Sinterklaas snoep statistieken

SnoepgoedPercentage
Chocoladeletter34%
Kruidnoten 30%
Gevuld speculaas19%
Banketletter 15%
Marsepein 14%
Chocolade kruidnoten12,4%
Strooigoed 11,9%
Pepernoten 11,1%

Favoriete Sinterklaas lekkernijen in Nederland

Sinterklaas, een tijd van vreugde en gezelligheid, is in Nederland onlosmakelijk verbonden met heerlijke lekkernijen. Deze zoete traditie weerspiegelt zich in de cijfers; de favoriete Sinterklaas snoepgoederen zijn een essentieel onderdeel van deze feestelijke periode. Welke traktaties zijn het meest geliefd bij jong en oud?

De Chocoladeletter staat op nummer één

Met een overtuigende 34% neemt de chocoladeletter de kroon. Deze persoonlijke lekkernij is niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een visueel cadeau met een persoonlijke tint. Elk jaar opnieuw vinden deze letters hun weg naar de schoenen van kinderen en de bureaus van collega's, waarmee de traditie van Sinterklaas in ere wordt gehouden.

Kruidnoten, de knapperige verleiding

Dicht op de hielen volgen de kruidnoten, met een sterke 30%. Deze kleine, kruidige koekjes zijn de kern van de Sinterklaasviering en worden vaak in grote hoeveelheden genuttigd. Hun populariteit is te danken aan de perfecte mix van speculaaskruiden en hun knapperige textuur.

Gevuld speculaas: een rijke traktatie

De liefde voor gevuld speculaas blijkt uit de respectabele 19%. Deze lekkernij, met zijn rijke vulling van amandelspijs tussen twee lagen speculaas, is een ware traktatie voor de smaakpapillen en vormt een onmisbaar onderdeel van de avonden rond de open haard.

Banketletters, een artistieke smaaksensatie

Banketletters zijn goed voor 15% van de voorkeur. Deze met amandelspijs gevulde letters zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaak. Ze zijn een echte kunstwerkjes op de Sinterklaas tafel.

Marsepein, de zoete kneedbaarheid

Met 14% blijft marsepein een favoriet. Dit kneedbare amandelzoet is vooral populair bij de creatievelingen die graag figuurtjes en vormen boetseren, die vervolgens met smaak worden opgegeten.

Chocolade pepernoten, een moderne twist

Chocolade pepernoten scoren een zoete 12,40%. Deze variant op de traditionele pepernoot, omhuld met een laagje chocolade, is een moderne twist op een klassiek snoepgoed en wint snel aan populariteit.

Mix van snoepgoed en pepernoten voor variatie

Een mengsel van verschillende snoepjes en pepernoten behaalt 11,90%. Deze mix zorgt voor variatie en is vooral populair bij mensen die graag verschillende smaken in één keer willen proeven.

Pepernoten, de traditionele keuze

Ten slotte zijn er de pure pepernoten, met 11,10% nog steeds een stevige favoriet. Deze traditionele, ietwat zachtere koekjes zijn onmiskenbaar verbonden met het Sinterklaasfeest.

Aanbiedingenfolders.nl presenteert deze smakelijke statistieken om liefhebbers van het Sinterklaasfeest te helpen bij het kiezen van hun snoepgoed. Of het nu gaat om de voorbereiding van de schoen zetten of het plannen van een heerlijk avondje, de keuze voor het juiste snoepgoed is essentieel voor de perfecte Sinterklaasbeleving.

Bron: 34 procent vindt chocoladeletter lekkerste Sinterklaassnoepgoed