Online Warenhuizen Nederland

Het is leuk om iets in je handen te hebben voordat je het koopt. Vandaag is online bestellen echter de nieuwe norm. Zo zijn er tal van online drogisterijen, speelgoedwinkels, en ook warenhuizen en postorderbedrijven die van fysieke winkels over zijn gestapt naar online verkoop.

Het oudste bedrijf achter een online warenhuis of postorderbedrijf is BCC. Deze Amsterdamse elektronicazaak is al actief sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Je hoeft dus niet langer de wagen te nemen en kilometers af te leggen om te vinden wat je nodig hebt. Het online aanbod is enorm. Hier vind je alvast een lijst van de grootste warenhuizen en postorderbedrijven in ons land.

1. Otto

Otto

Otto Folder

Geldig van 30-11-2022 t/m 24-12-2022

> Folder bekijken

Website: http://www.otto.nl
Hoofdkantoor in: Tilburg, Nederland
Categorie: Mode, Wonen, Elektronica

Dit online warenhuis verkoopt een scala aan kleding, schoenen, badmode en lingerie. Hiernaast is er een grote selectie met meubels voor in huis en de tuin te koop, maar ook multimedia en elektronica. Otto stunt veel met prijzen, goeie promoties kom je hier vaak tegen.

Dit bedrijf was één van de eerste postorderbedrijven van Nederland. In de eerste 19 jaar kon men alleen bestellen bij Otto via de post of per telefoon. Klanten kregen een catalogus thuisgestuurd met daarin alle producten die het warenhuis te bieden had.

Op den duur is Otto doorgegroeid naar een combinatie van een postorderbedrijf en een online warenhuis. In 1998 kwam de webwinkel online. Klanten hadden toen nog steeds de keus om per post of telefonisch te bestellen. Sinds 2010 is die keus er niet meer. Otto is volledig online gegaan en verstuurd geen catalogussen per post meer toe. 

2. Wehkamp

Wehkamp

Wehkamp Folder

Nog 1 dag geldig

Geldig van 02-12-2022 t/m 05-12-2022

> Folder bekijken

Website: http://www.wehkamp.nl
Hoofdkantoor in: Zwolle, Nederland
Categorie: Mode, Tuin, Sport

De eerste aankopen bij Wehkamp werden al begin jaren 50 gedaan. Dit Nederlandse bedrijf verkoopt al sinds 1952 matrassen en beddengoed. Er werd geadverteerd in radiogidsen en tijdschriften voor vrouwen. Mensen die iets interessants zagen in de radiobodes kregen de optie om per post te bestellen.

Wehkamp bood toen al iets aan wat nu heel gebruikelijk is, maar 50 jaar geleden nog erg zeldzaam was. Klanten hadden de keuze om hun aangekochte producten in termijnen te betalen. Zo onderscheidde Wehkamp zich direct van vele fysieke beddenwinkels en veroverde ze binnen enkele jaren de markt.

Bij Wehkamp kun je tegenwoordig een stuk meer kopen dan alleen beddengoed en matrassen. Ook deze online winkel verkoopt veel mode en kleding voor elk moment van de dag. Hiernaast hebben alleen al acht categorieën in de speelgoedsectie en een speciale cadeau selectie.

3. Conrad

Conrad

Website: http://www.conrad.nl
Hoofdkantoor in: Hirschau, Duitsland
Categorie: Elektronica

Deze van oorsprong Duitse elektronicazaak verkoopt wel wat consumentenelektronica zoals tablets en televisies. De focus van Conrad.nl ligt echter meer op professionele elektronische componenten en materialen. Elektromechanica, componenten voor automatisering, meettechniek en installatietechnieken zijn hier de hoofdcategorieën. Conrad.nl is erg gewild onder de professionals, met lage prijzen en een uitgebreid aanbod.

In Berlijn richtte Max Conrad het bedrijf op in 1923. Twintig jaar later is het hoofdkantoor verhuist naar Hirschau en deze locatie is sindsdien niet meer veranderd.

