Provinciale verdeling van Albert Heijn winkels in Nederland

ProvincieAantal winkels
Zuid-Holland186
Noord-Holland165
Noord-Brabant137
Gelderland87
Utrecht73
Overijssel56
Limburg35
Groningen31
Friesland24
Flevoland22
Drenthe19
Zeeland17

Albert Heijn winkels in Nederland per provincie

Welkom op 1folders.nl, waar we u voorzien van de meest actuele en relevante informatie over supermarkten en winkelaanbiedingen in Nederland. In dit artikel richten we ons op de aanwezigheid van Albert Heijn winkels per provincie, gebaseerd op gegevens van Distrifood.

De koploper: Zuid-Holland

Zuid-Holland staat bovenaan met een indrukwekkend aantal van 186 Albert Heijn filialen. Deze provincie, met steden als Rotterdam en Den Haag, vormt het hart van de Albert Heijn infrastructuur in Nederland.

Noord-Holland volgt nauw

Met 165 filialen is Noord-Holland de op een na grootste provincie voor Albert Heijn. Amsterdam en haar omgeving zijn essentieel voor de supermarktketen, gezien het hoge aantal winkels.

De stevige aanwezigheid in Noord-Brabant

Noord-Brabant, bekend om zijn gastvrijheid en lokale tradities, herbergt 137 Albert Heijn winkels. Dit aantal benadrukt de belangrijke rol van de supermarktketen in deze zuidelijke provincie.

Gelderland en Utrecht

In Gelderland vinden we 87 filialen, terwijl Utrecht, een centraal gelegen provincie, 73 Albert Heijn winkels telt. Beide provincies spelen een cruciale rol in de landelijke dekking van de supermarktketen.

Overijssel en Limburg

Overijssel heeft een respectabel aantal van 56 Albert Heijn filialen, en in Limburg zijn dat er 35. Deze provincies bieden een goede spreiding van winkels, toegankelijk voor een breed publiek.

De noordelijke provincies

In het noorden van Nederland zien we een lager aantal filialen. Groningen telt 31 Albert Heijn winkels, gevolgd door Friesland met 24 en Drenthe met 19.

Flevoland en Zeeland

Flevoland en Zeeland, de jongste provincies van Nederland, hebben respectievelijk 22 en 17 Albert Heijn filialen. Deze aantallen weerspiegelen de groeiende markt in deze regio's.

Conclusie

De verspreiding van Albert Heijn winkels in Nederland is een interessante weerspiegeling van de geografische en demografische variatie binnen het land. Zuid-Holland en Noord-Holland leiden qua aantal, maar elke provincie heeft zijn eigen unieke bijdrage aan het Albert Heijn netwerk. Voor meer informatie en de nieuwste aanbiedingen van Albert Heijn en andere winkels, bezoek 1folders.nl.