Online Elektronica Winkels

Kort voor de tweede wereldoorlog had nog geen 50% van de Nederlanders elektriciteit in huis. Inmiddels kunnen we geen leven zonder meer voorstellen. De daaraan verbonden elektronica heeft een steeds belangrijkere lol in ons dagelijks bestaan.

In de 21e eeuw is er qua kopen ook nog eens een grote omslag gemaakt naar het digitale. Zo wordt het meeste speelgoed inmiddels online verkocht. Ook met elektronica gaat het hard die kant op. Maar waarom kopen mensen hun elektronica graag online?

Zelf op pad gaan om spullen te kopen heeft natuurlijk z’n charme. Zeker wanneer je het doet in 1 van de 10 leukste steden om te shoppen doet. Toch heeft via het internet kopen veel voordelen. De keus is groter, de prijzen vaak lager en je kan het gewoon lekker thuis achter de computer doen!

Daarom hebben we een overzicht gemaakt van 20 van de belangrijkste elektronica winkels van Nederland. Of je nu op zoek bent naar een TV, bekabeling, computersystemen of kabeltjes en snoertjes, bij één van deze elektronica winkels ga je absoluut aan je trekken komen!

1. Wehkamp

Wehkamp

Wehkamp Folder

Geldig van 07-10-2021 t/m 31-12-2021

> Folder bekijken

Website: https://www.wehkamp.nl/

De Wehkamp is een waar begrip in het Nederlandse winkellandschap. Het in 1952 als “Wehkamp’s Fabriekskantoor” opgerichte bedrijf adverteerde eerst via dag- en weekbladen, waarna mensen via de post hun producten konden bestellen. Al snel volgde een eigen catalogus waar van alles en nog wat besteld kon worden.

Wie denkt dat de Wehkamp hierdoor een voorsprong had op de concurrentie omdat ze in feite al erg bekend waren met het concept van thuiswinkelen heeft het juist. Reeds in 1995 opende ze hun webshop, waarna in 1999 alle te koop aangeboden producten online stonden. Qua elektronica hebben ze dan ook alles in huis.

2. Bol.com

Bol.com

Bol.com Speelgoedboek Folder

Geldig van 14-10-2021 t/m 31-12-2021

> Folder bekijken

Website: https://www.bol.com/nl/nl/

Net als de Wehkamp heeft Bol.com geen fysieke winkels. Het in 1999 opgerichte bedrijf is dan ook vanaf het allereerste moment een webwinkel. Bol is in feite een afkorting van ‘Bertelsmann On-Line’, afkomstig van het Duitse mediaconcern Bertelsmann AG.

Bijzonder aan Bol.com is dat ze niet enkel eigen spullen aanbieden maar dat andere ondernemers ook hun goederen op via Bol.com mogen aanbieden. Hedendaags zijn er dan ongeveer 40.000 bedrijven die daar ook gebruik van maken. Als je elektronica op Bol.com niet gaat kunnen vinden wordt het dan ook lastig om dat ergens anders wel te kunnen.

3. AliExpress

AliExpress

Website: https://nl.aliexpress.com/

Wat Bol.com is voor de Nederland, dat is AliExpress voor China. Alleen heeft AliExpress zich er dan met name op gericht om goedkope Chinese producten aan het buitenland te verkopen. Dit was allereerst nog enkel als groothandel maar later ook aan particulieren.

Waar je met Bol.com alleen al ongeveer 40.000 Nederlandse ondernemers kan bereiken maakt AliExpress het nog bonter. Daar zijn miljoenen verkopers die hun waar aan klanten willen slijten. Mocht het dus zo zijn dat iets niet in Nederland te vinden is, dan kan je op AliExpress je hart op. Het gaat in dat geval wel met name om goedkopere producten, om zodoende de hoge importkosten te ontwijken.

4. Geeektech

Geeektech

Website: https://www.geeektech.com/nl/

Zoals de naam al doet verklappen is Geeektech een online elektronica winkel die met name gericht is op alles dat met elektronica en gadgets te maken heeft. In het assortiment van meer dan 5.000 artikelen vind je werkelijk alles dat met telefonie, computers, LED verlichting, auto’s, multimedia, gaming, camera’s en nog veel meer te maken heeft.

