Aantal Lidl Supermarkten in Amerika

JaarAantal Lidl winkels in de Verenigde Staten
2018120
2019210
2020300

Uitbreiding van Lidl in de Verenigde Staten

In de afgelopen jaren heeft Lidl, de bekende supermarktketen, een opmerkelijke groei doorgemaakt in de Verenigde Staten. Deze expansie weerspiegelt Lidl's ambitie en vermogen om zich aan te passen aan diverse markten wereldwijd. Laten we de ontwikkeling van het aantal Lidl-winkels in de VS tussen 2018 en 2020 nader bekijken.

Groei van het winkelaantal in 2018

In 2018 markeerde Lidl zijn aanwezigheid in de Amerikaanse detailhandel met ongeveer 120 winkels. Deze initiële uitbreiding was een belangrijke stap voor het merk om zijn voetafdruk buiten Europa te vestigen. Het jaar 2018 was cruciaal voor het leggen van een solide fundament voor verdere groei.

Versnelde uitbreiding in 2019

Het jaar daarop, in 2019, nam het aantal Lidl-winkels in de VS aanzienlijk toe tot 210 vestigingen. Deze stijging van bijna 75% in vergelijking met het voorgaande jaar illustreert Lidl's succesvolle aanpassing aan de Amerikaanse markt en de positieve ontvangst van het Amerikaanse publiek.

Doorbraak in 2020 met 300 winkels

De grootste sprong vond plaats in 2020, toen Lidl zijn aanwezigheid in de VS uitbreidde naar 300 winkels. Deze indrukwekkende groei benadrukt niet alleen de vastberadenheid van Lidl om te expanderen, maar ook het vermogen om een breed scala aan consumenten in verschillende regio's van de VS te bedienen.

Deze cijfers, afkomstig uit het Lidl US Update rapport, tonen duidelijk de ambitieuze en succesvolle groeistrategie van Lidl in de Verenigde Staten. Door deze expansie heeft Lidl zijn positie in de internationale retailmarkt versterkt en bewezen een sterke concurrent te zijn op de Amerikaanse markt.

Voor de beste aanbiedingen en folders van supermarkten en andere winkels, inclusief Lidl, bezoek 1folders.nl, uw go-to bron voor actuele winkelinformatie.