt 97,0 miljoen bezoekers per maand. Rakuten, een veelzijdige marktplaats, heeft een indrukwekkend aantal van 82,17 miljoen bezoekers. Deze niche marktplaatsen laten zien dat er buiten de grote namen ook veel ruimte is voor gespecialiseerde online winkels.

Opkomende spelers: Poshmark, Discogs en StockX

Poshmark, een platform voor de verkoop van tweedehands kleding, trekt maandelijks 56,2 miljoen bezoekers. Discogs, geliefd bij muziekliefhebbers, heeft 45,10 miljoen bezoekers. StockX, een markt voor sneakers en streetwear, ontvangt 30,3 miljoen bezoekers. Deze sites illustreren de diversiteit en dynamiek van de online marktplaatsen.

Deze gegevens zijn afkomstig van Webretailer en geven een duidelijk beeld van de huidige trends en spelers in de online marktplaatssector. Voor de nieuwste aanbiedingen en folders van diverse winkels, bezoek 1folders.nl, uw gids voor de beste koopjes online en offline.