Maandelijkse Netflix abonnementsprijzen per land

LandPrijs in euro (€)
Liechtenstein19,28
Zwitserland19,28
Denemarken14,71
Ierland14,44
Verenigde Staten14,10
België12,99
Frankrijk12,99
Frans-Guyana12,99
Monaco12,99

Waar betaal je het meest voor Netflix abonnementen wereldwijd?

Bij 1Folders.nl zijn we altijd op zoek naar de beste deals en aanbiedingen voor onze gebruikers. Vandaag duiken we in de wereld van streamingdiensten, met een specifieke focus op Netflix. Als je ooit hebt gewonderd in welke landen Netflix-abonnees het meest betalen voor hun maandelijkse abonnement, dan hebben wij het antwoord voor je. De informatie in dit artikel is gebaseerd op een studie van Comparitech.

Top 3 duurste landen voor Netflix

Het meest verrassend is misschien wel dat Liechtenstein en Zwitserland aan kop gaan in deze lijst. In beide landen kost een Netflix-abonnement omgerekend €19,26. Dit is aanzienlijk hoger dan in veel andere landen. Denemarken volgt als derde duurste land, waar een abonnement €14,72 kost.

Waarom is Netflix duurder in deze landen?

De redenen achter de hogere kosten kunnen variëren. Factoren zoals lokale belastingen, licentiekosten en het inkomen per hoofd van de bevolking spelen een rol. In landen als Liechtenstein en Zwitserland, met een hoger gemiddeld inkomen, lijken de prijzen in lijn met de koopkracht.

Ierland, VS en meer

Ierland en de Verenigde Staten staan ook in de top van deze lijst. In Ierland kost een Netflix-abonnement omgerekend €14,45, terwijl in de VS dit €14,11 kost. Deze prijzen reflecteren de populariteit en de vraag in deze regio's.

Europese landen en Franse overzeese gebieden

België, Frankrijk, Frans-Guyana en Monaco delen een vierde plaats op de lijst, met een maandelijks abonnementstarief van €12,99. Dit toont aan dat Netflix een consistent prijsbeleid hanteert in verschillende Europese landen en overzeese gebieden.

Conclusie

De prijs van een Netflix-abonnement varieert aanzienlijk wereldwijd. Hoewel dit afhankelijk is van meerdere factoren, is het interessant om te zien hoe geografische en economische variabelen de prijsstelling beïnvloeden. Voor meer informatie over aanbiedingen en kortingen op streamingdiensten, houd 1Folders.nl in de gaten.