Online Kledingwinkels van Nederland

Wij zijn er fan van; shoppen vanuit je eigen huis, lekker op je gemak vanachter je tablet, telefoon of computer. Bij veel online kledingzaken kun je de kleren op je gemak passen en als ze niet bevallen heb je alle tijd om te retourneren.

De beste online kledingwinkel is Wehkamp. Met een ruim assortiment, sterke prijzen en aanbiedingen, en ook goede voorwaarden, heeft Wehkamp haar plaats gevestigd op nummer 1 in onze lijst van de top 30 beste online kledingwinkels van Nederland.

1. Wehkamp

Wehkamp

Website: https://www.wehkamp.nl/

Verzendkosten: € 0

Levertijd: 1 werkdag

Wehkamp beschikt over een Thuiswinkel waarborg certificaat en heeft in 2021 de Shopping Awards voor Warenhuizen (2021) gewonnen. Eén van de voordelen van Wehkamp is dat je 30 dagen bedenktijd hebt voor je aankopen en mocht het je niet bevallen (één of meerdere artikelen), dan kun je het gratis retourneren waarna je je geld terug krijgt.

Ook nemen ze de verpakkingen, indien nodig weer mee. Met de snelle bezorging en grote assortiment kun je bij Wehkamp zeker je shop-hart ophalen. Ze bieden kleding voor iedereen, ook de kleintjes, maar ook spullen voor je huis, tuin en speelgoed.

2. Score

Score

Website: https://score.nl/

Verzendkosten: Gratis vanaf € 125,- (anders € 3,95)

Levertijd: 1 – 5 Werkdagen

Bij Score kun je kleding scoren van bekende merken als Diesel, Calvin Klein, G-Star en Fred Perry. De webshop is vooral gericht op de klanten die op zoek zijn naar denim / jeans. Hiernaast hebben ze ook bijvoorbeeld jassen, truien en sweaters.

Naast het online shoppen kun je ook langs gaan in één van hun winkels; ze hebben er namelijk wel 52. Waar Jan Peters met 1 winkel in Apeldoorn is begonnen is het uitgegroeid tot een behoorlijke speler als het gaat om jeans en denim herenkleding.

3. Dress for Less

Dress for Less

Website: https://www.dress-for-less.nl/

Verzendkosten: € 3,99

Levertijd: 2 – 3 Werkdagen

Met merken als Pepe Jeans, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, G-Star Raw en Puma kun je hier goed terecht voor mooie kleren van degelijke kwaliteit. Bij Dress for Less kun je shoppen voor kleren, schoenen, sport, kinderkleding en accessoires.

In 1999 werd Dress for Less in Duitsland opgestart en heeft ondertussen meer dan een miljoen (vaste) klanten. Hiernaast bieden ze een keuze uit 350+ (mode)merken en zijn ze wereldwijd in 56 landen te vinden en bereiken.

4. BestSecret

BestSecret

Website: https://www.bestsecret.nl

Verzendkosten: Onbekend

Levertijd: 1 – 3 Werkdagen

Ze bieden bij BestSecret toegang tot 5 miljoen artikelen met zo een 3000 modemerken. Ze werken met zogenaamde VIP punten die je per aankoop opspaart, maar ook als vrienden van je, na jouw aanraden, de website gebruiken. Om te kunnen shoppen op de website moet je je wel even inschrijven en dat kan helaas alleen als je wordt uitgenodigd door een lid van de website.

BestSecret is een onderdeel van Schustermann & Borenstein, dat is een oude Europese textielhandel, wellicht wel één van de oudste. Ze hebben winkels in Dornach, München, Frankfurt en Wenen. Helaas dus (nog) niet in Nederland, maar gelukkig kun je er online wel terecht.

5. Newchic

Newchic

Website: https://www.newchic.com/

Verzendkosten: Onbekend

Levertijd: 7 – 42 Werkdagen

Newchic werd opgericht in 2015 met hun visie: de nieuwste mode voor een betaalbare prijs. En dit werkt want ze zijn ondertussen uitgegroeid tot een merk dat wereldwijd bekend is. Zowel vrouwen en mannen kunnen er terecht, ongeacht je maat, want ook plussize heeft een afdeling gekregen.

