De opkomst van supermarkt apps transformeert hoe we boodschappen doen, met dit artikel belichten we de top 14 beste supermarkt apps van Nederland en verkennen we hun unieke voordelen en functies.

1. Albert Heijn

Download: Android of iOS

De Albert Heijn app, een topper in de lijst van supermarkt apps in Nederland, biedt alles wat je verwacht: handige promoties, recepten met ingrediëntenlijst, online bestellen, en een unieke digitale winkelcatalogus met gepersonaliseerde looproutes, waarmee het de benchmark zet voor goed werkende supermarkt apps.

2. Jumbo

Download: Android of iOS

Jumbo, de op één na grootste supermarkt van Nederland, heeft een uitstekende app gelanceerd met een overzichtelijke vormgeving en een intuïtieve functie voor het maken en bestellen van boodschappenlijstjes, met de focus op hun uitgebreide productaanbod, ondanks het ontbreken van een geïntegreerde klantenkaartfunctie.

3. Picnic

Download: Android of iOS

Picnic, pionier in online supermarkten, heeft een zeer gebruiksvriendelijke app ontwikkeld, die uitblinkt in eenvoud en gemak met gratis thuisbezorging op diverse tijdstippen, hoewel het productaanbod beperkt is en de waardering hiervan varieert per gebruiker.

4. Dirk

Download: Android of iOS

Dirk's app, in tegenstelling tot andere supermarkt apps, biedt geen bestel- of klantenkaartfunctie, maar fungeert als een snelle en overzichtelijke actiekrant en boodschappenlijstje, hoewel de app door zijn eenvoudige opzet als wat schreeuwerig kan worden ervaren.

5. Hoogvliet

Download: Android of iOS

Hoogvliet's app, vergelijkbaar met die van Dirk, is eenvoudig in ontwerp, maar soms wat lastig in het vinden van bepaalde functies zoals de winkelzoeker. Het onderscheidt zich echter door een rustige en frisse uitstraling, en biedt essentiële functies zonder overbodigheden, inclusief de optie voor gemakkelijk bestellen en bezorgen.

6. Lidl

Download: Android of iOS

De app van Lidl heeft potentie, maar mist nog enkele essentiële functies zoals een scanfunctie, die tegenwoordig vaak wordt verwacht. Een voordeel is de exclusieve kortingen voor app-gebruikers, hoewel het opgeven van een telefoonnummer voor sommigen een bezwaar kan zijn.

7. ALDI

Download: Android of iOS

De app van ALDI, ooit niet meer dan een digitale reclamefolder, heeft een positieve transformatie ondergaan door de toevoeging van het grootste deel van hun productaanbod en een handige boodschappenlijstjesmaker, waarbij de app eenvoudig en zonder veel poespas is, trouw aan ALDI's eigen bedrijfsfilosofie.

8. Crisp

Download: Android of iOS

Crisp, een online supermarkt, biedt een visueel aantrekkelijke en functionele app, bekroond met een SpinAward in 2020 voor zijn ontwerp. De app is niet alleen gericht op het bestellen van producten, maar heeft ook andere zorgvuldig uitgewerkte onderdelen, ideaal voor liefhebbers van lokale en verse producten.

9. Ekoplaza

Download: Android of iOS

Ekoplaza's app, een persoonlijke favoriet van ons, biedt de mogelijkheid om eten te bestellen, compleet met aanbiedingen, boodschappenlijstjes, een volledig assortiment en een barcodescanner. Wat de app echt uniek maakt is de ingrediëntenscanner, waarmee gebruikers producten kunnen scannen op inhoudsstoffen zoals microplastics en E-nummers.

10. Jan Linders

Download: Android of iOS

Jan Linders, bekend als dé supermarkt van Zuidoost-Nederland, heeft een app die enkele kansen onbenut laat: online bestellen is beperkt tot gebak en vlaai. De app biedt echter heerlijke klassieke recepten en een eenvoudig boodschappenlijstje, waardoor de meeste klanten deze waarschijnlijk vooral voor de aantrekkelijke spaaracties zullen gebruiken.

11. DekaMarkt

Download: Android of iOS

DekaMarkt's app, is verrassend simpel en gebruiksvriendelijk, en behoort tot een van de betere supermarkt apps in Nederland. Een unieke feature is de 'vergeetservice', die helpt bij het herinneren en bestellen van essentiële items voor speciale gelegenheden, met de optie voor bezorging.

12. Spar

Spar's app richt zich vooral op het aanbieden van dagelijkse deals en een speciale koffiespaarkaart, waarmee gebruikers snel een gratis koffie of thee kunnen verdienen. Het beperkte aanbod van de app is grotendeels te wijten aan de diversiteit van het assortiment in de verschillende Spar-winkels, wat het lastig maakt een universele app te ontwikkelen.

13. Coop

Download: Android of iOS

Coop's app is een van de aangenamere supermarkt apps om mee te werken, met een overzichtelijke en compacte interface vol producten en aanbiedingen. Het biedt een handige boodschappenlijst en een barcode-scanner voor het zoeken van producten, en zijn eenvoud en gebrek aan overbodige functies maken het juist zo gebruiksvriendelijk.

14. PLUS

PLUS supermarkt app

Download: Android of iOS

De PLUS-app inspireert je dagelijks met meer dan 1500 recepten en biedt toegang tot alle actuele aanbiedingen van PLUS voor deze én de komende week. Maak eenvoudig een boodschappenlijst in de app; deze wordt automatisch in de loopvolgorde van de winkel geordend. Daarnaast heb je de optie om je boodschappen te laten bezorgen of af te halen bij een PLUS-winkel in jouw omgeving.

Conclusie

In dit artikel van de top 14 beste supermarkt apps van Nederland hebben we gezien dat elk van deze apps unieke functies en voordelen biedt. Van de allesomvattende en innovatieve app van Albert Heijn tot de eenvoudige, maar doeltreffende applicatie van Coop, elke app heeft zijn eigen charme.

Of je nu zoekt naar een app met een uitgebreid assortiment, speciale kortingen, of gemakkelijke bestel- en bezorgopties, er is voor ieder wat wils. De evolutie van supermarkt apps heeft het boodschappen doen aanzienlijk vereenvoudigd, waarbij de nadruk ligt op gebruikersgemak, efficiëntie en personalisatie. Dit overzicht toont aan dat de digitale vooruitgang in de retailsector zorgt voor een rijkere en meer aangepaste winkelervaring voor consumenten.