In tegenstelling tot de twee voorgaande op deze lijst is Geeektech een zelfstandig bedrijf waardoor je veel voordelen hebt ten opzichte van de zeer grote online platformen waar zogezegd Jan en alleman verkopen mogen. Zo is de klantendienst van hoge kwaliteit en zijn ze niet enkel per mail of chat maar ook telefonisch bereikbaar.

Een ander voordeel is dat je zeker mag zijn dat je bestellingen wanneer besteld voor 17:00 nog dezelfde dag verzonden worden. Als je in de buurt woont mag je het trouwens ook gewoon komen ophalen op hun locatie in Tegelen, naast Venlo op de grens met Duitsland.

5. 123inkt

123inkt

Website: https://www.123inkt.nl/

Wie op zoek is naar alle elektronica die met kantoorartikelen te maken hebben, zoals printers, scanners, kopieerapparaten en meer, zit bij 123inkt meer dan goed. Zo goed zelfs dat ze door de consumentenbond zelfs als één van de beste webshops op het gebied elektronica beschouwd worden.

Sinds hun oprichting in het jaar 2008 sleept het team van 123inkt bijna jaarlijks wel awards binnen voor beste webwinkel binnen een bepaalde sector of genre. Dit komt niet alleen door de zeer eenvoudige en duidelijke opmaak maar heeft nog meer te maken de uitstekende leveringsvoorwaarden en natuurlijk de aangeboden laagste prijs garantie.

Ook met de verzendkosten zit het wel snor. Deze zijn er namelijk al vanaf de prijs van € 3,95. Mocht je toch nog met vragen en opmerkingen zitten dan kan je altijd bouwen op de deskundige en ervaren klantendienst, die op het gebied van elektronica tot bij de beste van Nederland behoort.

6. Coolblue

Coolblue

Coolblue Folder

Geldig van 30-11-2021 t/m 19-12-2021

> Folder bekijken

Website: https://www.coolblue.nl/

Coolblue is een online e-commerce bedrijf dat actief is in Nederland, België en Duitsland. Inmiddels zijn er ook 16 winkels verspreid over het gehele land. Om maar met de deur in huis te vallen: Qua consumentenelektronica is Coolblue misschien wel het beste dat Nederland te bieden heeft.

Dit heeft alles te maken met de visie, die ook goed in de naam naar voren komt. Coolblue is namelijk opgericht als tegenhanger van (inmiddels niet meer bestaande) webshop genaamd Hot Orange. Dit bedrijf lied de bedrijfsvoering geheel over aan andere partijen en had geen beschikking over een klantendienst.

Volgens de eigenaren van Coolblue kon en moest dit beter, waardoor ze zelfs in de naam voor een absolute tegenhanger kozen. Inmiddels is Coolblue uitgegroeid tot één van de grootste online elektronica speciaalzaken met alleen in het jaar 2020 al een geschatte omzet van ongeveer 2 miljard euro.

7. De Witgoed Outlet

De Witgoed Outlet

Website: https://www.dewitgoedoutlet.nl/

Alle witgoed is elektronica maar niet alle elektronica is witgoed. Wanneer we elektronica behandelen, mag één van de betere online – zo niet de beste - witgoed winkels dan ook absoluut niet achterblijven. De Witgoed Outlet specialiseert zich in alles wat met witgoed te maken heeft, van A-merk tot B-keus en of het nu tweedehands of refurbished is.

De Witgoed Outlet is inmiddels al meer dan 10 jaar een specialist in alles dat met wasmachines, wasdrogers, koelkasten, ovens, vaatwassers en nog veel meer te maken heeft. Omdat ze zich zo specifiek op één segment van de markt richten, hebben ze enorm veel kennis en ervaring in huis.

Dit leidt onder andere tot een perfecte klantendienst maar ook dat je zeker bent dat je de juiste aankoop doet. Iets dat bij veel partijen die gewoon een groot aanbod van alles aanbieden wel eens anders kan zijn. Wat ook bijzonder is, is dat wanneer je voor 23:00 bestelt, het je de volgende dag al in huis hebt.

