De ene persoon gruwelt ervan en de ander kan helemaal niet zonder. Toch kan niemand ontkennen dat je er (veel) profijt van kan hebben wanneer je er een in het bezit hebt.

Klantenkaarten zijn dan ook de grote vriend van iedereen die graag een leuke aanbieding, korting of soms zelfs cadeau krijgt. Zo ook bij de Kruidvat.

Ondanks dat de extra voordeelkaart van Kruidvat al heel wat jaartjes meegaat, worden er veel wijzigingen in aangebracht.

Zo verschilt de manier van aanvragen met die van vroeger en kan je er tegenwoordig ook nog heel wat meer mee. Daarom leer je in dit artikel onder meer:

 • Wat de voordelen van een Kruidvat voordeelkaart zijn.
 • Hoe je deze Kruidvat voordeelkaart kan aanvragen.
 • Wat je allemaal met een Kruidvat voordeelkaart kan doen.
 • En al het andere dat je beslist van de Kruidvat voordeelkaart moet weten!

Trouwens, houd je van klantenkaarten maar heb je geen zin in een portemonnee die uitpuilt van alle verschillende kaarten? Deze kan je allemaal overzichtelijk bewaren in één van de vele klantenkaart apps!

Kruidvat Folder

Nog 7 dagen geldig

Geldig van 06-12-2022 t/m 11-12-2022

> Folder bekijken

Voordelen van de Kruidvat extra voordeelkaart

Het is tegenwoordig erg populair voor grote retailers om klantenkaarten uit te geven. Hiermee kunnen ze jouw koopgedrag namelijk nog beter inzien, wat voor de marketing enorm belangrijk is om te weten.

Ook kunnen ze op die manier er uiteindelijk zelfs voor zorgen dat er speciale regionale of zelfs gepersonaliseerde aanbiedingen komen.

In ruil daarvoor geef je natuurlijk wel een stukje privacy weg. Om een klantenkaart te kunnen activeren vragen bedrijven immers vaak veel gegevens in ruil. Bijvoorbeeld je naam, telefoonnummer, e-mail en adresgegevens.

Daarom is het voor jou natuurlijk belangrijk dat je in ruil daarvoor de beste aanbiedingen en promoties krijgt. Hoe zit dat bij de Kruidvat?

We zetten allereerst de grootste voordelen van de Kruidvat voordeelkaart op een rij. Daarna zullen we deze één voor één kort nog even toelichten. Met de Kruidvat voordeelkaart…

 • Verzamel je spaarpunten.
 • Krijg je extra kortingen.
 • Ben je welkom bij speciale koopavonden.
 • Kan je sommige producten al in de ‘voorverkoop’ aanschaffen.
 • Word je direct al verrast met een welkomstcadeautje!

Spaarpunten verzamelen

Voor iedere aankoop die je samen met je voordeelkaart maakt, krijg je spaarpunten. Voor iedere euro die je uitgeeft, krijg je 1 punt.

Later kan je deze punten weer inruilen voor leuke extraatjes of bijvoorbeeld een mooie korting, hier vertellen we later nog meer over.

Extra korting

Kruidvat staat bekend om de vele koopjes. Toch wordt shoppen bij de Kruidvat nog interessanter wanneer je hun voordeelkaart hebt. Je bent dan namelijk direct lid van de voordeelclub.

Bij de voordeelclub van Kruidvat krijg je scherpe vriendendeals die door Kruidvat zelf geselecteerd zijn. Bijna wekelijks zijn er nieuwe vriendendeals waarbij de kortingen kunnen oplopen tot meer dan 50%.

Een goede reden om wekelijks even in te loggen op de website van mijn Kruidvat dus!

Speciale koopavonden
Kruidvat organiseert op sommige locaties soms speciale koopavonden. Op deze koopavonden zijn er vaak exclusieve deals te vinden die je op geen enkel ander moment meer terugvindt.

Om toegang te krijgen tot deze speciale koopavonden moet je in het bezit zijn van een Kruidvat voordeelkaart.

Voorverkoop

Van tijd tot tijd heeft de Kruidvat speciale aanbiedingen die maar in een gelimiteerde oplage beschikbaar zijn. Zit er dan iets tussen dat jij toevallig absoluut moet hebben, kan je er maar beter op tijd bij zijn dus.

Wanneer je in het bezit bent van de Kruidvat voordeelkaart dan heb je altijd als eerste toegang tot deze gelimiteerde producten.

Welkomstcadeau

Jarig of niet, wie ontvangt er nu niet graag cadeautjes? Dat is precies wat je bij de Kruidvat krijgt wanneer jij je voordeelkaart activeert.

De cadeaus lopen uiteen van snoepgoed tot huid- en haarverzorgingsproducten of etherische oliën, dus er zit altijd wat voor jou bij.

Hoe de Kruidvat extra voordeelkaart aan te vragen

Wanneer je overtuigd ben van de voordelen van de Kruidvat voordeelkaart, is het erg gemakkelijk om hier gebruik van te maken. Sterker nog, om van de voordelen te genieten hoef je niet eens een voordeelkaart te hebben!