Je kunt er terecht voor jurken, broeken, topjes, tassen en schoenen. Wat goed is aan de website, is dat je een redelijk complete omschrijving van het artikel kunt zien en eventuele klanten reviews. Je spaart ook voor punten, per artikel krijg je te zien hoeveel punten je spaart als je het besteld.

6. De Bijenkorf

Bijenkorf

Website: https://www.debijenkorf.nl/

Verzendkosten: € 0 - € 7,95

Levertijd: 1 Werkdag

Veel Nederlanders kennen de grote warenhuizen van de Beijenkorf nog wel, online zijn ze ongeveer net zo groot. Cosmetica, dames-, heren- en kinderkleding, maar ook artikelen voor de vrije tijd en je woning kun je er vinden.

Momenteel heeft de Bijenkorf winkels in Amsterdam, Amstelveen, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. In 1870 is de Bijenkorf begonnen als een fourniturenwinkel in Amsterdam. De oprichter was Simon Philip Goudsmit, later heeft na zijn overlijden in 1889, zijn neef Arthur Isaac de zaak over genomen.

7. Otto

Otto

Otto Folder

Otto Folder

Geldig van 15-03 t/m 26-03

Profiteer nog 8 dagen van deze Otto Folder met actuele aanbiedingen. Ontdek de nieuwste Otto aanbiedingen en bespaar op je aankopen.

Folder bekijken

Website: https://www.otto.nl/

Verzendkosten: € 3,95 - € 24,95

Levertijd: Afhankelijk van het artikel

Otto heeft een Thuiswinkel Waarborg certificaat en is aangesloten bij Ecommerce Europe. Waarschijnlijk had Werner Otto niet verwacht dat zijn bedrijf zou uitgroeien tot de Otto dat het nu is. Hij startte in 1949 met een schoenen in Hamburg, Duitsland.

Er werken wereldwijd zo een 50.000 mensen bij Otto, waarvan 2 / 3 vrouw is. Ze zijn in 1998 online gegaan. Je kunt er terecht voor dames-, heren-, kinder-, sport- en badmode, maar ook lingerie, woon-, tuin-, klus-, huishoudelijk- en multimedia –artikelen.

8. Guess

Guess

Website: https://www.guess.eu/nl-be/

Verzendkosten: € 0,- (Standaard), € 18,- (Express)

Levertijd: 1 – 4 Werkdagen

Guess is in 1981 opgericht in de Verenigde Staten door Georges Mariano, Paul Marciano, Maurice Marciano en Armand Marciano. In 2020 werkten er ongeveer 15.800 medewerkers voor het bedrijf.

Het Amerikaanse Guess is uitgegroeid tot een heus merk, maar blijft een detailhandel met kleren voor vrouwen en mannen. Maar accessoires als horloges, schoenen, tassen, kettingen en sieraden kun je er ook kopen.

9. Olliewood

Olliewood

Website: https://www.olliewood.nl/

Verzendkosten: € 3,99 TOT € 99,- (Dan gratis)

Levertijd: 1 Werkdag

Bij Olliewood kun je terecht voor de merken Small Rags, Scotch Shrunk, Tumble ’n Dry, Molo en Scotch R’Belle. Het assortiment waarvoor ze gekozen hebben bestaat uit baby-, jongens- en meisjeskleding.

Ook kun je kiezen voor duurzame kleren of zogenaamde lifestyle artikelen. Bij de laatste categorie kun je eigenlijk van alles vinden van boeken tot zwembadjes, van knuffels tot verkleedkleren en ga zo maar door. Olliewood is naast hun website te vinden op Twitter, Instagram, Facebook en Pinterest.

10. Jack & Jones

Jack & Jones

Website: https://www.jackjones.com/nl/nl/

Verzendkosten:

Levertijd:

Bij Jack & Jones vindt je herenkleding met een denim inslag over het algemeen. Naast de ‘normale’ kleding vindt je er ook jassen, schoenen, ondergoed en accessoires. Ze bestaan sinds 1990.

Naast de website kun je Jack & Jones winkels vinden door heel Nederland, bijvoorbeeld in Almelo, Katwijk, Eindhoven en Leiden. Ook kun je ze vinden op Instagram en Facebook, maar je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief of de Jack & Jones app downloaden. Jack & Jones is een onderdeel van Bestseller.

