Aantal winkels per retailketen in Nederland

WinkelketenAantal winkels
Kruidvat977
Albert Heijn960
Jumbo660
Gall & Gall606
HEMA544

De top retailketens in Nederland

In Nederland, een land bekend om zijn dynamische detailhandel, springen enkele retailketens eruit qua winkelaantal. Deze leiders in de retailindustrie hebben een significante impact op het winkellandschap en bieden een breed scala aan producten en diensten voor consumenten.

Kruidvat

Met 977 winkels is Kruidvat de onbetwiste leider in de drogisterijsector in Nederland. Deze keten, bekend om zijn uitgebreide assortiment van gezondheids- en schoonheidsproducten, is een favoriet onder de Nederlandse consumenten. Hun winkels bieden alles, van medicijnen en vitamines tot persoonlijke verzorgingsproducten.

Albert Heijn

Albert Heijn, met 960 winkels, staat synoniem voor supermarkten in Nederland. Als een van de oudste en meest gerespecteerde namen in de Nederlandse retail, biedt Albert Heijn een ongeëvenaarde winkelervaring met een breed assortiment aan voedingsproducten, dagelijkse benodigdheden en meer.

Jumbo

Met 660 winkels speelt Jumbo een cruciale rol in de Nederlandse supermarktsector. Deze keten staat bekend om zijn klantgerichte aanpak en het aanbieden van een uitgebreide reeks producten tegen concurrerende prijzen. Hun focus op kwaliteit en klanttevredenheid heeft bijgedragen aan hun snelle groei en populariteit.

Gall & Gall

Gall & Gall, met 606 winkels, is de toonaangevende slijterijketen in Nederland. Deze winkels zijn een paradijs voor liefhebbers van wijn, bier en sterke drank, met een indrukwekkend assortiment van zowel lokale als internationale dranken.

HEMA

HEMA, met 544 winkels, is een icoon in de Nederlandse retail. Deze keten, bekend om zijn betaalbare en kwalitatieve producten, varieert van kleding en huishoudelijke artikelen tot eten en drinken. HEMA's unieke assortiment en benadering van retail heeft bijgedragen aan zijn langdurige succes.

Deze informatie is gebaseerd op gegevens van Locatus.

In de wereld van retail in Nederland is diversiteit en toegankelijkheid de sleutel. Deze toonaangevende ketens, elk met hun unieke aanbod en specialisaties, onderstrepen de rijke variëteit en het gemak dat de Nederlandse detailhandel te bieden heeft. Voor de meest actuele aanbiedingen en folders van deze en andere winkels, bezoek 1Folders.nl.