Makro groothandel

Al sinds jaar en dag doet zakelijk Nederland graag de boodschappen bij de zelfbedieningsgroothandel Makro. Oorspronkelijk verkocht Makro alleen maar voedingsmiddelen maar inmiddels kan je er voor tal van andere zaken terecht. Maar wat is nu de grootste Makro van Nederland?

De grootste Makro van Nederland is de vestiging in Delft. Deze Makro heeft een winkeloppervlakte van 18.000 vierkante meter, ongeveer zo groot als 2,5 voetbalvelden!

In dit artikel lees je meer over de grootste Makro van Nederland, waarvoor en wie bij Makro welkom is en nog heel veel meer. Wil jij dus alles weten over de grootste zelfbedieningsgroothandel van Nederland? Lees hieronder dan vooral snel verder!

Makro Folder

Makro Folder

Geldig van 24-04 t/m 07-05

Profiteer nog 13 dagen van deze Makro Folder met actuele aanbiedingen. Ontdek de nieuwste Makro aanbiedingen en bespaar op je aankopen.

Folder bekijken

De grootste Makro van Nederland

Grootste makro van Nederland

Lange tijd was Makro in Amsterdam de grootste vestiging van Nederland. Hier kwam in 2012 verandering in toen Makro in Delft er bijna 2.000 vierkante meter aan winkeloppervlakte bij kreeg. Het filiaal van Makro in Delft is net geen 18.000 vierkante meter groot.

De uitbreiding van deze Makro is vooral ten bate gekomen aan de vers-, wijn-, en elektronica-afdeling. Hierdoor heeft het direct ook één van de grootste foodhalls van alle Makro’s in Nederland. Hieronder vind je meer info over alle andere vestigingen van Makro in Nederland.

Het aantal vestigingen van Makro in Nederland

Makro is al ruim 50 jaar actief in Nederland. De eerste vestiging van Makro opende in 1968 in Amsterdam. Dit is nog altijd de op één na grootste vestiging van het land.

In totaal zijn er 17 vestigingen van Makro verspreid over 9 provincies. Zeeland, Flevoland en Drenthe hebben geen Makro. De meeste Makro’s vind je in de Provincie Zuid-Holland, 4 in totaal. Dit zijn alle Makro’s in Nederland:

Makro Nederland
NaamProvincieAdres
Makro AmsterdamNoord-HollandDe Flinesstraat 9, Amsterdam-Duivendrecht
Makro BarendrechtZuid-HollandZeemanstraat 2, Barendrecht
Makro BestNoord-BrabantBrem 4, Best
Makro BeverwijkNoord-HollandParallelweg 126, Beverwijk
Makro Den BoschNoord-BrabantMoermanstraat 4, 's-Hertogenbosch
Makro BredaNoord-BrabantKonijnenberg 92, Breda
Makro DelftZuid-HollandSchieweg 104, Delft
Makro DordrechtZuid-HollandToermalijnring 2000, Dordrecht
Makro DuivenGelderlandNieuwgraaf 28, Duiven
Makro GroningenGroningenKattegat 1, Groningen
Makro HengeloOverijsselDiamantstraat 8, Hengelo
Makro LeeuwardenFrieslandHidalgoweg 2, Leeuwarden
Makro NuthLimburgThermiekstraat 15, Nuth
Makro NijmegenGelderlandEnergieweg 50, Nijmegen
Makro NieuwegeinUtrechtLaagraven 7, Nieuwegein
Makro VianenUtrechtEdisonweg 4, Vianen
Makro WateringenZuid-HollandHoefsmid 10, Wateringen

Wat kan je bij Makro kopen

Makro staat bekend om het bijzonder uitgebreide en diverse assortiment. Zo zijn aardappels alleen al in ongeveer 50 verschillende varianten verkrijgbaar!

Het aanbod van Makro wordt in principe in food en non-food gescheiden. Onder food vind je bijvoorbeeld brood, zuivel, vlees(waren) en diepvriesproducten terug. Maar ook dierenvoeding, verzorgingsproducten en droge kruidenierswaren worden onder food gelabeld.

Sinds de oprichting van Makro is non-food steeds belangrijker geworden. Tegenwoordig bestaat het grootste gedeelte van de verkoop zelfs uit non-food. Dit loopt uiteen van kantoorartikelen, kleding en elektronica tot aan speelgoed, gereedschappen en tal van spullen voor in en rond de keuken of eetkamer.