11. Heine

Heine

Website: https://www.heine-shop.nl/

Verzendkosten: € 5,50

Levertijd: Onbekend

Voor wat zakelijkere dames- en herenkleding kun je terecht bij Heine. Maar ze hebben ook woonartikelen, schoenen en accessoires. Je kunt er rustig met een goed gevoel je portemonnee trekken, want Heine is aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg.

Ze bieden een niet goed geld terug garantie waarbij je 14 dagen de artikelen op het zicht mag houden. Mocht het artikel dat je hebt gekocht toch niet naar je zin zijn, dan krijg je, na retourneren, het betaalde bedrag terug. Ze bieden kleding van verschillende designers als Linea Tesini, Patrizia Dini en Ashley Brooke.

12. Klingel

Klingel

Website: https://www.klingel.nl/

Verzendkosten: € 5,95

Levertijd: 1-2 Werkdagen

Klingel heeft een webshop waarbij ze naast dames- en herenkleding ook een afdeling hebben voor wonen, huishouden, fitness en sale. In het fitness assortiment loopt de keuze uiteen van bandages tot make-up en van medische apparaten tot thuis sport.

Ook hebben ze een sectie “Advies” gemaakt, welke onderaan de website te vinden is, hier kun je allerlei handige tips en trucs vinden. Klingel is aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg, Trust ECommerce Europe, Forus Secure en Trusted Shops E-Guarantee.

13. Ali Express

Ali Express

Website: https://nl.aliexpress.com/

Verzendkosten: Hangt van het artikel af

Levertijd: Hangt van het artikel af

Natuurlijk is Ali Express niet alleen een modewinkel, maar biedt van alles en nog wat. Maar als je goedkoop wilt shoppen en het niet erg vindt om wat langer op je bestelling te moeten wachten, dan is het wel een aanrader om hier eens te kijken. Wel raden we aan om even de reviews te lezen van andere klanten aangezien soms de kledingmaten erg kunnen afwijken van wat we normaal in de Nederlandse kledingzaken vinden.

Aangezien je vaak niet de hoogste prijs betaald, is over het algemeen de kwaliteit hier ook wel enigszins naar. Maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt; je kunt een filter instellen zodat je kleding ziet die in prijs van hoog naar laag gaat (of andersom bijvoorbeeld) en je kunt zelf aangeven of je artikelen wilt zien die geen verzendkosten met zich mee dragen. Grootste nadelen zijn het lange wachten op je bestelling en dat je alleen via je creditcard kunt betalen.

14. Kleertjes

Kleertjes

Website: https://www.kleertjes.com/

Verzendkosten: € 3,95 tot € 49,- (dan is het gratis)

Levertijd: Hangt af van het artikel, maar meestal 1 werkdag

Kleertjes.com is een site waar je helemaal kunt los gaan als je kinder- of babykleding wilt kopen, maar ook voor schoenen en speelgoed kun je er je hart luchten. Ze hebben een Thuiswinkel Waarborg certificaat en zijn met een 9,4 beoordeeld.

Meer dan 150 soorten merken verkopen ze zoals Retour, Adidas, Puma, Cars Jean, Babyface, Tumble ’N Dry en Tommy Hilfiger. Naast kleren bieden ze meer dan 3000 verschillende paren schoenen aan. Mocht je ze willen volgen, dan kan dat via Facebook, Instagram en het kleertjes.com Magazine.

15. WE Fashion

WE Fashion

Website: https://www.wefashion.nl/

Verzendkosten: € 3,99 tot € 30,- (dan is het gratis)

Levertijd: 1 Werkdag

In 1962 opende de eerste HIJ winkel in Amsterdam, later in 1986 kwam er ook een ZIJ winkel in Amsterdam bij. Hierna, in 1999, zijn HIJ en ZIJ, WE MEN en WE WOMEN geworden en sinds 2010 hebben ze de website wefashion.com.

Dames-, heren- en kinderkleding kun je kopen bij WE. De stijl die ze het liefst verkopen is de zo genoemde casual style. Iets dat lekker zit, maar er ook lekker uit ziet.

