Top 8 a-merken waarop je het meeste kunt besparen

ProductBesparing (%)
SUN vaatwastabletten80
Robijn wasmiddel80
Ariel wasmiddel70
HAK appelmoes70
Lipton icetea70
Dreft afwasmiddel65
Coca Cola/Fanta/Sprite60
Grand Italia spaghetti55

Bespaar slim op dure A-merken

Wanneer we onze dagelijkse boodschappen doen, komen we vaak voor een keuze te staan: kiezen we voor de dure A-merken of gaan we voor de goedkopere huismerken? Bij 1Folders.nl begrijpen we het belang van slim winkelen en het besparen waar mogelijk. Voor basisproducten zoals melk, koffie, thee, rijst, of pindakaas, is er altijd een betaalbaar huismerk of budgetmerk beschikbaar.

De financiële impact van merkkeuze

Het kiezen voor A-merken of alternatieven heeft een aanzienlijke impact op uw portemonnee. Als u besluit geen A-merken te kopen, bent u gemiddeld 53% goedkoper uit. Dit verschil is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen; eind 2021 was dit 50%, en vijf jaar geleden nog maar 40%. Deze cijfers tonen aan dat de kostenbesparing door het kiezen van alternatieve merken alleen maar toeneemt.

Specifieke producten waar u op kunt besparen

Laten we enkele specifieke voorbeelden bekijken waar u aanzienlijk kunt besparen:

  • SUN vaatwastabletten: bespaar 80%
  • Robijn wasmiddel: bespaar 80%
  • Ariel wasmiddel: bespaar 70%
  • HAK appelmoes: bespaar 70%
  • Lipton icetea: bespaar 70%
  • Dreft afwasmiddel: bespaar 65%
  • Coca Cola/Fanta/Sprite: bespaar 60%
  • Grand Italia spaghetti: bespaar 55%

De positie van A-merken in de markt

A-merken lijken zichzelf uit de markt te prijzen. Ze zijn vaker in de aanbieding dan huismerken, maar zelfs ‘1+1 gratis’-acties kunnen vaak niet op tegen de enorme prijsverschillen. Het is dan ook niet verrassend dat consumenten steeds vaker voor goedkopere merken kiezen, of zelfs A-merken buiten Nederland aanschaffen.

Maak gebruik van aanbiedingen

Toch geven sommige consumenten de voorkeur aan A-merken. In dat geval is het slim om te profiteren van aanbiedingen. Merken zoals Robijn, Ariel, Dove, Coca Cola, Fanta en Douwe Egberts zijn zo vaak in de aanbieding dat het bijna onnodig is om ze voor de volle prijs te kopen.

In Nederland, meer dan in de ons omringende landen, zijn aanbiedingen een significant onderdeel van het winkelgedrag. De gemiddelde korting op A-merken lag in februari 2023 boven de 35%. Bij meer dan een kwart van deze aanbiedingen krijgt u zelfs 50% of meer korting.

Supermarkten lijden verlies op aanbiedingen

Het verlies dat supermarkten en fabrikanten lijden door deze aanbiedingen, moeten ze compenseren met de normale prijzen. Dit verklaart waarom de standaardprijzen van A-merken in Nederland vaak hoger zijn.

Dus, de volgende keer dat u uw boodschappenlijstje maakt, denk aan de alternatieven en aanbiedingen. Bezoek 1Folders.nl voor de beste deals en actuele aanbiedingen. Samen maken we slim winkelen toegankelijk en voordelig.