8. Allekabels.nl

Allekabels.nl

Website: https://www.allekabels.nl/

Wat de Witgoed Outlet voor witgoed is, dat is allekabels.nl voor alles wat met bekabeling te maken heeft. Allekabels.nl is inmiddels al sinds 2005 actief als webwinkel en jaar in jaar uit veroveren ze een groter stukje van de markt. Het is nu dan ook uitgegroeid tot de grootste kabelspecialist die Nederland kent.

Overigens dekt de naam de inhoud inmiddels niet meer volledig. Het aanbod van maar liefst 170.000 producten bevat namelijk onder andere voedingen, stekkers, gereedschappen, accessoires, verlichting, beveiligingssystemen, gadgets, accu’s en nog veel meer.

Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel, daarom wordt allekabels.nl gemiddeld beoordeeld met een 9,4. De lage prijzen, uitstekende service en bijzonder snelle levering (vandaag besteld is morgen in huis) zorgen daar niet alleen voor. Het in Nederland nog vrij unieke achteraf betalen en de niet goed geld terug garantie helpen daar ook flink aan mee.

9. Amazon

Amazon

Website: https://www.amazon.nl/

Geen overzicht van online elektronica winkels is compleet wanneer Amazon er niet tussen staat. Amazon is namelijk één van de grootste bedrijven die de wereld ooit gekend heeft en daadwerkelijk alles in huis heeft. Van A, tot Z.

Amazon is sinds 2014 actief in Nederland. Toentertijd enkel en alleen nog voor e-books maar daar kwam 10 maart 2020 verandering. Toen kwamen ook de overige artikelen in de verkoop en sindsdien proberen ze met een agressieve strategie een groot aandeel op de Nederlandse markt te veroveren.

Wat betekent dit voor jou als koper? Dat je de keuze hebt uit honderdduizenden elektronica-gerelateerde zaken die soms aan een bespottelijk lage prijs aangeboden worden. Net als bij Bol.com is het voor andere ondernemers mogelijk om ten gunste van een commissie hun waar op het platform aan te bieden.

10. YourMacStore

YourMacStore

Website: https://www.yourmacstore.nl/

YourMacStore is de online Apple expert en één van de grootste Apple-gerelateerde webshops van Nederland. Het bedrijf biedt volop voordelen voor iedereen die op zoek iets naar iets van Apple. Of het nu een Macbook, iPhone, Apple TV of een kabeltje is, je vindt het allemaal terug op de online webshop van YourMacStore.

Ze bezitten het grootste assortiment aan Apple producten, beschikken als eerste over de nieuwste modellen en hebben zeer gunstige verzendtarieven. Wat dat betreft kan je gemakkelijk stellen dat er maar één online webshop is wanneer het over Apple gaat.

Zit je toch een keertje met problemen of vragen? Er staat altijd een team van specialisten voor jou klaar om alles zo snel mogelijk opgehelderd of opgelost te krijgen.

11. EP:

EP:

Website: https://www.ep.nl/

EP: is een marketingformule van ‘Electronic Partner’. Dit is één van de grootste Europese inkooporganisaties voor wat betreft elektronica. Maar liefst 5.000 winkels zijn onderdeel van het concept en daarvan zijn er bijna 500 in Nederland gevestigd. Meer dan honderd daarvan dragen zelfs officieel “EP:” in de naam.

Omdat er zo’n grote inkooporganisatie schuilgaat achter EP: zijn de prijzen altijd verrassend scherp. Ook het aanbod is absoluut ruim te noemen, of je nu op zoek bent naar multimedia, computerelektronica of witgoed. Daarentegen kan je ook snel beschikken over de deskundigheid van een vakman, juist omdat er honderden ondernemers onder dezelfde sterke naam werken.

Om die reden kan je zelfs voor de lastigste vragen bij EP: terecht zonder dat je bang hoeft te zijn uiteindelijk toch niet het juiste product te bestellen. En bevalt het uiteindelijk toch niet zoals verwacht dan is het voor deze vakmannen geen probleem om een geld terug garantie te geven en je eventueel toch aan iets anders te helpen.

