E-commerce inkomstenaandeel van bedrijven in Europa per land

LandE-commerce inkomstenaandeel (%)
Ierland33
Tsjechië30
België29
Luxemburg26
Zweden26
Denemarken24
Slovakije23
Noorwegen20
Nederland20
Spanje20
Hongarije20
Litouwen18
Italië18
Duitsland17
Portugal17
Polen17
Kroatië17
Slovenië17
Estland16
Oostenrijk15
Malta13
Frankrijk11
Roemenië11
Servië10
Letland10
Bosnië en Herzegovina9
Montenegro8
Griekenland7
Bulgarije7
Cyprus5

E-commerce inkomstenaandeel per land in Europa

In de dynamische wereld van online handel, is het belangrijk om de e-commerce inkomstenaandeel per land in Europa te begrijpen. Deze gegevens, verzameld door Eurostat, bieden waardevolle inzichten voor bedrijven en investeerders die actief zijn in de digitale markt.

Ierland leider in e-commerce

Ierland staat bovenaan met een indrukwekkend aandeel van 33% in e-commerce inkomsten. Dit benadrukt de geavanceerde digitale infrastructuur en de sterke aanwezigheid van technologiebedrijven in het land.

Tsjechië en België zijn sterke spelers

Nauw volgend zijn Tsjechië en België, met respectievelijk 30% en 29%. Deze landen tonen een snelle adoptie van e-commerce oplossingen, wat een essentiële factor is in de hedendaagse digitale economie.

De Scandinavische invloed

Luxemburg en Zweden delen een gelijk aandeel van 26%, terwijl Denemarken iets lager staat met 24%. Deze Scandinavische landen demonstreren hun vermogen om digitale handel effectief te integreren in hun economieën.

Middenvelders in digitale handel

Slovakije (23%), Noorwegen, Nederland, Spanje en Hongarije (allen 20%) vormen een belangrijk segment in de Europese e-commerce sector. Hun stabiele digitale markten zijn aantrekkelijk voor e-commerce investeringen.

Opkomende markten in e-commerce

Landen als Litouwen, Italië, Duitsland, Portugal, Polen, Kroatië, Slovenië en Estland, met een aandeel variërend van 16% tot 18%, tonen groeipotentieel in de e-commerce sector.

De lage e-commerce spelers

Onderaan de lijst vinden we Oostenrijk (15%), Malta (13%), Frankrijk en Roemenië (11%), gevolgd door landen als Servië, Letland (10%), Bosnië en Herzegovina (9%), Montenegro (8%), Griekenland en Bulgarije (7%), en Cyprus (5%). Deze landen bieden kansen voor e-commerce groei en ontwikkeling.

Conclusie: een landschap van diversiteit en mogelijkheden

Deze cijfers laten een gevarieerd landschap zien in e-commerce inkomstenaandeel in Europa. Van de geavanceerde markten zoals Ierland tot de opkomende economieën in Oost-Europa, de digitale handel biedt uiteenlopende kansen voor bedrijven. Met de juiste strategieën kunnen bedrijven deze diversiteit benutten om hun digitale aanwezigheid in Europa te versterken.

Bezoek 1folders.nl voor meer inzichten en kansen in de e-commerce sector.