Online registreren

Het is mogelijk om jezelf aan te melden op de website van Kruidvat. Hier hoef je enkel een aantal gegevens te registreren. Dit zijn onder andere je naam, telefoonnummer, e-mailadres en adresgegevens.

Op het moment dat je dit ingevuld hebt, krijg je automatisch een digitale versie van de voordeelkaart. Door deze te koppelen aan de app van Kruidvat, hoef je nooit meer een pasje bij je te hebben!

Fysieke kaart ophalen

Een andere mogelijkheid is door in de Kruidvat bij jou in de buurt een fysieke kaart op te halen. Vervolgens is het direct al mogelijk om punten te verdienen met deze kaart.

Wanneer je thuis bent, hoef je de kaart enkel nog maar op de website van Kruidvat te registreren. Ook daarna is het gemakkelijk om de voordeelkaart aan de app te koppelen.

Voorkeuren ingeven

Kruidvat wil met de extra voordeelkaart jou van zoveel mogelijk voordeel voorzien. Daarom kan je na het registreren een aantal persoonlijke voorkeuren geven.

Op die manier kan Kruidvat jou precies de aanbiedingen geven die bij jou passen. Ook zorgt dit ervoor dat je geen mailtjes of smsjes krijgt waarop je eigenlijk niet zit te wachten.

De spaarpunten op de voordeelkaart

De spaarpunten vormen een essentieel onderdeel van de Kruidvat voordeelkaart. Met deze spaarpunten kan je onder andere:

 • Kortingen krijgen.
 • Cadeautjes ontvangen.
 • Donaties doen.
 • Voordeel krijgen bij de Kruidvat Foto shop.

De spaarpunten werken supereenvoudig en het voordeel loopt al snel op. Om bij het begin te beginnen: Voor iedere euro die jij bij de Kruidvat uitgeeft, kreeg je 1 spaarpunt.

Deze spaarpunten blijven vervolgens zes jaar lang op jouw account staan.

Hieronder geven we een overzicht wat jij met de spaarpunten op jouw Kruidvat voordeelkaart allemaal kan doen.

Extra korting

Profijt hebben van de spaarpunten kan al erg snel gebeurd zijn. Wanneer je in totaal 450 punten gespaard hebt, kan je er namelijk voor kiezen om bij een aankoop van ten minste 20 euro een korting van 2,5 euro te krijgen.

Een bekende slogan die Kruidvat hanteert is dat ze “Stunten met punten”. Wekelijks hebben ze namelijk meerdere producten waarvoor je dubbele punten krijgt.

Op die manier heb je de korting dus nog sneller bij elkaar gespaard.

Cadeautjes

Ook kan je met de spaarpunten sparen voor cadeautjes. Dit kunnen winkeltassen zijn maar bijvoorbeeld ook producten zoals make-up, snoepgoed of verzorgingsproducten.

Tweemaal per jaar heeft de Kruidvat een speciale actie waarbij er heel veel extra producten in ruil voor spaarpunten ingeruild kunnen worden. Houdt dus goed in de gaten wanneer de eerstvolgende keer is voor heel veel extra voordeel!

Donaties

Misschien vind je dat jezelf al genoeg hebt. Is er simpelweg niets dat jou interesseert. Of misschien vind je wel dat mensen die het slechter hebben dan jou best een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Om die reden maakt Kruidvat het mogelijk om een goed doel te steunen. Voorbeelden van goede doelen waaraan jij jouw punten kan doneren zijn CliniClowns, KiKa, het Rode Kruis, NWC, KWF Kankerbestrijding en de stichting Give a Smile.

Het is mogelijk om 200, 500 of 1000 punten te doneren. Wissel je 200 punten in, dan doneert Kruidvat namens jou 1 euro aan het goede doel. Bij 500 punten doneren ze 2,5 euro en bij 1000 punten 5 euro. Je kan dit zo vaak doen als dat je zelf wil.

Kruidvat Foto Shop

Al sinds jaar en dag kan je bij Kruidvat terecht voor foto-gerelateerde zaken. Met de Kruidvat extra voordeelkaart heb je nu nog meer profijt op fotogebied.

Zo kan je bijvoorbeeld in ruil voor spaarpunten krijgen op tal van fotoproducten.

Het is zelfs mogelijk om in ruil voor punten gratis producten te krijgen bij de Kruidvat foto shop. Zo kan je bijvoorbeeld speciale speelkaarten laten drukken met daarop een door jou gekozen afbeelding.

Andere mogelijke geschenken zijn een mok met een foto, een foto op een canvas laten afdrukken of een mooi fotoboekje met daarin jouw allermooiste herinneringen.

Algemene voorwaarden

Aan iedere dienst zijn voorwaarden verbonden. Dat is bij de Kruidvat extra voordeelkaart natuurlijk niet anders. De meeste algemene voorwaarden komen overal redelijk overeen.

Toch zijn er een aantal specifieke voorwaarden die in het geval van de Kruidvat voordeel kaart van belang zijn.