12. Cameranu.nl

Cameranu.nl

Website: https://www.cameranu.nl/

Of je nu op zoek bent naar een voordelige vakantiecamera, een beginnende hobby fotograaf bent of zelfs een serieuze professional: Op cameranu.nl komt iedereen die iets met foto’s wil doen aan zijn trekken.

Begonnen als kleine fotowinkel op Urk is deze gigant uitgegroeid tot een landelijk fenomeen met inmiddels 7 vestigingen, een assortiment van meer dan 40.000 producten en ruim 100 medewerkers die maar met één ding bezig zijn: Ervoor zorgen dat jij de mooiste beelden maakt, keer op keer.

Omdat het bedrijf gemaakt is door cameraliefhebbes voor cameraliefhebbes kan je er ook altijd terecht voor vele tips, blogs en professionele adviezen die ervoor zorgen dat elke shot die jij maakt is een potentiële winner is.

13. BCC

BCC

BCC Folder

Nog 1 dag geldig
Geldig van 30-11-2021 t/m 05-12-2021

> Folder bekijken

Website: https://www.bcc.nl/

Jong en oud zal bekend zijn met BCC. Dit concern houdt zich al sinds 1945 bezig met consumentenelektronica en is sindsdien ook uitgegroeid tot één van de grotere spelers op de Nederlandse markt.

Inmiddels heeft BCC ruim 75 fysieke winkels en bijna 2000 medewerkers. Desondanks wordt een groot gedeelte van de omzet inmiddels online gegenereerd. Een belangrijk onderdeel van BCC is de zogeheten pricewatch. Nauwkeurig houden ze de prijzen die op de markt rondgaan in de gaten en passen hier dagelijks hun eigen prijzen op aan. Zodat je als consument altijd zeker bent dat je een bijzonder scherpe prijs te pakken hebt!

BCC biedt elektronica in de ruimste zin van het woord aan. Of het nu om wasmachines, computers, koffiezetapparaten of telefoons gaat.

14. Fonq.nl

Fonq.nl

FonQ Folder

Geldig van 01-10-2021 t/m 31-12-2021

> Folder bekijken

Website: https://www.fonq.nl/

Fonq.nl is in deze top 20 online elektronica winkels eigenlijk een beetje een vreemde eend in de bijt. Dit komt omdat ze zich op zoveel meer dan elektronica focussen. Je vindt er vooral heel veel zaken die ofwel handig zijn in het huishouden ofwel bedoeld zijn om het huis aan te kleden.

Desondanks verdient Fonq.nl toch een plekje in deze ranglijst. Omdat je tussen alle huishoudelijke producten, schilderijen, tafels, stoelen, bedden en wat nog meer heel veel leuke en stijlvolle elektronica kan vinden. Of het nu gadgets zijn, hippe espresso apparaten of lampen. Een bezoekje aan Fonq.nl gaat voor iedereen die graag leuk woont en op zoek is naar elektronica absoluut de moeite waard zijn.

15. Media Markt

Media Markt

MediaMarkt Folder

Nog 1 dag geldig
Geldig van 30-11-2021 t/m 05-12-2021

> Folder bekijken

Website: https://www.mediamarkt.nl/

De Media Markt is misschien wel de bekendste elektronica winkel die in deze lijst staat. Vergeet met honderden mensen op elkaar geprakt staan in één van de 50 gigantische winkels, online hebben ze alles staan wat je zoekt!

Media Markt is een van oorsprong Duitse winkelketen dat wereldwijd inmiddels 65.000 werknemers heeft en zodoende één van de grootste ketens van consumentenelektronica ter wereld is. Het behoeft geen uitleg dat het aanbod gigantisch is.

Er kleeft wel één maar aan de Media Markt: Alhoewel ze absoluut veel bijzonder laag geprijsde producten hebben is het imago zo extreem goedkoop te zijn zeker niet waar. Een groot gedeelte van het aanbod is zelfs een stuk duurder dan bij de meeste concurrentie. Opletten dus!