In de jaren ‘80 heeft Conrad zijn entree gemaakt in Nederland, met winkels in zowel Boekelo als aan de Coolsingel in Rotterdam. Inmiddels zijn deze winkels gesloten en heeft ook Conrad.nl de volledige overstap gemaakt naar verkoop via internet.

Er is nog een poging gedaan om een vestiging succesvol te maken in Hengelo. Helaas werd er geen toestemming verleend door de gemeente om hier een filiaal te openen. Dit kwam omdat er al twee elektronicabedrijven als Conrad waren gevestigd.

4. Klingel

Klingel

Klingel Folder

Nog 6 dagen geldig

Geldig van 27-10-2022 t/m 10-12-2022

> Folder bekijken

Website: http://www.klingel.nl
Hoofdkantoor in: Pforzheim, Duitsland
Categorie: Schoenen, Mode, Fitness

De meeste bezoekers van Klingel.nl komen op de website om nieuwe kleding te kopen. Er Je kunt er terecht voor merken als Babista en Roger Kent, maar er is ook een grote selectie merkloze kleding te koop.

De prijzen van deze kleding zijn dan ook erg aantrekkelijk. Er zijn regelmatig promoties waar de kortingen oplopen tot 70% en soms zelfs meer. Ook de mensen die op zoek zijn naar een nieuw horloge bijpassend bij een nieuwe outfit hoeven hiervoor niet naar een andere webshop. Klingel.nl heeft armbanden, kettingen ringen, horloger en hangers in het assortiment.

Vlak na de oprichting van Klingel in 1920 door de Duitser Robert Klingel ging het bestellen bij Klingel er iets anders aan toe dan hoe het nu verloopt. Alle bestellingen werden per post geplaatst. Gezien er destijds nog met de postkoets werd rondgereden, kon het een flinke tijd duren voordat je de aangekochte stoffen van Klingel in huis had.

Hierna werd ook de telefoon gebruikt voor bestellingen. Nadat er een mooie stof was uitgekozen in de papieren catalogus, kon er via de telefoon een bestelling worden geplaatst.

5. Fonq

Fonq

FonQ Folder

Geldig van 25-11-2022 t/m 31-12-2022

> Folder bekijken

Website: http://www.fonq.nl
Hoofdkantoor in: Utrecht, Nederland
Categorie: Wonen

Fonq.nl is ideaal voor mensen met een nieuw huis. Je kunt hier alles krijgen om een huis in te richten. De selectie is opgedeeld in de traditionele categorieën zoals bedden, tafels, kapstokken en pannen, maar je kunt ook filteren op ruimte.

Voor de eerdere slaapkamer die het nieuwe doel als werkkamer krijgt kun je direct alles bij elkaar vinden. Onderverdeeld in bijvoorbeeld de Werkkamer categorie heb je dus Meubels, Verlichting, Organizen en Inspiratie.

Hiernaast is het inspiratie opdoen voor nieuwe ideeën of kamers bij fonq.nl erg eenvoudig. Kijken in de woonkamers van andere, tuinen zien van echte fonq.nl klanten en tips & advies over woonstijlen vind je bij dit online warenhuis.

Fonq.nl is een relatief nieuwe speler op de online warenhuizen markt. Het bedrijf is in 2005 opgericht en in 2009 samengegaan met het online warenhuis voeljegezond.nl. Dat laatstgenoemde bedrijf bestaat sinds 2003 en had voor het bundelen met fonq.nl al nonplusultra.nl en apartdesign.nl overgenomen. Vanaf 2009 zijn al deze concepten dus bij elkaar gekomen tot de huidige fonq.nl.

6. Amazon

Amazon

Website: http://www.amazon.nl
Hoofdkantoor in: Seattle, Amerika
Categorie: Boeken, Elektronica, Overig

Amazon is het een topspeler op de Nederlandse en wereldwijde markt. Iedereen kent de naam van dit uit de kluiten gewassen bedrijf van oprichter Jeff Bezos wel. Er zijn weinig producten die per post verzonden kunnen worden die hier niet worden aangeboden.

