Lay's chips

Sinds 2001 is het mogelijk om Lay’s chips te kopen. Tot die tijd werd deze chips verkocht onder de naam ‘Smiths Chips’. De keuze voor deze naamsverandering is goed uitgepakt. De naam Lay’s is immers tot een onwijs bekende merknaam uitgegroeid.

Waarom is de naam van Lay’s aangepast?

De chips van Lay’s gingen eerst als Smiths Chips door het leven. Dat was een logische naam, aangezien deze chips door de Smiths Food Group werd geproduceerd.

Aan het begin van deze eeuw werd deze chips in veel landen al onder de vlag van Lay’s verkocht. Uiteindelijk besloot de Smiths Food Group om in 2001 ook deze naam in België en Nederland aan te nemen.

De reden hiervoor was duidelijk: men wilde overal dezelfde naam gaan gebruiken. Destijds kon je namelijk in Europese landen wél al Lay’s chips aanschaffen.

De naam Smiths

Nadat in 2001 de naam Smiths naar Lay’s aangepast werd, bleef de naam Smiths wel nog enige tijd in gebruik. Men besloot namelijk om de zoutjes wel onder de naam Smiths te verblijven verkopen.

Je kon daarom nog lange tijd Hamka’s, Wokkels en Nibbit-it met de naam ‘Smiths’ kopen.

Uiteindelijk besloot men in 2015 om de naam Smiths volledig af te schaffen. Sinds 2015 heette alle chips van deze foodproducent Lay’s óf Cheetos.

Overname van de Smiths Food Group

overname

Deze naamswijziging is ook te danken aan de overname van de Smiths Food Group. Jarenlang was dit een zelfstandige producent, maar deze producent is volledig door PepsiCo overgenomen.

Deze nieuwe eigenaar besloot dat het de hoogste tijd was om allerlei naamswijzigingen door te voeren.

Het succes van Lay’s

Zoals we eerder in dit artikel al stelden, is Lay’s tot een van de bekendste merken uitgegroeid. Dit is vooral aan de volgende twee redenen te danken:

  • De chips van Lay’s vallen bij heel veel mensen in de smaak. Dát heeft ervoor gezorgd dat heel veel verkopers de chips van Lay’s in hun assortiment opgenomen hebben.

  • Lay’s biedt op dit moment heel veel soorten chips aan. Doordat het aanbod zo uitgebreid is, kan je altijd wel chips vinden die aan je smaakvoorkeuren voldoet.

Wereldwijd aanbod van Lay’s

Op dit moment is Lay’s wereldwijd actief. Daarbij is het dus sinds 2015 een feit dat de chips over de gehele wereld de naam Lay’s draagt. Tot dat jaar werden in sommige landen nog steeds chips uitgebracht onder de naam ‘Smiths’.

Doordat Lay’s over de gehele wereld actief is, is dit wereldwijd een van de populairste chipsfabrikanten. Zelfs als je aan de andere kant van de wereld op vakantie bent, kun je voor chips van Lay’s kiezen.

De naamswijziging heeft Lay’s absoluut geen windeieren gelegd.

Het logo van Smiths vs. het logo van Lay’s

logo Lay's

Het logo van Smiths bestond uit een rode balk met een gele zon erachter. Dit logo groeide in de jaren 90 uit tot een van de bekendste logo’s, onder meer vanwege de kleurstelling.

Tevens wist Smiths in de jaren 90 meerdere rages te creëren; de Flippo’s zijn hier wellicht het bekendste voorbeeld van.

Niet geheel verrassend heeft Lay’s ook een rood met geel logo. De kleurstelling en vormgeving zijn grotendeels vergelijkbaar met het logo van Smiths. Het belangrijkste voordeel is dat het logo van Lay’s een stuk moderner is.

Aangezien het merk Smiths volledig opgedoekt is, is de kans klein dat je dit logo ergens nog tegenkomt. Het logo van Lay’s herkennen veel mensen nu al van een grote afstand.

Het huidige aanbod van Lay’s

aanbod toename

Door de jaren heen heeft Lay’s haar aanbod alleen maar verder uit weten te breiden. Toen deze chips nog Smiths heette, was het aanbod op zich ook al uitgebreid. Maar, onder de naam ‘Lay’s’ is het aanbod alleen maar verder toegenomen.

Opvallend genoeg biedt Lay’s op dit moment chips in verschillende series uit.

Lay’s Iconic Restaurant Flavours

Zo kun je kiezen voor chips uit de Iconic Restaurant Flavours. Deze chips worden door Lay’s gemaakt in samenwerking met allerlei restaurantketens van over de gehele wereld. Zo kun je speciale KFC chip kopen.

Lay’s Superchips Deep

Bij deze chips heeft Lay’s voor diepe ribbels gekozen. Deze diepe ribbels zorgen voor een intense smaak en voor een krokante bite.

Lay’s Chips

Onder deze naam worden de ‘reguliere’ chips van dit merk uitgebracht. Het gaat hierbij onder meer om de welbekende smaken Naturel en Paprika.

Lay’s SuperChips

De SuperChips van Lay’s beschikken over ribbels. Met dank aan deze ribbels krijgen de chips een net iets intensere smaak. Deze chips wordt in dezelfde smaken uitgegeven als bij de reguliere Lay’s Chips het geval is.

Lay’s Oven Baked

De Lay’s Oven Baked chips worden met echte ingrediënten bereid. Dit merk je absoluut aan de intense en heerlijke smaak. Deze chips wordt door Lay’s in steeds meer en meer smaken uitgebracht.