Marktaandeel van de leidende supermarktketens in Italie

SupermarktketenMarktaandeel (%)
Conad15,0
Selex14,3
Coop Italia12,0
Esselunga7,9
VéGé Group7,9
Eurospin6,8
Lidl Italia5,8
Carrefour Group5,0
Agorà3,9
MD3,4
Gruppo Pam2,8
Finiper2,4
Aspiag2,2
Crai1,8
C31,8

De grootste supermarktketens in Italië

In de dynamische wereld van de detailhandel in levensmiddelen, blijft Italië een fascinerende markt om te observeren. Volgens recente gegevens van Nielsen, een wereldwijd opererend meetbedrijf, is de verdeling van de marktaandelen onder de leidende supermarktketens in Italië als volgt:

  • Conad: met een marktaandeel van 15%, staat Conad aan de top. Deze keten, bekend om zijn brede assortiment en kwaliteitsproducten, blijft een sterke speler in de Italiaanse retailmarkt.
  • Selex: volgt nauw met 14,30%. Selex onderscheidt zich door zijn klantgerichte aanpak en innovatieve winkelervaringen.
  • Coop Italia: houdt een stabiele positie met 12% van het marktaandeel. Coop legt de nadruk op lokale producten en duurzaamheid resoneert sterk bij de Italiaanse consument.
  • Esselunga en VéGé Group: delen een gelijk marktaandeel van 7,90%. Deze ketens zijn bekend om hun efficiënte operaties en aantrekkelijke prijsstrategieën.
  • Eurospin: een opmerkelijke speler met 6,80%. Hun focus op discountprijzen trekt een breed publiek.
  • Lidl Italia: heeft een marktaandeel van 5,80%. Lidl blijft groeien dankzij hun sterke merk en competitieve aanbiedingen.
  • Carrefour Group: met 5% van het marktaandeel, blijft een belangrijke speler door hun uitgebreide productlijn en internationale allure.
  • Agorà, MD, Gruppo Pam, Finiper, Aspiag, Crai en C3: bezetten de rest van de markt met aandelen variërend van 3,90% tot 1,80%. Deze ketens bieden diversiteit en regionale specialiteiten die belangrijk zijn voor de Italiaanse markt.

Deze gegevens weerspiegelen niet alleen de competitieve aard van de Italiaanse supermarktsector, maar tonen ook de diversiteit in consumentenvoorkeuren en de dynamiek van retailstrategieën. Voor consumenten biedt 1folders.nl een uitgebreide catalogus van aanbiedingen en promoties van deze toonaangevende supermarktketens, waardoor het eenvoudiger wordt om de beste deals te vinden.