Wie mag er bij Makro kopen?

Makro is een groothandel. Dit betekent dat je als particulier niet welkom bent als klant. Hiervoor heb je een Makro pas nodig, die zowel fysiek als digitaal uitgegeven kan zijn.

Om in aanmerking te komen voor een Makro pas, heb je een inschrijving bij de Kamer van Koophandel nodig. Bedrijven, stichtingen, verenigingen en zelfstandigen kunnen dus allemaal ‘lid’ worden van Makro.

Hoe krijg je de Makro pas?

Makro pas

Beeld: Makro

Zoals je hierboven leest moet je allereerst ingeschreven zijn bij de KvK om een Makro pas te kunnen maken. Vervolgens zijn er twee manieren om de Makro pas aan te vragen:

Bij de servicebalie

Wanneer je klant wil worden van Makro, kan je dit bij een vestiging in orde brengen. Bij de servicebalie kan een medewerker dit direct voor je in orde brengen. Hiervoor heb je wel een geldig identiteitsbewijs en een uittreksel van de Kamer van Koophandel – van maximaal één jaar oud – nodig

Online

Tegenwoordig kan je alles online, dat is niet anders voor het aanmaken van een Makro pas. Ook hiervoor heb je een recent uittreksel van de KvK nodig. Daarbij moet je ook de zakelijke contactgegevens achterlaten.

Manieren om zonder pas bij Makro binnen te komen

Allereerst mag je er zeker van zijn dat het niet mogelijk is om zonder Makro pas bij Makro naar binnen te kunnen.

Alleen wanneer je je eigen pas vergeten bent en deze niet op de telefoon hebt, kan je eventueel bij de servicebalie aantonen dat je écht lid bent, en zodoende een dagpas krijgen.

Het is echter een publiek geheim dat het grootste gedeelte van de bezoekers van Makro geen ondernemer zijn.

Laat staan dat ze een functie uitoefenen binnen een vereniging of stichting. Veel bezoekers lenen simpelweg de kaart van een familielid, vriend, kennis of collega.

Met meerdere mensen naar binnen bij Makro

Volgens de regels van Makro mag je als pashouder één persoon ouder dan 10 jaar als bezoek meenemen. In de regels is het echter geen probleem wanneer dit aantal iets hoger ligt, zeker wanneer het kinderen zijn.

Wie met een vriendengroep wil gaan winkelen is bij Makro echter niet aan het juiste adres. In dat geval wordt de toegang over het algemeen geweigerd.

Prijzen bij Makro

Makro heeft een naam als goedkope winkel. Dit omdat je er vaak in bulk koopt. Uit recent onderzoek blijkt echter dat de prijzen dikwijls niet veel lager en soms zelfs hoger liggen dan bij de meeste supermarkten.

Anders is het wanneer het om witgoed of elektronica gaat. Deze artikelen zijn vaak flink goedkoper dan bij de meeste andere retailers.

Houd er wel rekening mee dat de prijzen op het prijskaartje exclusief BTW aangerekend worden.

Online bij Makro kopen

Zoals de meeste groothandels, retailers en supermarkten heeft ook Makro een webshop waar je veel producten kan kopen. Het aanbod is echter een stuk kleiner dan in de vestigingen zelf.

Zeker op het gebied van food is het aanbod kleiner. In dat geval worden enkel dranken, verzorgingsproducten en droge kruidenierswaren aangeboden.

Enkel met speciale horecacontracten is het mogelijk om andere voeding online bij Makro te kopen. Dit gebeurt met speciale leveringen, waardoor de hoogste kwaliteit aangeboden kan worden.

Andere diensten van Makro

tankstation Makro

Bij een beperkt aantal vestigingen van Makro zijn tankstations aanwezig. Anders dan de groothandel zelf, zijn particulieren bij deze benzinestations wél welkom.

Er zijn 7 vestigingen van Makro met een tankstation. Dit zijn Amsterdam, Best, Breda, Delft, Duiven, Groningen en Nuth. Daarnaast zijn er ook 5 vestigingen met een oplaadpunt voor elektrische of hybride auto’s. Dit zijn Amsterdam, Breda, Delft , Groningen en Nuth.