16. Hunkemöller

Hunkemöller

Website: https://www.hunkemoller.nl/

Verzendkosten: € 4,90 (Thuisbezorging DHL), € 3,90 (UPS accesspoint)

Levertijd: 2 – 4 Werkdagen

Hunkemöller is dan misschien geen echte kledingszaak waar je direct aan denkt als je aan kleren denkt, want ze verkopen voornamelijk ondermode voor vrouwen. Heren kunnen beter een andere winkel zoeken als ze ondermode voor zichzelf willen aanschaffen.

Hunkemöller heeft meer dan 900 winkels in 19 verschillende West-Europese landen. Ze richten zich momenteel vooral op Nederland, Spanje, Frankrijk, België, Zweden, Denemarken en Oostenrijk. Naast ondergoed zoals BH’s en slips, kun je er ook terecht voor nacht-, zwem- en sportkleding. Ook schoonheidsproducten en kousen verkoopt Hunkemöller.

17. G-Star

G-Star

Website: https://www.g-star.com/nl_nl

Verzendkosten:

Levertijd:

G-Star zag het levenslicht in 1989 en hun slogan is nu nog steeds ‘Just the product’. G-Star is een bekend merk dat met zijn jeans wereldwijd bekend is geworden. Een beetje winkel dat denim verkoopt moet ook eigenlijk wel G-Star verkopen om mee te willen doen.

Naast alle denim artikelen en jeans verkopen ze ook wel poloshirt bijvoorbeeld, maar dat is absoluut niet waar ze het van moeten hebben. De jeans die ze verkopen is altijd van superieure kwaliteit en hebben zowel breedte als lengte maten die je in alle combinaties kunt kopen, hierdoor past de jeans altijd.

18. C&A

C&A

Website: https://www.c-and-a.com/nl/nl/shop

Verzendkosten: € 4,95 tot € 39,- (levering bij C & A winkels is gratis). Express kost € 9,95

Levertijd: 2 – 7 Werkdagen, Expres, 1 werkdag

C&A staat voor Clemens & August (Brenninkmeijer). Ondanks dat het een Nederlandse keten is, zitten de hoofdkantoren van Europa in Düsseldorf, Duitsland en Vilvoorde, België. De C&A is opgestart in 1841 in Sneek, Nederland.

Het begint storm te lopen tussen 1900 en 1911 waarbij er meerdere C&A zaken worden geopend overal in Nederland. Vanaf 1922 gaan ze de grens over, beginnende in Duitsland. Ondertussen is C&A onderdeel van Cofra Holding AG dat is gevestigd in Zug, Zwitserland.

19. PatPat

PatPat

Website: https://eur.patpat.com/

Verzendkosten: Afhankelijk van het artikel

Levertijd: Afhankelijk van het artikel

PatPat is een leuke webshop met kleding voor het hele gezin. Wat ook erg leuk is aan de website is dat ze een categorie hebben waar je matching outfits kunt vinden. De matching outfits kunnen voor papa, mama, zoontje, dochtertje en / of (jongens of meisjes) baby’s zijn.

Voor de kinderkleding hebben ze een indeling gemaakt op leeftijd. Naast kleding kun je er ook voor schoenen en accessoires terecht. Maar ze hebben ook spullen om je kinder- of babykamer in te richten.

Naast de in Nederland gebruikelijke betaalmethoden kun je in PatPat ook met Dinners Club, Discover, JCB en Union Pay betalen.

20. Zara

Zara

Website: https://www.zara.com/nl/

Verzendkosten: € 3,95 tot € 50,- (dan is het gratis), express € 5,95

Levertijd: 3 – 5 Werkdagen, express 1 – 2 werkdagen

Als onderdeel van Inditex is Zara een enorme speler in de wereldwijde modewereld. De Spaanse keten werd opgestart op 24 mei 1974 in A Coruña, Spanje. Vanaf 2011 is Óscar Pérez Marcote de CEO (Chief Executive Officer). In Nederland opende Zara voor het eerst haar deuren in 1999.

De Zara is zeer actief op Social Media, zo kun je ze vinden op Tik Tok, Instagram, Pinterest, Facebook, Twitter en YouTube. Naast het bezoeken en shoppen op de website kun je ook langsgaan in één van de winkels van Zara. Via Zara komen er per jaar zo een 16 duizend nieuwe ontwerpen op de markt.

