Downloads van toonaangevende winkelapps wereldwijd in 2023

WinkelappDownloads (in miljoenen)
Temu314,19
SHEIN251,56
Amazon Shopping178,25
Shopee152,42
Meesho138,56
Flipkart133,69
AliExpress96,21
Mercado Libre90,47
Alibaba.com87,55
Lazada61,69

Top 10 meest gedownloade shoppingapps

In het huidige digitale tijdperk zijn winkelapps een cruciaal onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Met een indrukwekkende diversiteit aan producten en de mogelijkheid om vanuit het comfort van je eigen huis te winkelen, zijn deze apps niet meer weg te denken. In 2023 hebben sommige winkelapps zich onderscheiden door hun enorme populariteit, gemeten in het aantal downloads wereldwijd. Hier is een blik op de leidende winkelapps, volgens gegevens van AppMagic.

Temu

De app Temu staat bovenaan de lijst met maar liefst 314,19 miljoen downloads. Deze app heeft de winkelervaring opnieuw gedefinieerd en biedt gebruikers een exclusieve blik in de wereld van luxueuze producten.

SHEIN

Op de tweede plaats staat SHEIN, een app die bekend staat om zijn trendy kleding en accessoires. Met 251,56 miljoen downloads heeft SHEIN bewezen een favoriet te zijn onder modebewuste shoppers.

Amazon Shopping

De wereldberoemde Amazon Shopping app is niet te missen in deze lijst. Met 178,25 miljoen downloads blijft Amazon een dominante kracht in de wereld van online winkelen, bekend om zijn enorme assortiment en snelle levering.

Shopee

Shopee, een app die vooral in Azië populair is, staat op de vierde plaats met 152,42 miljoen downloads. Deze app staat bekend om zijn gebruikersvriendelijke interface en regelmatige promotie-evenementen.

Meesho

'Meesho: Online Shopping App', met 138,56 miljoen downloads, biedt een breed scala aan producten en is vooral in India enorm populair. De app onderscheidt zich door zijn focus op lokale merken en betaalbare prijzen.

Flipkart

'Flipkart Online Shopping App', met 133,69 miljoen downloads, is een andere toonaangevende speler in de Indiase online winkelmarkt. Deze app is geliefd vanwege zijn betrouwbaarheid en uitgebreide aanbod.

AliExpress

AliExpress, een onderdeel van de Alibaba Group, heeft 96,21 miljoen downloads. Deze app staat bekend om zijn betaalbare prijzen en een breed scala aan producten uit verschillende categorieën.

Mercado Libre

'Mercado Libre: Compras online', populair in Latijns-Amerika, heeft 90,47 miljoen downloads en biedt een unieke winkelervaring met een focus op lokale producten en verkopers.

Alibaba.com

'Alibaba.com - B2B marketplace', met 87,55 miljoen downloads, richt zich voornamelijk op zakelijke gebruikers en biedt een platform voor groothandelsaankopen wereldwijd.

Lazada

Lazada, met 61,69 miljoen downloads, is een andere populaire app in Azië, bekend om zijn uitgebreide assortiment en regelmatige kortingsacties.

Deze apps hebben de manier waarop we winkelen getransformeerd, en hun populariteit weerspiegelt de verschuiving naar een meer digitale winkelervaring. Met de continue groei van e-commerce zullen deze apps blijven innoveren om aan de veranderende behoeften van consumenten te voldoen. Voor meer informatie over de nieuwste aanbiedingen en folders van diverse supermarkten en winkels, bezoek 1Folders.nl.