Iedereen kan namelijk verkopen op Amazon, wat het eigenlijk een onlinemarkt maakt met tienduizenden warenhuizen in één. Om nog maar niet te spreken over de kleinere verkopers met minder dan 10 producten in de aanbieding.

Deze wereldwijde marktleider is in 1994 opgericht, oorspronkelijk als online boekenwinkel. Nadat Bezos erachter kwam dat de vraag hiervoor ook buiten Amerika enorm was, is het warenhuis internationaal gegaan. Inmiddels is Jeff Bezos afwisselend met Elon Musk het rijkste persoon op aarde. Je kunt Amazon dus gerust een gigantisch succes noemen.

7. Bonprix

Bonprix

Website: http://www.bonprix.nl
Hoofdkantoor in: Hamburg, Duitsland
Categorie: Wonen, Mode

In het kort gezegd is Bonprix.nl de goedkopere Otto.nl. Beide bedrijven zijn ook onderdeel van de Otto Group. Deze tak van de handelsgroep is in 1986 opgericht met precies hetzelfde doel als dat de online winkel nu heeft: het budgetsegment van de online en postorderbedrijven bedienen.

Het jaar van oprichting had de Bonprix-catalogus maar 32 pagina’s. Dit is in de loop der jaren flink uitgebreid, tot maar liefst 200 pagina’s in 2005. Ondanks dat het bedrijf in 1997 online is gegaan, zijn er nog steeds catalogussen van Bonprix te krijgen. Dit bedrijf hanteert namelijk een multichannel strategie. De artikelen van Bonprix zijn te bestellen via een catalogus, in een online webshop, maar ook nog in fysieke winkels. 

De winkels hebben vrijwel alleen mode en kleding, in tegenstelling tot de webshop. Online kun je ook terecht voor allerlei producten voor in en rondom het huis. Vloerkleden, decoratie en gordijnen, maar ook gehele tuinsets en balkonmeubels.

8. BCC

BCC

BCC Folder

Alleen vandaag nog geldig

Geldig van 29-11-2022 t/m 04-12-2022

> Folder bekijken

Website: http://www.bcc.nl
Hoofdkantoor in: Schiphol-Rijk, Nederland
Categorie: Consumentenelektronica

Bakker Cash & Carry. Hier staan de drie letters van BCC oorspronkelijk voor. Herman Bakker besloot in 1945 een elektronicawinkel te openen in Amsterdam-West. Het duurde even voordat er een tweede vestiging kwam. Deze bleef uit tot Bakker met zijn zoons Carel en Coos besloot ook een filiaal in Amsterdam-Osdorp te openen in 1962. 7 jaar later is de winkelketen omgedoopt tot de afkorting BCC.

Na verschillende overnames van en door BCC, staat de teller van de filialen in 2015 uiteindelijk op 69 winkels. Inmiddels is de eigenaar van BBC de Mirage Retail Group, wat tot 2019 de Blokker Holding was. De overnames tussen de overgang van Bakker Cash & Carry naar BBC en de laatste overname, zijn talloos. Meer dan 5 keer is de keten van eigenaar veranderd.

Ondanks al deze overnames is de focus en het aanbod van BCC redelijk gelijk gebleven. De producten zelf zijn natuurlijk veranderd. De basis categorieën zijn echter nog steeds aanwezig. Strijkijzers, stofzuigers en telefoons, maar tegenwoordig ook veel meer witgoed, koptelefoons en gaming consoles. Een echt warenhuis voor consumentenelektronica.

9. Praxis.nl

Praxis

Praxis Folder

Alleen vandaag nog geldig

Geldig van 28-11-2022 t/m 04-12-2022

> Folder bekijken

Website: http://www.praxis.nl
Hoofdkantoor in: Amsterdam, Nederland
Categorie: Klus en bouwmaterialen, Wonen

Praxis.nl is voor de makers, zoals ze het zelf zeggen. Doe-het-zelfvers, klussers en iedereen die een idee heeft voor een huis- of tuinproject. Sinds 1978 levert Praxis in de fysieke winkels een assortiment van 60.000 artikelen verspreid over de drie concepten van Praxis: City box (Praxis City), Mid Box (Praxis, Praxis Megastores, Praxis Megastores & Tuin) en Praxis.nl (Webshop).

