Wereldwijde sociale media statistieken

Sociaal netwerkAantal maandelijks actieve gebruikers (in miljoenen)
Facebook3.030
YouTube2.491
WhatsApp2.000
Instagram2.000
WeChat1.327
TikTok1.218
Facebook Messenger1.036
Telegram800
Snapchat750
Douyin743
Kuaishou673
X/Twitter666
Sina Weibo599
QQ571
Pinterest465

Wereldwijde populariteit van sociale netwerken

In de hedendaagse digitale wereld zijn sociale netwerken onmisbaar geworden. Ze verbinden ons niet alleen met vrienden en familie, maar zijn ook cruciale platforms voor merken en bedrijven. Laten we een blik werpen op de meest populaire sociale netwerken wereldwijd per oktober 2023, gerangschikt naar het aantal maandelijks actieve gebruikers (in miljoenen), volgens een recent rapport van DataReportal.

Facebook leidt de weg

Met een indrukwekkend aantal van 3.030 miljoen maandelijks actieve gebruikers blijft Facebook de lijst domineren. Het platform heeft zichzelf continu vernieuwd om relevant te blijven in een snel veranderende digitale wereld.

YouTube: meer dan alleen video's

Niet ver achter Facebook staat YouTube, met 2.491 miljoen gebruikers. Deze site gaat verder dan alleen video's; het is een bron van informatie, entertainment en een platform voor contentmakers.

WhatsApp en Instagram: 2 miljard gebruikers

WhatsApp en Instagram, beide met 2.000 miljoen gebruikers, tonen de kracht van messaging en visuele media. WhatsApp, bekend om zijn eenvoudige en veilige berichtenservice, en Instagram, het platform voor visuele storytelling, blijven groeien in populariteit.

WeChat en TikTok: sterke spelers in Azië

WeChat, met 1.327 miljoen gebruikers, en TikTok, met 1.218 miljoen, benadrukken het groeiende belang van Aziatische markten. WeChat, meer dan een messaging-app, is een essentieel onderdeel van het dagelijks leven in China, terwijl TikTok wereldwijd jongeren aanspreekt.

Facebook Messenger en Telegram: communicatie op zijn best

Facebook Messenger telt 1.036 miljoen gebruikers en Telegram heeft er 800 miljoen. Beide apps benadrukken de behoefte aan snelle, veilige en veelzijdige communicatieopties.

Snapchat, Douyin en Kuaishou: nieuwe generatie platforms

Met 750 miljoen gebruikers voor Snapchat, 743 miljoen voor Douyin (de Chinese versie van TikTok), en 673 miljoen voor Kuaishou, zien we een nieuwe generatie platforms die vooral jongeren aanspreken met hun innovatieve en interactieve inhoud.

X/Twitter, Sina Weibo en QQ: unieke platforms met specifieke doelgroepen

X/Twitter, met 666 miljoen gebruikers, blijft een belangrijk platform voor directe communicatie en nieuws. Sina Weibo en QQ, met respectievelijk 599 en 571 miljoen gebruikers, zijn prominent in de Chinese markt.

Pinterest: creativiteit en inspiratie

Tot slot, met 465 miljoen gebruikers, biedt Pinterest een platform voor creativiteit en inspiratie, wat het een unieke plaats geeft in de sociale media wereld.

Deze gegevens benadrukken het onmiskenbare belang en de invloed van sociale netwerken in ons dagelijks leven. Voor bedrijven en individuen die zich willen profileren, biedt aanbiedingenfolders.nl een uitgebreid platform om te verbinden met deze diverse en dynamische gebruikersgroepen.