Omzet top 10 retailers in Nederland

RetailerOmzet (in miljarden €)Aantal winkels
Ahold16,41.657
Jumbo9,85695
Lidl4,5420
Kruidvat2,9970
Aldi2,5500
Brocacef Holding2,4500
Detailresult2,2307
Sligro1,950
MediaMarkt1,750
Maxeda1,6192

Omzet en winkelaantal van top 10 retailers in Nederland

De Nederlandse retailmarkt blijft groeien, met enkele bedrijven die eruit springen vanwege hun indrukwekkende omzetcijfers en grootschalige winkelnetwerken. In 2021 hebben deze top 10 retailers opmerkelijke financiële resultaten geboekt, wat hen onderscheidt als de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt. Deze gegevens zijn verzameld door Retail-Index, een gerespecteerde bron voor retailinformatie.

Ahold – de onbetwiste marktleider

Ahold, bekend van supermarktketen Albert Heijn, staat met een indrukwekkende omzet van €16,4 miljard en 1.657 winkels aan de top van deze lijst. Hun sterke marktpositie en uitgebreid winkelnetwerk bevestigen hun leiderschap in de Nederlandse retailsector.

Jumbo’s indrukwekkende groei

Jumbo, een bekende naam in de Nederlandse retail, behaalde een omzet van €9,85 miljard en exploiteert 695 winkels. Deze cijfers tonen Jumbo's toewijding aan groei en klantgerichtheid.

Lidl: efficiëntie en toegankelijkheid

Lidl, bekend om hun efficiënte bedrijfsmodel, rapporteert een geschatte omzet van €4,5 miljard en heeft 420 winkels. Hun focus op prijs-kwaliteitverhouding maakt hen een favoriet onder consumenten.

Kruidvat: leider in gezondheid en welzijn

Kruidvat, een dominante speler in de gezondheids- en welzijnssector, heeft een omzet van ongeveer €2,9 miljard met 970 winkels. Hun wijdverspreide aanwezigheid benadrukt hun invloed in de Nederlandse retailmarkt.

Aldi's consistente aanwezigheid

Aldi, met een omzet van €2,5 miljard en 500 winkels, blijft een belangrijke speler, bekend om hun focus op kwaliteit tegen betaalbare prijzen.

Brocacef Holding: sterk in farmaceutische retail

Brocacef Holding, met een omzet van €2,4 miljard en 500 vestigingen, speelt een sleutelrol in de Nederlandse farmaceutische retailmarkt.

Detailresult: groei en innovatie

Detailresult, bekend van onder andere DekaMarkt en Dirk, en actief in diverse andere retailsegmenten, rapporteert een omzet van €2,2 miljard en heeft 307 winkels. Hun aanhoudende groei toont hun innovatie en veelzijdigheid in de retail.

Sligro: niche expertise met impact

Sligro, hoewel kleiner in omvang, behaalt een omzet van €1,9 miljard met 50 winkels. Hun focus op specifieke marktsegmenten onderstreept hun unieke positie in de markt.

MediaMarkt: specialist in elektronica

MediaMarkt, gericht op consumentenelektronica, behaalt een omzet van €1,7 miljard en bezit 50 winkels. Hun expertise in technologieproducten trekt een breed publiek.

Maxeda: diversiteit in retail

Maxeda, het moederbedrijf van Praxis, met een omzet van ongeveer €1,6 miljard en 192 winkels, toont de diversiteit van de Nederlandse retailmarkt. Hun brede aanbod varieert van doe-het-zelfartikelen tot mode.