De filialen die vallen onder de City Box zijn de stadswinkels van deze keten. Dit zijn de winkels met het basisassortiment. Als we kijken naar oppervlakte zijn deze winkels best klein. Met een gemiddeld verkoopoppervlakte van 350 m2 loop je hier redelijk snel doorheen.

De Mid Box filialen zijn een stuk groter. Hier vallen de meeste Praxis winkels onder. Verkoopoppervlaktes van deze filialen verschillen tussen de 2.000m2 voor de kleinste en meer dan 15.000m2 voor de grootste.

De webshop van Praxis, Praxis.nl heeft veruit het breedste aanbod. Vrijwel alle artikelen van de 60.000 zijn hier te bestellen. Veel van deze producten kun je afhalen in de winkel, maar alles gemakkelijk thuis laten bezorgen is ook een optie.

10. MediaMarkt

Mediamarkt

MediaMarkt Folder

Nog 6 dagen geldig

Geldig van 14-11-2022 t/m 10-12-2022

> Folder bekijken

Website: http://www.mediamarkt.nl
Hoofdkantoor in: Ingolstadt, Duitsland
Categorie: Consumentenelektronica

De meeste van ons hebben op z'n minst wel een keer een aankoop gedaan in één van de filialen van Mediamarkt. Deze private onderneming is in 1979 opgericht door Erich en Helga Kellerhals, Leopold Stiefel en Walter Gunz. Zo'n 15 jaar later slokte Mediamarkt de grootste concurrent Saturn op en werd zo de Media-Saturn Holding.

Wat bij de Mediamarkt anders is dan bij veel internationale warenhuizen, is dat de leiding van het bedrijf geen centrale locatie heeft. Elk land heeft zijn eigen holding en daarmee ook zijn eigen directie. Met meer dan 500 vestigingen verspreid over 14 landen met ieder zijn eigen markt, is dit succesvol gebleken.

Van hele game afdelingen tot de verkoop van honderden verschillende pc's, elektronische sport accessoires en meer tv's dan je kunt tellen, de online webshop van Mediamarkt heeft echt alles.

11. AliExpress

AliExpress

Website: http://www.aliexpress.com
Hoofdkantoor in: Hangzhou, China
Categorie: Alles

In 2010 startte de Alibaba Group een nieuw concept. Met AliExpress wilde Alibaba een netwerk tussen bedrijven creëren waar verkopers en leveranciers met elkaar kunnen handelen. Tot dat moment was het voor verkopers alleen mogelijk via Alibaba direct van de fabrikanten te kopen.

Niet elke verkoper wil een groot aantal producten tegelijk kopen, of zelfs meer dan een enkele. Voornamelijk webwinkels die dropshippen kopen producten graag per stuk. Met de oprichting van AliExpress is dit probleem opgelost. Met een extra tussenpersoon is het kopen van een leverancier in plaatst van fabriek mogelijk. Deels onbedoeld is dit het grootste warenhuis voor consumenten van Azië geworden.

AliExpress heeft meer categorieën van producten dan sommige warenhuizen producten zelf verkopen. Van kleine taslampjes tot aan complete bars inclusief tapsystemen. Op AliExpress kun je producten vinden waarvan je nooit had gedacht dat ze zouden bestaan.

12. Bol.com

Bol.com

Bol.com Folder

Nog 1 dag geldig

Geldig van 27-11-2022 t/m 05-12-2022

> Folder bekijken

Website: http://www.bol.com
Hoofdkantoor in: Utrecht, Nederland
Categorie: Speelgoed, Elektronica, Wonen

Dit Nederlandse online warenhuis is in 1999 opgericht door het Duitse Bertelsmann AG. De naam BOL staat dan ook voor Bertelsmann On-Line. De ‘Winkel van ons allemaal’, zoals bol.com zichzelf noemt, verkoopt producten van en voor andere ondernemers.

