AH postzegels

Albert Heijn is de bekendste kruidenierszaak van Nederland. Al sinds 1887 zijn mensen bij het bedrijf welkom om hun alledaagse boodschappen te halen.

In de ruim 130 jaar dat het bedrijf bestaat is het uitgegroeid tot één van de grootste supermarktconcerns ter wereld en kan je er voor heel wat meer terecht.

Sinds Albert Heijn in 2012 Bol.com over heeft genomen, dienen de locaties ook als afhaalloket voor Bol.com bestellingen. Daarnaast heeft de Albert Heijn sinds jaar en dag ook een goede fotoservice. 

Maar kan je bij de Albert Heijn ook terecht om postzegels te kopen? In het kort gezegd: dat hangt er volledig van af bij welke soort Albert Heijn je komt!

In dit artikel nemen we een kijkje in de geschiedenis van de Albert Heijn en de services die het bedrijf aan hun klanten aanbiedt.

Wil jij dus weten bij welke Albert Heijn je vandaag de dag nog terecht kan om postzegels te kopen? Lees hieronder dan snel verder!

Albert Heijn Folder

Nog 4 dagen geldig

Geldig van 28-11-2022 t/m 04-12-2022

> Folder bekijken

De Albert Heijn in het kort

Albert Heijn in het kort

Albert Heijn is de grootste supermarktketen van Nederland. Het heeft een marktaandeel dat maar liefst rond de 35% schommelt.

Het bedrijf is in 1887 opgericht als kruidenierszaak en heeft inmiddels ruim 1.000 vestigingen in Nederland.

Sinds 2011 is Albert Heijn ook in Vlaanderen actief. Daar heeft het een kleine 100 verschillende vestigingen. In 2016 fuseerde Ahold (de houdstermaatschappij van Albert Heijn) met het Belgische Delhaize.

Sindsdien valt de Albert Heijn onder de Koninklijke Ahold Delhaize NV.

Postzegels bij Albert Heijn

Online postzegels kopen bij Albert Heijn

Al sinds jaar en dag kan je bij de Albert Heijn terecht voor postzaken. Vanzelfsprekend kan je er dus ook gewoon postzegels kopen.

De enige locaties van de Albert Heijn waar je geen postzegels kan kopen zijn de AH To Go’s. Zelfs bij AH Online kan je postzegels kopen.

Sinds er steeds minder post verstuurd wordt, komt ook de postservice van de Albert Heijn steeds meer onder druk te staan.

Zo is het sinds 2016 in ruim 150 vestigingen niet meer mogelijk om poststukken te verzenden. Desondanks kan je ook in deze vestigingen nog altijd terecht voor het kopen van postzegels.

Eigen postzegels

Vaak worden voor speciale gelegenheden of personen speciale postzegels uitgebracht. Uiteraard verdient ook de bekendste en grootste grootjutter van het land zijn eigen set!

Ter ere van het 125 jarig bestaan van de Albert Heijn, is in 2012 een speciale postzegeluitgifte gedaan voor de Albert Heijn zelf.

Er zijn vier postzegels uitgebracht over de Albert Heijn. De afbeeldingen zijn als volgt

  • Afbeelding van de Zaanse kruidenierswinkel waar het allemaal begonnen is
  • Afbeelding van koffiebonen en de koffiefabriek van Albert Heijn in Zaandam
  • Afbeelding van een hamster, voor de bekende hamsterweken
  • Afbeelding van een winkelwagentje

Formules van de Albert Heijn

Formules van de Albert Heijn

Niet iedere Albert Heijn is hetzelfde. Er zijn namelijk verschillende formules in het leven geroepen met ieder een ander doeleind.

Het is per formule afhankelijk welke services beschikbaar zijn en dus ook of je er postzegels kan kopen. De formules van de Albert Heijn zijn als volgt:

Albert Heijn wijkwinkel

De wijkwinkels zijn de standaardformules van de Albert Heijn. Wijkwinkels van de Albert Heijn zijn de vestigingen die je standaard in bijna alle dorpen en wijken van grotere steden terugvindt.

Het is dan ook de meest voorkomende formule: Er zijn in Nederland ruim 900 verschillende wijkwinkels van de Albert Heijn.

De beschikbare services zijn per vestiging afhankelijk. In ieder geval heeft iedere wijkwinkel een servicebalie waar je als klant terecht kan.