Hieronder geven we een korte opsomming van de algemene voorwaarden van de Kruidvat voordeelkaart waarvan wij denken dat jij zeker op de hoogte moet zijn.

Maar het loont natuurlijk altijd om zelf even een kijkje in de algemene voorwaarden te nemen.

 • De voordeelkaart is enkel en alleen in Nederlandse filialen geldig. Houd hier rekening mee wanneer je een Belgische Kruidvat binnenstapt.
 • Kruidvat behoudt het recht om jouw spaarpunten te laten vervallen wanneer je de voordeelkaart langer dan twee jaar niet hebt gebruikt of wanneer de spaarpunten ouder zijn dan zes jaar.
 • Extra kortingen gelden over het duurste product en zijn geldig op het volledige assortiment en over alle andere acties, tenzij anders wordt aangegeven.
 • Kortingen zijn niet mogelijk bij: babyvoeding, geneesmiddelen, boeken-, opwaardeer-, cadeau- en tegoedkaarten, vouchers, loterijtickets, postzegels en aankopen die via externe webshops gedaan worden. Tenzij anders wordt aangegeven.
 • Op artikelen van de Kruidvat fotoservice wordt geen extra korting berekend, tenzij anders aangegeven.
 • Dagdeals zijn eenmalig te gebruiken en kunnen niet gecombineerd worden met andere acties.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een Kruidvat voordeelkaart?

Er zijn veel voordelen verbonden aan de Kruidvat voordeelkaart. Je spaart punten die je kan inwisselen voor spectaculaire kortingen of cadeautjes.

Ook krijg je speciale kortingen en kan je gebruik maken van de speciale voorverkopen of VIP koopavonden.

Hoe kom ik aan een Kruidvat voordeelkaart?

Je kan de voordeelkaart bij de winkel direct meekrijgen. Deze hoef je online dan alleen nog maar even te activeren.

Ook kan je de Kruidvat voordeelkaart online direct aanvragen op de website van de Kruidvat. Deze kan je dan direct koppelen in de Kruidvat voordeelkaart app.

Wat kun je doen met Kruidvat punten?

De Kruidvat punten zijn direct in te wisselen voor een korting van 2,50 euro wanneer je een minimumaankoop bedrag van 20 euro hebt. Let wel op de speciale voorwaarden.

Deze korting is zowel online als in de winkel geldig. Ook kan je met de punten cadeautjes of extra kortingen op bijzondere producten krijgen.

Hoe kan ik kortingen met de Kruidvat voordeelkaart verzilveren?

Kruidvat houdt alles graag zo gemakkelijk mogelijk. Daarom hoef je bij de kassa enkel maar aan te geven van welke korting jij gebruik wil maken.

Wanneer je nog gebruik kan maken van de desbetreffende korting of genoeg punten hebt, wordt dit allemaal direct automatisch doorgevoerd.

Hoe kan ik zien hoe veel Kruidvat punten ik heb?

Op mijn Kruidvat kan je eenvoudig zien hoeveel Kruidvat punten je al opgespaard hebt. Wanneer je jouw account aan de app gekoppeld hebt is dit ook zichtbaar.

Ook kan je het in de winkel aan de kassa laten controleren.

Hoe lang zijn Kruidvat punten geldig?

Alhoewel Kruidvat punten erg lang geldig zijn, kennen ze wel degelijk een vervaltermijn. Kruidvat behoudt namelijk het recht om na zes jaar de punten ongeldig te verklaren.

Wees er op tijd bij dus! Gelukkig is de Kruidvat wel zo eerlijk om je geregeld op de hoogte te brengen van mogelijk te vervallen punten.

Ik ben mijn Kruidvat voordeelkaart verloren. Wat moet ik doen?

Wanneer je je Kruidvat voordeelkaart verloren bent kan je in de winkel een nieuwe ophalen. Deze kan je dan online weer koppelen aan jouw account.

Je kan natuurlijk ook gewoon doorsparen via de applicatie!

Kan ik ook een echt pasje krijgen?

Het kan natuurlijk zijn dat je liever een echt pasje hebt dan dat je gebruik maakt van de Kruidvat app of één van de vele apps voor klantenkaarten.

Dat is geen enkel probleem, de klantenkaart is bij iedere winkel fysiek op te halen. Je hoeft deze thuis alleen maar even te koppelen aan jouw gebruikersaccount.

Mijn voordeelkaart werkt niet meer. Wat kan ik doen?

Net als wanneer je je Kruidvat voordeelkaart verloren bent, kan je een nieuwe aanvragen wanneer je voordeelkaart niet meer werkt.

Ook kan je natuurlijk gewoon blijven doorsparen via de app, zodat je nooit met een overvolle portemonnee rondloopt!

Heeft de online voordeelkaart meer voordelen dan de fysieke voordeelkaart?

Kruidvat wil alle klanten die gebruik maken van de voordeelkaart dezelfde voordelen geven.

Het maakt daarom niet uit of je een digitale voordeelkaart hebt, gebruik maakt van de fysieke kaart of zelfs de barcode van jouw voordeelkaart op een print.