Grootste retailers van Europa naar omzetcijfers

RetailerJaarlijkse omzet (in miljard USD)
Schwarz Groep153,75
Aldi120,95
Ahold Delhaize89,38
Tesco82,88
Edeka Groep72,46
Rewe Groep62,74
LVMH56,31
E. Leclerc54,39
IKEA44,70
Intermarché43,63

Top 10 retailers van europa: een overzicht van wereldwijde retailverkopen

In de dynamische wereld van retail zijn de leidende retailers van Europa een toonbeeld van succes en innovatie. Deze top 10, gerangschikt op basis van hun wereldwijde retailverkopen uitgedrukt in miljarden Amerikaanse dollars, vormt de ruggengraat van de Europese retailmarkt.

Schwarz Groep (Lidl & Kaufland): een retail titan

De Schwarz Groep, eigenaar van zowel Lidl als Kaufland, staat bovenaan de lijst met een overweldigende 153,75 miljard dollar aan wereldwijde verkopen. Hun succesformule? Een combinatie van kostenefficiëntie en een breed assortiment dat klanten blijft aantrekken.

Aldi: de kracht van eenvoud

Aldi, een naam synoniem met betaalbaarheid en kwaliteit, registreert een omzet van 120,95 miljard dollar. Hun focus op eenvoud en efficiëntie heeft hen een loyale klantenbasis opgeleverd.

Ahold Delhaize: een fusie van sterktes

Met 89,38 miljard dollar aan verkopen, weerspiegelt Ahold Delhaize (het moederbedrijf van o.a. Albert Heijn) de kracht van strategische fusies. Ze combineren lokale expertise met globale reikwijdte om hun marktpositie te versterken.

Tesco: het britse retailfenomeen

Tesco, een toonaangevende speler in het VK, genereert 82,88 miljard dollar en blijft innoveren in klantenservice en productaanbod.

Edeka Groep: pioniers in voedseldetailhandel

De Edeka Groep, met een omzet van 72,46 miljard dollar, is bekend om hun kwaliteitsproducten en nadruk op klanttevredenheid.

Rewe Groep: diversiteit in retail

De Rewe Groep, met 62,74 miljard dollar aan verkopen, benadrukt diversiteit in hun aanbod en blijft groeien in zowel binnen- als buitenlandse markten.

LVMH: luxe en detailhandel hand in hand

LVMH, met een verkoopcijfer van 56,31 miljard dollar, staat bekend om hun luxe merken en exclusieve producten, en blijft een trendsetter in de high-end retailmarkt.

E. Leclerc: de franse retail gigant

E. Leclerc, met verkopen van 54,39 miljard dollar, blijft zijn invloed in de Franse en Europese retailmarkt uitbreiden met zijn klantgerichte aanpak.

IKEA: revolutionaire meubelhandel

IKEA, bekend om zijn innovatieve meubelontwerpen, heeft een omzet van 44,70 miljard dollar en blijft groeien met zijn unieke bedrijfsmodel.

Intermarché: de groeiende supermarkt keten

Intermarché sluit de lijst af met 43,63 miljard dollar aan verkopen, en blijft zijn aanwezigheid in de Europese retailmarkt uitbreiden.

Bezoek 1folders.nl voor meer informatie over deze en andere toonaangevende retailers.

Bron: Deloitte