Albert Heijn To Go

Albert Heijn To Go is ontstaan op verzoek van de Nederlandse Spoorwegen. De Albert Heijn To Go specialiseert zich in producten die onderweg en op reis gebruikt kunnen worden.

Denk hierbij aan lectuur, belegde broodjes, salades, koffie en andere dranken.

De Albert Heijn To Go is dus niet gemaakt voor bijkomende services. Sterker nog: Inmiddels wordt er getest met onbemande vestigingen van Albert Heijn To Go.

AH XL

Zoals de naam al zegt bestaat de AH XL uit zeer grote vestigingen van de Albert Heijn. Je kan hier terecht voor het grootste aanbod aan food en non food artikelen dat Nederlandse supermarkten te bieden hebben.

Een AH XL heeft een winkeloppervlakte van tenminste 3.000 vierkante meter en een aanbod van 30.000 verschillende producten. Anders dan in de wijkwinkels kan je er zelfs terecht voor live cooking.

Ook qua services zijn de AH XL het meest uitgebreid. Alle services die door vestigingen van Albert Heijn aangeboden mogen worden zijn hier te vinden.

De grootste Albert Heijn van Nederland is een AH XL.

AH Online

Online winkelen is natuurlijk al lange tijd in opkomst. De laatste jaren heeft het online doen van boodschappen ook een vlucht genomen, zeker na de start van de coronacrisis.

De AH Online heeft het grootste aanbod dat mogelijk is. Vanzelfsprekend is er geen servicebalie waar je terecht kan. Daarentegen zijn er wel online services die aangeboden kunnen worden.

Services van de Albert Heijn

Services van de Albert Heijn

Albert Heijn staat gekend om het grote aantal services dat aangeboden wordt. Het aanbod verschilt van vestiging tot vestiging.

Op de website van Albert Heijn kan je terugvinden welke service in welk filiaal aanwezig is. Hieronder behandelen we de meest voorkomende services van de Albert Heijn.

Albert Heijn OV Service, Geldautomaten & Recycling

Steeds meer mensen weten hun weg te vinden naar de Albert Heijn wegens de aanwezigheid van de aanwezige OV Service of een geldautomaat.

Het aantal geldautomaten is in 15 jaar bijvoorbeeld gehalveerd, waarvoor mensen vaak vele kilometers moeten reizen om er één te vinden. En deze is dan vaak in een Albert Heijn te vinden.

Ook de OV Service is een graag geziene dienst. Je kan daar namelijk eenvoudig je saldo opwaarderen of bestellingen op je persoonlijke kaart zetten. In veel gebieden is de Albert Heijn de enige mogelijkheid om dit te kunnen doen.

AH Stomerij

Het is goed mogelijk dat je in de Albert Heijn bij een servicebalie ooit wasgoed hebt zien hangen. Heeft de Albert Heijn dan een eigen stomerij?

Nee, dat is niet helemaal het geval. Wel werkt de Albert Heijn samen met stomerij.nl om het wasgoed van hun klanten te laten doen. Er zijn honderden verschillende Albert Heijns die deze stomerijdienst aanbieden.

AH Kopieerservice

De laatste jaren is de kopieerservice van Albert Heijn in iets minder vestigingen te vinden. Toch kan je nog altijd bij de meeste vestigingen terecht om snel documenten af te drukken, scannen of kopiëren.

AH Fotoservice

Al tientallen jaren kunnen klanten bij de Albert Heijn terecht voor alles dat met foto’s te maken heeft. Of je nu een foto op canvas of een leuk fotoboek van een vakantie wil maken, de mogelijkheden zijn eindeloos.

AH Postservice en Bol.com

Veel filialen van de Albert Heijn hebben een postservice. Hier kan je terecht om brieven en pakketten op te halen en versturen.

AH Servicebalie

Bij de Servicebalie van de Albert Heijn kan je terecht voor al je klantgerichte vragen. Daarnaast worden er ook veel verschillende producten verkocht.

Denk maar eens aan sigaretten, loterijloten, tickets voor voorstellingen en dus ook voor… Postzegels!

Eerder behandelde services worden – indien de vestiging het aanbiedt – allemaal via de servicebalie geregeld. Daarnaast vind je er ook een milieupunt om lege batterijen en dergelijke in te leveren.