Betalen Bij Albert Heijn

Al ruim 130 jaar is men welkom bij de Albert Heijn voor de dagelijkse boodschappen. ’s Lands bekendste grootjutter staat immers al sinds 1887 klaar voor al haar klanten.

In al die jaren is er natuurlijk veel veranderd. Niet alleen qua winkelaanbod maar ook qua betalen bij de Albert Heijn.

In dit artikel gaan we dieper in op de betaalopties die Albert Heijn aanbiedt.

Zo kan je bijvoorbeeld niet met een briefje van 200 euro betalen bij de Albert Heijn. Dit heeft onder andere met de veiligheid en het gemak voor kassières te maken.

Ben jij dus benieuwd wat de betaalmogelijkheden zijn bij de Albert Heijn? Lees hier onder dan snel verder en je komt in 5 minuten tijd alles te weten over hoe je kan betalen bij Albert Heijn!

Albert Heijn Folder

Nog 7 dagen geldig

Geldig van 05-12-2022 t/m 11-12-2022

> Folder bekijken

Geschiedenis

Zoals je inmiddels weet opende de eerste vestiging van de Albert Heijn in 1887 haar deuren. Vanaf de allereerste openingsdag tot en met begin 1990 was het enkel mogelijk om met contant geld in guldens te betalen.

Erg overzichtelijk dus: voor langer dan een eeuw had je slechts één enkele betaal optie!

In 1988 kwam daar langzaamaan verandering in. Dat was namelijk het jaar waarin BeaNet opgericht werd. BeaNet staat voor Betaalautomaten Netwerk. Door BeaNet werd het mogelijk om geld te pinnen.

Pinnen is met dank aan Ahold, houdstermaatschappij van de Albert Heijn, succesvol geworden. Ahold investeerde namelijk fors in de infrastructuur van de betaalsystemen.

Zij zagen al snel het voordeel van digitaal geld in. De Albert Heijn was dan ook één van de eerste plekken van het land waar met de pinpas betaald kon worden.

Hedendaags ligt het aandeel cash betalingen lager dan 10%.

Hoe kan je betalen bij de Albert Heijn?

Hoe kan je betalen bij de Albert Heijn

In tegenstelling tot sommige andere ketens van supermarkten, staat de Albert Heijn bekend om de ruime betalingsmogelijkheden.

Er bestaan supermarkten waarbij je in sommige vestigingen enkel maar met pin kan betalen. Dit zal bij de Albert Heijn – in ieder geval in de nabije toekomst – niet gaan gebeuren.

Wel is het zo dat de betaalmogelijkheden bij de Albert Heijn kunnen afhangen van het soort Albert Heijn waar je je aankopen wil doen. 

Met grote coupures betalen bij de Albert Heijn

200 Euro Biljet

De Albert Heijn heeft besloten wegens veiligheidsredenen geen biljetten van 200 en 500 euro meer te accepteren. Daarbij voorkomt het ook lastige situaties met wisselgeld wanneer kassières met veel grote coupures in de kassa zitten.

Het beleid deze biljetten te weigeren was in 2010 bij de meeste vestigingen van de Albert Heijn al ingevoerd.

Welke betaalopties heeft de Albert Heijn?

Betaalopties bij de Albert Heijn verschillen zoals gezegd afhankelijk van het type filiaal. Deze verschillen zijn overigens niet heel groot. AH Online heeft de grootste mogelijkheden tot betaalopties.

Betaalopties bij AH Wijkwinkels

Bij de Wijkwinkels winkels van de Albert Heijn kan je betalen met: Cash geld, bankkaart, Google Pay, Apple Pay, AH Cadeaukaart, Statiegeldbon

Betaalopties bij AH To GO

Bij de To Go winkels van de Albert Heijn kan je betalen met: Cash geld, pinpas, Google Pay, Apple Pay, AH Cadeaukaart. De meeste Stationswinkels van AH To Go accepteren ook credit cards

Betaalopties bij AH XL

Bij de XL filialen van de Albert Heijn kan je betalen met: Cash geld, pinpas, Google Pay, Apple Pay, AH Cadeaukaart, Statiegeldbon.

Betaalopties bij AH Online

Online bestellingen van AH Online kan je op de volgende manieren afrekenen: Cash geld, pinpas, betaalverzoek met QR Code, Google Pay, Apple Pay, AH Cadeaukaart, bankpas met logo’s van V-Pay of Maestro en per automatische incasso.

Bijzonderheden

Bij een aantal vestigingen van de Albert Heijn is het ook mogelijk om met een credit card te betalen. Dit zijn de winkel achter het Paleis op de Dam en de winkel aan de Weteringschans in Amsterdam.

Ook de winkels op Schiphol en bijna alle Stationswinkels accepteren de credit card.

Momenteel wordt er getest om in AH To Go’s via NFC te kunnen betalen. Het idee is dat je een aantal gegevens zoals je bankrekeningnummer vrijgeeft aan de Albert Heijn.

Vervolgens scan je zelf de artikelen op het moment dat je ze in je mandje doet. Betalen gebeurt nadien door kort even je telefoon (of andere geregistreerde NFC chip) tegen de lezer te houden.

Wat zegt de wetgeving over wettige betaalmiddelen?

wettige betaalmiddelen

Er is vaak discussie of wettige betaalmiddelen altijd geaccepteerd moeten worden. Daar kan een kort antwoord op worden gegeven: de wet verplicht niemand om ieder wettig betaalmiddel te accepteren.

Cash geld, pinpassen en credit card mogen dus probleemloos geweigerd worden.

De winkelier is wel verplicht om vooraf aan te geven dat een betaalmiddel niet geaccepteerd wordt. Dit kan gedaan worden met een raamsticker of een sticker aan de kassa.

Er mogen extra kosten voor betalingsmethoden worden aangerekend. Ook dit moet vooraf duidelijk aangegeven zijn.

Het komt veelvuldig voor dat winkeliers biljetten van 100, 200 en 500 weigeren. Ook muntstukken van 1 of 2 cent worden dikwijls geweigerd.

Albert Heijn formules

De volgende forrmules bestaan bij Albert Heijn:

AH Wijkwinkel

Dit is de bekendste formule van de Albert Heijn. Van de ruim 1000 Albert Heijns die Nederland rijk is, zijn er ruim 900 van dit type. Het is de Albert Heijn die je in de wijken van grote steden en in de grotere dorpen standaard tegenkomt. In deze winkel vind je in ieder geval alle basisproducten en huismerken van Albert Heijn.

AH To Go

Als je de Albert Heijn Wijkwinkel als een restaurant ziet, dan is de AH To Go een snackbar. Je kan er terecht voor handige aankopen die je bijvoorbeeld onderweg nodig hebt. Denk aan snacks, dranken, salades enzovoorts.

AH XL

Als we toch in metaforen over eetgelegenheden aan het spreken zijn, dan is de AH XL een combinatie tussen een sterrenrestaurant en een all you can eat.

Je vindt er een gigantisch aanbod aan producten, waaronder ook bijzondere, exotische en exclusieve producten die je bij normale filialen niet zal vinden.

AH Online

Albert Heijn Online is de thuisbezorgd.nl van Albert Heijn. Je vindt hier het grootste aanbod van producten dat bij Albert Heijn te koop is. Bestellingen worden over het algemeen binnen een dag thuisbezorgd.

Dit kan echter variëren, afhankelijk van de drukte in een periode. Je kiest tijdens het bestellen een tijdslot, waardoor je altijd zeker bent wanneer de boodschappen aankomen.