16. Conrad Electronic

Conrad Electronic

Conrad Folder

Geldig van 05-11-2021 t/m 31-12-2021

> Folder bekijken

Website: https://www.conrad.nl/

We blijven nog even bij de Duitse organisaties en in dit geval bij Conrad Electronic. Dit bedrijf werd in 1923 al opgericht en wel door Max Conrad, aan wie het de naam ook te danken heeft.

Conrad is in veel Europese landen actief en verkoopt met name via het internet, aan zowel bedrijven als particulieren. Vroeger waren er ook winkels in Nederland maar omdat de interesse in zelfbouw teruggelopen is en het verkopen via het internet een vlucht genomen heeft zijn deze gesloten.

Conrad heeft een bijzonder assortiment en als voordeel dat veel losse onderdelen te koop zijn zodat je zelf van alles in elkaar kan zetten. In dat geval kan je denken aan computers, development kits zoals Raspberry PI, accessoires voor auto’s, batterijen, modelbouw, multimedia en nog heel veel meer.

17. AKG

AKG

Website: https://nl.akg.com/

Ooit al van AKG gehoord? Wanneer je op zoek bent naar alles dat met geluid te maken hebt, dan zijn deze Oostenrijkers de online elektronica zaak waar je terecht wil. AKG is in 1947 te Wenen opgericht en heeft altijd de focus op geluidsproducten gehad.

De eigenaren zijn zo bedreven met geluid dat het niet lang duurde voordat radiostations, studio’s en theaters over de gehele wereld gebruik begonnen te maken van de diensten en producten van AKG. Tot op de dag van vandaag is het een toonaangevend bedrijf gebleven met tientallen jaren ervaring en honderdduizenden tevreden klanten.

Dus, ben je op zoek naar een microfoon of hoofdtelefoon, of deze nu in-ear of out-ear is? Bij AKG vind je een luisterend oor.

18. Otto

Otto

Website: https://otto.nl

De Otto is in feite het kleine Duitse broertje van de Wehkamp. Opgericht in 1979 was het alsnog één van de eerste postorderbedrijven van Nederland en ook zij hebben natuurlijk al lange tijd de omslag naar het wereldwijde web gemaakt.

De focus ligt met name op mode-, woon- en huishoudelijke producten maar het assortiment is zo enorm groot dat je ook vele uren de tijd nodig hebt om de elektronica sectie volledig te doorzoeken. Het voordeel dat de Otto heeft ten opzichte van vele andere online warenhuizen? De prijzen liggen in vergelijking met de rest vaak erg laag.

19. Blokker

Blokker

Blokker Folder

Geldig van 30-11-2021 t/m 12-12-2021

> Folder bekijken

Website: https://blokker.nl

De Blokker behoeft verder natuurlijk geen uitleg. Deze Nederlandse keten is al sinds 1896 actief en heeft verspreid over het land een kleine 500 filialen. Buiten hun fysieke winkels kan je voor veel producten daarentegen ook online terecht, zeker voor wat betreft de elektronica.

Verwacht geen gigantisch groot aanbod maar er zijn altijd leuke hebbedingetjes aanwezig waarvan je op het eerste oog niet dekt ze nodig te hebben. Bij nader inzien is de aanwezige elektronica daarentegen vaak zo handig en zo goedkoop, dat je het eigenlijk niet eens zou moeten mogen laten liggen!

20. Expert

Expert

Expert Folder

Nog 1 dag geldig
Geldig van 27-11-2021 t/m 05-12-2021

> Folder bekijken

Website: https://www.expert.nl

Wanneer je op zoek bent naar een klantgerichte speciaalzaak in elektronica die van alles en nog wat in huis heeft, dan hoef je niet verder te zoeken dan Expert.

Expert heeft verspreid over Nederland bijna 150 filialen maar ze halen een groot deel van hun omzet inmiddels met dank het internet. Op het internet zijn ook al hun producten te vinden, of het nu gaat om huishoudelijke apparatuur, witgoed, televisies, multimedia of zelfs lichaamsverzorgingsproducten.

Expert hoort qua klantbeoordeling tot de beste elektronicazaken ter wereld, wat ze te danken hebben aan hun brede en grote assortiment, uitmuntende klantendienst en natuurlijk dagelijks gecontroleerde en lage prijzen. Een mooie manier om deze top 20 af te sluiten dus!