21. H&M

H&M

Website: https://www2.hm.com/nl_nl/index.html

Verzendkosten: € 3,99 (gratis voor Plusmember, voor members gratis vanaf € 20,-)

Levertijd: 2 – 3 Dagen

De Hennes & Mauritz, wie kent de Zweedse kledingketen niet? Bij velen hij de H&M bekend om zijn actuele assortiment tegen een redelijke prijs. Het is niet zo vreemd dat veel mensen deze zaak kennen aangezien ze in 74 landen ongeveer 51000 filialen hebben (2019).

Via de online shop kun je terecht voor dames-, heren-, baby- en kinderkleding. Ook hebben ze een sectie gewijd aan H & M Home en Sale. De H&M gaat er op hun website prat op dat ze duurzaam bezig zijn. Verder hebben ze tegenwoordig een Divided collectie die zich voornamelijk richt op jongeren.

22. Mango

Mango

Website: https://shop.mango.com/nl

Verzendkosten: € 2,95 tot € 30,- (dan is het gratis), Express € 8,95, Spoed € 9,95

Levertijd: 2 – 4 Werkdagen, Express in 48 uur, Spoed in 24 uur

Net als Zara is ook Mango een Spaanse kledingketen met winkels wereldwijd. Zara is dan ook een enorme concurrent van Mango, net als Topshop en H & M. Mango is opgericht in 1984 in Barcelona, Spanje.

Mango was opgericht door Isak en Nahman Andic en valt tegenwoordig onder de Punta Na Holding Sa. De online webshop is in 1995 live gegaan. Het assortiment richt zich vooral op dames en heren tussen de 18 en 35 jaar.

23. Wish

Wish

Website: https://www.wish.com/

Verzendkosten: Afhankelijk van het artikel

Levertijd: Afhankelijk van het artikel

Voor je begint te shoppen bij Wish, zul je eerst moeten inloggen, dit kan via Google, Apple, Facebook of je e-mail adres met een wachtwoord. Het shoppen kan via hun app of via je pc of laptop. Naast kleding verkopen ze eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken.

Als je het niet erg vind om enige tijd op je bestelling te wachten is het de moeite waard om eens door het assortiment van Wish te scrollen. Check wel altijd even de reviews omdat de maten soms kunnen afwijken van wat we gewend zijn.

24. Bershka

Bershka

Website: https://www.bershka.com/nl/

Verzendkosten: € 3,95, Express € 9,95

Levertijd: 3 – 5 Werkdagen, Express 2 – 3 werkdagen

Deze Spaanse winkelketen is onder deel van Inditex en was opgericht in 1998 door Amancio Ortega Gaona. Ondertussen is Bershka behoorlijk uitgebreid en heeft bijna 1.000 vestigingen in 65+ landen. Onder Inditex is alleen Zara groter dan Bershka.

Nederland telt 14 winkels tegenover 11 in België. Via de website kun je kiezen uit zowel de dames- als herenafdeling. Binnen die afdelingen zijn er kleren, schoenen en accessoires.

25. Stradivarius

Stradivarius

Website: https://www.stradivarius.com/nl/

Verzendkosten: € 3,95, Express € 9,95

Levertijd: 2 – 4 Dagen, Express 1 – 2 dagen

Nog een Spaanse deelnemer in onze lijst die ook valt onder de paraplu van de Inditex Group sinds 1999. Opgericht in Barcelona, Spanje in 1994, en uitgegroeid tot een organisatie die in 2017 € 1,48 miljard omzet draaide. Ze zitten in 62 landen wereldwijd.

Op de website kun je kiezen voor sport, kleding, street teen, schoenen, accessoires, pyjama’s en thuis & wonen. De keuze gaat bij deze site via een dropdown menu aan de zijkant, en niet zoals bij vele andere sites via een menu bovenaan het scherm.

26. Zalando

Zalando

Website: https://www.zalando.nl/

Verzendkosten: Meestal gratis

Levertijd: 1 – 4 Werkdagen (incl. zaterdag)

Bij Zalando kun je je helemaal laten gaan als je houdt merk kleding. Zo hebben ze bijvoorbeeld kleding van Converse, Guess, Kappa, Esprit, G-Star en Calvin Klein. Ze zijn aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg, dus dat zit in ieder geval goed.

