Top 10 van groentesoorten naar gemiddelde consumptie

GroenteGram/dag
Tomaat20,1
Komkommer11,9
Wortel11,0
Sla9,0
Gemengde groente voorgesneden8,7
Uien8,3
Broccoli7,8
Sperziebonen7,7
Paprika7,3
Bloemkool6,1

Top 10 meest gegeten groenten in Nederland

Bij 1folders.nl streven we ernaar om u de meest relevante en interessante informatie te bieden over uw dagelijkse voedingskeuzes. In dit licht, presenteren we de top 10 van meest geconsumeerde groentesoorten in Nederland, gebaseerd op gemiddeld dagelijks verbruik in gram.

1. Tomaat

Met een gemiddelde consumptie van 20,1 gram per dag, staat de tomaat bovenaan de lijst. Deze veelzijdige vrucht is niet alleen geliefd om zijn frisse smaak, maar ook om zijn veelzijdigheid in verschillende gerechten.

2. Komkommer

Komkommers, met een gemiddelde van 11,9 gram per dag, zijn een favoriet voor hun frisheid en lage caloriegehalte. Ze zijn perfect als snack of in salades.

3. Wortel

Wortels worden gemiddeld 11 gram per dag gegeten. Ze zijn beroemd om hun voedingswaarde en veelzijdigheid, zowel rauw als gekookt.

4. Sla

Gemiddeld wordt er dagelijks 9 gram sla geconsumeerd. Sla is essentieel in vele salades en staat bekend om zijn frisheid en lichte textuur.

5. Voorgesneden gemengde groente

Deze categorie, met een dagelijkse consumptie van 8,7 gram, omvat diverse voorgesneden groentemixen die ideaal zijn voor snelle en gezonde maaltijden.

6. Uien

Uien worden gemiddeld 8,3 gram per dag gegeten. Ze zijn onmisbaar in de keuken en voegen een rijke smaak toe aan talloze recepten.

7. Broccoli

Met een consumptie van 7,8 gram per dag is broccoli geliefd om zijn gezondheidsvoordelen en veelzijdigheid in de keuken.

8. Sperziebonen

Sperziebonen worden gemiddeld 7,7 gram per dag geconsumeerd. Ze zijn een klassieker in de Nederlandse keuken en bieden een rijke bron van vezels.

9. Paprika

Met een gemiddelde consumptie van 7,3 gram per dag bieden paprika's niet alleen een kleurrijke toevoeging aan maaltijden, maar zijn ze ook rijk aan vitaminen.

10. Bloemkool

Bloemkool, met een dagelijks gemiddelde van 6,1 gram, wordt gewaardeerd om zijn veelzijdigheid en is een uitstekende basis voor diverse gerechten.

Door ons te richten op de populairste groentesoorten van Nederland, hopen we u te inspireren om gezondere keuzes te maken in uw dagelijkse voeding. Voor de beste aanbiedingen van deze en vele andere producten, bezoek 1folders.nl.