Verkeersaandeel van de populairste online marktplaatsen van Nederland

Online marktplaatsVerkeersaandeel (%)
Bol.com19,35
Marktplaats.nl16,53
Amazon.nl8,27
Coolblue.nl3,96
AliExpress.com3,94

De grootste online marktplaatsen in Nederland

In het dynamische landschap van online winkelen, spelen enkele marktplaatsen een cruciale rol in de Nederlandse e-commerce sector. Deze platforms trekken aanzienlijke aantallen bezoekers, wat direct hun invloed en populariteit in de markt weerspiegelt. Volgens gegevens van SimilarWeb zijn hier de meest prominente online marktplaatsen in Nederland, gerangschikt op basis van hun verkeersaandeel.

Bol.com – Het toppunt van online winkelen met 19,35% marktaandeel

Bol.com blijft de onbetwiste leider in de Nederlandse e-commercemarkt. Met een indrukwekkend verkeersaandeel van 19,35% domineert deze site de online retail ruimte. Hun succes kan worden toegeschreven aan een uitgebreid assortiment, gebruiksvriendelijkheid en sterke merkherkenning.

Marktplaats.nl – De tweedehands markt met 16,53% van het verkeer

Als een van de pioniers in de online marktplaats, behoudt Marktplaats.nl zijn positie met een aandeel van 16,53% in het websiteverkeer. Deze site is populair vanwege zijn breed scala aan producten en diensten, van tweedehands artikelen tot nieuwe producten.

Amazon.nl – Internationale reus met 8,27% marktaandeel

Amazon.nl, een relatief nieuwe speler in Nederland, heeft al een aanzienlijk marktaandeel van 8,27% veroverd. Hun groei kan worden toegeschreven aan de wereldwijde merkkracht, een enorm assortiment en een sterke focus op klantenservice.

Coolblue.nl – Specialist in elektronica met 3,96% van het webverkeer

Coolblue.nl, bekend om zijn klantgerichte benadering en specialisatie in elektronica, heeft een marktaandeel van 3,96%. Hun succes is het resultaat van een sterke online aanwezigheid, deskundig advies en een uitmuntende klantenservice.

AliExpress.com – De wereldwijde marktplaats met 3,94% in Nederland

Met 3,94% van het Nederlandse online verkeer, is AliExpress.com een belangrijke speler in de internationale e-commerce. Deze site trekt klanten aan met zijn competitieve prijzen en een uitgebreid assortiment dat varieert van mode tot elektronica.

In de huidige digitale wereld, waar online winkelen een integraal onderdeel is geworden van ons dagelijks leven, blijven deze marktplaatsen een belangrijke rol spelen in de manier waarop consumenten winkelen. Hun impact op de Nederlandse e-commerce markt is aanzienlijk, en hun continue innovaties zullen waarschijnlijk de trend in online winkelen blijven vormgeven.

Bezoek 1folders.nl voor meer inzichten in online winkelen en de nieuwste aanbiedingen en folders van deze toonaangevende marktplaatsen.