Bezoekersaantallen van top online marktplaatsen wereldwijd

NaamRegioBezoeken per maand (in miljoenen)
AmazonGlobal4.790
eBayGlobal1.210
RakutenGlobal563,37
ShopeeZuidoost-Azië559,59
AliExpressGlobal525,45
EtsyGlobal447,31
WalmartNoord-Amerika407,61
Mercado LibreLatijns-Amerika362,9
WildberriesRusland342,85
OzonRusland316

Wereldwijde online marktplaatsen

In de hedendaagse digitale wereld zijn online marktplaatsen onmisbaar geworden. Deze platforms bieden een breed scala aan producten en diensten, waardoor consumenten wereldwijd eenvoudig toegang hebben tot een enorme diversiteit aan artikelen. Hieronder volgt een overzicht van de top online marktplaatsen wereldwijd, gerangschikt op basis van maandelijkse bezoekersaantallen.

Amazon: de onbetwiste marktleider

Amazon, een wereldwijd fenomeen, staat bovenaan met een overweldigend aantal van 4,79 miljard bezoeken per maand. Als pionier op het gebied van e-commerce biedt Amazon een uitgebreid assortiment aan producten, variërend van boeken en elektronica tot kleding en huishoudelijke artikelen.

eBay: veilingen en meer

eBay, bekend om zijn veilingformaat, volgt met 1,21 miljard bezoeken per maand. eBay onderscheidt zich door een unieke mix van nieuwe en tweedehands goederen, waardoor het een populaire bestemming is voor koopjesjagers en verzamelaars.

Rakuten: Japanse e-commerce gigant

Met 563,37 miljoen bezoeken staat Rakuten, de grootste e-commerce site in Japan, op de derde plaats. Rakuten is bekend om zijn klantloyaliteitsprogramma's en diversiteit in productaanbod.

Shopee: de ster van Zuidoost-Azië

Shopee, met 559,59 miljoen bezoeken, is een opkomende ster in Zuidoost-Azië. Dit platform is populair vanwege zijn gebruiksvriendelijke interface en aantrekkelijke promoties.

AliExpress: wereldwijde bereikbaarheid

AliExpress, met een indrukwekkend aantal van 525,45 miljoen bezoeken, is een globale marktplaats bekend om zijn uitgebreide assortiment en competitieve prijzen.

Etsy: unieke handgemaakte producten

Met 447,31 miljoen bezoeken staat Etsy bekend om zijn unieke, handgemaakte en vintage items, waardoor het een favoriet is voor liefhebbers van unieke producten.

Walmart: Noord-Amerika's detailhandel reus

Walmart, met 407,61 miljoen bezoeken, domineert de Noord-Amerikaanse markt en biedt een uitgebreid assortiment aan producten, zowel online als in fysieke winkels.

Mercado Libre: Latijns-Amerika's favoriet

In Latijns-Amerika is Mercado Libre toonaangevend met 362,90 miljoen bezoeken. Het platform staat bekend om zijn sterke aanwezigheid in meerdere landen in de regio.

Wildberries: Ruslands online winkelbestemming

Wildberries, met 342,85 miljoen bezoeken, is de grootste online retailer in Rusland en biedt een breed scala aan producten, van mode tot elektronica.

Ozon: Ruslands snelgroeiende marktplaats

Tot slot, Ozon trekt 316 miljoen bezoeken en is een van de snelstgroeiende e-commerce platforms in Rusland, met een uitgebreid aanbod in verschillende productcategorieën.

Deze cijfers, afkomstig van Webretailer, benadrukken de immense populariteit en het bereik van deze online marktplaatsen. In het huidige digitale tijdperk zijn platforms zoals Amazon, eBay en Rakuten niet meer weg te denken en blijven ze een cruciale rol spelen in de wereldwijde handel.