Ze werken samen met PostNL, DHL (Express), Budbee, DPD en Homerr voor de levering van de bestellingen. In 2008 hebben Robert Genz en David Schneider Zalando in Duitsland opgezet. Het grootste deel van de omzet (in 2020 € 8 miljard) moeten ze hebben van schoenen (dat komt neer op ongeveer de helft)

27. Forever 21

Forever 21

Website: https://www.forever21.com/

Verzendkosten: Gratis vanaf € 50,-, Express gratis vanaf € 100,-

Levertijd: 4 – 10 Werkdagen, Express 2 – 7 werkdagen

Forever 21 is een winkelketen uit Amerika die was opgericht in 1984 door Do Won Chang en Jin Sook Chang in Los Angeles, Verenigde Staten. De keten valt onder verschillende organisaties: Brookfield Properties, Authentic Brands Group en Simon Property Group.

Omdat de website een internationale site is, kun je rechtsboven in beeld, je land (en geldeenheid) selecteren. Ze hebben een behoorlijk uitgebreide plus size sectie, maar je kunt er verder ook terecht voor dames-, heren, meisjes, sport en zwemkleding, evenals accessoires.

Naast de standaard betaalmethoden kun je voor bestellingen buiten de Verenigde Staten ook via AliPay, AmazonPay, Diners en JCB betalen.

28. Primark

Primark

Primark Folder

Primark Folder

Geldig van 06-03 t/m 06-04

Profiteer nog 19 dagen van deze Primark Folder met actuele aanbiedingen. Ontdek de nieuwste Primark aanbiedingen en bespaar op je aankopen.

Folder bekijken

Website: https://www.primark.com/nl

Verzendkosten: n.v.t.

Levertijd: n.v.t.

De in 1969 opgericht Primark komt van oorsprong uit Dublin, Ierland, waar nog steeds het hoofdkantoor zit. In Ierland gebruiken ze overigens de naam Penneys. Helaas is Primark in 2008 in het nieuws gekomen doordat de Bengaalse fabrieken waar ze zaken mee deden niet voldeden aan de gedragscode van de ETI (Ethical Trading Initiative).

Sinds 2008 zit er een Primark in Rotterdam, Nederland. Helaas kun je via de website niet bestellen of retourneren. Wel kun je de artikelen die Primark aanbiedt bekijken inclusief de prijzen.

29. Asos

Asos

Website: https://www.asos.com/nl

Verzendkosten: € 4,- tot € 42,- (dan is het gratis), Express € 15,-

Levertijd: + / -3 Werkdagen, Express 1 werkdag (indien tussen 7:00 en 22:00 besteld)

Asos werd opgericht in 2000 door Nick Robertson, Quentin Griffiths en Andrew Regan in Londen, Verenigd Koninkrijk. In 2020 draaide het bedrijf een opbrengst van £ 3,17 miljard. Tegenwoordig is (sinds 2015) Nick Beighton de CEO (Chief Executive Officer).

Bij Asos kun je terecht voor kleding en cosmetica. Je kunt kiezen uit meer dan 850 merken, maar ook uit hun eigen lijn heb je ruime keuze. Bestellingen worden in 196 landen geleverd.

30. Pull & Bear

Pull & Bear

Website: https://www.pullandbear.com/nl/

Verzendkosten: €3,95, Express € 7,95 (afhaalpunt € 2,95, gratis afhalen in de winkel)

Levertijd: 1 – 2 Werkdagen, Express 1 – 2 werkdagen

Pull & Bear begon onder de naam New Wear in 1986. In 1991 werd deze naam omgedoopt tot Pull & Bear. Deze kledingketen valt, net als Mango en Zara onder Inditex. Het hoofdkantoor van Pull & Bear zit in Narón, Spanje.

Op de website kun je shoppen voor dames- en herenkleding. Ze hebben tassen, schoenen, accessoires, sale en ‘nieuwigheden’ die je naast de kleren kunt kopen. Als je wilt kun je Pull & Bear volgens op Twitter, Facebook, Pinterest, Instagram, YouTube, Spotify en TikTok.