kop warme thee

Weinig is zo heerlijk als na het ontwaken op de bank te zitten met een kop warme thee, zij het om op te warmen of wakker te worden. Echter, soms is het ontwaken niet per se een behoefte, of sterker nog: soms mag je helemaal geen cafeïne hebben.

Als je zo van thee houdt, maar om wat voor reden ook de cafeïne niet in kan of wil nemen, wat voor thee zou je dan kunnen drinken?

Clipper thee is niet altijd cafeïne vrij, maar heeft wel veel cafeïne vrije opties. Hier dien je bij de aankoop dus wel op te letten.

Gelukkig heeft Clipper thee zowel cafeïne vrije zwarte als groene thee en zelfs enkele cafeïne vrije infusies.

Wil je meer leren over de cafeïne vrije theeën van Clipper? Lees dan snel verder om alles te leren over Clipper, maar ook wat cafeïne in thee precies is en wat het met je doet.

Wat is Clipper thee?

Clipper thee is een merk thee dat uitsluitend biologische theeën produceert en verkoopt, waarvan zelfs de theezakjes en verpakkingen biologisch afbreekbeer zijn.

Daarnaast geven ze ook erg veel om fair-trade en zorgen ze dat al hun producten op ethische wijze zijn ingekocht.

Maar waar je natuurlijk ook enorm veel om geeft, is welke verschillende smaken ze bieden en of hun theeën wel lekker zijn. Wat betreft de smaken, hebben ze een erg groot aanbod aan diversiteit en kan je alleen al aan het kiezen van de juiste smaak aardig wat tijd kwijt zijn.

Dit geldt echter wel anders voor cafeïne vrije theeën, maar hier komen we later op terug.

Of de thee lekker smaakt, hangt natuurlijk geheel af van waar je zelf van houdt. Echter, zowel voor liefhebbers van fruitig, kruidig, fris of mild is er een ruim aanbod – bovendien wordt er op hun website overduidelijk aangegeven hoe hun theeën smaken en welke ingrediënten je kunt verwachten.

Als je uitgaat van de recensies die er online te vinden zijn, smaken de theeën erg goed.

Welke Clipper thee is cafeïne vrij?

vrij van caffeïne

Natuurlijk wil je weten welke Clipper theeën cafeïne vrij zijn. Hoewel je op hun site niet kan filteren op cafeïne vrij, wordt er bij elke thee wel duidelijk aangegeven of het ontbreekt. Staat het er niet, dan bevat de thee cafeïne.

Hun cafeïne vrije theeën zijn van nature cafeïne vrij, wat inhoudt dat ze enkel ingrediënten toegepast hebben die van nature geen cafeïne bevatten.

Dit geldt voor zowel hun groene als zwarte en infusie-theeën. Echter, Clipper biedt één theesoort die altijd cafeïne vrij is, en dat is hun koude infuser thee.

Wat is cafeïne vrije koude infuser thee?

Koude infuser thee is ontworpen om met koud water te drinken. Deze theeën zijn net als alle andere Clipper theeën biologisch en suikervrij, maar het verschil is dus dat ze én allemaal cafeïne vrij zijn, maar dus ook dat je ze koud kan drinken.

Koude infuser thee is erg verfrissend en biedt diverse interessante smaakcombinaties. Een kop warme thee zal je dus niet hebben, maar mocht je ook van koude thee houden – of hier benieuwd naar zijn – dan zal je met hun koude infuser thee altijd een kop cafeïne vrije thee hebben.

Mocht je toch liever per se warme thee drinken, dan kan je de thee altijd nog warm drinken, zoals je met thee gewend bent.

Hoe werkt cafeïne in thee?

cafeïne en theeïne

Waarschijnlijk heb je wel eens van cafeïne gehoord, bijvoorbeeld bij koffie of cola. Maar niet iedereen weet dat cafeïne ook in thee te vinden is. Hoe zit dit precies, en heeft het verschil in effect?

In 1820 werd de stof cafeïne ontdekt, en in 1827 de stof theïne, die in bepaalde planten zou zitten die voor thee werden gebruikt. Echter, het blijkt inmiddels dezelfde stof te zijn. Oftewel, cafeïne zit zowel in koffie als thee.

Cafeïne of theïne?

Hoe komt het dan dat nog steeds de term “theïne” regelmatig gebruikt wordt? Dat is omdat, hoewel cafeïne en theïne dus chemisch gezien dezelfde stof zijn, ze toch een andere werking hebben op je lichaam.

Cafeïne dat uit koffie komt, wordt namelijk veel sneller opgenomen in je bloed dan de “theïne” cafeïne dat je krijgt uit thee.

Wezenlijk is er dus wel een degelijk verschil tussen cafeïne uit koffie en cafeïne uit thee. Omdat je bloed de cafeïne uit koffie sneller opneemt, krijg je meer een “boost” en kan je er bij een teveel trillerig of erg onrustig van worden.

Bij cafeïne uit thee ondervind je dit probleem niet; je hebt een betere focus en kan deze langer vasthouden.

Is Clipper thee cafeïne vrij – wat kan je kopen?

Thee kopen

Nu je weet welke thee Clipper zoal biedt en hoe cafeïne in thee precies werkt, is het mogelijk om je keuze te maken voor de aanschaf van de thee die het beste bij jou past. Houd je meer van groene thee, zwarte thee of ben je juist meer een liefhebber van infusiethee?

Van elke soort heeft Clipper cafeïne vrije varianten te bieden.

Wil je liever theeën die altijd cafeïne vrij zijn, dan kan je dus kiezen voor koude infuser thee. Toch niet echt een liefhebber van koude theedrankjes? Dan kan je ze evengoed met heet water drinken – smaakt net zo lekker!

Je hebt dus voldoende keuzes – van de angst geen cafeïne vrije thee bij Clipper te vinden, hoef je in elk geval niet wakker te liggen!