Dit Amazon-achtige concept is succesvol gebleken. In 2019, twintig jaar na de oprichting, telde bol.com maar liefst 33 miljoen producten. Naast producten die bol.com zelf aanbiedt, zijn er producten te vinden van bijna 40.000 ondernemers. Inmiddels is de webwinkel onderdeel van Ahold Delhaize. Voor een bedrag van 350 miljoen heeft deze holding het bekende Nederlandse online warenhuis in 2012 gekocht.

Met 13 hoofdcategorieën en talloze subcategorieën heeft bol.com producten te koop voor bijna iedere wens. Deze artikelen worden gratis thuisbezorgd vanaf 20 euro, tenzij het bij een partner vandaan komt. Dan is het altijd gratis.

Als je doordeweeks voor 14:00 een bestelling plaatst, kun je voor een bedrag van 4 euro het dezelfde dag nog laten bezorgen. Hiermee neemt bol.com de grootste twijfel om het in een fysieke winkel in de buurt te kopen van klanten weg. Veel tijd bespaar je niet meer met een trip naar de winkel in vergelijking met een levering op dezelfde dag.

13. De Bijenkorf

De Bijenkorf

De Bijenkorf Folder

Nog 6 dagen geldig

Geldig van 20-11-2022 t/m 10-12-2022

> Folder bekijken

Website: http://www.bijenkorf.nl
Hoofdkantoor in: Amsterdam
Categorie: Kleding, Mode, Cosmetica, Parfum

Dit van oorsprong fysieke warenhuis heeft een scala aan luxeartikelen. Met nog maar zeven vestigingen verspreid over Nederland lijkt de Bijenkorf minder groot dan het daadwerkelijk is. Alleen de vestiging in Amsterdam heeft ingangen aan 4 straten en een totaal verkoopoppervlakte van ruim 20.000m2.

In de grotere filialen van dit warenhuis zijn ook meubels en grotere woonaccessoires te koop. Sinds de laatste overname van het concern in 2010 is het bedrijf veel veranderd. Vrijwel alle promotie dagen zoals de Drie Dwaze Dagen zijn eruit gegooid.

Het bedrijf richt zich vanaf dat moment alleen nog op het hogere segment en vind dat dergelijke promoties niet meer passen bij het beeld van dit luxe warenhuis. Ook zijn er een vijftal filialen gesloten en heeft De Bijenkorf nog maar zeven vestigingen in Nederland.

Vanaf deze overname is het bedrijf ook online gegaan. Met webshops in verschillende landen is niet alleen het bereik van De Bijenkorf een stuk groter geworden. Ook het assortiment is flink uitgebreid. Alle producten die te koop zijn in de grootste filialen zijn nu ook te online te krijgen, plus een stuk meer.

14. HEMA

HEMA

HEMA Folder

Nog 7 dagen geldig

Geldig van 06-12-2022 t/m 11-12-2022

> Folder bekijken

Website: http://www.hema.nl
Hoofdkantoor in: Amsterdam
Categorie: Kleding, Wonen, Rookworst

De oprichters van de nummer 13 op deze lijst, De Bijenkorf, hebben deze ‘low-budget-Bijenkorf’ in 1926 opgericht. Ze wilden naast het luxe assortiment van De Bijenkorf ook een winkel oprichten voor mensen met een minder dikke portemonnee.

Naast de kledingcollecties en woonaccessoires kennen de meeste mensen HEMA van de rookworsten. Een halve rookworst op een wit puntje met een grote klodder mosterd. Er zullen veel mensen zijn die nooit kleding kopen bij de HEMA, maar er vaak genoeg te vinden zijn voor een broodje rookworst.

Helaas is de rookworst online niet te bestellen. Wel zijn alle andere artikelen sinds een jaar of 10 te bestellen. Ook taarten en dranken kun je kopen bij de online versie van de HEMA.

Er zijn tegenwoordig ook pakketpunten speciaal van dit online warenhuis, in combinatie met DHL. Dit is opgezet om wat druk van de bezorgdiensten af te nemen. Echt succesvol is dit niet gebleken, bijna de helft van deze punten zijn sinds het openen weer gesloten. De optie om bestelde producten af te halen had een stuk meer effect op de bezorgdrukte.