Overzicht van koffieconsumptie in Nederland

Frequentie van koffieconsumptiePercentage van de Nederlandse bevolking
Dagelijks67%
1 tot 6 keer per week15%
Minder dan eens per week4%
Nooit14%

Koffieconsumptie in Nederland

Nederlanders staan bekend om hun liefde voor koffie. Uit recent onderzoek van Koffie & Thee Nederland blijkt dat 67% van de Nederlanders dagelijks koffie drinkt. Deze statistiek onderstreept de centrale rol die koffie speelt in de Nederlandse cultuur en dagelijks leven.

Wekelijkse gewoontes en voorkeuren

Naast de dagelijkse koffiedrinkers, zijn er ook Nederlanders die koffie met een andere frequentie consumeren. Ongeveer 15% van de bevolking geniet 1 tot 6 keer per week van een kopje koffie. Deze variatie toont aan dat koffie niet alleen een dagelijkse gewoonte is, maar ook een speciale traktatie kan zijn.

Minder frequente koffiedrinkers

Een kleiner deel van de bevolking, 4%, drinkt minder dan eens per week koffie. Deze groep vertegenwoordigt de diversiteit in consumptiepatronen en laat zien dat koffie, ondanks zijn populariteit, niet door iedereen frequent wordt genuttigd.

Niet-koffiedrinkers in Nederland

Opmerkelijk is dat 14% van de Nederlanders aangeeft nooit koffie te drinken. Deze statistiek is cruciaal voor de koffiemarkt, aangezien het wijst op een aanzienlijke groep consumenten die mogelijk geïnteresseerd zijn in alternatieve dranken.

Conclusie

Bij 1folders.nl begrijpen we het belang van deze cijfers voor zowel consumenten als retailers. De frequentie van koffieconsumptie in Nederland weerspiegelt niet alleen drinkgewoonten, maar biedt ook inzichten voor markttrends en consumentenvoorkeuren.