Toonaangevende winkelapps in Nederland in 2023

AppDownloads (in miljoenen)
Temu4,8
SHEIN1,7
Vinted1,2
Albert Heijn1,1
Lidl Plus1
Social Deal0,8
bol.com0,8
Praxis0,8
Amazon Shopping0,7
Too Good To Go0,6

Meest gedownloade shoppingapps in Nederland in 2023

In het digitale tijdperk waarin wij leven, is online winkelen niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan. Deze trend is duidelijk zichtbaar in de toename van app-downloads voor winkelen in Nederland. In 2023 hebben bepaalde shopping apps een opvallende groei doorgemaakt. Hierbij presenteren we de toonaangevende winkelapps in Nederland in 2023, gerangschikt naar het aantal downloads in miljoenen, volgens gegevens verstrekt door AppMagic.

Temu

Met een verbluffend aantal van 4,8 miljoen downloads staat Temu aan de top. Deze app heeft zich ontpopt als een dominante speler op de markt, waarbij het de traditionele winkelervaring opnieuw definieert.

SHEIN

SHEIN, bekend om zijn trendy en betaalbare mode, volgt met 1,7 miljoen downloads. Deze app heeft met name de jongere generatie weten te boeien met zijn gevarieerde collectie en gebruiksvriendelijke interface.

Vinted

Op de derde plaats staat Vinted, een platform voor tweedehands kleding, dat 1,2 miljoen keer is gedownload. De groei van Vinted benadrukt een verschuiving naar duurzamer consumptiegedrag.

Albert Heijn

Albert Heijn, een gevestigde naam in de Nederlandse supermarktsector, heeft ook zijn digitale aanwezigheid versterkt met 1,1 miljoen downloads van zijn app. Deze app biedt gemak en efficiëntie voor de dagelijkse boodschappen.

Lidl Plus

Met 1 miljoen downloads laat Lidl Plus zien hoe effectief een loyaliteitsprogramma kan zijn voor het aantrekken en behouden van klanten in een concurrerende markt.

Social Deal

Social Deal, bekend om zijn lokale en aantrekkelijke aanbiedingen, heeft 0,8 miljoen downloads geregistreerd, waarmee het bewijst dat consumenten altijd op zoek zijn naar de beste deals.

bol.com

Met 0,8 miljoen downloads blijft bol.com een favoriet onder Nederlandse consumenten, dankzij zijn brede assortiment en gebruikersgemak.

Praxis

Praxis, de populaire doe-het-zelf zaak, heeft met 0,8 miljoen downloads aangetoond dat de doe-het-zelf trend nog steeds leeft in Nederland.

Amazon Shopping

Ondanks sterke lokale concurrentie heeft Amazon Shopping toch 0,7 miljoen downloads weten te behalen, wat zijn wereldwijde aantrekkingskracht bevestigt.

Too Good To Go

Met 0,6 miljoen downloads benadrukt Too Good To Go het groeiende bewustzijn rond voedselverspilling en de bereidheid van consumenten om hier actie tegen te ondernemen.

In het huidige klimaat, waarin technologie en gemak de consumentenervaring bepalen, blijven deze apps een cruciale rol spelen in de manier waarop Nederlanders winkelen. De diversiteit van de apps, variërend van mode tot voedselverspilling, weerspiegelt de veelzijdige behoeften en waarden van de hedendaagse consument.